СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 100 392
  • 1 846
  •   1
Отговори
# 420
Има 7 свободни места за набор2006 в 84ОДЗ"Детелина" Овча Купел!!! Как изведнъж се появиха 7 свободни места?Някой има ли наблюдения и впечатления от тази градина?Този път май сме вътре!!!

# 421
                                Нищо чудно няма!Поне аз от както съм в системата винаги е имало размествания през годината почти във всички групи по различни причини.И винаги съм казвала  да не се изтеглят документите ,да не се отказват и обикновено всички устояли на чакането са приемани.

# 422
Здравейте всички!
Чудя се дали някой може да ми даде яснота по следния въпрос:
Дъщеря ми е родена на 31.12.2006 година и сега е втора група в самостоятелна ясла.Къде трябва да продължи от септември - в яслата ли(там няма трета група!!!) или в градина (няма да е навършила 3 годинки). Ако изкара цялата уч. година в яслата, ще е твърде голяма за първа група; а в градините няма прием през януари... Thinking

# 423
  • София
Здравейте всички!
Чудя се дали някой може да ми даде яснота по следния въпрос:
Дъщеря ми е родена на 31.12.2006 година и сега е втора група в самостоятелна ясла.Къде трябва да продължи от септември - в яслата ли(там няма трета група!!!) или в градина (няма да е навършила 3 годинки). Ако изкара цялата уч. година в яслата, ще е твърде голяма за първа група; а в градините няма прием през януари... Thinking
Догодина септември трябва да е 1 гр. ЦДГ или ОДЗ. Нищо че няма да е навършила три годинки, гледа се наборът и.

# 424
Благодаря за бързия отговор! Дано тогава успеем да пробием чудесната система за кандидатстване!!!

# 425
  • гр.София
 Новини за 26 ОДЗ в Младост
http://kg.sofia.bg/?page=news&id=111

# 426
PeaceДобьр ден от мен!Тази сутрин 26-то ОДЗ отвори врати и приема записаните дечица.Детската градина е страхотна! GrinningБраво на Софийска Община  bouquetВсе още има свободни места,а и приети,но не записани деца.http://kg.sofia.bg/?page=kindergarden&id=15&k=198

# 427
  • София
хайде, честита детска градина, dannyangel! доста почакахте, но дано да си струва! като мине малко време и понатрупаш впечатления от персонала и градината, моля те - разкажи подробности. аз тая някакви надежди догодина да се преместим там, ако е възможно.

# 428
  • Отвъд алеята зад шкафа
26 ОДЗ наистина е страхотно. Днес ходих да проверя как е положението, видях и част от персонала. Всичко изглежда ок.

# 429
  Привет момичета!
      Имам един въпрос:Когато едно дете е прието и от 2 месеца посещава определена дет.ясла,то не би трябвало да е в списака на чакащите в друга дет.ясла.Нали така?

# 430
  • София
 Привет момичета!
      Имам един въпрос:Когато едно дете е прието и от 2 месеца посещава определена дет.ясла,то не би трябвало да е в списака на чакащите в друга дет.ясла.Нали така?
Aко е през системата-може, защото по-предните желания се запазват и ако му дойде ред, може да се прехвърли. Ако е за самостоятелна ясла пак може, защото няма връзка между яслите, за да знаят къде е записано детето.

# 431
  • София
Клюки може ако не е прието по първо желание си остава чакащо за по-горните си желания. Няма нищо нередно Peace И честито на мамите и децата за 26 ОДЗ

# 432
 Здравейте момичета,
за първи път се включвам в тази тема и се извинявам ако въпросът вече е обсъждан.А въпросът ми е кога ще можем да се запишем за ново строящите се детски градини,които ще отворят врати през септември 2009 г ? В момента ги няма в списъка с детските градини от които мажем да избираме. Ако някои има информация моля да сподели  Hug

# 433
  • София
Здравейте - Два въпроса и от мен:

1. Синът ми вече е първи /беше 5-ти доскоро в единственото ОДЗ, където кандитаствахме/, в списъка за чакащи - ще ме уведомят ли, ако се освободи място?

2. Според секцията въпроси и отговори, №8 гласи:

Цитат
Трябва ли да се регистрираме пак за 2009 г.?

Ако детето ми не се класира никъде за 2008г., трябва ли отново да го регистрирам и кандидатствам за 2009г.?

Регистрацията на всички деца е постоянна. Няма нужда от нова регистрация. Кандидатурите за детски градини също се запазват. Винаги може да ги размествате като желания, да добавяте нови кандидатури или да деактивирате стари. Системата ще актуализира номерата в списъците на чакащите ежеседмично.

В момента се работи по нов регламент, който да реши въпроса как да се подреждат децата в списъците на чакащите през 2009 г. Когато този регламент бъде приет, списъците на чакащите ще бъдат пренаредени в съответствие с новия регламент.

Според цитираното по-горе, означава ли, че автоматично ще бъде записан догодина в подготвителната група, където и в момента има 6 свободни места? Не ми харесва последния абзац, прилича на вратичка, за това питам ...

# 434
Цитат
Трябва ли да се регистрираме пак за 2009 г.?

Ако детето ми не се класира никъде за 2008г., трябва ли отново да го регистрирам и кандидатствам за 2009г.?

Регистрацията на всички деца е постоянна. Няма нужда от нова регистрация. Кандидатурите за детски градини също се запазват. Винаги може да ги размествате като желания, да добавяте нови кандидатури или да деактивирате стари. Системата ще актуализира номерата в списъците на чакащите ежеседмично.

В момента се работи по нов регламент, който да реши въпроса как да се подреждат децата в списъците на чакащите през 2009 г. Когато този регламент бъде приет, списъците на чакащите ще бъдат пренаредени в съответствие с новия регламент.

Извинявам се,ако този въпрос е обсъждан,но нямам време да прегледам цялата тема Rolling Eyes
Тази година кандидатствахме за яслена група в ОДЗ-тата и не ни приеха,а следващата година сме за 1-ва група.Въпросът ми е трябва ли да се изтрият тези кандидатури и всичко наново или те автоматично се прехвърлят за кандидатсване в 1-ва група в съответните ОДЗ-та?От цитата аз разбирам второто,но все пак да попитам Simple Smile

Последна редакция: чт, 04 дек 2008, 15:10 от katty_n

Общи условия

Активация на акаунт