СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 99 659
  • 1 846
  •   1
Отговори
# 555
  • София - Дианабад
Опитайте по-късно, когато напише " 10.1.2009 - Текущо класиране - извършено". Май в момента нищо не може да се прави. Успех!

# 556
Благодаря.
Хубав и спокоен ден!

# 557
  • нейде там, където ....
При мен пише само "10.1.2009 - Текущо класиране". Явно все още не са приключили. Странно, до сега са били по-бързи.

# 558
Видяхте ли какво са изтипосали като коментар за предварителното кандидатстване?
http://kg.sofia.bg/?page=news&id=117.
Ето какво им написах в отговор:
Здравейте! Искам да попитам нещо във връзка с новините ви от 8.01.2009 г., а именно:
http://kg.sofia.bg/?page=news&id=117.
Въпросът ми е как може да напишете два взаимоизключващи се абзаца!???
В крайна сметка първа яслена и първа редовна група са именно групите с текущ прием!!
Кое от двете твърдения ще е вярно?Че детето ще е с активна кандидатура за предварително кандидатстване от момента на влизане в сила на новия регламент,без значение възрастта, която е навършило към този момент , или това,че кандидатурата ще е активна от влизане в сила на новия регламент, но дедето ще бъде прието след навършване на съответната възраст, тоест ще му се пази, евентуално място в съответното ЦДГ!
И двете са еднакво безумни.
Моля ,отговорете ми, пиша от името на половин София!

# 559
  • София
Здравейте. От ДГ на големия ми син ме посъветваха да кандидатствам и за малкия. Той ще навърши 2 през лятото и искам от септември(или от юни беше?) да тръгне на ясла. Подадох кандидатурата му и той, понеже е с предимство, е класиран сега. Но аз не искам да го записвам сега, а за другата учебна година. Какво трябва да направя? Ако се откажа ще може ли пак да кандидатства? Всъщност какви са сроковете за кандидатстване за 2009/2010 година и какви са тези предварителни кандидатствания?
Аз мислех,че е след 1.02, както миналата година, но нали показваха по телевизията , че подаването на документи започнало от 2.01. Или това е било само за Варна?
Извинявам се, може да са ми тъпи въпросите, на на сайта на детските градини нищо не намерих. А и от самата градина май не са наясно-те ми казаха да подавам отсега.

# 560
И аз искам да питам нещо, защото ми се вижда не съвсем в ред...
Зна4и... кандидатстваме за ясла и стигнахме в на4алото на декември 1 резерва в една от градините.4 седмици седяхме така и в седмицата между Коледа и Нова година-хоп-втора резерва (?). Детето, което е набутано преди нас , пише предимство. Питам-казват ми, "ами ако има друг брат/сестра който също е кандидатствал и са го приели, приемат и малкия".Казвам си "хубаво".
Днес отварям-трета резерва (?) Sad
Детето, което пак е набутано преди нас няма предимство, просто пише, 4е е с вх.номер 3 (ние сме с 30) и е кандидатствало половин 4ас преди нас.
Е, кажете ми как аз с моя входящ номер 30 съм стигнала до първа резерва, а детето с входящ номер 3 не е успяло да влезе и се появява сега?
Само на мен ли ми се вижда ненормално

# 561
baba_mravka просто детето с №3 е активирало кандидатурата си за Вашата градина и затова Ви е изместило (нищо ново под слънцето). Просто така по средата на година са решили, че другата градина, в която ходят по някакъв начин вече не им харесва....или пък някаква друга причина (те си знаят що го правят...) и така могат да държат мястото две седмици Simple Smile после може някой друг от предните номера да се сете ....А №3 не са го записали още на първото класиране във вашата градина, понеже най-вероятно не са я писали като предно желание Simple Smile

aunt Ogg
Аз бих те посъветвала щом са Ви приели да се запишете, понеже когато (ако въобще влезне новият регламент) може въобще да не можете да се запишете......понеже вероятно няма да имате директно предимство вече......и тогава не се знае.....кой колко точки ще събере....

# 562
Зна4и... кандидатстваме за ясла и стигнахме в на4алото на декември 1 резерва в една от градините.4 седмици седяхме така и в седмицата между Коледа и Нова година-хоп-втора резерва (?). Детето, което е набутано преди нас , пише предимство. Питам-казват ми, "ами ако има друг брат/сестра който също е кандидатствал и са го приели, приемат и малкия".Казвам си "хубаво".
Детето, което пак е набутано преди нас няма предимство, просто пише, 4е е с вх.номер 3 (ние сме с 30) и е кандидатствало половин 4ас преди нас.
Е, кажете ми как аз с моя входящ номер 30 съм стигнала до първа резерва, а детето с входящ номер 3 не е успяло да влезе и се появява сега?
Ами просто номер 3 е бил с деактивирана кандидатура и сега е активирана отново.

# 563
Здравейте. От ДГ на големия ми син ме посъветваха да кандидатствам и за малкия. Той ще навърши 2 през лятото и искам от септември(или от юни беше?) да тръгне на ясла. Подадох кандидатурата му и той, понеже е с предимство, е класиран сега. Но аз не искам да го записвам сега, а за другата учебна година. Какво трябва да направя? Ако се откажа ще може ли пак да кандидатства? Всъщност какви са сроковете за кандидатстване за 2009/2010 година и какви са тези предварителни кандидатствания?
Аз мислех,че е след 1.02, както миналата година, но нали показваха по телевизията , че подаването на документи започнало от 2.01. Или това е било само за Варна?
Извинявам се, може да са ми тъпи въпросите, на на сайта на детските градини нищо не намерих. А и от самата градина май не са наясно-те ми казаха да подавам отсега.

Не е ясно какъв ще бъде регламента догодина и дали ще важи предимството брат/сестра или по-скоро дали ще остане като критерий с точки и с какви точки. Така че ако сега детенце е класирано май е по-добре да се запишете и да избутате с малко ходене до юни/септември. Говорете и с директорката - може да препоръча някакъв вариант.
Със сигурност ако не запишеш детенце ще можеш да кандидатстваш и по-нататък, но няма никаква гаранция ако сега се откаже място, че при нов регламент пак ще се класирате.

# 564
И при нас е така, с разликата обаче, 4е две от децата са през цялото време мнооооого след нас, а сега са с предимство и на мен не ми е ясно как стават тези неща. Пратих запитване и ще видим кога ще отговорят.

# 565
  • Beyond the Frontiers
Чудно, миналата година бяхме първа резерва, в момента сме 16 при автоматичните класирания. С други думи, ако седя и чакам да ни приемат ......дръжки. И после да не ми се обяснява, как само богатите давали децата си на частни градини. Шанс да приемат малкия никакъв. Twisted Evil

# 566
И после да не ми се обяснява, как само богатите давали децата си на частни градини. Шанс да приемат малкия никакъв. Twisted Evil
Кой е казал,че богатите дават в ЧДГ!  Mr. Green Напротив те са в общинската  Peace

# 567
  • Beyond the Frontiers
И после да не ми се обяснява, как само богатите давали децата си на частни градини. Шанс да приемат малкия никакъв. Twisted Evil
Кой е казал,че богатите дават в ЧДГ!  Mr. Green Напротив те са в общинската  Peace
Четох го като коментар в една друга тема Peace

# 568
  • София
Здравейте.Аз сега проверих поредното класиране. Ние сме с предимство,защото каката ни ходи вече на градина. При всичките класирания досега винаги ни изписваше,че сме с предимство,а на това от вчера са ни махнали предимството.Защо се е получило така? Опитах се пак да си регистрирам предимството, но няма как и откъде - просто няма такъв бутон Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 12 яну 2009, 08:55 от ембрион

# 569

Здравей, просто си имала късмет, че малко след като си кандидатствала, се е освободило свободно място и са ви приели. Разбира се, можело и да си чакаш и след септември 2009 г.

НО  като се абстрахирам от този случай,  мисля че трябва да е по някакъв начин ясно, или ако не е да стане, че не може да всеки с предимство да кандидатства и да се отказва когато му харесва, т.е системата не е пък длъжна всеки месец или през два месеца да дава предимство, а родителят да не записва детето си.
Всъщност това се отнася и за класирано дете, независимо с или без предимство.
Интересно ми е какво мислят останалите  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт