Мами от Банкя :)

• 15 752
  • 292
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Софи, Хриси, благодаря ви!

Срещата беше чудесна, така се затъжих, че чак се замислих дали да не запиша една докторантура  newsm78

Хриси, косата ми се изправи само като четях. И аз щях да реагирам като теб, струва ми се, че това е една нормална майчина реакция - първо си мислиш: "дано да не го блъсне нищо", после ... страха избива!

Я сега кажи за подаръците!  Blush

Лека нощ!!!

# 136
  • София
Я да драсна и аз някой ред...

Лиде (как ти казват между впрочем, че не обърнах внимание онзи ден), давай с докторантурата - ще я защитиш и ще родиш второто Wink Таман 3 години разлика  Simple Smile

Хриси, ужас - разбирам те.
Ева преди 2 месеца ми направи подобен номер. Беше на не така уживена улица. Вървеше си хванала се за количката до мен. Задава се някаква кола и в последния момент, когато колата е на 10 метра тя се пуска, изскача на улицата, протяга ръка напред и извиква "Спри кола! Идва влак."
Мисля, че шофьора побеля, а аз просто се вцепених. Добре, че човека караше бавничко и успя да спре.
И аз като теб и лепнах един бая силен по дупето и после сериозно конско, ама засега има ефект-само като чуе "пази се идва кола" и застава мирно до бордюра, че на нашата улица няма тротоари

# 137
отиваме на консултация ние. после ще докладвам  Peace

# 138
Леле, ужас. Изтръпнах като се замислих, че и нашето човече ще ги прави такива ... Аз като бях на 4-5 бях измислила една игра и се състезавахме с децата в квартала. Който претича най-близо пред минаващ по улицата автомобил, той печели... е познайте кой печелеше. Така ми се иска някой да ме е натупал тогава...
Години по-късно с една приятелка ходихме с разперени ръце между двете платна на един булевард, за да се разхлаждаме като прелитат колите покрай нас. Тогава баща и ни хвана и ядохме бой. Мисълта ми е , че децата не можеш да ги опазиш. Учиш ги да се пазят и се надяваш на най-доброто.

Софи, успех! Ще слагате ли ваксина?

# 139
  • София
Някой да знае има ли детска кухня в Банкя?

Хриси, аз и мъжа ми си избрахме за Джи Пи, докторката при която каза, че си ти (не мога да се сетя как се казваше в момента).
Не ни се е налагало, още да я посещаваме, но чувам за пореден път по телевизията нещо за профилактични прегледи и глоби за тези, които не са ги направили. Знаеш ли нещо за това. Хич не ми се иска в този грип и с тези малки деца да се бутам сред болните хора, но пък не ми се и плаща глоба 200-500лв.

# 140
вече сме 60см и 5,550кг /за сравнение - на 24.09. бяхме 56см и 4,700кг, а се родихме 53см, 3,700кг/
а ваксините на 31.10.

момичета, не искам да ви шокирам, но на времето с една приятелка преживяхме леко ПТП с дете, което само се облегна на капака на колата и избяга, но остави тежка травма и на двете ни! така че нека научим децата си да се пазят от колите преди такива изненади, за  които разказвате!

ще застудява! мн ме боли ръката!

Последна редакция: чт, 23 окт 2008, 11:44 от софи1914

# 141
Миа-Др.Топалова ли избрахте?Тя е доста добра.За тези глоби не съм чула,но знам за профилактичните прегледи,които били задължителни-мисля веднъж или два пъти годишно.За срещите с бабките и дядовците в кабинета и малчовците,няма начин засичат се,но ако има кой да ги пази за 1-2 часа няма да имаш проблем.
Аз моите ги водя с мен защото няма на кого да ги оставям.
Лиде,за подаръците-получих една огромна картина за новият ми хол,която е много красива-пейзаж с планини,река и дървета,Получих и малъкдекоративен водопад с един слон на скалите ,по които тече вода-на ток е,но е адски красив.Получих и още много подаръци като парфюми и дрехи,и домакински съдове.
За пресичането,наистина си е страшничко,но сега вече като сме на улицата не смее да мръдне от количката.
Софи1914,браво на малката-само така,наистина много е пораснала.Коя имунизация ще и бият на 31.10?
Лек ден на всички!

# 142
каза д-рката коя, ма не запомних

# 143
  • София
Да, точно д-р Топалова избрахме. Явно ще трябва да звънна, за да попитам за тези прегледи, но като не ме познава, да не решат, че им правя някоя проверка  Wink

# 144
  • Sofia
Миа, има детска кухня от скоро. Намирала се в двора или в сградата на детските градина.  Това е от ресторанта "Бялата къща" нагоре. Аз мисля да запиша Алек, но трябва да проверя от каква възраст е. А и тези бурканчета, които искат, откъде ще ги изровя, представа нямам.  newsm78

# 145
  • София
Бурканчета се продават на пазара Димитър Петков, пък и на Женския май имало. Георги хапва понякога от плодовите пюрета ам-ам и така вече съм събрала доста.
Още утре ако ми остане време ще отида да проверя как стоят нещата.

# 146
а хубава ли е въобще храната от детската кухня

# 147
  • София
а хубава ли е въобще храната от детската кухня

Дали е вкусна - май зависи от готвачите в кухнята-майка на съответния район.
Племениците ми израснаха в младост и там беше ужасна.
Щерката в люлин - беше доста добра, повечето деца я харесваха.

Дали е качествена и здравословна - може да се поспори. Уж има някакви нормативи и рецептурници, които се спазват, но десертите са основно нишестени кремове с различен цвят (поне такива спомени имам). Но за 1 лев на ден, може пък на детето да му хареса, а мама да не се мори да готви. Не пречи да се пробва човек.

Нашата педиатърка е категорично против. Твърди, че не се готви хигиенично и за Ева отказа да ми даде бележка, та се молих на една друга лекарка. За Георги хич и не съм питала. Утре ще ида да проверя, дали изискванията са като в софийските кухни: т.е. от 10-ти месец, 30 бурканчета и 60 капачки и се изисква бележка от педиатъра, че детето няма алергии.

# 148
МИА, ти направо ме разубеди за кухнята

# 149
  • София
Добро утро! Скоро май не съм предлагала закуска Wink

MIA, викат ми Лили, защото аз така се представям, а и в детската много намразих Лидка - Питка Simple Smile

Софиsmile3501 страхотни мерки!!!

Хриси, чудесни подаръци  Hug

За детската кухня, аз мисля да запиша Марти, струва ми се добра идея да хапва разнообразно без мама да стои около печката всеки ден  Blush

Хубав ден (дано и слънчев)!!!

Общи условия

Активация на акаунт