НОЕМВРИйските мами се вълнуват и дрешки трескаво купуват!

• 16 239
  • 295
  •   1
Отговори
# 180
Аз тъкмо да отговоря на последните питания и тя Бубето ме изпреварила.И аз знам, че се издава и със задна дата.Ани ако искаш най-добре обади се и питай в ЖК.

Едно проучване показва, че учителките като се срещнат на улицата, по 45 мин. си говорят. Та аз като взема да пиша, човек от мен не може да се вреди Embarassed. Днес май не съм го докарала 45 мин. писане Joy

# 181

Розичке, едни документи ти поприкриват шкембенцето на снимката Grinning
Joy Joy Joy
Бубе разбрах! Hug
Мама Ани моята доки ме вика на 20.10. да ми издаде болничния лист от 13.10 със задна дата.
Ели днес направо ми се губиш.... newsm78 и време да нямам знам като прочета Елинцето и съм спокойна Hug
Аз ви напускам отивам на дълъг път,до утре,трябва да измина 200 км  Thinking

# 182
Аз тъкмо да отговоря на последните питания и тя Бубето ме изпреварила.И аз знам, че се издава и със задна дата.Ани ако искаш най-добре обади се и питай в ЖК.
Мале какви сте ми спортни.Аз съм като един огромен слон в сравнение с вас. hahaha
Хихихи, аз не ти отстъпвам Ели Simple Smile
РОзи, ти май искаш да прикриеш нещо от фигурата си, а Grinning Както виждам май си сложила апарата на самоснимачка и затова се е получило така, иначе по форма не отстъпваш никак на Бубето. Ами ген. И аз бях фиданка, пак ще бъда, само живи и здрави-това е най-важното нещо на света.Бубе, много си права.
Ани, на мен лично ми го издадоха със задна дата и ми обясниха от ЖК, че не е проблем щом касае 45 дневния болничен. Но ако искаш, се обади за свое спокойствие.

# 183
здравейте!! мина ЖК-то, сега да докладвам. Първо, бебо бил много голям-ама не ми каза колко ,само каза, че тазът ми бил 16,5, а главата му - 8,5, та съм щяла да се "поозоря" , и аз като ilka_D се чудя как това чудо ще излезе от мене. пък и таткото един дългуч си го взех. добрее че поне не е и дундест, че вече съвсем да се чудя  Laughing Помолих я да ми пусне болничния с по-късна дата - не от 10.10, а от 23.10. Аз така или иначе не ходя на работа, а пък до тогава трябва да си уредя едни други документи и ми е по-удобно. надявам се ,че не съм се самопрецакала с тая по-късна дата.  Иначе за килцата вече ме срам да си ги казвам - от фина-фиданка на 49 кг сега съм един 64-килограмов барбарон  Embarassed А не се тъпча, от де тез кила, иди ги питай. Ще взема да разходя песа сега, малко да раздвижа кокалите ( и сланините).
Четох наскоро, че болките в ставите в третия триместър, освен на килата, се дължали и на някакъв хормон, който разхлабвал връзките м/у ставите , за да улесни излизането на бебето при раждането. Дано да е така.
сега ви оставям, отивам на разходка, че такова хубаво слънце е пекнало, как да си стоиш вътре  Hug

# 184
Много ви благодаря за информацията, че от ЖК ми казаха за задна дата, но имах чувството, че искаше само да ме отсвири по-бързо, че "имали много работа". Ели, хаиде да те водя на кафе.

# 185
Аз утре ще ходя за моя болничен. Днес правих изследвания на урина, не са много добри - имам малко пясък в бъбреците, но ще се лекувам след раждането, сега да пия по една чаша бира на ден (хич не я обичам, горчи ми  Simple Smile )
За мамите с болно гърло - ако решите вземете си тантум верде спрей - на мен ми помогна и става за бременни. Оздравявайте по - бързо.

# 186
Айде и аз да се разпиша - моите изследвания са ОК - хемоглобина ми мистериозно се е покачил от 105 на 114 Crazy
Доки ме вика на всеки 10 дена на преглед. И сега чак ми изкристализира, че събитието е много наблизо #Crazy
А да не казвам, че аз май съм единствената, която с нищо не се е подготвила - нито с дрехи за бебо, нито с багаж за болницата - чак ме е срам да си го призная Embarassed

Бубе, Рози и двете изглеждате много добре - като гледам имате си само по едно сладко коремче. То и моето коремче не е голямо, ама аз си имам и дупееее smile3533

За изписването - мисля да не купувам готов комплект, а да си направя. Ще купя някое сладурско гащеризонче и за отдолу боди, чорапки и ританки естествено. О забравих и шапе Wink Понеже ще е хладно - ще си купя едно хубаво пухкаво одеало и ще ползвам една пелена от изписването на Гоги, която въобще не съм я ползвала.

# 187
Тонеске, аз не едно бебе съм видяла как се отглежда, но сега направо съм в стрес. Оказа се, че идея си нямам кое в какъв ред се облича, какво се слага в количката.....И май нямам и ясна представа как да преценя колко да обличам бебето за да му е нито студено, нито горещо. Sad Rolling Eyes

# 188
За комплектите за изписване - една приятелка ме посъветва да направя като Тонеса да си направя сама комплекта, защото в тези които се продават имало ненужни неща.
Иве имам едно питане към теб ти нали работеше на Илиенци знаеш ли къде се намирал щанда на Азис бебе. Ако някоя друга мама знае да помага.
Тонеска и аз не съм приготвила още нищо за болницата - само ония големите превръзки и еднократни чаршафи, нищо друго. На мен все ми се струва рано.
А това за бабите и дядовците пенсионери е хубаво, но нашите са далеч от тая възраст. Мама е на 52 г., а свекърва ми на 55 г., остават бабите ни те са на по 70 г. Laughing

# 189
Бубе довери се на инстинкта си и ще направиш най-добре. В началото и аз не знаех какво да го правя Гоги, как да го облека и в резултат на това така го бях претоплила, че цял беше в червени пъпчици, които минаха след 1 седмица разбира се. Ама мисълта ми беше, че никой не се е родил научен - детето ще те научи най-добре гледай и слушай него. В никакъв случай съвети от баби, приятелки и други разни роднини Naughty
Нашите баби са работещи така, че за съжаление ще стискам зъби още 3 години, докато дойде време за градина на бебето, защото съм крайно против яслата и не бих си пуснала детето освен ако вече много съм я закъсала, че няма мърдане.

# 190
Здрасти момичета - как сте Hug
От сутринта съм по задачки - ходих в НОИ да подам болничните на фирмата - включая и моят за 45 дни.
Та сега остава да чакаме да ги видим тез кога ще изплатят Laughing
За къпането - определено ще се къпем всеки ден - банята закалява и е полезна за бебешорската кожа.
За козметиката - купих си на СЕБА МЕД - гел за имиване на цялото тяла, бебешки крем за след баня и крем против подсичане - напълно достатъчно според мен Party
За изписването и аз няма да купувам комплект - няма смисъл - ще изписваме с боди, гащеризонче, терлички, жилетка, шапка, космонавтче и одеалце - като одеалцето ще е в случай, че свие страшен студ.
А наште баби са работяги като на Тонеска - та с огромен кеф ще си гледам беба сама Crazy
За болницата купих един пакет чаршафи за еднократна употреба, превръзки памучни нощни 4 пакета, една нощница, енда пижама - чуда се памперсите за бебата какъв вид и какъв размер да ги взема - дайте съвет мамите с опит - чувала съм, че на Хъджис  (май така се казваха) били най - добрите newsm78
Хайде стига от мен - лек ден - целувкиииииииииии

# 191
здравейте
някоя от вас решила ли е да запази стволови клетки
ако има и други освен мен мога да споделя какво съм открила, на кой съм се спряла и тн.

# 192
Здравейте дами,
сутринта изписах един ферман и таман накрая спря тока и уби всичко детско в мен Laughing
Сега не си спомням и една трета от нещата, които съм искала да кажа. Simple Smile

Утро, за болките в срамната кост искам да ти кажа, че май не са задължителни, защото аз предишният път така и не усетих такива докрая, а и сега не съм изпитвала подобни. Дай боже да ни се разминат Simple Smile

За къпането и аз смятам да го къпя всеки ден, не виждам защо да не го правя  Peace

За комплектите за изписване е по-добре да изберете такива с по-малко части, иначе са безсмислени. Аз за каката бях избрала един, който имаше одеалце, боди, гащеризонче, жилетка и шапчица, нищо повече. Има разни от по 18 части, за какво са и аз не знам Wink

Бубе, не се притеснявай, те тези неща с отглеждането идват постепенно и от само себе си. Важното е да си спокойна и уверена в себе си.  Simple Smile

Аз съм на преглед довечера, да видим какво прави малкият разбойник, много шава напоследък, усещам, че му е тясно и подозирам, че отново ще мине в графата "едро бебе" Laughing

# 193
Ей тумбачета! Как сте?

Браво на мамите с добрите новини от ЖК. Нямах време да ви изчета. Сега ще се върна назад.

Аз да ви кажа вчера напазарих всичко за бебето. Остана само коритце и повивалник. Направо е готов. Ама почва да ме хваща шубето, защото времето напредва при нас здраво. Незнам дали ще устискаме до последната седмица на октомври. От утре сме в деветото квадратче. Praynig

Сега започва голямото wash hang  1ironing

Утре сме на тонове и ЖК. После ще ви се отчета! Hug

# 194
Изнамерих си списъците от предишната бременност.
Ако някой се интересува може да им хвърли по едно око ( с уговорка от моя страна, че не всичко е задължително - дори и аз не съм купувала всичко, което пише) всеки си преценява кое ще му е необходимо.

За болницата

За мама

1. Лични документи
2. Изследвания+обменна карта
3. Картонче с кръвна група
4. Нощници - 2 бр и бельо
5. Джапанки, хавлии-малка и голяма
6. Ластик, четка за коса
7. Четка и паста за зъби, сапун, шампоан
8. Тоалетна хартия, дамски превръзки
9. Сухи и мокри кърпички
10. Подплънки за кърмачки
11. Чаша, вилица, лъжица
12. Минерална вода, бисквити
13. Мобилен телефон и зарядно
14. Джобни пари

За бебето

1. Памперси за новородено
2. Мокри кърпички
3. Дрехи за бебето
4. Шише+биберон
5. Сапун

За бебето в къщи

1. Количка
2. Креватче
3. Дюшек с протектор
4. Повивалка
5. Памучно спално бельо - 2 комплекта
6. Обиколници
7. Хавлийки 3-4 бр
8. Тензухени пелени (мнооого полезни)
9. Бархетени пелени
10. Корито+стойка
11. Леген+чаша
12. Термометър за вода
13. Термометър за въздух
14. Педиатричен термометър
15. Ножичка за нокти с протектор
16. Гребенче и четка с естествен косъм
17. Шишета+биберони
18. Биберон-залъгалка
19. Стерилизатор
20. Четка за шишетата
21. Помпа за кърма
22. Помпичка за нос

Козметика

1. Бебешко олио
2. Крем за подсечено дупе
3. Шампоан и сапун
4. Мокри кърпи
5. Клечки за уши с ограничител
6. Прах за пране и омекотител

Дрешки

1. Бодита с дълъг ръкав
2. Комплект ританки с блузки
3. Гащеризончета - плюшени
4. Термочопарки
5. Терлички
6. Шапчици
7. Лигавници
8. Плетени дрешки
9. Одеало - тънко и дебело
10. Възглавничка
11. Пелени

За пъпчето

1. Антибиотичен спрей Бивацин
2. Спирт 70 градуса
3. Стерилни марлички
4. Капкомер

Други

1. Чай против колики HIPP
2. Капки против колики
3. Няколко ампули физиологичен разтвор
4. Висяща играчка за леглото
5. Овлажнител за въздух

Ако ви се струва подходящ ще го кача и на първа страница

Денчо с две ръце съм ЗА Хъджис - за новородено вземи - в Метро са на най-изгодна цена

Общи условия

Активация на акаунт