СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 99 862
  • 1 846
  •   1
Отговори
# 915
  • София
Lovi - татко.

Браво на пишещите. Много сте прави да обвинявате родителите които са отделили от времето си за да участват в срещите организирани от СО.

Приемам го като лично обвинение. Сега е най-лесно да се каже - аз си го знаех, казвах Ви, никой не ме чуваше, не съм знаела, и т.н. Ами заповядайте да се запознаем - ще ми е приятно да си побъбрим, за да разберем кой какво е надробил.

# 916
Лови, никой не обвинява теб конкретно, както и когото и да е конкретно..
Там е проблма, че идеята за нов регламент е била подкрепена от родителите.. КОИ са те?
Сега...да добавя още нещо.
Като казах в часът на мама,че родителите подкрепят над 83% критерия време ( на кандидатстване или на регистрация в София), г-н Джонев ми отговори: КОИ са тия родители? Една от родителските организации подкрепи жребия..
Е...КОЯ е тази организация?
КОГО представлява, ако не родителите?
И ЗАЩО подкрепя критерий, който тук получи около 3% подкрепа..
..
Ей тия въпроси си задай..
И..после ще ти се изясни защо са тия изказвания ..

# 917
  • София
Lovi - татко.

Щурчо, на срещата когато се обсъждаше кой какво подкрепя, ти лично присъстваше и много добре знаеш какво стана тогава. Знаеш и моята реакция именно към представителите на родителските организации.
Когато защитавах мненията на пишещите в този форум ( именно тези 83%), кой ме подкрепи?

# 918
  • София
Lovi - татко.

Добавям - Организациите присъстващи на срещите защитават интересите на своите членове, а не на родителите като цяло.

# 919
  • София
Извинявайте, ако е дискутирано, но реши ли се нещо на какъв принцип се избира между децата с равен брой точки?
Чак сега си дадох сметка, че това ще е значителен проблем  newsm78.

# 920
Lovi - татко.

Добавям - Организациите присъстващи на срещите защитават интересите на своите членове, а не на родителите като цяло.
                 Доживях и това да прочета!  Sick Това "съсловни" организации ли са или защитават интереса на децата дето им викаха "цвета на нацията"? Май има по-цветни и по-безцветни.Срамно е да има хора ,които защитават интересите на "своите членове". Това не бяха ли РОДИТЕЛИ и не се ли защитаваха интересите на РОДИТЕЛИ И ДЕЦА? Я ми изяснете с КАКВО повече се отличават ОРГАНИЗАЦИИТЕ И ТЕХНИТЕ ЧЛЕНОВЕ от всички родители искащи децата им да ходят на ДЯ или ДГ?

# 921
  • София
Lovi - татко.

За съжаление за мен това е истината. На последната среща се обсъждаха алтернативните варианти за класиране. От форума бях извадил процентното съотношение на пишещите тук родители, за техните желания.
Доход - 3.4%.
Жребий - 12.8%.
Адресна регистрация - 59.1%.
Време - 24.8%.

Както и на срещата го отбелязах, това не е представително проучване за нагласата на всички родители, но може да се приеме като една малка статистика за интернет активните родители. Когато трябваше родители и родителски организации да се обединим и да защитим мнението на пишещите в този форум, ние не го направихме.

# 922
Лови, аз лично подкрепих твоя критерий. И критерия време.
Винаги тях бих подкрепила..
От едната организация заспориха с теб за честността на критерия време на регистрация в София и ..това,че се "облагодетелстват" по-възрастните родители..
Честно казано, в известен смисъл е така, но вместо да се отрича метода, може да се измисли как да не се стига до това, евентуално.
В крайна сметка, г-н Джонев "заключи", че родителите по отношение на този критерий са 50/50...
Как да се борим за нещо, ако не сме единни?
Е..същата тази организация е дала писмено становище, че одобрява жребия, като алтернативен метод..
Е...това разбира се не е станало в мое присъствие.., но..аз съм г-н никой , защото съм просто един родител, който представлява единствено себе си (макар да се опитвам да защитавам интересите на всички в този форум, доколкото техните възгледи съвпадат с моите и доколкото успявам да разбера исканията им..)
Нямах идея,че родителските организации са нещо различно от обикновени родители, като мен и теб и всички нас..
Искрено се надявах,че те точно би трябвало да защитават интересите на родителите като цяло.. И..за мен изумлението беше огромно, когато видях разграничаването..
Но...в крайна сметка...се чува техния глас,..(както по принцип би трябвало да е...ако те представляваха всички родители...или поне интересите на повечето)
..
Знаеш мнението ми по въпроса..И .. продължавам да мисля, че жребия е неприемлив..както и, че дохода е абсурден критерий..
Но..въпроса е.., че на срешите на раб,. групи разбрах,че на родителите, които присъстват там и които не представляват организация от която се очаква да се подпишат накрая се явяват....някакъв вид "навлеци", които само забавят процеса .. Искрено се надявам твоето и моето присъствие в тези рабтни срещи да им е показало,че родителите, които не са включени в организации са там, за да защитават интересите на масовия родител и се борят за удовлетворяване на максимален брой родители...

Последна редакция: пт, 06 фев 2009, 22:41 от *щурчо*

# 923
  • софия
Хора, дори не знам какво да пиша... Следя ви и от началото на новата тема, но просто ... Всичко вече сме го писали по n пъти и пак сме никъде.

# 924
  • София
Lovi - татко.

Щурчо, благодаря.

# 925
Извинявайте, ако е дискутирано, но реши ли се нещо на какъв принцип се избира между децата с равен брой точки?
Чак сега си дадох сметка, че това ще е значителен проблем  newsm78.

НИЩО не се реши, окончателно. Остана да се уточни това от СОС...т.е..в рамките на работната група не се постигна консенсус по нито един от всичките 4 критерия, които бяха предложени..
СЪс сигурност всички отхвърлихме дохода, като възможност, НО...изненадващо за мен, от общината много си го харесват и...не изключвам възможността да ни го натресат (в часът на мама, като споменах,че над 83% от родителите предпочитат времената на кандидатстване или срок на живеене в София, но..първия от Сирма го отричат категорично и почти изнудват Общината с ултиматом да се откажат от проеката, ако се поиска този критерий да се ползва..., а втория не е съвсем изчистен откъм това доколко е справедливо по-възрастните родители да са с предимство при кореняк софианците, НО, родителите твърдо отхвърлят дохода като критерий и има съвсем слаба подкрепа на жребия като такъв .....и... г-жа Минчева ми отговори, че ДА, и от общината искат по-комплексен критерий и..за това, може да се вземе и дохода впредвид  Sick #Cussing out..) ей такива неща..
..
В крайна сметка, вариант 9 е разработен от г-н Джонев и представен така, все едно вече е избран жребия като алтернатива..
Г-н Джонев обеща на срещата на раб. група, че ще представи и останалите 3 критерия на СОС, заедно с НЕГОВИЯ анализ на плюсовете и минусите на всеки един от тях..
Как мислите..кой критерий,ще изберат от общината, ако една от организациите на родителите е подкрепила жребия?
..
И..кой ли критерий е подкрепила другата организация на родителите?  newsm78 newsm78 newsm78
...
Искам да подчертая дебело,че между доход и жребий и аз бих подкрепила жребия, (макар лично мен да ме удовлетворавя дохода повече)
Смятам,че е безумно да се искат толкова лични данни и толкова финансова информация от родителите и намирам това за своеобразно изнудване и гавра с тях.
Смятам също,че идеята на създаването на СИТЕМАТА не е подпомагането на родителите и тяхното удобство да стоят или не пред ДГ , а единствено да улесни Общината в събиране на информация КАКВО се случва в София.
Брой деца.
Възраст на децата.
С новия регламент - съвсем обстойно инфо и за децата до 18г и за родителите им..и за семейните им отношения и..за разпределенитео им по настоящ адрес...
И..всички ще се регистрират в София и..ББ най-после ще научи колко жителиима града му (поне приблизително.., защото сигурно има и такива, които нямат малки деца или не кандидатстват през системата)
Ако се въвдеде и дохода- ще имат официална статистика КАКЪВ е официалния доход на семействата..
Ей това е това, което реално искат от Общината..
ИЗОБЩО НЕ  Й ПУКА ЗА ДЕЦАТА НИ...
А г-н Джонев им дава точно инфото, което искат...
И...ние тук си спорим...те си ни манипулират..
...
...
Много искам грешката да е в мен..и неразбралата да съм аз...и..всички да са много по-идеалистично настроени и загрижени за децата реално..
Но..защо ли не усещам така нещата ? newsm78 newsm78 newsm78

# 926
Хора, дори не знам какво да пиша... Следя ви и от началото на новата тема, но просто ... Всичко вече сме го писали по n пъти и пак сме никъде.

Ами да, така е, защото проблемът си е все още същият - достатъчно места в детските градини за всички деца няма. Докато не се реши този проблем или поне не се намерят някакви добри алтернативни варианти, ще си бъдем все така никъде. Независимо кои родители и кои организации какво защитават и какво в крайна сметка ще се приеме от СОС.

# 927

Миличка, не сме НИКЪДЕ...
Ние сме на финала..
Всеки момент ще се приеме новия регламент..(Каквото и да представлява след намесата на СОС)..
Тук не можем НИЩО да променим..
За това и темата е озаглавена "СТРАСТИ"..
Всички си казваме болките..говорим си какво би ни се искало и..евентуално даваме по някоя идея какво би могло да се направи...
Почти съм убедена,че темата се следи и от хора, които активно участват в гласуването на новия регламент и..ако излезе някое конструктивно И НЕ ЕМОЦИОНАЛНО мнение, а обосновано, то..все още има шанс да бъде взето впредвид..
За съжаление, всички сме повече емоционални, отколкото конструктивни вече...(пък и от самото начало).. Просто не разпределяме ябълки и круши, а решаваме бъдещето на децата си..

# 928
Ами да, така е, защото проблемът си е все още същият - достатъчно места в детските градини за всички деца няма. Докато не се реши този проблем или поне не се намерят някакви добри алтернативни варианти, ще си бъдем все така никъде. Независимо кои родители и кои организации какво защитават и какво в крайна сметка ще се приеме от СОС.
newsm10 newsm10 newsm10

# 929
  • софия

Анджък, ама нали не обичам да съм многословна  Hug СОС ще си приеме това, което ги устройва тях, а не това, което дори и на крачка ще е стъпка за решаване на проблема.

Общи условия

Активация на акаунт