СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 100 146
  • 1 846
  •   1
Отговори
# 1 470
Що се отнася до адресната регистрация до 5г., дали някой може да каже как стоят нещата?
Доколкото аз разбирам нещата, при равен брой точки, събрани от критериите, ще се взима впредвид от кога родителите имат регистрация на територията на София (постоянна или настояща). Информацията ще се взима директно от Обшината и ше се попълва смужебно - т.е...няма да ходим до там да си вадим бележки..
Според мен, ще се взима адресната регистрация на родителя с по-дълъг престой в София или на този, който е регистрирал профила на детето ? newsm78
При всички случаи..не разчитай много на този критерий, защото..доста са родителите, който са родени в София и ще имат над 5г регистрация тук..т.е..пак ще сме доста с равен брой точки...дори по този критерий..
След това..идват данъците...ако не дължиш си отпред.., но..ако повечето не дължат..пак точките са си равни...
Та..най-вероятно пак до жребий ще се стигне.., но..ще се мине през плащане на данъците (за който го е пропуснал досега.. ..)

# 1 471
Относно данъците, които дължим само за софийските ще се взима предвид, тъй като в България още няма единна данъчна система.  Peace

За годините на регистрация май ще се взима само на родителя направил профил в системата.  Thinking
Ндам..доста удобно за дължащите данъци в провинцията Simple SmileВажното е да отидем по местоживеене (по постоянен адрес) в данъчната служба и да попитаме дали дължим някакви данъци и такси..Защото..доколкото знам, и глоби за неправилно шофиране влизат като такси, не само данъци за имоти..И..за каране без колан примерно, може да дължиш някакви пари и детенце да се нареди най-отзад на опашката, защото си спокойна, че нямаш имот примерно Simple Smile

И...ето как, като ни накараха да мислим за данъците..и...съвсем спряхме да мислим за критерия, който реално ще определи кои деца ще влязат при равен брой точки...и...като гледам..че се говори за безпристрастен,честен и т.н...на жребий ми мирише... newsm78..само че...след като сме си платили данъците  Mr. Green

Последна редакция: пт, 13 фев 2009, 23:40 от *щурчо*

# 1 472
  • софия
Колкото повече наближава времето за одобряване на критериите, толкова повече започвам да се възхищавам на прозорливостта и прагматизма на Общината. Хем ще си направят приблизителната статистика за пребиваващото население в София, хем ще посъберат някой и друг лев, хем ще отчетат дейност по въпроса с "решаване" проблема с детските градини. И да не забравяме - едни наши хора ще вземат едни пари за това, че 2 години се подиграват с нервите на родителите.
Ако и това не е добро управление - здраве му кажи!

# 1 473
Точно това си мислех и аз  Laughing Ми все пак евала на Общината, така трябва да бъде.

# 1 474
Колкото повече наближава времето за одобряване на критериите, толкова повече започвам да се възхищавам на прозорливостта и прагматизма на Общината. Хем ще си направят приблизителната статистика за пребиваващото население в София, хем ще посъберат някой и друг лев, хем ще отчетат дейност по въпроса с "решаване" проблема с детските градини. И да не забравяме - едни наши хора ще вземат едни пари за това, че 2 години се подиграват с нервите на родителите.
Ако и това не е добро управление - здраве му кажи!
Peace Умница си ти...аз от кога го приказвам това... "Решаване " викаш...ндам..може и някоя ДГ да открият ..до края на календарната година..ей тъй..за цвят..да да отчетат добро намерение ..да "решават"...ама..кой знае..може и да позакрият..ако статистиката ги удовлетворява и не се очаква да се измени скоро...драстично..

# 1 475

И да не забравиш да се разведеш, а бившият да го осъдиш за липса на грижи  Laughing Регистрацията я отпиши - тя е проформа. За измиване на очите.

Ами ще вземем да направим тогава един развод проформа, само трябва бързо да се действа, че както се влачат разводите ще изпуснам прИмоцията. Като причина за развода ще посочим липсата на места в детските яслени групи на територията на София, вследствие на което и двамата сме в нервна диария и сме установили, че между нас всичко е свършено.

По темата: Аз това с данъците го разбирам по следния начин: Че не се мери размера на данъка, а просто тези с неплатените данъци отиват отзад на опашката и чакат включване от служба са събиране на суми от длъжници. Ако не е така, то явна пак съм чела с "премрежен поглед".

# 1 476
Ако не е така, то явна пак съм чела с "премрежен поглед".
Какъв ти премрежен поглед...Аз разногледа станах от факта, че има вече 10 версия...и...точно тя ще се предлага на СОС...Значи...или нашето пенявене тук е дало резултат, или...просто някой, някъде твори активно ..
Не мога да не призная,че Общината все повече ме възхищава..- вече дори не се крие факта, че се търси ефекта, който предполагахме..

# 1 477
  • София

Хайде сега малко напън и да се махне условието за породени, а да остане само за близнаци и тризнаци и ще е съвсем справедливо. Дали разликата в годините е 2 години или 2 г и 1 месец е все тая, но според тези критерии не е. Да не забравяме, че това е съзнателен избор и не би трябвало съзнателния избор на едни да пречи на други.

според теб в какво точно се състои разликата когато братя и сестри са породени или близнаци? защо близнаците да останат като предимство а породените не?

# 1 478
  • София
Звездицакато гледам мястото на което сме сега(около 100), а съм кандидатствала на 4.02.2008 за поне 10 ОДЗ- та ми се струва че е невъзможно да влезе детето в ДГ. И без никакви допълнителни точки ти как смяташ. Със стандартните точки и без никакви социални не знам как да се надявам. Нямам никакви надежди.
но ще има доста хора със стандартните само, така че си мисля че все пак има шанс, не са толкова много тези с "предимство" според мен  Thinking

# 1 479
  • София
                       Я предложете в понеделник да се премахнат всички критерии и минете директно на ТЕГЛЕНЕ НА ЖРЕБИИ.Така всички ще са с равни шансове. Mr. Green Пък това,че някой ще тича от Младост до Люлин с двете си деца-голяма работа.Тези дето си гледат децата сами да тичат да си намерят половинки  Laughing, многодетните да разпределят децата между роднините и ....май ще се реши въпроса с равнопоставеността. Laughing
                       Аз не мога да разбера ЗАЩО НЕ СЕ ДАДЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА РЕАЛНО КАНДИДАТСТВАЩИТЕ!Да се извадят дублираните кандидатури и да видим реално колко са децата в София.Даже информацията да е разделена по година на раждане.
                       Сега само 8-10000 и в края на крайщата ТОЧНА ИНФОРМАЦИЯ НЯМА!!!
newsm10

# 1 480
Аз под премрежен поглед, имах предвид, че вече имам чувства! Преливам от чувства, само като вляза в темата и прочета поредната новост и ми избива пот, както преди първа среща с любимия. Все още съм сигурна, че ако се окаже достатъчно силен натиск върху властимащите, да се задейства въпроса със строежа на нови, както и ремонта на неактивни ДГ, ще има резултат. Все още е Февруари, по дяволите!!! Има 7 месеца да си свършат работата!!! Дори и 10 градини да се отворят, ще е своего рода победа. Тепърва идва лятото, има време да си свършат работата мамка му! Дайте да направим наистина нещо по този въпрос. Една кооперацийка на 8 етажа, се вдига като гъбка за, има няма година. Колко му е да се ремонтира една, вече построена, ДГ! В момента, насилствено сме поставени в положение, при което "Хем ни сърби, хем ни боли, хем драго ни е!". Хем сме недоволни, хем пак добре така с новите критерии .. ама пак ... нали има нещо .... така.... ъъъъ смущаващо. Ами има - НЯМА МЕСТА. В момента с чопленето на критерия им правим вятър, те пак ще си го решат както им е угодно. Оставям настрана факта, че критериите за приемане отчасти нарушават конституционните ми права и тези на детето ми. Самия факт, че няма детска градина, в която да го заведа наесен е нарушение на правата ми и тези на детето ми. Ако наесен се окажем извън листата с приетите, аз лично ще направя всичко възможно да я осъдя тая скапана държава. Аз имам ли право да не плащам данъци, когато се нарушават правата ми на данъкоплатец, и имам ли право да си изискам платените суми за данъци, които са отишли в посока образование, след като е отнето правото на детето ми да получи образование и грижа от държавата, на която плащам като най-големия балък?

# 1 481
  • София
следя темата - заинтересована съм но по скоро  догодина, подкрепям ви във всичко , но нещо не ми е много ясно Моля за компетентното ви мнение  Praynig
 К1 - за адрес в София - 2 т. - включва и настоящ адрес
настоящ адрес  и ПОСТОЯНЕН АДРЕС  са две различни неща !!!
(постоянния ти го пише в личната карта и е този на които винаги има сведение за теб а настоящия се сменя ако живееш някъде повече от 30 дни - можеш да го сменяш като личната  си носна кърпичка)
к'ви данъци от настоящ адрес?днес си тук утре в Пловдив!
П.П. не съм наясно и за това питам
и аз нямам постоянен адрес и за това питам - искам да изясня себе си .
Благодаря!

# 1 482
  • София
Щурчо, аз колкото повече чета текста за данъците, толкова повече се убеждавам, че се има предвид точно количеството платени данъци. Ще си позволя да го цитирам още веднъж

•   третично: по намаляваща сума на платени местни данъци и такси за миналата година от двамата родители (ако има неплатени данъци и такси, неплатената сума се намалява от сумата за подредба);

too many boys-мисля че правилно си го разбрала Peace

# 1 483

Хайде сега малко напън и да се махне условието за породени, а да остане само за близнаци и тризнаци и ще е съвсем справедливо. Дали разликата в годините е 2 години или 2 г и 1 месец е все тая, но според тези критерии не е. Да не забравяме, че това е съзнателен избор и не би трябвало съзнателния избор на едни да пречи на други.

според теб в какво точно се състои разликата когато братя и сестри са породени или близнаци? защо близнаците да останат като предимство а породените не?

Без да искам да обидя никого, породените деца са въпрос на личен избор в общия случай. Логиката ми е, че не виждам пък с какво е родителя на породени деца по-различен от онзи с деца с 3 години разлика? С какво е той повече привилегирован от другия? Другия трябва да се чувства губещ защото не е побързал с второто или не е могъл примерно. Близнаци или тризнаци, е това е вече друго, според мен не може да има сравнение. Децата са повече от едно, не е като да се прави предварително поръчка.

# 1 484

настоящ адрес  и ПОСТОЯНЕН АДРЕС  са две различни неща !!!
(постоянния ти го пише в личната карта и е този на които винаги има сведение за теб а настоящия се сменя ако живееш някъде повече от 30 дни - можеш да го сменяш като личната  си носна кърпичка)
................................................
и аз нямам постоянен адрес и за това питам - искам да изясня себе си .
Благодаря!

Тук ме изгуби ...

Общи условия

Активация на акаунт