СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 99 925
  • 1 846
  •   1
Отговори
# 975
  • Нови искър
ми не съм на това мнение защото знам поне 10 деца които ще намажат от това предимство просто не е честно какво общо има къде работи бабата и дядото че даже да го приемат като критерии. моят баща е починал майка ми работи в друга държава казвам си моето положение и какво плащам данъци имам постоянна адресна регистрация, и аз и мъжа ми сме работници и се осигуряваме на реални доходи и кво от това. разбираш ли така стана че трябва да накарам майка ми да си дойде да почне работа за 150-300 лв. в държавно заведение за да мога да дам дъщеря си на такова това е простотия абсолютна .
Казвам си мнението  Sad Cry
                Не ти оспорвам мнението! Просто ти обяснявам,че тези деца не са хиляди.Като знаеш 10 в една градина ли са? И колко процента са 10 деца от твърдението ,че 10 000 не са влезли? Смешно е!
                При това ти обясних ,че НЕ СЪМ ПОЛЗВАЛА НИКАКВИ ПРЕДИМСТВА за внуците си.А сега в една от най-големите градини в София има само едно дете кандидат и то и майката и бабата работят в нея.Кого точно ще ощети това дете?
                И ако ти не можеш да накараш майка ти да се върне и да работи за 150-300 лв ,аз мога ако внуците ми не са приети да мина и без тези 150-300 лв и да остана да си ги гледам в къщи.Само не виждам кой ще застане на мястото ми!Не,че съм незаменима - просто никой не иска да работи при тези условия и с това заплащане.И ти самата потвърждаваш това мнение след като дори майка ти не би могла да работи в ДЗ,а за тези на твоята възраст пък е съвсем изключено. Mr. Green А ако работя извън страната мога да им осигуря ЧДГ или детегледачка.

Така сега май не се разбрах и малко се ядосах ще го обясна по просто АЗ познавам 10 а аз не познавам целия квартал сещаш ли се Майка ми не я карам защото ако тя си дойде да ми "помага" това означава че по скоро моето семейство ще трябва да и помага защото майка ми не е пенсионерка за да си помага с пенсията допълнително нито има опора (мъж) да и помага финансово сега се надявам да ме разбереш Ти би ли накарала майка си да си брой стотинките на база това детето ти да е в ДГ или ДЯ при положение че и ти и аз знаем че 45 % от случеите сам по втория начин влезли. Аз няма да го направя по скоро няма да се върна на работа и ще си гледам детето отколкото да тормозя близък човек. Това за осигуряването за ЧДГ или детегледачка пък е смешно защото аз съм отделно семейство. Но това няма да ти го обяснавям надявам се да сме се разбра ли иначе не виждам по какъв начин да ти го обяснао

# 976
Lovi - татко.

Единственият справедлив начин за разпределение на децата в ДГ е изпитания във времето метод - записване на входа на ДГ. Нареждаш се на опашката и виждаш кои са пред теб, кои са зад теб. Студуваш, но те топли дълга на родител. И разчиташ единствено на себе си, и знаеш на кой да се ядосваш.
Всичко друго е празно сладкодумство. И много политика.

newsm10 newsm10 newsm10

Но..сме били в 21век и не било цивилизовано..
 newsm78
Както каза една юристка, като се опитвах да й обяснявам ,че времето на кандидатстване няма да има значение : "принципът първият по ред е първи по право е в сила от векове, няма кака да убедиш хората че не е от значение" , не че точно аз се опитвам да ги убедя в подобно нещо..

# 977

Така сега май не се разбрах и малко се ядосах ще го обясна по просто АЗ познавам 10 а аз не познавам целия квартал сещаш ли се Майка ми не я карам защото ако тя си дойде да ми "помага" това означава че по скоро моето семейство ще трябва да и помага защото майка ми не е пенсионерка за да си помага с пенсията допълнително нито има опора (мъж) да и помага финансово сега се надявам да ме разбереш Ти би ли накарала майка си да си брой стотинките на база това детето ти да е в ДГ или ДЯ при положение че и ти и аз знаем че 45 % от случеите сам по втория начин влезли. Аз няма да го направя по скоро няма да се върна на работа и ще си гледам детето отколкото да тормозя близък човек. Това за осигуряването за ЧДГ или детегледачка пък е смешно защото аз съм отделно семейство. Но това няма да ти го обяснавям надявам се да сме се разбра ли иначе не виждам по какъв начин да ти го обяснао
               Аз също се ядосах,защото и ти не разбираш,а упорито си приказваш каквото те устройва.Хайде пък да ти кажа,че трудно бих могла да гледам 30-35 при положение,че моите няма кой да ги гледа.И е съвсем разбираемо.И за да не се тормозя бих си останала в къщи и хич няма да си броя стотинките  Mr. Green Дъщерите ми са добре възпитани и доходите са им предостатъчни за да могат да "гледат" майка си докато тя им гледа децата.Нали се сещаш как звучи ....аз гледам вашите деца,а моите ги гледа детегледачка или ЧДГ.Ами четири са и като дадат щерките по 500 лв на дете за ЧДГ или детегледачка икономически изгодно е да ми ги дадат на мен , а не на чужд човек.Така,че пред мен дилема никога НЕ е имало .....ако децата не са в ДГ ,аз съм си у дома.
               Пропуснах да добавя,че ако толкова много те блазни това "ПРЕДИМСТВО"можеш веднага да се възползваш от него.Места за пом.възпитатели има колкото искаш,за учителите - трябва образование.И не ми възразявай за бройките в групите , условията за работа и заплащането,защото както ние можем ...така и вие трябва да видите,че не е лесно.

Последна редакция: пн, 09 фев 2009, 10:09 от Didia

# 978
Jam - моля те да четеш това което съм написала и да не го тълкуваш както ти изнася. Становища на работната група не са давани. СО поиска такива от две НПО след като проекто регламента беше факт. Какви становища има е добре да попиташ СО или съответните НПО, а не мен. И престани с манипулациите.

На представянето на регламента отидох вместо представителя на една от организациите - затова и така са ме написали. Не виждам някакъв проблем в това.

На мен пък ми е интересно в Часът на мама на какъв принцип са канени участниците.  Аз така и не разбрах кой е присъствал.

Лови-татко - ако аз не бях поставила въпроса за връзката между възрастта и регистрацията щяха да те отстрелят от ответната страна. Предложих ти вариант за излизане от ситуацията, но ти не се съгласи. И сега адресната регистрация можеше да е на дневен ред, макар и не на 100% това което ти искаше. Но щеше успешно да се конкурира с жребия.
А за предимството на по-възрастните родители - пак те моля да се консултираш с компетентно лице. Всеки може да чете закони, но не всеки може да предвиди последствията от тяхното нарушаване в една или друга степен.

# 979
  • Нови искър
Дидиа тона ти не е за детска учителка и пак ще ти натърта на моето изречение АЗ ПОЗНАВАМ 10 ДЕЦА А И СМЕЯ ДА ТВЪРДЯ ЧЕ НЕ ПОЗНАВАМ ЦЕЛИЯ КВАРТАЛ. (откриите разликата)
ядосвай си се колкото искаш Не ме блазни предимството ама хич злоупотребяват с него това е.
лек ден тука стана като махленска кръчма и нищо за ДГ или ДЯ не виждам да е мръднало едно си баба знае едно си бае. Дъвкаме предъвкваме едно и също нещо по 5888888 пъти

# 980
nilro, ако обичаш ползвай препинателни знаци като пишеш, моля, защото ми е много трудно да ти чета изказванията на 5 реда без точки и запетайки. Благодаря.

