СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 99 877
  • 1 846
  •   1
Отговори
# 1 395
  • София
Щурчо,точно в описания от теб случай на 1но и двудетно сем-во-отиват на жребий и еднодетното може да измести двудетното.
 Повтарям-условието е единственото дете да излиза от ясла (или в двудетното да има неработещ родител).
а може и 2 ното семейство да нямат регистрация в софия, ето пак шанс еднодетното да изпревари двудетното Peace

Или майката да е без работа, ...?

МОЖЕ..
АМА ние говорим за две семейства с равен друг статус... И двете са софийски семейства от както се помнят, и двамата родители работят....То..иначе...ако сметнеш,че може семейството да не са софиянци и да нямат постоянен адрес тук, ако не работи майката...то...еднодетното ще си стои с едната точка за работещ баща...
нали точно за това се дават точките-едното семейство трупа по един показател, другото-по друг... не виждам да има проблем..

# 1 396
Бързо кажете в коя комисия на Со е това обсъщдане

# 1 397
Eliona, аз лично мисля в 11ч да съм строена пред Общината.., но..както беше написала някъде Ели(Хриса)...май дори за родителите от работната група няма да е свооден достъпа...та... newsm78..надявам се някой журналист да се завърти пред Общината ( Московска 33- зала 5) и да снима отчаяните майки с плакатите (ако се организираме с Герчо да спретнем нещо...)..И...ако така и така сме там..може да поискаме от ББ официален протест...пък..когато ни "отпуснат" дата и място..-тогава..  newsm78

# 1 398
Писах на щурчо - трябва ни подписка бързо. Ако в понеделник е в общината може и някой да ни чуе. Който иска да помага е добре дошъл. Лично аз се боря за подписка в подкрепа на това всички деца да са с равни права, като се запазят социалните критерии за инвалиди, сираци и т.н. Против съм всичко останало. който иска да помага.

# 1 399
                             Аз се опитах / няколко страници по напред/ да ви обясня,че с тези критерии старите предимства отново си остават само , че маскирани. Laughing Замислете се и ще видите,че съм права.Сравнете предишните три предимства с точките събрани по определените критерии /за две деца и за брат/сестра посещаващи ДЗ/ и ще установите,че съм права.

# 1 400
Щурчо,точно в описания от теб случай на 1но и двудетно сем-во-отиват на жребий и еднодетното може да измести двудетното.
 Повтарям-условието е единственото дете да излиза от ясла (или в двудетното да има неработещ родител).
а може и 2 ното семейство да нямат регистрация в софия, ето пак шанс еднодетното да изпревари двудетното Peace

Или майката да е без работа, ...?

МОЖЕ..
АМА ние говорим за две семейства с равен друг статус... И двете са софийски семейства от както се помнят, и двамата родители работят....То..иначе...ако сметнеш,че може семейството да не са софиянци и да нямат постоянен адрес тук, ако не работи майката...то...еднодетното ще си стои с едната точка за работещ баща...
нали точно за това се дават точките-едното семейство трупа по един показател, другото-по друг... не виждам да има проблем..

Аз пък виждам и то ОГРОМЕН.
Семейство с 2 деца, може да събере 4   допълнителни точки по тия критерии (при равни други условия и при здрави и прави родители) а семейство с едно дете- максимум 1т (и то ако се приеме този критерий..) И ти наричаш това равноправно ? newsm78 7т срещу 4т ??????? за две деца с абсолютно равни права според конституцията ни и ЗЗД и всичко, което се сетиш ? О..ДА...различни са! Едното има братче/сестриче с по-малко от 2г разлика,че и ходещо вече в ДГ... ЧУдя се...какви са заслугите на въпросното дете  за да има тия "допълнителни точки"... newsm78... и с какво точно е съгрешило еднинственото дете в семейството... newsm78 и... не е ли дискриминация по произход това ?...непряка... ? (моля, ако има юристи да ме консултират, че не съм наясно с терминологията явно..)

# 1 401
Писах на щурчо - трябва ни подписка бързо. Ако в понеделник е в общината може и някой да ни чуе. Който иска да помага е добре дошъл. Лично аз се боря за подписка в подкрепа на това всички деца да са с равни права, като се запазят социалните критерии за инвалиди, сираци и т.н. Против съм всичко останало. който иска да помага.

Герчо, кажи как да помагам- абсолютно подкрепям това, което искаш в тази подписка.

# 1 402
Е ето един пример за такова дете. Моето е едно дете, с двама работещи родители, без социални проблеми, и двамата родом от София от векове и с никакви шансове детето да влезе в ДГ. Ако чудото не стане и не бъде прието ще има един неработещ родител да го гледа в къщи и ето бонус точка. Едва ли  някога ще има точка и за брат или сестра, по простата причина че това дете е чакано 10 години и най накрая ни огра слънцето и го имаме, за което благодаря на щастието.  Не че това е нещо фатално, но все пак как ви се струва това не е ли дискриманация. Аз не искам да бъда толерирана заради това. Но с какво моето дете е заслужило да бъде по назад или по малко нуждаещо се от дете с повече деца.

# 1 403
  • гр.София
 Ставаме три пред Общината.

# 1 404
  • София
Какво им се чудите толкова на точките, нали точно това е целта на подобна точкова система-класиране по брой точки. Няма равнопоставеност и едва ли някой е разчитал на такава. Ще има само ако всички деца се борят за местата по жребий, всичко друго пак е разделение: кой е по-стар, кой се е родил в София, кой е бил по-бърз (имайте в предвид и интернет връзка и параметри на конкретният компютър).

# 1 405
Е ето един пример за такова дете. Моето е едно дете, с двама работещи родители, без социални проблеми, и двамата родом от София от векове и с никакви шансове детето да влезе в ДГ. Ако чудото не стане и не бъде прието ще има един неработещ родител да го гледа в къщи и ето бонус точка. Едва ли  някога ще има точка и за брат или сестра, по простата причина че това дете е чакано 10 години и най накрая ни огра слънцето и го имаме, за което благодаря на щастието.  Не че това е нещо фатално, но все пак как ви се струва това не е ли дискриманация. Аз не искам да бъда толерирана заради това. Но с какво моето дете е заслужило да бъде по назад или по малко нуждаещо се от дете с повече деца.

bouquet  bouquet  bouquet

Ей това имах впредвид.. Този вид деца, ако не минат под "особен случай"..стават ощетени..
АКО минат под "особен случай".. всички смятат, че те ощетяват някого..
Ей за това и до сега не съм искала моето дете да бъде разглеждано като особен случай..
Което не означава, че не е,....

# 1 406
Както вече написах, моята информация е че срещата в понеделник е закрита за външни лица. Ще се представя Регламента на членовете на консултативния съвет преди внасяне в СОС. Не е публично обсъждане. Инфото е от Минчева, през Куки и стигна до мен.

Аз лично няма да мога да дойда в понеделник. Детенце няма да се оправи до тогава, за да го пусна на ДГ, а друг вариант за гледане не успях да организирам.

А иначе имам спомен че Blanc беше добра в носенето на плакати smile3503. Ако не бъркам нещо.

# 1 407
Какво им се чудите толкова на точките, нали точно това е целта на подобна точкова система-класиране по брой точки. Няма равнопоставеност и едва ли някой е разчитал на такава. Ще има само ако всички деца се борят за местата по жребий, всичко друго пак е разделение: кой е по-стар, кой се е родил в София, кой е бил по-бърз (имайте в предвид и интернет връзка и параметри на конкретният компютър).

Всеки родител може да отдели един ден за проучване в кой клуб в София има бърза връзка и да отдели 1ч да си регистрира детето от там..(ако проблема е във връзката..)
На 4.02.2008 проблема беше в тоталния блокаж на системата..за часове...АКО работеше нормално системата, истерията щеше да е насочена в правилната посока...

# 1 408
Както вече написах, моята информация е че срещата в понеделник е закрита за външни лица. Ще се представя Регламента на членовете на консултативния съвет преди внасяне в СОС. Не е публично обсъждане. Инфото е от Минчева, през Куки и стигна до мен.

Аз лично няма да мога да дойда в понеделник. Детенце няма да се оправи до тогава, за да го пусна на ДГ, а друг вариант за гледане не успях да организирам.

А иначе имам спомен че Blanc беше добра в носенето на плакати smile3503. Ако не бъркам нещо.

Ели, аз звънях вчера в Общината..Един младеж ми обясни много любезно,че вратата на Общината ще е отворена за всички, но..РЕАЛНО няма да бъдат допускани външни лица..Евентуално се предвижда родителите, които са присъствали на работните срещи да бъдат пускани...
НО..като те чета, явно и това не е сигурно..
Младежът каза,че не е нужно предварително записване- направо там и..с документите...
Аз мисля да отида и..ако не ме пуснат, ще помагам с плакатите..(ако сме спретнали плакати до тогава..)

# 1 409
  • София

Всеки родител може да отдели един ден за проучване в кой клуб в София има бърза връзка и да отдели 1ч да си регистрира детето от там..(ако проблема е във връзката..)
На 4.02.2008 проблема беше в тоталния блокаж на системата..за часове...АКО работеше нормално системата, истерията щеше да е насочена в правилната посока...
Всеки родител? Аз все още си мисля, че има хора, които не ползват компютър и дори само това беше достатъчно условие, да не се стартира системата в този вид миналият февруари. Съгласете се че продавачка в магазин и общ работник на строеж едва ли имат много компютърни познания. А има и много други примери. Да не говорим, че и сега се включват хора, които не само че не знаят как да кандидатстват, но дори и на кой сайт. Все пак форумът бг-мамма не е посещаван от всички родители в София, а дори и сайта на кг-софия препраща към него, няма собствен форум. И пак казвам, няма пълно равенство. Дори и опашките пред самата градина.

Общи условия

Активация на акаунт