Майчинството - счетоводно - 12

• 71 001
  • 1 059
  •   1
Отговори
# 810
Имам ПИК- лично и на място го получих от НОИ, но това казвам, че не може да се влезе в страницата, където е отчетът за изплатени болнични, осигуровки и т.н. Отваря се само страницата, за осигурителния доход.

# 811
аз си мислех, че има проблем със страницата, а се оказа, че проблема е бил при мен ooooh! искаше ми сертификати, но го оправих. Извинете  Embarassed

а все пак някой знае ли дали мога да си прекратя майчинството и да изляза в болничен Thinking звучи ми логично да мога, а се опитват да ме убедят, че не е така  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 03 ное 2008, 10:58 от fall

# 812
  • Разпиляна във въображението
Тази сутрин и работи. Аз там прорерявам кога ми изплащат майчинството. Линка, който съм дала по-горе, не се ли отваря?

# 813
Благодаря, успях да вляза на този адрес и проверих.
Приятен ден!

# 814
В момента ми изплащат последния болничен от 135 дни. Дали такива суми ще получавам и до края на 315-те дни?
И вярно ли е, че 315-те дни ще бъдат увеличени с още 100?

# 815
В момента ми изплащат последния болничен от 135 дни. Дали такива суми ще получавам и до края на 315-те дни?

На мен сумите ми бяха почти еднакви- разлика всеки месец от 10-20 лв.
А за 12-те месеца които ще стават най-вероятно ще са от 01,01,2009 но незнам дали такива като вас ще ги обхваща или само новите мами

# 816
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата

На мен сумите ми бяха почти еднакви- разлика всеки месец от 10-20 лв.
А за 12-те месеца които ще стават най-вероятно ще са от 01,01,2009 но незнам дали такива като вас ще ги обхваща или само новите мами

Срока на отпуска си остава 315 дни.
Изчислява се дневно обезщетение, което не се променя за целия срок. Всеки месец ще получавате различно в зависимост от работни дни в него.

# 817
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Аз да ти кажа като юрист - когато договорът е срочен, майката не се ползва от закрила и същият се прекратява с изтичането на срока му. Rositsaio, както ти е казала и ДейзиГ - няма проблеми да започнеш работа към друга фирма, дори и фиктивно - за да се ползваш от правата си на осигурена - т. е. освен обезщетение за бременност и раждане за 315 дни да получиш и обезщетение за гледане на дете до навършване на 2 год. възраст.

И да добавя и аз един въпрос. Имахме спор в нашата отчетна темичка какво обезщетение ще получава човек, осигуряван на максимума, но получаващ нетно възнаграждение почти два пъти повече. Моето несчетоводно мнение, изведено по логически път, е, че ще получава максимално възможното от 1800 лв. Как мислите?

Според мен си права. Взима се по-малкото от двете 90% от средно дневния брутен , но не повече от средно дневния нетен доход за периода.

# 818
Здравейте!

Преди време зададох въпрос за този осигурителен праг за член от семейството при получаването на детски (който за 2008 е 300 лв.). Въпросът ми е: ако сега наистина го направят 350лв от 01,01,2009, а аз имам да подавам такава декларация за периода 01,04,2008-31,03,2009 , то за 2008 год. прага от 300 лв ли ще ми изчисляват, или целия 12 месечен период ще се дели на 350лв?

И друго - взех си ПИК за да си проверявам болничните - ама страницата не ми се отваря. Излиза ми следното съобщение:
"There is a problem with this website's security certificate.

The security certificate presented by this website was not issued by a trusted certificate authority.

Security certificate problems may indicate an attempt to fool you or intercept any data you send to the server. "
Моля, ако някой е имал подобен проблем и го е отстранил, да ми каже как - ще ви бъда много благодарна!

# 819
  • София-Младост
Здравейте!

Преди време зададох въпрос за този осигурителен праг за член от семейството при получаването на детски (който за 2008 е 300 лв.). Въпросът ми е: ако сега наистина го направят 350лв от 01,01,2009, а аз имам да подавам такава декларация за периода 01,04,2008-31,03,2009 , то за 2008 год. прага от 300 лв ли ще ми изчисляват, или целия 12 месечен период ще се дели на 350лв?

И друго - взех си ПИК за да си проверявам болничните - ама страницата не ми се отваря. Излиза ми следното съобщение:
"There is a problem with this website's security certificate.

The security certificate presented by this website was not issued by a trusted certificate authority.

Security certificate problems may indicate an attempt to fool you or intercept any data you send to the server. "
Моля, ако някой е имал подобен проблем и го е отстранил, да ми каже как - ще ви бъда много благодарна!

Нищо няма да се дели, но това което се получи като доход на член от семейството ще се сравнява с 350лв за целия период, нищо че той обхваща и част от 2008г.
Влизам в сайта без проблем. Пробвай да влезеш от тук

# 820
отдолу под надписа има две команди, натисни Continue to this website (not recommended).
с експлорър и на мен не ми се отваря директно, само в опера

# 821
Ако си с Мозила, отдолу има един линк нещо за exception имаше. Казваш му get certificate и ще започне да се зарежда нормално. Това беше проблема и при мен, но реших, че сайта им се е сбозил

# 822
Много ти благодаря за отговора Ала-бала  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
И на теб mini_79 - свърши ми твоето упътване чудесна работа   bouquet Hug

# 823
Здравейте,

Някой може ли да ми помогне за следния казус:
Имам болничен за 45 дни преди раждане от 27.10. Трудовият ми договор при сегашния работодател ще бъде прекратен на 01.11 поради закриване на фирмата. От 01.11 ще бъда назначена на трудов договор при нов работодател. Тъй като вече съм взела 45 дневния болничен за първия ми работодател, какъв болничен трябва да представя на втория работодател. Счетоводителката иска болничния да бъде от 01.11, но АГ-то твърди че не може да издаде друг болничен от по късна дата.

Много ви благодаря!

Щом вече е започнал болничният ти, от НОИ ще ти превеждат парите всичките 315 дни. Сега няма как да те назначат на друго място, най-малкото защото болничният е към предната фирма. Това отпада.

Когато минат 315 дни, трябва да отработиш поне един ден на новото място и едва тогава да започнеш да ползваш отпуска за гледане на дете.

Стики, благодаря много за отговора. Договора от новото място е от 30.10.2008 и е регистриран в НАП на 31.10.2008.  Ако първият ми работен ден там е след като изтекат 315 дни, този договор все още ли е валиден и дължи ли работодателя осигуровки през периода от 315 дни?

Двата болнични, които ще трябва да представя до края на 135-те дни, трябва ли да бъдат представени на новия работодател или мога сама да си ги занеса в НОИ?

Благодаря ти предварително!

# 824
  • София
Искам да попитам, след последния болничен от педиатъра, какво следва да се подава, понеже от фирмата ми подават Заповед за отпуск по чл.164  Rolling Eyes
Дали е така , че те имат навика да ми объркват нещата #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт