3D Studio MAX 3

• 25 922
  • 494
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте момичета, имам едно бързо въпросче към вас. Имам инсталиран 3D Studio Max и с помощта на едно ръководство се справям долу горе. Искам обаче да направя визуализация-проект на бъдещата си кухня.
Има ли някакъв модул/библиотека, който се интсталира към 3D Max-a за кухни, обзавеждане или нещо подобно. Идеята ми е да не създавам примерно един шкаф от нулата, ами да има готови модулчета, на които да задам само цвят и размери примерно.
Благодаря ви!  Hug

# 136
Такъв филм няма. В Макса почти всичко се прави от нулата и по принцип не е толкова лесно колкото изглежда отначало.

По-добре си дръпни китчън дроу. Тя е с готови модули и ще ти свърши работа.

# 137
Kitchen Draw-a ми е ясен отдавна, там вече я имам визуализацията, но не ме задоволява. Искам да е нещо още по реалистично, а и  Kitchen Draw-a не е много богат откъм цветове и текстури, точно това което ми трябва го няма.

# 138
  • София
Ами тогава варианта ти е, дърпаш от готовите модели някакви шкафове и ги дообработваш. Знам ли и аз.

# 139
Ами тогава варианта ти е, дърпаш от готовите модели някакви шкафове и ги дообработваш. Знам ли и аз.

Благодаря, и аз натам се бях насочила, но реших да питам все пак, може някой да е открил "по-топла вода" от мен Wink

# 140
Kitchen Draw-a ми е ясен отдавна, там вече я имам визуализацията, но не ме задоволява. Искам да е нещо още по реалистично, а и  Kitchen Draw-a не е много богат откъм цветове и текстури, точно това което ми трябва го няма.
Ще трябва да те разочаровам, но за да е още по-реалистично освен цветове и текстури ще ти трябва и добро осветление на сцената, за да видиш нещо наистина прилично. Освен това в макс-а материалите си ги правиш сама, готови няма освен, ако не свалиш някои готови, но тогава пак ще ти трябва освен всичко друго и добро мапване на самите текстури. Резултатите които виждаш тук са плод на доста усилия, време и опит - не става за 1 седмица работата Wink
3D Studio не е програма сздадена за визуализации на интериори специално, нито за архитектура, така че готови модули на кухненски шкафове само ако някой си е пнаправил труда да ги измоделира и ги е пуснал публично в нета. Вероятността да намериш такива клони към нула.

Ако ще учиш програмата само, за да си визуализираш кухнята не си струва усилието. Peace

# 141
Здравейте, някой може ли да ме посъветва кой е най- подходящия метод за визуализиране на скрито осветление тип тръба в окачен таван по цялата му дължина? Целта е да има лека отразена светлина, дали с Light material да пробвам?

# 142
Здравейте, някой може ли да ме посъветва кой е най- подходящия метод за визуализиране на скрито осветление тип тръба в окачен таван по цялата му дължина? Целта е да има лека отразена светлина, дали с Light material да пробвам?
Дам, става и с него. Най-лесно е като направиш една линия обикновена и й дадеш дебелина, и отгоре и прилагаш вирей лайт  Peace

# 143
Мерси Миоки, получава се  Wink

# 144
кое от всичките параметри на линията и е дебелина защото какво ли не пробвах и все не ми излиза като я рендна? ебати тъпия въпрос ама наистина не мога да го намеря!  Embarassed

# 145
Миоки, за дневно осветление vray sun ли позваш? Или direkt?

Последна редакция: чт, 06 ное 2008, 01:05 от tiheri

# 146

Вирей сън ползвам за слънце.

# 147
Ето го и първия по - приличен вид на интериора, но много ме дразни синиото небе, искам да е бяло... как става така и не разбрах...  ooooh!

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=305122

# 148
Колкото по-силен е интензитета, толкова по-бяло ще е навън.
Като гледам картинката, интензитета на твоето слънце е ~ 0,01 - 0,05 някъде.
Другия вариант е да изключиш енвайрмънта обаче не от настройките на рендъра а като натиснеш клавиш "8" но пък така при мен става сиво, дори и да съм задала да ми показва бяло за фон.

п.п. пода ти е с много голям тайлинг

# 149
Пробвах с повече интензитет, но изгаря вътре, а като изключа мапа в  enviroment става черно ...
сега ще оправя пода Simple Smile

Последна редакция: пт, 07 ное 2008, 00:01 от tiheri

Общи условия

Активация на акаунт