Майчинството - счетоводно - 12

• 71 106
  • 1 059
  •   1
Отговори
# 990
ДейзиГ, благодаря много!
135-те дни са изтекли, значи би трябвало да нямам проблеми. Но в ЗДДФЛ не успявам да се хвана за нищо... Здраве да е! Ще пробвам, пък каквото сабя покаже  #Crazy

# 991
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Здравейте момичета,
Искам да ви питам следното. До сега си получавах майчинството от болничните листове  без проблеми в началото на всеки месец. Сега вече трябва да ми превеждата парите по декларацията от 135 до 315 ден, която съм подала с последният болничен. Все още нямям преведени пари. Имам ПИК и всеки ден проверявам, но в получени документи виждам до последният болничен, който е до 03,10,2008. За двата дни от октомври ми ги преведоха парите, а за остатъка от месеца не са. Та, въпросът ми е след колко време се започва изплащане на парите по декларацията?  И изисква ли се нещо друго от мен? Надявам се да съм обяснила добре. Благодаря ви предварително  Hug

Ако болничния лист е продължение по мое наблюдение го превеждат съвсем в началото на месеца. Когато има нещо ново се превежда до 15 дни след като работодателя ви е подал документите в НОИ. Те се подават след като се платят дължимите осигуровки за цялата фирма и след като се подаде декларация обр. 1

# 992
ДейзиГ, благодаря много!
135-те дни са изтекли, значи би трябвало да нямам проблеми. Но в ЗДДФЛ не успявам да се хвана за нищо... Здраве да е! Ще пробвам, пък каквото сабя покаже  #Crazy

Вижте тук дали можете да намерите това което ви интересува - http://www.bizkonsult.net/danaci_8.html

# 993
Здравейте момичета, имам следния въпрос. Термина ми е  на 10/02 но като гледам ще е по рано. С нормална осигуровка съм от  август месец. Така,че ще ми се наложи да работя и януари като няма да ползвъм 45 дни преди раждане болничен. Въпроса ми е следния ако взема да родя някъде края на януари, как ми се изчисляват 6 месеца? Може ли да си взема платена отпуска до края на януари и от тогава да ми течат болничните за раждане. Много ще дъм благодарна за помоща.

# 994
Здравейте момичета,
Искам да ви питам следното. До сега си получавах майчинството от болничните листове  без проблеми в началото на всеки месец. Сега вече трябва да ми превеждата парите по декларацията от 135 до 315 ден, която съм подала с последният болничен. Все още нямям преведени пари. Имам ПИК и всеки ден проверявам, но в получени документи виждам до последният болничен, който е до 03,10,2008. За двата дни от октомври ми ги преведоха парите, а за остатъка от месеца не са. Та, въпросът ми е след колко време се започва изплащане на парите по декларацията?  И изисква ли се нещо друго от мен? Надявам се да съм обяснила добре. Благодаря ви предварително  Hug

Ако болничния лист е продължение по мое наблюдение го превеждат съвсем в началото на месеца. Когато има нещо ново се превежда до 15 дни след като работодателя ви е подал документите в НОИ. Те се подават след като се платят дължимите осигуровки за цялата фирма и след като се подаде декларация обр. 1

Благодаря    bouquet

А това значи ли, че може от фирмата да са подали декларацията?

# 995
Здравейте момичета,

Благодаря    bouquet

А това значи ли, че може от фирмата да са подали декларацията?

Ако са внесли осигуровките вчера /10.11./ би трябвало вчера или днес да пуснат декларация 1 и вчера или днес да са занесли документите в НОИ. До 15 дни можете да чакате превод

# 996
ДейзиГ   Супер си, много ти благодаря

# 997
Здравейте въпроса ми е следния ако фирмата фалира аз ще получавам ли майчинство.

# 998
Здравейте момичета. Имам нужда отново от малко помощ. Вече ме водят на втори трудов договор от началото на месеца. Интересува ме, ако другие месец ми се наложи имам ли право да изляза в болнични при положение че ще имам един отработен месец в съответната фирма. И ако да, на база на какво ще ми се изчислява стойността на болничния там?
 Толкова е сложно, на моменти се чувствам като олигофрен Confused

Благодаря предварително.

# 999
  • Пловдив
Здравейте момичета. Имам нужда отново от малко помощ. Вече ме водят на втори трудов договор от началото на месеца. Интересува ме, ако другие месец ми се наложи имам ли право да изляза в болнични при положение че ще имам един отработен месец в съответната фирма. И ако да, на база на какво ще ми се изчислява стойността на болничния там?
 Толкова е сложно, на моменти се чувствам като олигофрен Confused

Благодаря предварително.

При основния работодател имаш 6 месеца трудов стаж,нали така?

Сключила си втори трудов договор,за да си вдигнеш обезщетението,но ако другия месец излезнеш в болничен,няма да има полза от втория ти трудов договор.Болничният ще се смята 6 месеца назад.Ако излезеш болничен декември,базата ти ще бъде юни-ноември.Като за ноември ще се вземе предвид и втория ти трудов договор,а за останалите месеци ще се смята осигуровката от основния ти работодател.

Имаш право да излезнеш в болничен,независимо че при втория работодател имаш 1 месец стаж.

За да има смисъл осигуряването на втори трудов договор,трябва да направиш 6 пълни месеца стаж по него.Например както си почнала на 1 ноември трябва да излезнеш в болничен на 1 март.Не може при единия работодател да си в болничен,а при другия да работиш.Ако излизаш в болничен,АГ то издава два болнични листа-по един за всеки работодател.

Последна редакция: вт, 11 ное 2008, 15:17 от Elfita

# 1 000
Интересувам се от отпуска за гледане на дете: ясно ми е че се получават 220 лв. до навършаване на 2 години. Въпросът ми е къде и какви документи се подават - в НОИ или при работодателя?

Благодаря за отговора и се извинявам предварително, ако подобен въпрос вече е поставян.

# 1 001
Интересувам се от отпуска за гледане на дете: ясно ми е че се получават 220 лв. до навършаване на 2 години. Въпросът ми е къде и какви документи се подават - в НОИ или при работодателя?

Благодаря за отговора и се извинявам предварително, ако подобен въпрос вече е поставян.

Ако сте на трудов договор към работодателя се подава декларация приложение 3, ако искате да ползвате отпуск за гледане на детете до 2 години и приложение 2 ако искате да ползвате остатъка от 135 до 315 дни отпуск за бременност  и раждане

# 1 002
Благодаря   bouquet Става въпрос за отпуск за гледане на дете до 2 години, останалото вече е подадено  Simple Smile

Това ли е въпросното плиожение:
http://docstore.odit.info/?s=4&rid=477

# 1 003
Здравейте  Hug  искам да попитам термина ми е на 18.06 от вчера ме пуснаха на трудов договор  на заплата 650 лв.Собственика на фирмата ми каза да говоря с някоя счетоводителка колко пари ще му дължа за осигуровки, защото бил говорил с помощничката на счетоводителката,а тя не знаела по мои изчисления около 270-300 лв. С този термин ще трябва да изляза в болничен към 03-05.05 ,а аз се водя на работа от 10.11 и няма да имам 6 месеца не знам какви варианти имам ,ако някой може да ми помогне ще му бъда много благодарна.  bouquet

# 1 004
Здравейте  Hug  искам да попитам термина ми е на 18.06 от вчера ме пуснаха на трудов договор  на заплата 650 лв.Собственика на фирмата ми каза да говоря с някоя счетоводителка колко пари ще му дължа за осигуровки, защото бил говорил с помощничката на счетоводителката,а тя не знаела по мои изчисления около 270-300 лв. С този термин ще трябва да изляза в болничен към 03-05.05 ,а аз се водя на работа от 10.11 и няма да имам 6 месеца не знам какви варианти имам ,ако някой може да ми помогне ще му бъда много благодарна.  bouquet

Осигуровките и данъците са 273,65 лв. по мои сметки. Дори да не съберете 6 месеца стаж ако имате вече 6 месеца осигурителен стаж ще вземат за десетте дни пропорционална част от минималната работна заплата, което няма да се отрази съществено на обезщетението ви. Ако нямате осигурителен стаж за получаване на обезщетението ще започнете да получавате суми след като съберете нужния стаж

Общи условия

Активация на акаунт