Мами от Банкя :)

• 15 733
  • 292
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте момичета!Аз съм твърдо за срещата утре.Ще се навъртаме там с Алек ама как ще ви позная Лиденце?
 Хриси пиши как изкара на партито за рождения ден.Получи ли много хубави подаръци? Simple Smile
 Добре си си дошла Галюшка.Оказа се ,че децата ни са адаши.Супер! Обезателно трябва да ги запознаем-адашите LaughingАма твоя син само Алек ли е или Александър?
Брит честит празник на малката лъвица.(ние с нея сме на една дата родени-никога няма да забравя рождения и ден Simple Smile)Да ти е жива и здрава!И дано да те слушка!(че на моята мама и настръхва косата като чуе момиченце зодия лъв.А да не говорим за датата.Ясно защо) Wink
 Софи,а твоята лъвица как е?Утре пък тя има месечинка нали?Да ти е жива и здрава и да те слушка многооо! Simple Smile

# 106
  • София
Аз утре възнамерявам да ходя до Люлин, но ако нещо се обърка и остана в Банкя ще се включим в срещата.

# 107
  • Sofia
Здравейте! И аз няма да мога да дойда на срещата, че ще водя Алек на контролен преглед.
Монни77, Александър се казва, но вече го представяме Алек, че много взеха да го спрягат роднини и познати като "Сашо".  #2gunfire
Днес при д-р Свиленова  беше много весело. Имаше една малка Яна на 4,5 год с майка си и един Константин на 1,1 год с татко си. Да не би да са на някоя от вас дечица?  newsm78

Последна редакция: пн, 20 окт 2008, 22:19 от galiushka

# 108
май среща утре няма да има, а?  Rolling Eyes

мони, да ми дадеш на майка ти тела да ми каже жената кво ме чака  Joy
че от сега не слуша момата! вече си мерим инатите с нея  ooooh!
а що го наричате "месечинка"? а снимка на Лидия има в албума  Peace

# 109
  • София
Още чакам, не са звъннали Sad

Уф, 11:30 е, аз отпадам, много мразя да ме връзват така! Close

Последна редакция: вт, 21 окт 2008, 11:26 от lidia dimitrova

# 110
мацки, кога почнахте да давате прясно изцеден плодов сок на бебоците си?

# 111
Софи, честитави месечинка Simple Smile
аз  плодов сок смятам да дам към годинка. То си зависи от детето, но смятам след 6,7  месеца да му дам зеленчуково или  плодово пюре да опитва, не да се наяжда Simple Smile
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=119547.0 Виж това за сокчетата.

# 112
брит, аз питам за прясно изцедените сокове, без квито и да било добавки
в повечето книги пише като в тази на проф.д-р лиляна трифонова за хранене  на бебето пише,че се почва от 2 месец с по 1-2 ч.л.  плодов сок - най-добре от ябълки, като постепенно се стига до 8ч.л. а ако детето е на АМ, се забавя даването на сок. ако е на кърма, през 3 месец до 30-40мл сок. благодаря ти за темата, ама аз американците не ги долюбвам хич, та няма да се съобразя с техните препоръки!

Последна редакция: вт, 21 окт 2008, 18:41 от софи1914

# 113
  • София
Аз още не съм дала на Жоро  Rolling Eyes Сега съм решила да го уча със сламка да пие точно сокове. Но т.к. в момента го мъчат 4 зъба наведнъж, ще поотложа няколко дена да мине този екшън.

# 114
брит, аз питам за прясно изцедените сокове, без квито и да било добавки
в повечето книги пише като в тази на проф.д-р лиляна трифонова за хранене  на бебето пише,че се почва от 2 месец с по 1-2 ч.л.  плодов сок - най-добре от ябълки, като постепенно се стига до 8ч.л. а ако детето е на АМ, се забавя даването на сок. ако е на кърма, през 3 месец до 30-40мл сок. благодаря ти за темата, ама аз американците не ги долюбвам хич, та няма да се съобразя с техните препоръки!
Да, аз другите въобще и не ги коментирам.
По принцип май единствено в бг дават сокове и каквото и да е на толкова малки деца. Това, което ти пратих е заложено и в програмата на нашето министерство на здравеопазването доколкото знам.
Ти си прецени, аз лично не бих дала сок на мойто дете толкова малко. Вода също не давам. Ако му даваш нещо , давай с лъжица, за да може да  го изплюе, ако не е готово. С биберона ще го изгълта ще не ще.

# 115
хубаво е да пие вода,миличка! питай педиатърката. нашта убавица жули здраво чая на хип и като изключим сега запичането, няма пр с акането.
а сокчето й давам с лъжица и й харесва. вчера 1, днес 2 лъжички пийна сокче от круша и ябълка, а аз изпих другото. Simple Smile

# 116
Софи, педиатърката ми каза да не давам вода и въобще нищо друго освен кърма, колкото мога по-дълго. Колики нямаме.
Преди това  една друга ми беше казала да и плакна устата след кърмене, опитах, детето урева света, а свекърва ми гледаше странно ... и трябваше 45 мин да и обяснявам, че лекар ми го е казал. Вече експерименти не си правя, заради детето, свеки само казва тя какво знае, аз си преценявам кое да приложа.

Ти кога започна сокчетата?

# 117
 Здравейте мили момичета!Аз днес се бях строила в 12без10 пред банята да ви чакам за срещата и като последната патица разпитвах всички майки"вие за срещата ли сте?" А те ме гледаха и не знаеха за какво става дума.Както и да е накрая към 13 ч.си тръгнах разочарована  SadНо нищо надявам се все някога да се видим Simple Smile
 Софи честита ви "месечинка"!Относно ината лъвски спасение няма.Умиране има отказване няма,ама да ти кажа и той си си има своите положителни страни. Laughing
Относно сокчето аз дадох на Алек за пръв път ябълков сок на 3м.и половина но не исках.Мисля,че беше твърде рано още повече,че го кърмих,но понеже понякога го дохранвах с АМ педиатърката каза,че не става дума за изключително кърмене и затова ме накара да му давам сок.Единственото което направих е да му възвърна коликите с този сок.Ама ти както си решиш.Някой майки дават сок в края на 2м.
 Брит ти да не ми се разсърди за това което ти писах за лъвчето?Пошегувах се малко.
 Галюшка и аз бях решила по едно време да го кръстим Александър,че по сериозно звучи но като чувам,че на всички им казват Сашо се отказах и го записахме Алек.Ама пък сега постоянно правя пояснение,че не е Алекс,а Алек.Абе......
 Лиде,а ти успя ли да свършиш работа?

# 118
от неплакнене на устата след хранене цялата й уста беше станала в афти  ooooh!
та с неква гел-паста се оправи!
сок й дадох вчера за сефте - 1 ч.л., днес две.
а защо честитите "месечинка", кво е това?  Joy

# 119
Софи, днес детето ти срава на два месеца  Joy
От какво афти  #Crazy, от шишето ли?

Мони, ами аз реших, че срещата няма да я има. Не се сърдя  Hug , просто съм си мислела да реагирам, ама не съм.. понеже това дете ми взе акъла Simple Smile))) На мама котето. Значи сте на една дата ? Тя и на майка ми косата настръхва като говори за мен..  и все ми пожелаваше детето ми да прилича на мен когато я ядосвах... Crazy пък тя засега е 1:1 с баща си, което по думите на майка му, май не е по-добре  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт