СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 99 661
  • 1 846
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Момичета, не знам дали нещо се е променило, но ще ви кажа моето инфо за предимствата от миналата година. Според моя приятелка, тя записа малкото дете на ясла, каката беше в същата градина. Естествено, в първия ден за подаване на документи по и-нет, тя не можа да влезе и отишла до градината, да подаде на място. Директорката и казала, че е било безсмислено бързането и, защото те(градините) са задължени да приемат детето, ако брат/сестра са в същото заведение. Без значение дали са запълнени групите.  Peace Пак казвам, това е от миналата година, може да е променено.

А може ли да ми кажете откога се приемат молби за следващата учебна година? Преди беше от февруари, сега откога ще е ? И ако времето на подаване на кандидатурите няма да влияе на класирането, тогава какво ще определя точките? Казвате,че и предимствата за друго дете може да отпаднат, което според мен е абсурдно  Peace, без никой да се сърди. Щото някак не виждам как мога сутрин да тичам до едната градина, после до другата и после на работа и вечер по обратен ред. Както и да е-поне някакви подсказки ,как ще се определят точките-раьониране ли, доход ли-как?

# 571
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Момичета, не знам дали нещо се е променило, но ще ви кажа моето инфо за предимствата от миналата година. Според моя приятелка, тя записа малкото дете на ясла, каката беше в същата градина. Естествено, в първия ден за подаване на документи по и-нет, тя не можа да влезе и отишла до градината, да подаде на място. Директорката и казала, че е било безсмислено бързането и, защото те(градините) са задължени да приемат детето, ако брат/сестра са в същото заведение. Без значение дали са запълнени групите.  Peace Пак казвам, това е от миналата година, може да е променено.

Не е променено. Ние вече минахме назад в списъка, защото се появиха нови кандидатури от 2009 година.
По тази логика може вечно да си останем на опашката. Това е положението... Нямам думи

# 572

Не е променено. Ние вече минахме назад в списъка, защото се появиха нови кандидатури от 2009 година.
По тази логика може вечно да си останем на опашката. Това е положението... Нямам думи
И аз видях, че в градината в която кандидатстваме  от номер 5 сме вече номер 10, заради деца с предимство.

# 573
  • София

Не мисля,че тези от 2009 ще ви пречат, те нали са в по-малка възраст.

Добре де, наистина ли никой не знае какви ще са критериите за прием. Защо е цялата тази тайственост? Не са готови окончателно, добре, но поне някакви предварителни разработки да покажат. Това криене води до истерии, които на никого не помагат.

# 574
  • София

Не мисля,че тези от 2009 ще ви пречат, те нали са в по-малка възраст.

Добре де, наистина ли никой не знае какви ще са критериите за прием. Защо е цялата тази тайственост? Не са готови окончателно, добре, но поне някакви предварителни разработки да покажат. Това криене води до истерии, които на никого не помагат.
Има цяла тема за бъдещият регламент. Всичко е още в сферата на догадките.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=361864.0;topicseen

# 575
  • София
Анна, благодаря!   bouquet
Не съм в течение на форума, сега ще я прегледам.  Peace

# 576
Изчетох темата за критериите,но въпреки това не съм съвсем наясно.....
Питам от името на моя позната, която няма достъп до интернет.
Детето навършва 3 годинки п.началото на април. От ДЯ са и казали,че по нов закон го изписват на 2 април, т.е. при навършването на възраст за ДГ. Само,че кой може да каже кога ще има яснота за приема в ДГ, след като него го изписват от ДЯ, а не от ОДЗ, за да премине в ДГ.
Кандидатствала съм и за ДГ за въпросното дете, но това не ми дава яснота за приема му.
Стана доста объркано,но ще съм много благодарна,ако някой може да ми разясни ситуацията.

# 577
  • на път
Въпреки наплива към детските градини ме объркват доста такива факти .... Имам чувството, че много хора са си кандидатирали децата без да имат намерение да ги записват ... и така проточват и спират възможността на реално желаещи родители да си запишат децата.

- При откриване на нова група, при чакащи 127 деца, на 13.12.2008 автоматично са извадени от класиране 33, записани 6  (поради "незаписване")
http://kg.sofia.bg/?page=stat-rating&stat=YTo1OntzOjk6InJhdG … 7czozOiJfem8iO30=

- На 20.12.2008 "отказаните" са 34, записани 9
http://kg.sofia.bg/?page=stat-rating&stat=YTo1OntzOjk6InJhdG … 7czozOiJfem8iO30=

- на последното класиране )проточи се 3 седмици поради празниците) отказаните са 24, записани 10 .....

# 578
И аз искам да питам нещо, защото ми се вижда не съвсем в ред...
Зна4и... кандидатстваме за ясла и стигнахме в на4алото на декември 1 резерва в една от градините.4 седмици седяхме така и в седмицата между Коледа и Нова година-хоп-втора резерва (?). Детето, което е набутано преди нас , пише предимство. Питам-казват ми, "ами ако има друг брат/сестра който също е кандидатствал и са го приели, приемат и малкия".Казвам си "хубаво".
Днес отварям-трета резерва (?) Sad
Детето, което пак е набутано преди нас няма предимство, просто пише, 4е е с вх.номер 3 (ние сме с 30) и е кандидатствало половин 4ас преди нас.
Е, кажете ми как аз с моя входящ номер 30 съм стигнала до първа резерва, а детето с входящ номер 3 не е успяло да влезе и се появява сега?
Само на мен ли ми се вижда ненормално
Ами просто номер 3 е бил с деактивирана кандидатура и сега е активирана отново.

