СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 100 119
  • 1 846
  •   1
Отговори
# 1 455
Правилно ли съм разбрала, че когато има равен брой точки се гледа продължителността на регистрацията и ако и след това пак има деца с равни точки чак тогава ще се мерим по имоти?
Peace Правилно си разбрала...че чак тогава...ама..много се надявам да не се мерим по имоти, а само по неплатени данъци... Embarassed

# 1 456
И ако нямаш собствен имот какво става, а се води на родителите, които не са ти го прехвърлили още по други причини, а не защото не си наследник. Какво правим отпадаме от списъка така ли.
Не вярвам някой да си помисли,че подобен критерий би минал за недискриминационен.."по имотно състояние"...за това..дори не си помислям подобно нещо.. Продължавам да мисля,че се отнася до неплатени данъци, подредени по низходящ ред на длъжниците, а не по платени вече данъци...
АКО е по КОЛИЧЕСТВО платени данъци става дискриминация при това пряка по имотно състояние и..просто няма да се приеме като критерий...

# 1 457
Правилно ли съм разбрала, че когато има равен брой точки се гледа продължителността на регистрацията и ако и след това пак има деца с равни точки чак тогава ще се мерим по имоти?
Peace Правилно си разбрала...че чак тогава...ама..много се надявам да не се мерим по имоти, а само по неплатени данъци... Embarassed

Колко му е да си платим данъците точно в този момент....и после пак да се ослушваме.

# 1 458

Колко му е да си платим данъците точно в този момент....и после пак да се ослушваме.
Mr. Green важното е Общината да "върже гащите" за тази година...  Mr. Green
Догодина пак ще има прием..- тогава ще плащат следващите набори  Mr. Green (това в кръга на шегата, но...признавам,че е стимул човек да си ги плати, ако е мислил да се услуша..)

# 1 459
  • София
Щурчо, аз колкото повече чета текста за данъците, толкова повече се убеждавам, че се има предвид точно количеството платени данъци. Ще си позволя да го цитирам още веднъж

•   третично: по намаляваща сума на платени местни данъци и такси за миналата година от двамата родители (ако има неплатени данъци и такси, неплатената сума се намалява от сумата за подредба);

# 1 460
В понеделник аз ще съм там на 70%,предполагам заедно с представител на Борис Цветков...До колкото разбрах от него,ще можем да влезем като наблюдатели на обсъждането...Ще се видим там!!!Поздрави!!!

# 1 461
Няма да е лошо да се мери по платени данъци  Joy Joy Joy. Тогава може да се доближат малко до тези с породените деца, но за съжаление няма да стане. Няма да съжаля за нито едно от децата на богатите с по 300 кв имоти и 5 цифрени суми на данъците. Изкарват пари, плащат данъци, следователно имат най-голям принос към всичко това и по пътя на логиката трябва да са с преоритет. Съгласете се, че тоя с 300 м2 имот прави същия бокрук като този в 20м2 панелка, но плаща някъде около 300 пъти по-голяма такса смет и данък. Ето сега може да получи услуга бонус. Щурчо, дискриминационно е, но те всички критерии са такива - включително този за многодетните, които аз лично подкрепям и се радвам за вас.

Дидия, по добре едното в люлин, а другото в младост, отколкото 2 в частна градина, защото първото не е успяло да се класира и това прави почти невъзможно класирането и на второто. Мислите за удобството на майките, които имат вече едно в ДЪржавна градина с такса 40 лева, а не мислите за семейства с 2 в частна с такса 1000 лева. Не бъдете такива егоисти. Удобствата се създават когато има достатъчно места за всички!

Хайде сега малко напън и да се махне условието за породени, а да остане само за близнаци и тризнаци и ще е съвсем справедливо. Дали разликата в годините е 2 години или 2 г и 1 месец е все тая, но според тези критерии не е. Да не забравяме, че това е съзнателен избор и не би трябвало съзнателния избор на едни да пречи на други.

Аз не съм се отказала от писмото, но утре ще го преработя, защото вече не е актуално. Явно ще трябва да го депозирам само от мое име, защото никой не проявява интерес

# 1 462
  • София
Дами, не искам да ви обезкуражавам, но конкретно критерия за брат/сестра в ДГ си има и много почитатели сред родителите. Не помня анкетата какво показа, но е един силно поддържан критерий.

За близнаците също бяха гласували много хора.

Така че е много трудно да се каже какво е мнението на родителите и да се защитава определена теза с аргумента че това е позицията на родителското съсловие. В момента надделява отричане на тези критерии, но в предходните теми беше точно обратното.

За близнаците и аз бих била против да се премахне предимството. Те не си избират разликата на децата. За тях това,че ще са близнаци е изненада и стрес и..определено макар и радостно събитие..си имат нужда от морална подкрепа и реална помощ
е те близнаците си вървят в комплект винаги - та дори в училище си спомням , че ако единия е отличник , а другия трябва да повтаря годината минава покрай половинката си - те се броят за едно - много ги обичам Joyсладки са всички дори големи вече

# 1 463

•   третично: по намаляваща сума на платени местни данъци и такси за миналата година от двамата родители (ако има неплатени данъци и такси, неплатената сума се намалява от сумата за подредба);

Аз пък не разбирам..каква може да е тази "сума за подредба"  newsm78 newsm78 newsm78..
Нещо формулировката куца тук и..със сигурност не е еднозначна, и разбираема и достъпна и...изобщо..си е доста притеснително да не знаещ какво точно са искали да кажат...защото..ното можеш да го защитиш, нито да го отхвърлиш.. newsm78
Лично аз бих подкрепила неплатени данъци да водят до дъното на опашката..но пък...размер на платените...ми се вижда леко прекалено... newsm78
Не, че ще изтипосат сумите, които всеки е платил (просто ще ни подредят в такъв ред вероятно..) обаче..пак ми звучи дискриминиращо, ако човек не дължи данъци, защото няма върху какво... newsm78, та...просто не вярвам, че е възможно да се измисли  подобно нещо...

Няма да е лошо да се мери по платени данъци  Joy Joy Joy. Тогава може да се доближат малко до тези с породените деца, но за съжаление няма да стане. Няма да съжаля за нито едно от децата на богатите с по 300 кв имоти и 5 цифрени суми на данъците. Изкарват пари, плащат данъци, следователно имат най-голям принос към всичко това и по пътя на логиката трябва да са с преоритет. Съгласете се, че тоя с 300 м2 имот прави същия бокрук като този в 20м2 панелка, но плаща някъде около 300 пъти по-голяма такса смет и данък. Ето сега може да получи услуга бонус. Щурчо, дискриминационно е, но те всички критерии са такива - включително този за многодетните, които аз лично подкрепям и се радвам за вас.

Има логика в това, което казваш...и мен теоретично ме устройва..Просто не вярвам да се приеме, ако е така..., но..знае ли човек.. newsm78
Ще си позволя да не се съглася с това, че точно за многодетните е дискриминационен критерия Simple Smile - всеки има правото да бъде многодетен родител..Това е личен избор. Ако пък има и възможността да си го позволи- защо да не го подкрепим ? Аз лично се чувствам удовлетворена. Това дава на сина ми равен шанс с дете, което е породено и има братче/сестриче  в ДГ... и..не виждам особена разлика..

Дидия, по добре едното в люлин, а другото в младост, отколкото 2 в частна градина, защото първото не е успяло да се класира и това прави почти невъзможно класирането и на второто. Мислите за удобството на майките, които имат вече едно в ДЪржавна градина с такса 40 лева, а не мислите за семейства с 2 в частна с такса 1000 лева. Не бъдете такива егоисти. Удобствата се създават когато има достатъчно места за всички!

Хайде сега малко напън и да се махне условието за породени, а да остане само за близнаци и тризнаци и ще е съвсем справедливо. Дали разликата в годините е 2 години или 2 г и 1 месец е все тая, но според тези критерии не е. Да не забравяме, че това е съзнателен избор и не би трябвало съзнателния избор на едни да пречи на други.

Аз не съм се отказала от писмото, но утре ще го преработя, защото вече не е актуално. Явно ще трябва да го депозирам само от мое име, защото никой не проявява интерес

Герчо, това, че новите предложения за критерии мен лично ме удовлетворяват откъм моето дете, все още не означава, че не бих подкрепила други справедливи корекции.
Подкрепям да се промени критерия за породените и да важи само за по-малкото дете или ако и двете деца кандидатстват за ДГ едновременно (дори да не са породени)- моята логика е да се подпомогнат колкото е възможно повече майки да се върнат на работа..

Последна редакция: пт, 13 фев 2009, 23:02 от *щурчо*

# 1 464
  • Sofia
Ако К3, 4 и 5 останат в този вид, предлагам да се добави текст "ако децата живеят в едно домакинство". Мотивите - мисля, че са ясни на всички.
То ние хубаво си предлагаме, ама няма кой да ни чуе. Подкрепям идеята на Гер4о за писмо и ако може да се обединим около някакво решение - ще е супер.
Относно данъците - така изписано, излиза, че ще си мерим пишките. Сори, но това няма да издържи законово изобщо. Просто това е един от критерийте, които уж показват добрите намерения за промяна, но е ясно, че отпадне първи! Както ще стане и с този за адресната регистрация.

# 1 465

Аз пък не разбирам..каква може да е тази "сума за подредба"  newsm78 newsm78 newsm78..

На мен ми звучи единствено като списък с дължимите данъци, които се приемат като платени. Ако данъците не са платени от няколко години, то сумата приета като платена се намалява с неплатеното за минали години без текущото задължение за последната година.

# 1 466

На мен ми звучи единствено като списък с дължимите данъци, които се приемат като платени. Ако данъците не са платени от няколко години, то сумата приета като платена се намалява с неплатеното за минали години без текущото задължение за последната година.

И аз така го разбрах първоначално..за това му се зарадвах на този критерий..ама..нали не съм икономист..хич не можах да го обясня ...и..чак после се замислих...дали пък не съм разбрала грешно...

# 1 467
Що се отнася до адресната регистрация до 5г., дали някой може да каже как стоят нещата? Интересува ме дали се взема предвид по-дълъг период на регистрация на един от родителите, или ще се прави сумарно? На мен лично това ми е единствената надежда за класиране. Ако разчитам на другите критерии просто няма смисъл да се надявам. Така ако е сумарно ние ще имаме пълни 10 години по този параграф. В противен случай май ще ми се наложи да напусна работа, да се регистрирам като социално слаба и евентуално да си забия вилица в окото с надежата за някоя и друга точка ...

# 1 468
Относно данъците, които дължим само за софийските ще се взима предвид, тъй като в България още няма единна данъчна система.  Peace

За годините на регистрация май ще се взима само на родителя направил профил в системата.  Thinking

# 1 469
  • софия
Що се отнася до адресната регистрация до 5г., дали някой може да каже как стоят нещата? Интересува ме дали се взема предвид по-дълъг период на регистрация на един от родителите, или ще се прави сумарно? На мен лично това ми е единствената надежда за класиране. Ако разчитам на другите критерии просто няма смисъл да се надявам. Така ако е сумарно ние ще имаме пълни 10 години по този параграф. В противен случай май ще ми се наложи да напусна работа, да се регистрирам като социално слаба и евентуално да си забия вилица в окото с надежата за някоя и друга точка ...
И да не забравиш да се разведеш, а бившият да го осъдиш за липса на грижи  Laughing Регистрацията я отпиши - тя е проформа. За измиване на очите.

Общи условия

Активация на акаунт