СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 99 758
  • 1 846
  •   1
Отговори
# 465
  • София - Дианабад
За 29 ОДЗ - оказва се, че децата, родени втората половина на 2006 година са ощетени отвсякъде: веднъж няма място в яслените групи, защото по-големите деца са заели местата още от миналата година; втори път откриват нови групи за родените в началото на годината и догодина градински групи няма да се разкриват  Sick.

Само че сега,  като сме класирани, може и съвсем да си изгубим мястото в това ОДЗ.
Нямам думи  #2gunfire.

# 466
  • нейде там, където ....
Есента децата от предучилищните групи стават първокласници и би трябвало на тяхно място да постъпят нови дечица, набор 2006, в първа група, отделно от приетите (евентуално) сега, които би трябвало да са втора група тогава. Не мисля, че ще има ощетени от това, освен ако наистина някой не запише детето си сега, а после иска то да повтаря годината.

# 467
  • София
Аз също бих искала най-малкият ми син да започне детска градина по-рано,тъй като е роден на 07.01.2007г. Аз мисля,че детето ми ще бъде готово за това.Но според мен е много индивидуално.Има деца,на които им е трудно и дори когато са по-големи,не могат да се приспособят.Дано да дадат право на избор на родителите за това.

# 468
  • София - Дианабад
Вчера при разговор с директорката на 29 ОДЗ се оказа, че есента няма да има свободни места за набор 2006, тъй като била отворила достатъчно първи групи.
Въобще редно ли е в средата на годината да стартира нова група? Надявам се някой компетентен да отговори.

# 469
  • Върху лъчите на Слънцето.
Да стартира - добре. Но да се приемат само децата, родени до средата на годината е нечестно! Crossing Arms Още повече, че за родените във второто полугодие няма да се обяви прием! #Cussing out

# 470
Да стартира - добре. Но да се приемат само децата, родени до средата на годината е нечестно! Crossing Arms Още повече, че за родените във второто полугодие няма да се обяви прием! #Cussing out
Ами нечестно е, но няма начин.
Има помещение и учителки в градината, откриват нова група там, а не в яслата. Децата родени в началото на 2006 са на почти 3 години, а тези родени в края са на 2. А изискванията в градинските групи са детето да се храни, да се обслужва в тоалетната само, само да се облича, да е без памперс и т.н. В градината персонала е по-малко, а групите са по-големи и се получава така, че директорката иска деца които отговарят на условията. А няма начин до Септември групата да седи пълна на половина за да станат и родените в края на годината достатъчно големи. Не и при този недостиг на места.
А не се открива допълнителна яслена група, защото после тези деца няма къде да ги приемат в първа група.

# 471
Добре, съгласна съм. Но в такъв случай трябва да има прием за родениете второто полугодие. Защото щом тези деца ще заемат местата в първа група, следователно останалите да се приемат в яслена група. Или яслените ще се запълнят само от родените 2007 и 2008?! И само да вметна - моето дете е родено септември месец, но ходи самичко до тоалетна и ползва памперс само докато спи, а някои деца над неговата възраст все още са на пемперси. Единствено за обличането му трябва помощ, както и при тези, по-големи от него с 5-6 месеца. Говори много, връзва 2-3 смислени изречения последователно. Води диалози, не говори с бебешки думи. Храни се сам и какво ли още не... Следователно - ако се гледат тези критерии трябва да се прави подбор на децата.  Crossing Arms

# 472
Добре, съгласна съм. Но в такъв случай трябва да има прием за родениете второто полугодие. Защото щом тези деца ще заемат местата в първа група, следователно останалите да се приемат в яслена група. Или яслените ще се запълнят само от родените 2007 и 2008?!
Ами в яслата вече има деца 2006-та и те на есен догодина ще минат в първа група и да, тогава в яслата ще останат само 2007-и 2008-ма. Просто догодина няма да се приемат нови деца родени 2006-та. Както в много ОДЗ-та тази година не приеха 2005, защото яслените групи бяха достатъчно препълнени с деца от този набор и нямаше прием за първа група.
Иначе, браво, че твоето детенце се справя само, но то е по-скоро изключение. И сама знаеш какви изисквания имат повечето майки към учителките относно обгрижването на децата им. То не са претенции за бърсане на дупета, нослета, загащване, хранене, завиване, обличане и преобличане и т.н.

# 473
А ако детето ходи с памперси често и неможе да се храни само,ще ми откажат ли да го приемат в детската градина при условие, че е на 3 год.и е класиран примерно? newsm78
Мерси предварително!  bouquet

# 474
А ако детето ходи с памперси често и неможе да се храни само,ще ми откажат ли да го приемат в детската градина при условие, че е на 3 год.и е класиран примерно? newsm78
        В ДГ децата са без памперси и няма гърнета.Така,че ако сте приети УЧЕТЕ се без памперс.И да ползва тоалетна не на гърне.Имате време до септември. Laughing Обикновено след обяда учителката е сама  без пом.възпитател и как си представяш,че зарязва 20-25 дечица сами в занималнята и тича да сменя памперси.И точно свърши с едно и тича за друго.При това в задълженията на учителя такова задължение - няма.Може да учи децата да се хранят, обличат ,да помага при ходене до тоалетна,да ги учи какво е тоалетна,но да сменя памперси при това на 3 годишно дете ......така,че се захващайте и не комплексирайте детето си на такава възраст с памперси!

# 475
        В ДГ децата са без памперси и няма гърнета.Така,че ако сте приети УЧЕТЕ се без памперс.И да ползва тоалетна не на гърне.Имате време до септември. Laughing Обикновено след обяда учителката е сама  без пом.възпитател и как си представяш,че зарязва 20-25 дечица сами в занималнята и тича да сменя памперси.И точно свърши с едно и тича за друго.При това в задълженията на учителя такова задължение - няма.Може да учи децата да се хранят, обличат ,да помага при ходене до тоалетна,да ги учи какво е тоалетна,но да сменя памперси при това на 3 годишно дете ......така,че се захващайте и не комплексирайте детето си на такава възраст с памперси!
PeaceГолемият ми син /от 2год.и 7м-ца/ е научен на тоалетна и сега учителките му са доволни. LaughingМедицинските сестри от яслата на малкото ме "напьват" да го науча и него. WinkПопьлвахме и анкета с вьпроси за изградени навици у дома.

# 476
  • на път

newsm78 В градината на моя син правеха компромис със слагането само на следобеден памперс (във вариантна група - деца между 2 и 3 години). Дневен трябваше да няма. Ходеха в тоалетни, а не в гърнета. Така че ... адаптирайте се  Wink.

# 477
  • София
Здравейте,
Искрено се надявам да има кой да ми отговори предпразнично на въпросите  Sad
Детето ми посещаваше ясла а сега и детска градина в района в който живеем. (всъщност води се, че я посещава, а си го гледам в къщи по ред прични които не желая сега да обяснявам Sad )
Поради тези  ред причини,  желая да преместя сина ми в друго детско заведение.
Как да стане това?
Трябва ли да подам молба , т.е. да го запиша за кандидастване? (до сега не ми се е налагало да ползвам системата, защото той е записан преди да я въведат и автоматично от яслата премина в градината на съответното ОДЗ)
Има ли вероятност, ако подам молба,  да го "отпишат" от настоящата, без все още да е записан на ново място?
Изчетох всички въпроси и отговори описани в сайта на детските градини, но отговор на своя въпрос не намерих. Sad
Благодаря ви предварително! Hug

# 478
Ами нечестно е, но няма начин.
Има помещение и учителки в градината, откриват нова група там, а не в яслата. Децата родени в началото на 2006 са на почти 3 години, а тези родени в края са на 2. А изискванията в градинските групи са детето да се храни, да се обслужва в тоалетната само, само да се облича, да е без памперс и т.н. В градината персонала е по-малко, а групите са по-големи и се получава така, че директорката иска деца които отговарят на условията. А няма начин до Септември групата да седи пълна на половина за да станат и родените в края на годината достатъчно големи. Не и при този недостиг на места.
А не се открива допълнителна яслена група, защото после тези деца няма къде да ги приемат в първа група.
      А това обяснение си е пълна глупост.Я ,влезте и вижте сегашните първи групи 2005 година и ще видите колко могат да се хранят,обличат и колко са с памперси  при това вече е месец декември.И да ви кажа ,че тези с памперсите на са родени на 31 декември. Mr. Green До дете си е.Аз не бих се примирила с такова тъпо /меко казано/ обяснение и "изисквания". Mr. Green

# 479
Добре, съгласна съм. Но в такъв случай трябва да има прием за родениете второто полугодие. Защото щом тези деца ще заемат местата в първа група, следователно останалите да се приемат в яслена група. Или яслените ще се запълнят само от родените 2007 и 2008?!
Ами в яслата вече има деца 2006-та и те на есен догодина ще минат в първа група и да, тогава в яслата ще останат само 2007-и 2008-ма. Просто догодина няма да се приемат нови деца родени 2006-та. Както в много ОДЗ-та тази година не приеха 2005, защото яслените групи бяха достатъчно препълнени с деца от този набор и нямаше прием за първа група.
Иначе, браво, че твоето детенце се справя само, но то е по-скоро изключение. И сама знаеш какви изисквания имат повечето майки към учителките относно обгрижването на децата им. То не са претенции за бърсане на дупета, нослета, загащване, хранене, завиване, обличане и преобличане и т.н.

Тогава да ги подбират по навици и умения, а не по възраст! Защото от постовете тук се вижда, че има и три годишни(нищо лично!), които са с памперси и не се хранят самостоятелно! И аз не съм от претенциозните майки! Crossing Arms Работила съм в ДЗ и нещата са ми ясни. Била съм от едната страна, а сега съм от друтага. Зная какво ме е дразнело, и сега се съобразявам! Най-напред обмислям удобството на персонала, за да не го затруднявам, и дори, ако мога, да го улесня! И зная, че това е добре за всички. Защото хорта, които работят с детето ми, не очакват от мен скандали и претенции, а разбирателство. Защото отношението към детето ми ще е нрмално, а няма да е "абе на оная с претенциите..." Защото така и аз съм спокойна!
Didia  , за съжаление това много малко хора го разбират, явно...

Общи условия

Активация на акаунт