Ама вие сериозно ли?  Shocked
Струва ли ви се нормално да бързаш да кандидатстваш, да си с входящ номер 3 и да не си активираш кандидатурата?
И да из4акаш N класирания, 4е да си я активираш?
Абе моля ви се....

# 579
И аз искам да питам нещо, защото ми се вижда не съвсем в ред...
Зна4и... кандидатстваме за ясла и стигнахме в на4алото на декември 1 резерва в една от градините.4 седмици седяхме така и в седмицата между Коледа и Нова година-хоп-втора резерва (?). Детето, което е набутано преди нас , пише предимство. Питам-казват ми, "ами ако има друг брат/сестра който също е кандидатствал и са го приели, приемат и малкия".Казвам си "хубаво".
Днес отварям-трета резерва (?) Sad
Детето, което пак е набутано преди нас няма предимство, просто пише, 4е е с вх.номер 3 (ние сме с 30) и е кандидатствало половин 4ас преди нас.
Е, кажете ми как аз с моя входящ номер 30 съм стигнала до първа резерва, а детето с входящ номер 3 не е успяло да влезе и се появява сега?
Само на мен ли ми се вижда ненормално
Ами просто номер 3 е бил с деактивирана кандидатура и сега е активирана отново.

Ама вие сериозно ли?  Shocked
Струва ли ви се нормално да бързаш да кандидатстваш, да си с входящ номер 3 и да не си активираш кандидатурата?
И да из4акаш N класирания, 4е да си я активираш?
Абе моля ви се....
След като си толкова компетентна защо питаш?Каква е причината тогава според теб?

# 580
  • София - Дианабад
d_iva, това в случая не зависи от родителите, а от директора. Не приемат за записване деца, които са родени от 1 юни до 31 декември, а само приемат родените в началото на годината.
И ние сме кандидатствали и сме в незаписаните. Причината обаче се води "нестандартна, пояснена от директора". А най-голямото ми желание в момента е да ни приемат в ДГ  Praynig. Пожелавам го на всички  Peace!

http://kg.sofia.bg/?page=kindergarden&id=8&k=134

Започва записването за новооткриващите се в началото на 2009 год. две градински групи. Изискването е децата да са родени от месец януари 2006 год. до м.май 2006 година. Децата ще бъдат записани в градински,а не в яслени групи. Системата е допуснала грешка с класирането на деца родени след м.май 2006 година.

Съгласно Правилник за прилагане на закона за народната просвета чл.26./1/Детските градини са подготвителни институции в системата на народната просвета, в които се отглеждат, възпитават и обучават  деца от 3- годишна възраст до постъпването им в І клас

В създадената ситуация правя изключение за прием на деца на 2г.10м. в градински групи поради големият брой чакащи за прием деца родени през 2006 година

# 581
  • София
Запис  Blush.

# 582
Предстои ми кандидатстване  за учебната 2009/10 в детска градина и изчетох всички проектокритерии, но защо ли ми се стори че вместо кандидатстването да бъде улеснено, ще стане още по затруднено?
Някой може ли да ми отговори защо вместо да се разширяват детските градини и всеки да може нормално да запише детето си, се измислят размити, сложни критерии. Какво да правим ние обикновените средностатистически хора дето не сме инвалиди, имаме по две деца и в района ни има само една детска градина?????? Sick

# 583
Здравейте всички,
За да не губя времето на всички, започвам направо: Моята дъщеря не бе приета в общинската детска градина септември месец и се наложи да я запишем в частна детска градина. Не че не е хубаво, 10 деца са, гледат ги перфектно, дори повече от това, което съм очаквала, но таксата там е почти непосилна меко казано - 540 лева на месец.  Всяка седмица проверявам до къде е стигнала в списъка на "Чакащите", който се публикува всеки понеделник в официалния сайт и виждам, че почти не мърда от 11-то, 12-то място. Въпросът ми е следния: Какво се случва с чакащите деца в официалния списък на въпросната детска градина, независимо коя е тя. Той предполагам няма да е актуален за следващата учебна година, тъй като явно ще има нови правила, дори не зная дали все още се обсъждат или са влезли вече в сила.
Благодаря на всички, които имат повече информация.
Частната детска градина е прекрасно нещо, обаче не е за всеки, за съжаление  Rolling Eyes

Пожелавам хубава година на всички, весели, здрави и усмихнати дечица!!!
Елеганс

# 584
В ДГ се освобождава една цяла група от минимум 25 деца на 01.09.09г. и тя трябва да приеме толкова деца, родени 2006г. Затова всички кандидатури на родени 06г. трябваше да се активират още в първите дни на януари 09г.и да се класират по време както са се регистрирали, независимо дали са навършили или не 3 г. Родителите спокойно да ги записват, със знанието че ще тръгнат на градина през септември. Но родителите не трябва да имат право да кандидатстват в повече от 3-4 градини.

Общи условия

Активация на акаунт