# 981
  • На черешата
Lovi - татко.

Единственият справедлив начин за разпределение на децата в ДГ е изпитания във времето метод - записване на входа на ДГ. Нареждаш се на опашката и виждаш кои са пред теб, кои са зад теб. Студуваш, но те топли дълга на родител. И разчиташ единствено на себе си, и знаеш на кой да се ядосваш.
Всичко друго е празно сладкодумство. И много политика.

newsm10 newsm10 newsm10

Но..сме били в 21век и не било цивилизовано..
 newsm78

Няколко години  по-късно ще се върнете един век по-назад. ooooh!
 Защото миналата пролет за да запиша дъщеря си на училище,студувах пред училището с още куп родители цяла нощ.
 Проблемите продължават и след детската градина,този кошмар няма край. Sick

# 982
  • София
Nilro, да не казваш,че тези 10 деца, с баба в градината, са в една динствена градина? И всички те кандидатстват едновременно? Твърде странно, но ако е така просто кандидатствай в друга градина като 1 желание. Или ти искаш детето ти да е точно в тази, а техните деца-където остане място, така ли? Казваш,че не можеш да накараш майка ти да "мизерства" , като дойде да работи тук, но смяташ,че е в реда на нещата другите(като Didia) да мизерстват, докато ти гледат детето.  ooooh! За кучета и котки може, за прасета не може, така ли?

Очевидно стана,че всички тук се опитват да теглят чергата към себе си. Някои от по-активните успяха частично, други -не и сега са обидени. Темата вече е изключително неприятна, наистина се надявам нито от СОС, нито от фирмата изпълнител да не влизат вече. по-нататъшно диплене и заяждане могат само още повече да влошат нещата.

# 983
Дидиа тона ти не е за детска учителка и пак ще ти натърта на моето изречение АЗ ПОЗНАВАМ 10 ДЕЦА А И СМЕЯ ДА ТВЪРДЯ ЧЕ НЕ ПОЗНАВАМ ЦЕЛИЯ КВАРТАЛ. (откриите разликата)
ядосвай си се колкото искаш Не ме блазни предимството ама хич злоупотребяват с него това е.
лек ден тука стана като махленска кръчма и нищо за ДГ или ДЯ не виждам да е мръднало едно си баба знае едно си бае. Дъвкаме предъвкваме едно и също нещо по 5888888 пъти
                "КАКВОТО ПОВИКАЛО - ТАКОВА ОТГОВОРИЛО"! Laughing

# 984
  • Нови искър
Nilro, да не казваш,че тези 10 деца, с баба в градината, са в една динствена градина? И всички те кандидатстват едновременно? Твърде странно, но ако е така просто кандидатствай в друга градина като 1 желание. Или ти искаш детето ти да е точно в тази, а техните деца-където остане място, така ли? Казваш,че не можеш да накараш майка ти да "мизерства" , като дойде да работи тук, но смяташ,че е в реда на нещата другите(като Didia) да мизерстват, докато ти гледат детето.  ooooh! За кучета и котки може, за прасета не може, така ли?

Очевидно стана,че всички тук се опитват да теглят чергата към себе си. Някои от по-активните успяха частично, други -не и сега са обидени. Темата вече е изключително неприятна, наистина се надявам нито от СОС, нито от фирмата изпълнител да не влизат вече. по-нататъшно диплене и заяждане могат само още повече да влошат нещата.
Да това казвам, че всичките са в една, става въпрос за близка ДГ  а другите са на около има няма 2 км от дома ми.
Не съм казала да мизерства Дидиа ама никъде.
Това казвам и аз изразих едно просто мнение това е а го зачепнахте като световен проблем и да не само аз дърпам за своето прочети цялата тема на всякъде всеки си иска неговото не е виновна нито Дидиа нито щурчо нито ти или които и да е било (цитирам имена не се впрягаите). виновни са други но тука не е нито мястото нито пък е темата такава да го обсъждам.
Майка ми е от 15 години извън страната тя има там живот не тук за съжаление.
явно сте ме разбрали грешно сори ама разберете една група е има няма 20-30 деца при 10 класирани и 5 с предимства и още 10 с връзки (цифрите са примерни в този случей) къде отива моето дете в случея и вашите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Последна редакция: пн, 09 фев 2009, 11:14 от nilro

# 985
  • София
На представянето на регламента отидох вместо представителя на една от организациите - затова и така са ме написали. Не виждам някакъв проблем в това.

Ели и на мен не ми се вижда редно това, така, както и на Джам.  newsm78

Един вид документално ти си представител на организация, но тази организация трябва да има становище, което е написано и подписано. И ти да го защитаваш.
Ако се реализира нещо, което ти лично си предложила, то все едно е било от името на организацията.
Не знам какво точно сте говорили, дали има някакво значение, но по принцип мисля, че не е редно да се постъпва така. И може да се третира, като подсъдно, доколкото знам.

# 986
Да - щеше да е проблем ако бях прокарала лично мнение като официално становище. Проблем ще бъде и ако подпиша подобно становище вместо когото трябва.

В случая просто трябваше да отиде човек, който да се запознае с информацията и да предаде по-нататък. Това може да се поеме и от редови член и много често се случва когато официалния представител не може да присъства.

Просто се опитвам да обясня на Jam че не смятам че и дължа някакво обяснение по какъвто и да е повод. Още по малко да отговарям на слухове. И не съм аз човекът, който ще дава информация от името на организация, която не представлява официално. Така че толкоз от мен по въпроса. Ако някой смята да го интерпретира по друг начин - негова си работа.

# 987
  • София
хубаво, Eli (Hrisa) - за теб разбрахме, че хем си била представител на организация, хем не си била. хем си отишла за да предадеш мнението на организацията, хем нищо не си прокарвала. хем нямало становище, хем после им го поискали. не дължиш никому нищо и останалите манипулират и разпространяват слухове. това го разбрахме. кашата е пълна.

сега остава да разберем коя е тая мистериозна организация, която според думите на г-н Джонев, изречени в национален ефир, е подкрепила жребия като начин за селекция на деца с равен брой точки, и поради каква нейна тежест мнението й е било зачетено.

мисля, че доста родители биха искали да знаят на кого да благодарят...

за да не ме обвините в пристрастност - моето дете е прието в ОДЗ и въпросът не ме вълнува от лична изгода.

# 988
  • София
Не мога да разбера какво е това разследване! Ако някой е искал е можел да се поинтересува навреме: кога са срещите, кои са критериите, какво се обсъжда, кой каква функция изпълнява .........  а не "след дъжд качулка". Много е лесно да се обвинява и да се търси сметка. Определено е по-лесно отколкото да се ангажираш и да отделиш време за да се опиташ да промениш ситуацията. Ако тези хора не се бяха ангажирали по-един или друг начин информацията която имаме сега едва ли щеше да е в този и вид достъпна за нас. Аз лично БЛАГОДАРЯ за това,че тази информация е споделена, защото никой не е длъжен да споделя това което знае! Peace

# 989
  • София
ами Persia, щом така разсъждаваш по такива въпроси, помисли си друг път, когато решиш да се оплакваш от нещо в тая държава....
точно "тези хора", които се опитвам да разбера кои са, изобщо не са споделили нищо с нас, очевидно!

ако четеш, ще видиш, че: 1. аз не обвинявам никого за нищо, и 2. изобщо нямам предвид индивидуалните родители, които ходеха на срещите, допитваха се до нашето мнение тук и после ни се отчитаха. те са много точни хора.

аз просто се опитвам да разбера коя е мистериозната организация и с гласовете на колко души е повлияла на съдбите на хиляди деца!

ако някой не е в състояние да ми разбере постингите, проблемът си е негов.

Общи условия

Активация на акаунт