СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 100 147
  • 1 846
  •   1
Отговори
# 1 485
  • София

Хайде сега малко напън и да се махне условието за породени, а да остане само за близнаци и тризнаци и ще е съвсем справедливо. Дали разликата в годините е 2 години или 2 г и 1 месец е все тая, но според тези критерии не е. Да не забравяме, че това е съзнателен избор и не би трябвало съзнателния избор на едни да пречи на други.

според теб в какво точно се състои разликата когато братя и сестри са породени или близнаци? защо близнаците да останат като предимство а породените не?

Без да искам да обидя никого, породените деца са въпрос на личен избор в общия случай. Логиката ми е, че не виждам пък с какво е родителя на породени деца по-различен от онзи с деца с 3 години разлика? С какво е той повече привилегирован от другия? Другия трябва да се чувства губещ защото не е побързал с второто или не е могъл примерно. Близнаци или тризнаци, е това е вече друго, според мен не може да има сравнение. Децата са повече от едно, не е като да се прави предварително поръчка.

мисля че не се изразих достатъчно ясно.

въпросът ми е следният:
каква е разликата ако имаш две породени деца, които кандидатстват в една и съща година за детско заведение с родители, които имат близнаци и кандидатстват в една и съща година за детско заведение?

# 1 486

въпросът ми е следният:
каква е разликата ако имаш две породени деца, които кандидатстват в една и съща година за детско заведение с родители, които имат близнаци и кандидатстват в една и съща година за детско заведение?

Май аз не съм ти обяснила ясно, защото ми се струва, че аз съм те разбрала добре.

Разликата според мен е, че родителят на близнаци си казва в началото "Искам да имам ДЕТЕ", пък му се раждат ДВЕ. Родителят на породени деца стартира с "Искам ВТОРО ДЕТЕ", и това де НЕГОВ избор. Родителят на близнаци НЯМА ИЗБОР.
Според мен има разлика, ти ако не виждаш значи надали ще мога да ти го обясня по друг, по-ясен начин.

Още повече, че ако родителите на породени деца са привилегировани, а тези на деца с малка разлика, но по-голяма от 2 години, не са, то не виждам с какво е това решение справедливо. А ти? Това второто го отделям от въпроса с близнаците за да не се объркаме.

# 1 487
  • София

настоящ адрес  и ПОСТОЯНЕН АДРЕС  са две различни неща !!!
(постоянния ти го пише в личната карта и е този на които винаги има сведение за теб а настоящия се сменя ако живееш някъде повече от 30 дни - можеш да го сменяш като личната  си носна кърпичка)
................................................
и аз нямам постоянен адрес и за това питам - искам да изясня себе си .
Благодаря!

Тук ме изгуби ...
Blush И АЗ НЯМАМ ПОСТОЯНЕН адрес в София

# 1 488
  • София

въпросът ми е следният:

Май аз не съм ти обяснила ясно, защото ми се струва, че аз съм те разбрала добре.

Разликата според мен е, че родителят на близнаци си казва в началото "Искам да имам ДЕТЕ", пък му се раждат ДВЕ. Родителят на породени деца стартира с "Искам ВТОРО ДЕТЕ", и това де НЕГОВ избор. Родителят на близнаци НЯМА ИЗБОР.
Според мен има разлика, ти ако не виждаш значи надали ще мога да ти го обясня по друг, по-ясен начин.

Още повече, че ако родителите на породени деца са привилегировани, а тези на деца с малка разлика, но по-голяма от 2 години, не са, то не виждам с какво е това решение справедливо. А ти? Това второто го отделям от въпроса с близнаците за да не се объркаме.

говорим за предимствата/точките/ в детските градини, нали? кои да ги има и защо.
ти се питаш защо породените имат предимсто, нали?

А за какво се дава и предимство на близнаците....

когато ми отговориш на този въпрос ще си отговориш и на въпроса защо и породените кандидатстващи за детско заведение да имат и те същото предимство

пс защо намесваш избора/или липсата на такъв/ на родителите дали да имат породени/близнаци с кандидатстване в детска градина. със сигурност на близнаците не се дава точка защото родителите им не са имали избор .

Последна редакция: сб, 14 фев 2009, 01:01 от звездица

# 1 489
  • София

настоящ адрес  и ПОСТОЯНЕН АДРЕС  са две различни неща !!!
(постоянния ти го пише в личната карта и е този на които винаги има сведение за теб а настоящия се сменя ако живееш някъде повече от 30 дни - можеш да го сменяш като личната  си носна кърпичка)
................................................
и аз нямам постоянен адрес и за това питам - искам да изясня себе си .
Благодаря!

Тук ме изгуби ...
Blush И АЗ НЯМАМ ПОСТОЯНЕН адрес в София

примерно :Ако съм ... от Панагюрище (постоянен адрес) и работя в София (настоящ адрес)  - временно ,но детето е при мен и трябва да посещава ДГ  имам ли 2т. newsm78
това ми е питането общо взето Thinking

# 1 490
  • София
Аз пък винаги съм се чудила какво е общото между породени и близнаци и защо са в един критерий  newsm78

# 1 491
  • София
Аз пък винаги съм се чудила какво е общото между породени и близнаци и защо са в един критерий  newsm78
ощото е че и в двата случая пускаш двете си деца на градина и тръгваш на работа Peace

# 1 492
  • София
Да де, ама две деца пак могат да кандидатстват заедно, но да са с разлика 2,5/3/4 години

# 1 493

говорим за предимствата/точките/ в детските градини, нали? кои да ги има и защо.
ти се питаш защо породените имат предимсто, нали?

А за какво се дава и предимство на близнаците....

когато ми отговориш на този въпрос ще си отговориш и на въпроса защо и породените кандидатстващи за детско заведение да имат и те същото предимство

Добре. Да направим така: Аз те разбирам, за това, че се бунтуваш, от линийките ти виждам, че твоите деца са породени. Аз вероятно също няма да искам да се откажа от допълнителни точки, още повече, че всеки ги заслужава по линия на това, че всеки би трябвало да има право и възможност да прати детето/децата си в ДГ. ОБАЧЕ ... не смяташ ли, че е малко нечестно спрямо родителите с деца, с разлика в годините 2 и 1/2? И  ... Не смяташ ли, че породените деца спадат по-скоро към втората група, а не към близнаците? Според мен въпросът е чисто морален. Цъфнала им новината на хората, че ще имат две/три и т.н. деца. Всичко се купува по две, мама тича и шета за две/три ит.н. Тати работи за да изхрани две/три и т.н. А хората са си планирали едно, готови са били финансово за едно и всичко останало се е смятало за едно. Не мислиш ли, че е чисто морално, човешки погледнато, е нормално, тези деца да влязат с предимство, за да се облекчи домакинството финансово. Родителите, които имат породени деца, са си направили, предполага се, сметката, че ще има две, ще се шета и тича за две, тати ще работи за да храни две ... тоест предполага се, че сте били наясно какво следва и сте се подготвили по повода. Пак ти казвам, според мен най-честно ще е да има за ВСИЧКИ, така е редно, така трябва да бъде. Но породените деца според мен са същото като децата с малка разлика в годините, не като близнаците. Разбирай ме както искаш, не целя да те обидя нито ядосам. Дай Боже всекиму много дечица, дай Боже всекиму място в ясла ... но нещата такива каквито са, налагат да се разграничават нещата и да се делят децата ... за съжаление. Аз имам само едно дете и нямам пристрастия по този въпрос, така или иначе яслата ще я гледам през крив макарон, просто изказвам мнение.

reniris Аз прочетох, че нямаш постоянен адрес, и реших, че просто НЯМАШ постоянен адрес  Laughing Изобщо не ми хрумна, че си визирала София. Когато го допълни те разбрах.  Wink

# 1 494
  • София

reniris Аз прочетох, че нямаш постоянен адрес, и реших, че просто НЯМАШ постоянен адрес  Laughing Изобщо не ми хрумна, че си визирала София. Когато го допълни те разбрах.  Wink

разбрах за това поясних!няма човек без постоянен адрес  Laughing . Дават 2т. , но за какво ... за постоянен или настоящ ( разликата е огромна), но явно не е догледано това  newsm78 , а и никои тук не знае  щом нямам отговор  Tired ( в общината искат нотариален акт , когато се регистрираш с постоянен адрес и това не е случайно)

# 1 495
  • София

Добре. Да направим така: Аз те разбирам, за това, че се бунтуваш, от линийките ти виждам, че твоите деца са породени. Аз вероятно също няма да искам да се откажа от допълнителни точки, още повече, че всеки ги заслужава по линия на това, че всеки би трябвало да има право и възможност да прати детето/децата си в ДГ. ОБАЧЕ ... не смяташ ли, че е малко нечестно спрямо родителите с деца, с разлика в годините 2 и 1/2? И  ... Не смяташ ли, че породените деца спадат по-скоро към втората група, а не към близнаците? Според мен въпросът е чисто морален. Цъфнала им новината на хората, че ще имат две/три и т.н. деца. Всичко се купува по две, мама тича и шета за две/три ит.н. Тати работи за да изхрани две/три и т.н. А хората са си планирали едно, готови са били финансово за едно и всичко останало се е смятало за едно. Не мислиш ли, че е чисто морално, човешки погледнато, е нормално, тези деца да влязат с предимство, за да се облекчи домакинството финансово. Родителите, които имат породени деца, са си направили, предполага се, сметката, че ще има две, ще се шета и тича за две, тати ще работи за да храни две ... тоест предполага се, че сте били наясно какво следва и сте се подготвили по повода. Пак ти казвам, според мен най-честно ще е да има за ВСИЧКИ, така е редно, така трябва да бъде. Но породените деца според мен са същото като децата с малка разлика в годините, не като близнаците. Разбирай ме както искаш, не целя да те обидя нито ядосам. Дай Боже всекиму много дечица, дай Боже всекиму място в ясла ... но нещата такива каквито са, налагат да се разграничават нещата и да се делят децата ... за съжаление. Аз имам само едно дете и нямам пристрастия по този въпрос, така или иначе яслата ще я гледам през крив макарон, просто изказвам мнение.

благодаря ти за културният постинг.
само да уточня-моите деца вече за записани в дг. обачеспоред мен критерият е колкото справедлив за близнаците-толкова и за породените.

мисля че предимството за близнаци не се дава КАТО КОМПЕНСАЦИЯ  защото родителите им са били изненадани, неподготвени,  нямали са избор и им е било трудно да ги гледат и двете /най-малкото общината ще ги компенсира за това нещо и по този начин/  мисля че предимството се дава по съвсем друга причина, поради която се дава и предимството за породени.  Peace

# 1 496

Хайде сега малко напън и да се махне условието за породени, а да остане само за близнаци и тризнаци и ще е съвсем справедливо. Дали разликата в годините е 2 години или 2 г и 1 месец е все тая, но според тези критерии не е. Да не забравяме, че това е съзнателен избор и не би трябвало съзнателния избор на едни да пречи на други.

според теб в какво точно се състои разликата когато братя и сестри са породени или близнаци? защо близнаците да останат като предимство а породените не?
очевидно не разбираш, зещото не те успройва... ЗАЩОТО БЛИЗНАЦИТЕ НИКОЙ НЕ ГИ Е ПЛАНИРАЛ - ТЕ СА ИЗНЕНАДА. ти си избрала колко деца да имаш и с каква разлика да са те. И каква е локата тези в разлика до 2 години да имат точка, а тези с 2 години и един ден да нямат. Или за всички или за никой. Стига дърпахте към вашата черга!!!!

Последна редакция: сб, 14 фев 2009, 06:18 от Ger4o

# 1 497
Родителите, които имат породени деца, са си направили, предполага се, сметката, че ще има две, ще се шета и тича за две, тати ще работи за да храни две ... тоест предполага се, че сте били наясно какво следва и сте се подготвили по повода.
Явно не е тази логиката на властимащите... По тази локига и родителите на многодетни не трябва да имат точки, защото е ти са направили съзнателен избор.
Идеята ти да си искаме данъците, които са отишни в посока образование ме кефи максимално!!! Аз лично също ще ги съдя ако не ми приемат детето... Сега съм подпукала топлофикация за сгрешена сметка и чакам отговор от Брюксел  Joy Joy Joy

Последна редакция: сб, 14 фев 2009, 06:18 от Ger4o

# 1 498
Ще си позволя да не се съглася с това, че точно за многодетните е дискриминационен критерия Simple Smile - всеки има правото да бъде многодетен родител..Това е личен избор. Ако пък има и възможността да си го позволи- защо да не го подкрепим ? Аз лично се чувствам удовлетворена. Това дава на сина ми равен шанс с дете, което е породено и има братче/сестриче  в ДГ... и..не виждам особена разлика..
...
Герчо, това, че новите предложения за критерии мен лично ме удовлетворяват откъм моето дете, все още не означава, че не бих подкрепила други справедливи корекции.
Подкрепям да се промени критерия за породените и да важи само за по-малкото дете или ако и двете деца кандидатстват за ДГ едновременно (дори да не са породени)- моята логика е да се подпомогнат колкото е възможно повече майки да се върнат на работа..

Щурчо, аз казах, че подкрепям критерия за многодетните - нямам нищо против тях. Тук обаче дискриминацията е моето срещу твоето дете. Тоест не между мен и теб. Моето дете няма да получи образование, защото твоето дете се е родило по независещи от него обстоятелства като четвърто. Моето се е родило първо по независещи от нещо обстоятелства като първо - тоест дискриминирано е по произход. Моето дете няма да получи услугата, която ще получи твоето заради произхода си. Факт е това, но аз лично не бих ритала срещу многодетните. Не са толкова много, че да не получат по 1 точка за смелостта.
За писмото - никоя от останалите мами не се поинтересува... Тоест ако ще пишем писмо от мен и теб можем да го пуснем по нета. Имат виртуално деловодство и са много коректни там - това ще ми е 20 жалба, всичките са ми удовлетворени  Joy Joy Joy. Както казаха момичетата не мога да представлявам техните интереси  Mr. Green, а не мога да ги представлявам, защото стават все по-справедлии и ако се отнеме и предимството на породените и това за първо дете в същата ДГ всички деца ще имат равен шанс!

А това за данъците  Mr. Green... дори да не се класира моето ще имам моралното удовлетворение от това.

Последна редакция: сб, 14 фев 2009, 06:24 от Ger4o

# 1 499
  • Нови искър
Правилно ли съм разбрала, че когато има равен брой точки се гледа продължителността на регистрацията и ако и след това пак има деца с равни точки чак тогава ще се мерим по имоти?
Peace Правилно си разбрала...че чак тогава...ама..много се надявам да не се мерим по имоти, а само по неплатени данъци... Embarassed

Колко му е да си платим данъците точно в този момент....и после пак да се ослушваме.
А ако има съдебно дело по спор за имот и няма как да платиш данъка при положение че не се знае твое ли е или не какво правиме?
Тука стана като на пазара от ДЗ до данъците и обратно . Вече незнам аз детето  на ДЗ ли го давам или ще кандидатства в президенството за работа баси  Sick #Cussing out Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт