СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 99 679
  • 1 846
  •   1
Отговори
# 585
И аз искам да питам нещо, защото ми се вижда не съвсем в ред...
Зна4и... кандидатстваме за ясла и стигнахме в на4алото на декември 1 резерва в една от градините.4 седмици седяхме така и в седмицата между Коледа и Нова година-хоп-втора резерва (?). Детето, което е набутано преди нас , пише предимство. Питам-казват ми, "ами ако има друг брат/сестра който също е кандидатствал и са го приели, приемат и малкия".Казвам си "хубаво".
Днес отварям-трета резерва (?) Sad
Детето, което пак е набутано преди нас няма предимство, просто пише, 4е е с вх.номер 3 (ние сме с 30) и е кандидатствало половин 4ас преди нас.
Е, кажете ми как аз с моя входящ номер 30 съм стигнала до първа резерва, а детето с входящ номер 3 не е успяло да влезе и се появява сега?
Само на мен ли ми се вижда ненормално
Ами просто номер 3 е бил с деактивирана кандидатура и сега е активирана отново.

Ама вие сериозно ли?  Shocked
Струва ли ви се нормално да бързаш да кандидатстваш, да си с входящ номер 3 и да не си активираш кандидатурата?
И да из4акаш N класирания, 4е да си я активираш?
Абе моля ви се....
След като си толкова компетентна защо питаш?Каква е причината тогава според теб?

Като 4овек със що-годе прили4ни програмистки познания съм наясно, 4е вси4ки данни в системата могат да бъдат променяни, както и да се вмъкват нови данни или да се изтриват такива. От хората, поддържащи системата.
Ясно е, 4е не няма как да бъде доказано.
Неприятно ми е как обясняват през цлото време , 4е няма възможност за измами и тн...пък не е баш тъй Simple Smile

# 586
  • Нови искър
ти поне се класира моята дъщеря на абитуриентският и бал сигурно ще и приемат молбата за детска градина всичко си е м............ как да не се ядосвам като в одз -то до нас са само деца от балша а аз живея в надежда ( директорката на одз-то е от балша ) Close #Crazy

# 587
                      Вчера целнах едно предаване "Документално" по ББТ и чух,че старите предимства остават за кандидатствалите вече и участвалите в класиранията.Новия регламент ще важи само за тези,които кандидатстват за първи път и то за ясла и първа група.За всички други остава старото положение.Предимствата при него са - близнаци,брат/сестра в същата градина,деца на инвалиди.

# 588
                      Вчера целнах едно предаване "Документално" по ББТ и чух,че старите предимства остават за кандидатствалите вече и участвалите в класиранията.Новия регламент ще важи само за тези,които кандидатстват за първи път и то за ясла и първа група.За всички други остава старото положение.Предимствата при него са - близнаци,брат/сестра в същата градина,деца на инвалиди.

И да и не. Опашките остават за групите с текущ прием, но независимо дали си кандидатствал миналата година ако сега кандидатстваш за първа група в ЦДГ се нареждаш по-нов регламент. Същото важи и за яслените групи - независимо дали си кандидатствал или не - ще минат по новия регламент.

На практика от набор 2005 нагоре ще се запазят опашките. Но това е още много предварително.
Аз например се питам защо това не важи и за набор 2006 и набор 2007, които са се наредили на опашка в ОДЗ и на практика кандидатсват за групи с текущ прием. Но смятам да попитам на следващата работна среща за това, че вчера нещо не ми стана много ясна идеята.

# 589
                    ...........................

Аз например се питам защо това не важи и за набор 2006 и набор 2007, които са се наредили на опашка в ОДЗ и на практика кандидатсват за групи с текущ прием. Но смятам да попитам на следващата работна среща за това, че вчера нещо не ми стана много ясна идеята.
Питай...и на мен не ми е ясно....голяма каша настана, а след новият регламент се надявам да се изяснят нещата....

# 590
Много ми е интересно- ние кандидатстваме и в ОДЗ, и предварително, за ЦДГ.
Излиза,че за ОДЗ сме си на старата опашка, а за ЦДГ ще минем по новия регламент с точките- така ли е?
И казаха ли кога ще се активират предварителните кандидатури? Когато детето навърши съответната възраст или когато активират регламента- за всички ?

# 591
# 592
Здравейте!Казвам се Йонка и съм майка на две деца.Живея в кв.Павлово.Голямата ми дъщеря е на 6г. и посещава филиал на 16 ЦДГ на бул."А.С.Пушкин".Лесно е да се ориентирате-има две казина,едно от които е в голям абсолютно безсмислен и безперспективен търговски център.Предстои ми кандидатстване в същата ЦДГ на малката ми дъщеря при жестока борба от 200 деца за 20 места.Целият педагогически екип,всички,които се грижат за нашите деца,начело с госпожа Андреева,са рядко срещано явление в българското предучилищно образование.Адмирации и благодарности за всички вас!Работите със сърцата си!Въпросната сграда на булеварда има възможност да бъде разширена и достроена,за да поеме още деца.Нека тези,които могат по някакъв начин да помогнат това да се случи , да го направят, и въобще нещо,свързано откриване на нови места в квартала.Нашите деца го заслужават!Благодаря ви!

# 593
  • София
Да разбирам ли, че ако кандидатстваме за 2 яслена група в ОДЗ за 2009/2010, ще се наредим след всички вече чакащи от кандидатстването за 2008/2009г., т.е. няма да имаме никакъв шанс, предвид, че имам само временна адресна регистрация (защото сме в Студентски град), а не постоянна?
Ще се запази ли автоматичното преминаване от яслена в градинска група в рамките на едно и също ОДЗ или ще трябва да се кандидатства отново за градинската група?

# 594
Много ми е интересно- ние кандидатстваме и в ОДЗ, и предварително, за ЦДГ.
Излиза,че за ОДЗ сме си на старата опашка, а за ЦДГ ще минем по новия регламент с точките- така ли е?
И казаха ли кога ще се активират предварителните кандидатури? Когато детето навърши съответната възраст или когато активират регламента- за всички ?
Аз ще ти кажа - и ние, и племенницата сме с кандидатстване като вашето - за ОДЗ от миналата година и ЦДГ - предварително.В началото на януари направи 3г. и кандидатурата за ЦДГ вече се е активирала.Ние сме в края на януари и ще си проличи и при нас (съмняваме се за объркване)-тогава ще пиша пак

# 595
  • гр.София
Да разбирам ли, че ако кандидатстваме за 2 яслена група в ОДЗ за 2009/2010, ще се наредим след всички вече чакащи от кандидатстването за 2008/2009г., т.е. няма да имаме никакъв шанс, предвид, че имам само временна адресна регистрация (защото сме в Студентски град), а не постоянна?
Ще се запази ли автоматичното преминаване от яслена в градинска група в рамките на едно и също ОДЗ или ще трябва да се кандидатства отново за градинската група?
Със сигурност мога да ти отговоря само на 2-ия въпрос-Да,преминават автоматично (евентуално ,зависи от решението на Директора,трябва писмено да потвърдиш в градината,че искаш детето ти да продължава.)
 По първия ти въпрос-още не е ясно как ще бъде.

# 596
  • Beyond the Frontiers
Здравейте!Казвам се Йонка и съм майка на две деца.Живея в кв.Павлово.Голямата ми дъщеря е на 6г. и посещава филиал на 16 ЦДГ на бул."А.С.Пушкин".Лесно е да се ориентирате-има две казина,едно от които е в голям абсолютно безсмислен и безперспективен търговски център.Предстои ми кандидатстване в същата ЦДГ на малката ми дъщеря при жестока борба от 200 деца за 20 места.Целият педагогически екип,всички,които се грижат за нашите деца,начело с госпожа Андреева,са рядко срещано явление в българското предучилищно образование.Адмирации и благодарности за всички вас!Работите със сърцата си!Въпросната сграда на булеварда има възможност да бъде разширена и достроена,за да поеме още деца.Нека тези,които могат по някакъв начин да помогнат това да се случи , да го направят, и въобще нещо,свързано откриване на нови места в квартала.Нашите деца го заслужават!Благодаря ви!
Леле, с други думи нямам никакъв шанс да се доредя до тази детска градина - на 30 метра ми е от апартамента, а наоколо няма други. newsm78

# 597
Да,преминават автоматично (евентуално ,зависи от решението на Директора,трябва писмено да потвърдиш в градината,че искаш детето ти да продължава.)

Това потвърждение се прави за да се знае освобождават ли се места за първа група или яслата покрива на 100 % приема.Не виждам кой ще си усложни живота да прави нов прием между ясла и градина при положение,че когато кандидатстваш в ОДЗ знаеш ,че приема е от 3 месеца /в момента/ до 7 години.

# 598
Здравейте! Бих искала да попитам по-запознатите мами тук, дали се реши нещо по въпроса с родените началото на 2007 г. - ще имат ли възможност да кандидатстват за ЦДГ тази година? И за кои ще важи - само за роденитите януари 2007, или и февруари, март?

# 599
Извинявам се, че съм извън темата, но бихте ли ми казали къде в Люлин 10 строят новата ДГ? Благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт