Мами от Банкя :)

• 15 743
  • 292
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ето сега Britt и софи1914 ще захранват по двете схеми, а ние ще наблюдаваме  Mr. Green

Аз лично намирам и плюсове, и минуси във всяка от схемите. Едни неща отцених, че съм сбъркала със щерката, но и сега си давам сметка, че съм допуснала грешки.

На Ева дадох сокче към 4-ти месец.От прясно изцедения сок получи силни колики и затова продължих със сокчетата на хипп, които са с ниска киселинност. Давах и водичка, независимо, че кърмих до 5-ти месец. Харесваха и и водата и соковете, вероятно защото от рано свикна с тях. Почнах да захранвам около 2 седмици след соковете, много настоятелно - въпреки че детето плюеше и се въртеше. Явно не беше готова за захранване с лъжичка, а и сигурно са я мъчили зъби. В резултат стана ужасно злояда, а по време на зъбоникненето отказваше дори и мляко, а се наливаше само със сок и вода.

На Жоро не давах вода. Кърмих го до 6-ти месец и до тогава дрискаше яко. Като премина на АМ се запече, въпреки че е на такова с пробиотици. Сигурна съм, че е защото не пие вода, но не мога да го накарам. Пробвах с лъжичка, с шише, с чаша с човка, топличка, студена, със захар или без - НЕ  Naughty Захраних го след 6-ти месец и започна да си яде с голям апетит, но и на него зъбите му почнаха да избиват доста по-късно. Сега както писах избиват 4 наведнъж и няма особен апетит, но не настоявам да яде, надявам се да е период и да отмине

# 121
образно казано афти, брит! млечница беше - леко възпаление на устата, причинено от гъбички, прилича на млечен каймак, полепнал по вътрешната страна на бузките, езика, небцето. затова е хубаво след ядене да се поемат 10-15мл вода. защото млечницата е болезнена за мъничето. вода не иска, но чай пие по около 100-120мл на ден. и досега нямахме проблем с акането въобще. /сигурно се повтарям многократно, за което се извинявам!/

ето и нещо полезно за нашите мъничета:
BLEVIT - чай при запек - за кърмачета и по-големи, подходящ и за бременни
/при запек пише, че помага и 60мл вода с една чаена лъжичка захар/,
BLEMIL PLUS 1 AR - АМ при повръщане - за деца до 4 месец, BLEMIL PLUS 2 AR - АМ при повръщане - за деца над 4 месец,
RIZCREM - лечебна храна при диария от 1 месец
ZANASEC - лечебна храна при диария за деца над 4 месеца до ученическа възраст

BLEVIT СУЕННЬО -  чай за укрепващ и спокоен сън - за кърмачета и за по-големи
BLEVIT ДИГЕСТ - чай за добро храносмилане и стомашен комфорт - за кърмачета и по-големи

BLEVIT PLUS - каши за злояди деца над 4 месеца

BLEVIT PLUS ОРИЗ - каша без мляко със затягащо действие - над 4 месеца
BLEVIT PLUS ОВЕС - каша без мляко с леко разхлабващо действие - над 4 мес

Последна редакция: вт, 21 окт 2008, 21:08 от софи1914

# 122
Сега как е детенце? Преборихте ли я?

Да и на мен ми казаха да плакна като заведох детенце понеже си мислех, че и нас ни е хванала, но слава богу оказа се фалшива тревога.

Не знам какво му става на детенце, реве и яде, бие ме , после пак яде ...реве .. Днес хич не е на кеф.

# 123
преборихме я отдавна. това беше през първите 2-3 седмици

# 124
  • София
Ох Britt, колко ми е пресен спомена за това  ooooh!  стачки ли са, колики ли са - отминава

# 125
  • София
Мони, много съжалявам, че така се получи (чувствам се пряко виновна), ще се реванширам, какво обичаш да пийваш и хапваш  WinkРабота свърших, дойдоха гледаха колата, казаха, че им харесва, но ще гледат още една и ще звъннат! Дано!!!  Praynig

Софи, честитим месечинка, защото не е още годинка, рожден ден е като стане година, а маминия мозък е измислил месечинките, за да имаме повече поводи за купуване на неща за детето  Joy

Брит, това е кърмаческа стачка, нашата първа беше към края на 1 месец и аз реших, че нямам мляко и започнах да дохранвам, а то било просто период! Стискай зъби, ще мине!!!

Лека нощ!!!

# 126
а ква е колата

# 127
  • София
VW Golf двойка Simple Smile

# 128
ако питаш мъжа ми, това не е кола  Joy
нищо лично, разбира се
ма то месечинка идва от месец  ooooh! уф, ма съм простааааааааааааааааа

# 129
 Не се притеснявай Лиденце.Не си виновна на всеки може да му изникне нещо(имам предвид някаква работа) Laughingтака че важното е бизнес да става. Wink
 Брит сега вече съм по спокойна(че не съм те засегнала нещо)А по отношение на срещите аз всеки хубав ден в периода 11-13 се навъртам в парка около банята така,че ако някоя от вас забележи една такава набухтена мама с тумбак и малко русоляво момченце,(което бъркат нпостоянно с момиченце)моля да сигнализира.Аз ще да съм!
 Лека нощ!!!И весел и слънчев ден от мен! Hug

# 130
  • София
Добро утро, момичета!!!

Моят малък принц спа с мен до 9:40, чак да не повярваш. Много било хубаво да се наспиш  Blush

Софи и моето мнение е такова, купих я като изкарах книжка, да се уча и ако я потроша да не е скъпа. Сега съм опитен и внимателен шофьор и с детето не ми върши работа, за това взех комби, с климатиче и екстри.

Да ви се оплача от три дни Марти отказва мляко, на челна стойка да застана ще цокне 50мл. и толкова. Мисля, че страда, защото цокаше мляко легнал в бебешки шезлонг, който аз махнах, защото му е малък и се катурва от него. Другата ми идея е да никне зъб, ама знам ли? newsm78 На вас как ви се струва?

Днес ще ходя до бившия университет да си видя лекторите, те много ни обичат с Марти, друг път ще пиша защо!  Simple Smile

Хубав ден!!!

# 131
а пък ние спахме до 11ч. майка ми ме събуди 5 минути преди това, за да ме пита детето кво прави /тя идва вечер и я къпе, и се сменяме при нощното будуване на Евичка/, а аз й викам: "а тя къде е?"  Joy Joy Joy щото не я видях до мене.

лиденце, много правилно си взела първо кола, която и да потрошиш, няма да съжаляваш!  Peace
аз също много искам кола, но вследствие на една катастрофа много ме е страх  ooooh!

# 132
  • София
Откраднах си малко време да ви разкажа историята на един много специален за мен ден:

25.01.2008 от 10ч сутринта отивам на защита на магистърска теза, с голямата пупа. Комисията беше свикана специално за мен по-рано, за да защитя преди да родя (термина ми беше 08.02.2008). Защитавам аз, всичко минава супер, защото темата ми беше много близка, а и бях свършила доста работа по изследване на проблема, получавам отл.6 и отивам до кафето на университета да купя бонбони и сокове и да почерпя. Към 11:30 си тръгвам, доволна и си хващам такси (лекарката ми беше забранила шофиране в 9 месец). В таксито усещам болки и на ум псувам шофьора, колко е некадърен и как нацелва всички дупки по пътя. Прибирам се, хапвам 2 сандвича и лягам да си почина. Да ама корема продължава да ме стяга, ставам да пийна един бускулизин и.... водите ми изтичат - 12:30, в 15:44 се роди Марти и аз се раззвънях на всички, като звъннах на научната си ръководителка на магистърската теза, тя щеше да падне. А те още пиеха сок и хапваха бонбони от почерпката - всички се зарадваха много и от този ден за нас се носят легенди в университета и този мой ден се разказва като виц Simple Smile
Дано не ви отегчих, но за мен беше много важен ден, две големи победи  Peace

Сега ще си поплача от умиление и после отивам да ги видя!!!

# 133
ето това е! браво!   bouquet

# 134
Здравейте,аз два дни не бях включвала компютъра,че бях затънала в задължения и задачи поставени от моя мъж,но се справих!Затова не съм разбрала за срещата,а и да бях нямяше как да дойда.
Рожденният си ден изкарах супер и ДА получих страхотни подаръци.
Вчера бях изпаднала в нервна криза защото Ради пресече улицата без мен,а идваха коли-за първи път го прави това,но направо изтръпнах и го напердаших по дупето така,че да разбере,че не се прави така.Сега съжалявам,че го натупах,но щях да умра от притеснение.
Може някой да каже ,че не съм реагирала адекватно,но в този момент неможах да реагирам по друг начин.
Лиде -БРАВО ЗА ДВЕТЕ ПОБЕДИ!
Лека вечер Ви желая!

Общи условия

Активация на акаунт