СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 100 206
  • 1 846
  •   1
Отговори
# 1 500
  • гр.София
 Да, от виртуалното деловодство отговарят коректно , но изцяло с общи приказки.Няма голяма полза от такава жалба.

Герчо, чакам да видя писмото ти.
 Ставам досадна,но настоявам за отмяна на критерия наличие на брат(сестра) в ДГ.
 Който е луд нека кандидатства от Люлин чак до Младост. Ясно е,че всички кандидатстват в някакъв удобен за тях периметър. Ако пък им е неудобно второто дете да е в еди-коя си градина-да не са кандидатствали за нея  или да си го държат вкъщи.

ПП. За данъците точно така го разбрах-ще се гледа сумата (колкото по-голяма-толкова си по-напред), а не дали си платил(неплатил).

# 1 501
  • София
Да, от виртуалното деловодство отговарят коректно , но изцяло с общи приказки.Няма голяма полза от такава жалба.

Който е луд нека кандидатства от Люлин чак до Младост. Ясно е,че всички кандидатстват в някакъв удобен за тях периметър. Ако пък им е неудобно второто дете да е в еди-коя си градина-да не са кандидатствали за нея  или да си го държат вкъщи.

ПП. За данъците точно така го разбрах-ще се гледа сумата (колкото по-голяма-толкова си по-напред), а не дали си платил(неплатил).

Звучиш абсурдно с искането си за отмяна на критерия брат/сестра. Искам да те попитам - изпадала си в ситуация да разхождаш децата си в различни градини?Само ако си била в такава ситуация ще приема изказването ти за нормално.

# 1 502
  • София

Звучиш абсурдно с искането си за отмяна на критерия брат/сестра. Искам да те попитам - изпадала си в ситуация да разхождаш децата си в различни градини?Само ако си била в такава ситуация ще приема изказването ти за нормално.

Изобщо не е абсурдно. Това че някои имат по две деца, а аз едно не значи, че техните трябва да са с предимство.
И както е казала Герчо по-рано - това, че детето ми е първородно защо трябва да го лишава или да бъде дискриминирано заради това???

# 1 503
  • София

Дават 2т. , но за какво ... за постоянен или настоящ ( разликата е огромна), но явно не е догледано това  newsm78 , а и никои тук не знае  щом нямам отговор  Tired ( в общината искат нотариален акт , когато се регистрираш с постоянен адрес и това не е случайно)

къде да си задам въпроса ?тук никои ли не знае  наистина!важно ми е за догодина , ако трябва постоянен адрес в София да тичам да се регистрирам за да имам поне 1 година назад , че току виж сложили някакъв срок  Rolling Eyes

# 1 504
  • София

Изобщо не е абсурдно. Това че някои имат по две деца, а аз едно не значи, че техните трябва да са с предимство.
И както е казала Герчо по-рано - това, че детето ми е първородно защо трябва да го лишава или да бъде дискриминирано заради това???

Това не е дискриминация. Просто е абсурдно сутрин да отивам да оставям едно дете на едно място, после второто на друго .Хайде   да речем аз съм добре - имам кола, разхождам ги. Ами хората, които  ползват градския транспорт?Как майката да отиде на работа навреме и да заведе децата на градина едновременно ако трябва да чака транспорт. В този случай  могат да я изгонят от работа. Или пък трябва да тръгва в 5ч. Но пък градините отварят в 7ч?Какво се прави в такава ситуация?Има много "ако" в цялата тази работа. Според мен трябва да се запази този критерии. Но също така според мен решаването на въпроса с градините е отварянето на нови  такива,а не измислянето на нови и нови критерии за прием. Точно пред 43- ти блок в Младост 1, тоест под прозорците ми, има  градина, която не  работи? Питам се защо? Градината е голяма, а не се използва. Имат време да седят и мислят регламент за кандидастване, а нямат време за ремонти.

# 1 505
  • гр.София
 reniris ,искаш ли да си защитавам казуса градината на детето ми да е до училището на по-голямото?
 Или да ме видиш как сутрин в 7.40 малкото води голямото на уч-ще?! После се връща вкъщи.    После на обяд-същото упражнение?!
 Не искам да говоря за себе си.
 Би ли ми казала,кой дето живее в Люлин и детето му (първото) е там на градина ще кандидатства за второто чак в Младост?! Понеже за това говорите.

Имаше идея и въпрос-не може ли ако второто бъде прието изобщо-то тогава с-мата автоматично да го праща в градината на първото.

В яслени групи бяха приети основно такива деца. Много родители и не мислеха да си пускат малките деца на градина въобще,но го направиха само и единствено заради предимството.
 Та колко нуждаещи се майки на единствено дете не можаха да  дочакат реда си именно заради това предимство.

И не ме набеждавайте ,че спазвам принципа Аз не искам на мене да ми е добре, искам на Вуте да му е зле.
 Не смятам,че това е основателно предимство при не малък, а ГОЛЯМ недостиг на места.

# 1 506
  • София
Дават 2т. , но за какво ... за постоянен или настоящ ( разликата е огромна), но явно не е догледано това  newsm78 , а и никои тук не знае  щом нямам отговор  Tired ( в общината искат нотариален акт , когато се регистрираш с постоянен адрес и това не е случайно)

къде да си задам въпроса ?тук никои ли не знае  наистина!важно ми е за догодина , ако трябва постоянен адрес в София да тичам да се регистрирам за да имам поне 1 година назад , че току виж сложили някакъв срок  Rolling Eyes
[/quote]

Според предложените промени в критериите- К1 - за адрес в София - 2 т. - включва и настоящ адрес

# 1 507
  • София
1) ВСЕКИ, който има лична карта, има постоянен адрес - това е адресът, който е записан върху нея!
2) Плащането на данъци не е свързано нито с постоянния адрес, нито с временния.
3) За регистрация на постоянен адрес към тази седмица поне в една община в София искат: лична карта, акт за раждане, попълнено заявление. Толкоз..... Лично съм питала  Whistling

reniris
, не бой се, никой нищо не знае още, никой не може да ти отговори, нали видя как изненадващо изскочи тази 10-та версия, ей така... Само Съдбата знае какво ни се крои  ooooh! Та още нищо не е прието...

П.С. За критерият "данъци" и аз съм  newsm78   #Crazy  newsm78

# 1 508
  • София
  Имаше идея и въпрос-не може ли ако второто бъде прието изобщо-то тогава с-мата автоматично да го праща в градината на първото.

Да, аз също се сетих, че имаше такава идея, но явно не се е приела. Така ми се вижда справедливо.  Peace

# 1 509
  • гр.София

Да, аз също се сетих, че имаше такава идея, но явно не се е приела. Така ми се вижда справедливо.  Peace

Но не отговориха дали е възможно,чисто технически.

ПП Нека щом местата в ДГ станат достатъчно -да си го върнат предимството.

# 1 510
  • София
reniris ,искаш ли да си защитавам казуса градината на детето ми да е до училището на по-голямото?
 Или да ме видиш как сутрин в 7.40 малкото води голямото на уч-ще?! После се връща вкъщи.    После на обяд-същото упражнение?!
 Не искам да говоря за себе си.
 Би ли ми казала,кой дето живее в Люлин и детето му (първото) е там на градина ще кандидатства за второто чак в Младост?! Понеже за това говорите.

В яслени групи бяха приети основно такива деца. Много родители и не мислеха да си пускат малките деца на градина въобще,но го направиха само и единствено заради предимството.
 Та колко нуждаещи се майки на единствено дете не можаха да  дочакат реда си именно заради това предимство.

И не ме набеждавайте ,че спазвам принципа Аз не искам на мене да ми е добре, искам на Вуте да му е зле.
 Не смятам,че това е основателно предимство при не малък, а ГОЛЯМ недостиг на места.

newsm78 newsm78 newsm78 какво общо има това с моя въпрос?????

# 1 511
  • гр.София
reniris, извини ме Hug
 Постът ми е към ембрион

# 1 512
Аз пак си мисля, че само си пишем, спорим/макар, че в спора се ражда истината/ и виждам само, че някой си мисли, че е по прав от другия. Незнам защо не го разбрахте, че при толкова създадени критерий не може всички да сме доволни. Не е ли по-добре при липса на толкова много места, да се премахнат всички предимства. Кандидастването да се извърши наравно с всички деца.

# 1 513
Наистина съм съгласна с blanc, да има предимства но само ако има достатъчно места за всички. Тогава тези предимства ще дадат предимство при най хитовите градини за има значение, а не когато има недостиг на места.

# 1 514
  • София
reniris, извини ме Hug
 Постът ми е към ембрион
Joy
Разбирам те правилно какво точно искаш да кажеш, но не мога да се съглася. Започвам да се чувствам виновна,че съм родила второ дете. Моите деца и двете са в градина, макар и различни  - едното в Младост, другото в Центъра, и периметъра  на обиколка ми се увеличава доста. Няма да споря повече. 

Общи условия

Активация на акаунт