Аз лично намирам и плюсове, и минуси във всяка от схемите. Едни неща отцених, че съм сбъркала със щерката, но и сега си давам сметка, че съм допуснала грешки.
На Ева дадох сокче към 4-ти месец.От прясно изцедения сок получи силни колики и затова продължих със сокчетата на хипп, които са с ниска киселинност. Давах и водичка, независимо, че кърмих до 5-ти месец. Харесваха и и водата и соковете, вероятно защото от рано свикна с тях. Почнах да захранвам около 2 седмици след соковете, много настоятелно - въпреки че детето плюеше и се въртеше. Явно не беше готова за захранване с лъжичка, а и сигурно са я мъчили зъби. В резултат стана ужасно злояда, а по време на зъбоникненето отказваше дори и мляко, а се наливаше само със сок и вода.
На Жоро не давах вода. Кърмих го до 6-ти месец и до тогава дрискаше яко. Като премина на АМ се запече, въпреки че е на такова с пробиотици. Сигурна съм, че е защото не пие вода, но не мога да го накарам. Пробвах с лъжичка, с шише, с чаша с човка, топличка, студена, със захар или без - НЕ