През пролетта с АПРИЛчета засмени ще сме благословени!!!

• 14 191
  • 300
  •   1
Отговори
# 60
Poem, много е порастнало твоето бебче!На мен ми казаха, че също съм в 11-та седмица, но бебчо е 2.80см?Да не би да е малко?Все пак това е голяма разлика!Лекарката каза, че всичко е наред, повтори го няколко пъти даже с усмивка на лице!Въпреки, че то и при новородените бебчета също има големи разлики?!

# 61
С риск отново да обидя някой ,искам да помоля poem и princessa raia,да използват бутона ,защото не е необходимо да се пуска следващо мнение щом след вашето не е писал никой и все пак тук не е чат.Моля за извинение ако написаното е обидило някого,но има затова лични съобщения и чатове!

# 62
  • София
С риск отново да обидя някой ,искам да помоля poem и princessa raia,да използват бутона ,защото не е необходимо да се пуска следващо мнение щом след вашето не е писал никой и все пак тук не е чат.Моля за извинение ако написаното е обидило някого,но има затова лични съобщения и чатове!

Подкрепям!  Heart Eyes
Първо, защото така се изписва за норматив темата, а този, който е пускал такива (допълвал е списъци, правил е украси и т.н.) знае какъв труд е това. Peace
И второ - създава се впечатление, че си пишете 2 - 3-ма души и останалите са изолирани от вашия чат.
С най - добри чувства оставам и аз! Hug

# 63
  • Някъде там...
Здравейте, и аз бях днес при моя лекар. Бебоците са пораснали с още 1 см за последната седмица - едното е 5,57 см, другото - 5,55 см. Направиха ми преглед на шийката на матката, затворена е, няма скъсяване. Иначе ме чакаше серклаж...
Обаче Доки каза, че си имам някакво обилно течение, за което в момента не можем нищо да направим, защото съм още на Утрогестан вагинално. Така че микробиология ще пусна чак след 2 седмици и дотогава ще изкукам от притеснение.  Confused Миналата година си загубих бебето заради вътрематочна инфекция и сега като чуя за гадинки и ми настръхват косите. Знаех си, че ще си домъкна нещо от лежането по болниците, просто нямаше начин.  Cry

Тест за съвместимост да не е нещо за резус фактора?  Thinking С отрицателен ли си?

Скоро ще се види и пола, малко търпение - мисля, че към 15-16 г.с. ще започнем една по една да се хвалим с цвета на щъркеловите гащи.  Laughing Но се случва с добър ехограф да се видят мъжките атрибути още в 13 г.с.

Да добавя само нещо за размерите на бебето - на заглавната страничка Дея е дала линк и с усреднените размери по гестационни седмици, така че там може да видите ориентировъчните размери. Това всъщност е дължината от главичката до дупето, краката не влизат в размера.  Wink

Последна редакция: вт, 30 сеп 2008, 19:37 от Жабче

# 64

Подкрепям!  Heart Eyes
Първо, защото така се изписва за норматив темата, а този, който е пускал такива (допълвал е списъци, правил е украси и т.н.) знае какъв труд е това. Peace
И второ - създава се впечатление, че си пишете 2 - 3-ма души и останалите са изолирани от вашия чат.
С най - добри чувства оставам и аз! Hug
Подкрепям  Blush Извинявам се искрено и ни най малко не съм се обидила   bouquet Усетих се, че мога да си редактирам мнението вместо да пиша ново, но вече беше късно  Blush

Жабче, не знам дали съм с положителен или с отрицателен резус фактор, а доколкото разбирам наблюдаващият ме лекар трябва да ме прати на тези изследвания.

# 65
Жабче, много ти се радвам, когато говориш за 'бебоците'...едното, пък другото. Heart Eyes
Въпреки, че аз се молех да не са две, че нали си имаме вече едно диване, ще станем разногледи вкъщи. #Crazy
Ще споделиш ли малко повече за инфекцията си, ако ти е неприятно да говориш за това, естествено ще те разбера. Hug
Питам, понеже и аз с моите сърбежи взех да се притеснявам, хем скоро преди да забременея си правих микробиология, ама знае ли човек... Въпреки, че на този етап, доколкото знам не се лекува нищо.  newsm78

Поздравления за всички мами, които вече са видели малките пишлета.  stork-boy Аз чак на 11 окт. имам час за консултация. И моят термин все още не е 100% сигурен, та ако има промяна, ще я споделя след 10-ина дни.
Дея, тогава ще те замоля да ме добавиш в списъка с чакащите. Hug  Хем да не се налага ако има промяна да се занимаваш с мен.

Цитат на: neobiatna
Вчера започнах да чета темите за обезщетенията при майчинство.... истината е, че за срамотите досега живеех в заблудата, че ще получавам 90 % от брутната ми заплата,...обаче се оказа, че не повече от чистата(нетната), а ако излизаме в болнични през тези последните 6 месеца, сумата пада още повече.
Не ми говори, че и аз скоро разбрах и съм бясна. Crossing Arms Налага ми се да плащам осигуровките и на работодателя, за да ме водят на работа и да взимам майчинство след това. Реших, за да ми изплащат 90% от заплатата 9м, да се осигурявам в/у по-голяма сума от минималната раб. заплата. Сега се оказва, че 1/3 ще ми я кръцнат накрая. #Cussing out
Би ли обяснила как стоят нещата с болничните? Praynig Peace Ако сте го обсъждали в предните темички, може и на ЛС.

Eli-G
, как си, поуспокои ли се след случката? Peace Този кучегон за първи път го чувам, но е идейно средство за защита.

Цитат на: Ji Ji Ji
Така че, препоръчвам ти да си направиш и ти списък и да питаш смело, щото ако не питаш сама има куп доктори, които нищо няма да ти кажат. Успех на прегледа!!!
  Peace
Tова се случи с мен, когато отидох в Шейново, уж да се запиша за женска консултация. ПОнеже не ми била установена бременността при тях/а при друг/, ме погледнаха на ехограф точно за 30сек. Дори не ми казаха термина, нито в коя седмица съм. На вратата ми казаха, че трябвало да си платя на касата 20лв за прегледа. #Cussing out Преди 2г. не стояха така нещата. Crossing Arms

И аз мисля, че ехограф, видеозон, както и ултразвук са едни и същи неща.
Айде, че се улях. Да ме извините, ама сега ми е паднало... Embarassed

# 66
  • Някъде там...
Нани, ще разкажа разбира се. Моля, който не иска да се стресира да не чете... Микробиологиите ми бяха чисти миналата година. Само последната, седмица преди аборта, беше с находка кандида албиканс т.е. гъбички.  Тогава бременността ми пак започна като двуплодна, но едното бебе загина в края на 3 месец, организмът ми не го абсорбира и явно оттам е тръгнала инфекцията. Проявление навън имаше чак, когато вече беше прекалено късно за реакция - болки и безболезнени контракции, течение с неприятна миризма. Назначиха ми антибиотик и глобули веднага, но само 2 дни след това ми изтекоха водите и всичко приключи.

В първия триместър не се лекува нищо, чак като се формира плацентата се смята за безопасно да се взимат лекарства. Иначе е нормално течението да е засилено по време на бременност, дори да е с леко жълтеникав цвят. Но миризма, дискомфорт, сърбежи, не би трябвало да има. Ако имате съмнения за инфекция - веднага на лекар за микробиология, защото някои гадинки са опасни. Гъбичките са най-безобидните по принцип, почти всяка бременна се сблъсква с тия проклетии.

Нани, а ти с направление ли беше? Как така ще ти искат пари щом се записваш на ЖК?!

# 67
Цитат
За изследванията:
ФМ означава Фетална Морфология (всъщност е вид ехография). Прави се от специалисти, които умеят да разпознават добре ехографския образ на плода и по формите установяват дали няма някакви аномалии и малформации.
БХС е БиоХимичен Скрининг. Взема се малко венозна кръв и се изследва също за вродени аномалии, ако не се лъжа. 
Преди да ти вземат кръв, измерват бебчето трябва да е над 41 мм. (така ми казаха в майчин дом), мерят му гънката на вратът трябва да е под 3 мм. Това изследване се прави най-вече за установяване на риск от Даун, но и на др. хромозомни аномалии. Не знам каква е разликата м/у измерванията които се правят при БХС и ФМ, ако някой знае моля да сподели. 

# 68
  • Някъде там...
БХС е кръвно изследване, следи се отношението между определени хормони и въз основа на него се смята какъв е вероятния риск от аномалии на плода. Съответно се случва често да има фалшиво завишен или занижен риск.

Ето една статия: http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=vi … 438&Itemid=36

Последна редакция: вт, 30 сеп 2008, 20:38 от Жабче

# 69
Момичета малко ми е притеснено. Днес паднах на улицата- не ме заболя, не беше силно падане, дори не разбрах как стана- зави ми се изведнъж свят и туп. Сега ми е лошо и си мерих температурата - 38.2. Повръща ми се...но не повръщам нищо- само нещо бяло и пенесто. Много се извинявам за отвратителното обяснение, но ми се искаше да обясня точно. Боли ме и корема - остри болки за кратко време ниско долу и до пъпа. Според вас това нормално ли е за бременността или е възможно да е причинено от падането. Дано не съм направила нещо на бебчо  Praynig

# 70
poem, според мен може и да не е от бременността. Да не си се простудила нещо, сега имам някакъв вирус  Thinking. Но мисля, че е най-добре консултация с медицинско лице Peace

# 71
  • Някъде там...
Поем, не ми звучи като да е нормално.  Да не си настинала - има такива вирусчета с повръщане и болки в стомаха и червата. А за падането, ако нямаш кървене и менструални болки, значи всичко би трябвало да е наред.

# 72
  • София
Здравейте,

След посещението при Марков днес бих желала да се отчета с първата мома в темата ( 98% сигурност според доктора).
Мацката е 5,2 см; размахваше ръчички непрекъснато, има "много елегантни и симетрични глезени" и има гънка само 0,6 мм , което е страхотно. Интересно, че лекаря потвърди първоначалните ми седмици за разлика от Янкова, която каза, че съм 4 дена назад. Според това вече е и въпрос на апаратура.

Утре съм на БХС в МД . Някоя друга мама да ходи утре та да си правим компания?

поем тъй като имам опит с температура и знам, че не е никак препоръчително да я поддържаш, ти препоръзвам да си сложиш студени компреси по сгъвките на ръцете и краката и евентуално ако док ти разрешава да пиеш един Парацетамол (на мен това ми изписаха, но е добре да се консултираш преди да взимаш лекарства). Не се шашкай излишно, но и я подценявай както направих аз, защото после бая притеснения брах.

# 73
gaja, честито  Party!!! Как ще се казва малаката грациозна госпожица  Wink?! И аз вече нямам търпение да разбера "нашия пол".
От тази бременност и тези хормони съм откачила...емоционално. Все по-често съм подтисната, разстроена...безпричинно. После по някое време се зачудя как ме търпят заобикалящите... newsm78. Искам да се чувствам добре и спокойна  Cry

# 74
Цитат на: Жабче
Нани, а ти с направление ли беше? Как така ще ти искат пари щом се записваш на ЖК?!
Не бях с направление. Казах им, че искам да се запиша при тях, те ме погледнаха на ехографа и казаха, че другия път ще ме регистрират. Преди две години не искаха пари за установяване на бременност. Ще видя, ако ги приспаднат от общата сума, ще си върна думите назад.

Много неприятна история, вярвам, че този път всичко ще е наред с бебоците ти!

poem Дано всичко с бебо е наред. Ти се възстановявай бързо! Hug

Gaja Ей, мацка ще си имате! Страхотно!
Искам и ааааз.. Embarassed, ох, само здраве да има!

Общи условия

Активация на акаунт