СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 99 749
  • 1 846
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте мами,

имам нужда от помощ... Дъщеря ми е родена Февруари 2006 и ни предстои записване за 1ва група в детската градина... Разбрах че има вариант за предварително кандидатстване, НО това с новия регламент е толкова обширна тема, че днес цял ден ровя и пак не ми стана ясно за какво става въпрос.
Някой може ли да ми прати малко повече конкретна информация и да ми каже - догодина КОГА ще е записването и КАК??? (чух, че ще е само по Интернет - това вярно ли е?). В допълнение от сега ли следва да кандидатстваме и какви са тези условия по новия регламент, които класират децата?!?

Много благодаря на отзовалите се   bouquet
Надявам се тази година да е по-добре от миналата  Rolling Eyes

# 481
  • нейде там, където ....
Здравейте мами,

имам нужда от помощ... Дъщеря ми е родена Февруари 2006 и ни предстои записване за 1ва група в детската градина... Разбрах че има вариант за предварително кандидатстване, НО това с новия регламент е толкова обширна тема, че днес цял ден ровя и пак не ми стана ясно за какво става въпрос.
Някой може ли да ми прати малко повече конкретна информация и да ми каже - догодина КОГА ще е записването и КАК??? (чух, че ще е само по Интернет - това вярно ли е?). В допълнение от сега ли следва да кандидатстваме и какви са тези условия по новия регламент, които класират децата?!?

Много благодаря на отзовалите се   bouquet
Надявам се тази година да е по-добре от миналата  Rolling Eyes
На първо време ви предстои кандидатстване, пък дано и записването е по-скоро. Никой не знае отговорите на въпросите КОГА и КАК ще се кандидатства със сигурност, нито смисъла и механизма на предварителното кандидатстване. Освен, може би, господин Джонев, но и това не е сигурно  Crazy

# 482
jd благодаря все пак за отговора   bouquet ...оттук насетне ще следя този форум... #Crazy

# 483
Момичета ще има ли класиране през м.януари?Някой може ли да ми разясни?

# 484
привет момичета!!
за съжаление нямах възможност да следя темата  Confused  за това бихте ли ми казали,
дали се реши нещо относно новото кандидатстване за ясли и градини, и дали ще има въобще такова... ..ние чакащите с номер 100 и някой си, какво ще правим..продължаваме д чакаме или ще има ново кандитатсване февруари?
благодаря ви!!   bouquet

# 485
  • Върху лъчите на Слънцето.
Върни се само 3 поста назад и ще разбереш...

# 486
Върни се само 3 поста назад и ще разбереш...
да сега видях, благодаря!
Shocked и какво..значи никой нищо не знае!!ужасТТ #Crazy

# 487
  • София
Здравейте,майчета!
Опитах се да запиша бебо в информационната система за кандидатстване за ясла и градина.Догодина през октомври ще е на 1 годинка и 5 месеца и смятам,че има право да посещава ясла,но ни изхвърлят от всякакви класирания,защото сега няма необходимата възраст.Брат му е в същото ОДЗ и уж това е предимство,но срещу предимства пише-НЕ.Не мога да разбера дамите и господата,които се грижат за сайта.Писах им,но не получавам отговор.Принудени сме да записваме децата си по-рано,че да имат някакъв шанс и все има истерии и страсти.

# 488
  • Върху лъчите на Слънцето.
Maria_ , има логика в това. Защото в момента се приемат деца, навършили 10 месеца - затова те отхвърля. И на мен не ми дава да кандидатствам за първа група, защото детето ми няма необходимата възраст за първа група. И ако не те отхвърляше по логиката (ако изобщо има такава...) на настоящия регламент, с предимството, от което ще се възползвате, детето ти ще се пръкне най-отпред на опашните, защото има предимство, нищо не няма нужната възраст. И ще предреди тези като нас, дето чакаме от февруари месец...  То това пак ще стане, но малко по-късно - когато системата ви допусне. Защото Ако сега детето ти е прието, ти няма да го дадеш, понеже ще кажеш, че е много малко..., но ще си пазиш мястото..., нали? А до навършване на възрастта, или до момента, в който прецениш че е достатъчно пораснало някой друг може да ползва това място. Като гледам това е последният ви шанс да ползвате предимството брат-сестра, защото догодина (2010г) баткото ще е ученик на есен... ако не се бъркам, а и с новия регламент, който все още е една огромна неизвестна, това оспорвано предимство ще отпадне!
Ако бях на твое място може би и аз бих постъпила така... не зная.
Идва новата година, а с нея и новият регламент ще се появи - рано или късно. Тогава ще видим...

# 489
  • Ланкър, планините Овнерог
Maria_, нямаш предимство от баткото, защото към септември 2010 той няма да е в това ОДЗ. При нас беше същото-нямах предимство от каката. Емма си я приеха по нормалния начин, т.е. чист късмет, че се класира.

Всъщност чак сега погледнах, че баткото догодина по това време ще е на 6г, не на 7. Не знам защо ти отхвърлят предимството.

# 490
  • София
Maria_, бебчо трябва да нвърши 10 месеца, за да можеш да кандидатстваш. Peace

# 491
Изписва ти НЕ с-у предимството, защото сте твърде малки за записване все още. КОгато навърши необходимата възраст ще ти стане активна и графата с предимството и ще можеш да го посочиш в момента на навършване на необходимата възраст!

# 492
  • Ланкър, планините Овнерог
Добре, де миналия февруари се гледаше възрастта на детето към септември, а не в момента на кандидатстване. Емма тогава беше на 5м и кандидатствах без проблеми. Или сега проблема е, че групите в момента са текущи? Т.е. трябва да си започне новото кандидатстване за другата учебна година?

# 493
  • София
Добре, де миналия февруари се гледаше възрастта на детето към септември, а не в момента на кандидатстване. Емма тогава беше на 5м и кандидатствах без проблеми. Или сега проблема е, че групите в момента са текущи? Т.е. трябва да си започне новото кандидатстване за другата учебна година?
Да точно това е, групите са текущи, докато не измъдрят новият регламент.

# 494
Миналата може и така да е било, но сега по регламент минималната възраст за кандидатстване е 10 месеца. Затова не може да маркира предимство! Просто няма как да кандидатства!
Деца под 10 мес. системата не ги допуска да кандидатстват.

Общи условия

Активация на акаунт