Майчинството - счетоводно - 12

• 70 865
  • 1 059
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, майчета  Hug Ето какъв въпрос имам - подала съм молбата за отпускане на майчинство след 135 до 315 ден. Трябва ли да очаквам да видя документа през "справки за подадени документи" от сайта на НОИ? Трябва ли да очаквам входящ номер в НОИ? (Надявам се разбирате какво питам, че нещо оплетено го направих  Embarassed)

# 631
Е на този въпрос отговор не получих...само думи пуснати в пространството!!!!Нищо лично момичета но ако сте на мое място предполагам, че и на Вас в един момент ще ви писне!
Аз повече време за губене намам...да стоя пред компютара с надежда някой да напише нещо конкретно и да ми отговори КОНКРЕТНО НА ВЪПРОСА, така че ще се спасявам поединично!Ще си търся връзки в НОИ и всеки който ще ме вземе насериозно!Нищо лично!Успех на всички!

Аз също не се наемам да ти изчислявам конкретните суми. В това винаги има риск. После ще се сърдите пак.
Надявам се отговорите в одита да са ти достатъчни - те са по въпроса, който си задала. Едва ли може да получиш повече.  Peace

# 632
Здравейте, майчета  Hug Ето какъв въпрос имам - подала съм молбата за отпускане на майчинство след 135 до 315 ден. Трябва ли да очаквам да видя документа през "справки за подадени документи" от сайта на НОИ? Трябва ли да очаквам входящ номер в НОИ? (Надявам се разбирате какво питам, че нещо оплетено го направих  Embarassed)

Вероятно ще си видиш документа на тази справка (не съм проигравала подобен случай).
Входящ е номерът, който от НОИ издават при подаването на документите - той е в счетоводството. А и после се вижда на справките от НОИ.

# 633
Е на този въпрос отговор не получих...само думи пуснати в пространството!!!!Нищо лично момичета но ако сте на мое място предполагам, че и на Вас в един момент ще ви писне!
Аз повече време за губене намам...да стоя пред компютара с надежда някой да напише нещо конкретно и да ми отговори КОНКРЕТНО НА ВЪПРОСА, така че ще се спасявам поединично!Ще си търся връзки в НОИ и всеки който ще ме вземе насериозно!Нищо лично!Успех на всички!

Аз също не се наемам да ти изчислявам конкретните суми. В това винаги има риск. После ще се сърдите пак.
Надявам се отговорите в одита да са ти достатъчни - те са по въпроса, който си задала. Едва ли може да получиш повече.  Peace
Бладаря ти, поне си честна...това имах предвид...или ми отгаваряш точно или не.В одит започнах с един въпрос, който прерастна в друг, провокиран от отговора на ЛС и оттам малко се ядосах..за връщането разбрах че не е необходимо, но за другото само написаха че не било изгодно да си вземам болничен??!!??След това питах как се изчислява ..никой не отговаря...както и да е това вече го писах Simple SmileНо като разбера къде е истината, задължително ще ви осветя по въпроса Simple Smile Peace Peace Peace

# 634
Ами всъчщност не. Само аз съм ползвала 5 дена и това е.  Confused

Тогава не би трябвало да има проблем. Да си носи неговия личен картон при докторката.
Декларацията ще я подае в счетоводството - ще му кажат каква, не е стандартна.

# 635

Вероятно ще си видиш документа на тази справка (не съм проигравала подобен случай).
Входящ е номерът, който от НОИ издават при подаването на документите - той е в счетоводството. А и после се вижда на справките от НОИ.
Hug

# 636
  • София-Младост
kamikam
нито ще гадая нито ще изчислявам. Ти от 13.09. си в отпуск за отглеждане на малко дете, обезщетението там е 220лв. Сега сме октомври, вземеш ли си болничен този м.09 ще влезе там като база. А там имаш вече 220лв.
Джон ти го е написал, цитирам :"От 13.09 си в отпуск за отглеждане, нали. Това означава, че дори от понеделник (27.10) да излезнеш в болнични, ще имаш повече от половин несец с МРЗ в базата за изчисляване. Няма начин това да не се отрази на обезщетението - по-малко ще да е."

Ами да си кажа сега и аз мнението...за всичкото писане което изписах и времето което загубих в чакане на отговор вече две седмици.....АБСОЛЮТНО НИЩО не научих!!!!Получавам само някакви лаконични отговори!Аз питам нещо конкретно...за кой ли път ...на каква база се изчислява болничния...но ми се отговаря за всичко др. но не и за това......
Защо ги написах всичките подробности, суми посочих за да може да се ориентирате...как иначе смеете да ми отговаряте на общо основание без да сте вникнали в същината на случая!!!!Защо да ви вярвам, особено на John или на теб...."нито ще гадая нито ще изчислявам"?????Как тогава разбра че ще получавам МРЗ ако сега взема болничен?Откога и с кой закон болничния се изчислява на база 1м.назад?????Очаквам от компетентни хора да си подкрепите отговорите с факти, цитирай те ми нещо, дайте ми пример!!!
Какво като последния месец съм взела 220лв....останалите 5 съм взела по 1000лв....колко пъти да го пиша вече....
Щяла съм да се набутам с болничните които ще вземам...ами в Бургас се плащат за 30 дена по 10-15лв.До април ще дам 105лв.Ако за болничен ми плащат по 800лв....мога да преглатна тези 100!!!За каква набутка говорим...какво с какво се сравнява?
Надявам се ти е станало ясно, че тук всички отговарящи сме на доброволни начала. Да, няма да ти смятам, най-малкото защото това, че си взела 5 месеца по 1000лв. няма как да ми даде яснота каква е базата , от която са ти изчислили тези 1000лв.
"Очаквам от компетентни хора да си подкрепите отговорите с факти"...след като тук се оказва, че не сме такива, защо тук търсиш отговор? По-горе го написах, пусни си запитване в НОИ, изчакай си колкото е необходимо, но ще го имаш черно на бяло. Ако аз ти кажа, че среднодвено ще получаваш 50лв, а от НОИ на база данните подадени за теб в ПР изчислят 30лв...какво правим, кой ще е виновен и ще се чувства излъган?
Няма да коментирам това с плащането, и прочие...желая ти успех и да намериш отговор, който те удовлетоварява!
Аз също нямам време за губене, защото и аз деца и къща гледам, едновременно с това и работя.  Simple Smile

# 637
Ами всъчщност не. Само аз съм ползвала 5 дена и това е.  Confused

Тогава не би трябвало да има проблем. Да си носи неговия личен картон при докторката.
Декларацията ще я подае в счетоводството - ще му кажат каква, не е стандартна.
Мерси, и от Човешки ресурси в моята работа ми отговориха, че няма проблем бащата да ползва болничния, но педиатърката е убедена, че не може и не иска да издаде, та ще трябва да й поставя въпроса ребром другия път, когато се наложи таткото да гледа детето (сега си пусна отпуск). Дано се налага по-рядко.
Благодаря и всичко най-хубаво. Peace

# 638
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
ама не са ми само здравни осигуровки през това време
влязох в НОИ да си проверя как са ме водили през времето на 315-те дни след предишната бременност /45 дневния ми болничен започна на 21 януари, родих на 25 февруари/

http://media.snimka.bg/1141/008537746-big.jpg

Много странно как са ви превели обезщетения след като м. март имате социално осигуряване. Станала е някаква грешка във фирмата ви. Трябва да подадат коригирана декларация обр. 1 за вас и сигурно някой от колегите ви няма данни за този месец, което също трябва да се поправи

# 639
Здравейте,
Можеби въпросът ми е глупав, но при условие, че са ми объркани болничните за първите 9 месеца след раждане, към кого да се обърна за корекция? Към човешките ресурси във фирмата или директно към НОИ. Ако е към НОИ, какво друго ми е необходимо, освен Молба (или Жалба)? Трябва ли за пореден път да прилагам Декларация обр.1 и след като ЧР отказват да ми съдействат, трябва ли да попълвам доход? Нали НОИ си имат база данни с внесени оигуровки. Не може ли да ми преизчислят болничния с данните от базата си?

Благодаря предварително. Дано с ваша помощ да си оправя бакиите.

# 640
  • София
Камикам, определено пиши до НОИ, за да ти е спокойно и да не хабиш нерви...Аз лично се терзах сума ти време какво ще стане, ако прекратя втори трудов договор 15 дни преди 45-я болничен. Ами за 2 дни ми отговориха хората и съм много доволна Hug

# 641
  • София-Младост
Здравейте,
Можеби въпросът ми е глупав, но при условие, че са ми объркани болничните за първите 9 месеца след раждане, към кого да се обърна за корекция? Към човешките ресурси във фирмата или директно към НОИ. Ако е към НОИ, какво друго ми е необходимо, освен Молба (или Жалба)? Трябва ли за пореден път да прилагам Декларация обр.1 и след като ЧР отказват да ми съдействат, трябва ли да попълвам доход? Нали НОИ си имат база данни с внесени оигуровки. Не може ли да ми преизчислят болничния с данните от базата си?

По какво съдиш, че са объркани? Иначе НОИ са тези, които ако има нещо объркано трябва оправят.

# 642
Здравейте,

Ако имате фишове можете да приложите копия от тях към молбата, както и копия на документи които сте подавали към фирмата свързани с тези болнични листове.

# 643
Майчета помагайте!! Фирмата в която се водя на работа е на брат ми и съдружник.Той я прехвърли цялата  на съдружника си с когото не се разбират и не иска да има нищо общо. Сега съдружника е собственник и аз с него изобщо не мога  да комуникирам,а той дори няма и счетоводител или каквото и да било счетоводство.Какво да направя?Сега не мога да си получавам майчинството,а дъщеря ми е на  1 годинка .Как да действам?Досега  ходехме с брат ми и подавахме каквото трябва,въпреки че всъщност той вече не е собственник,но е по-добре да не продължаваме,за да не му създам някакви проблеми.Вече нито има такава фирма,нито такъв собственник.Как е най-добре да направим?Благодаря

# 644
Майчета помагайте!! Фирмата в която се водя на работа е на брат ми и съдружник.Той я прехвърли цялата  на съдружника си с когото не се разбират и не иска да има нищо общо. Сега съдружника е собственник и аз с него изобщо не мога  да комуникирам,а той дори няма и счетоводител или каквото и да било счетоводство.Какво да направя?Сега не мога да си получавам майчинството,а дъщеря ми е на  1 годинка .Как да действам?Досега  ходехме с брат ми и подавахме каквото трябва,въпреки че всъщност той вече не е собственник,но е по-добре да не продължаваме,за да не му създам някакви проблеми.Вече нито има такава фирма,нито такъв собственник.Как е най-добре да направим?Благодаря

Подавате си молба за напускане и след като ви оформят документите се подава Уведомление за прекратен договор в НАП. Намирате фирма в която да ви водят, като пак се пуска Уведомление, но за сключен договор. Ако има дни между прекратяването и новото назначаване няма да получите пари за тях. За старите суми трябва да се предвижат документите от старата фирма.

Общи условия

Активация на акаунт