3D Studio MAX 3

• 25 891
  • 494
  •   1
Отговори
# 315
От къде мога да си изтегля библиотеки с пейки,паркова мебел,детски съоръжения?
Искам да попитам някоя от вас знае ли как мога да си направя хиберболоид (mesh все едно) в аутокад и да го рендна?Правя едни мембранни конструкции и не мога да си направя тентата.

# 316
Аз несъм попадала на точно паркови съоръжения, но пейки и други градински неща има в евърмоушъните май vol 22 беше.
По другия въпрос не те разбрах къде искаш да го начертаеш и къде да го рендиш и всъшност какво точно искаш да начертаеш.

# 317
Ами аз съм студентка по архитектура и сега правя дипломен проект.Опитвам се да направя това:

Представлява свободна повърхнина,която искам да изчертая в Аутокад,а после да рендна в 3Д Макса.Та питането ми беше дали някой знае как мога да я изчертая,така че после Макса да я приеме,защото като чертая с mesh не я отчита като съществуваща.Може би нещо не правя като хората.

# 318
Аз нямам идея как се прави това на компютър.  Thinking
Искам да ви попитам как да си вдигна качеството на финалната картинка защото във вторник трябва да си ги предам за защитата? Сега съм я пуснала с размер 1800/1600 пиксела ама освен размера има ли друга настройка? Другото което е че стените ми излизат на петна, а са чисто бели. Защо така? И направлението на влакната на един дървесен материал ми се обръща на различните детайли! Отделни материали ли трябва да правя? Например на стената с цветята и колоните. На едно са много събрани на другото разтеглени!!!!!!!  #Crazy
Вече 6те се побуркам с тая защита!!!!!!!!  #Crazy
тази е по стара ама да видите за какво ви питам а другата сега се рандва и ще я пусна след малко и нея!

# 319
1. Настройките на рендера, опитай с Addaptive DMC , dmc sempler поне 16, после indirect illumination - irradiance map + light cache, Като начало на irracdiance map дай low, на light cache 400 - (single frame), чекни навсякъде show calculation phase.
2. За картите можеш да ги настройваш от меню Modify - UVW map coordinates, ако не те устройва photoshop.

# 320
Ами аз съм студентка по архитектура и сега правя дипломен проект.Опитвам се да направя това:
Представлява свободна повърхнина,която искам да изчертая в Аутокад,а после да рендна в 3Д Макса.Та питането ми беше дали някой знае как мога да я изчертая,така че после Макса да я приеме,защото като чертая с mesh не я отчита като съществуваща.Може би нещо не правя като хората.

Това което показваш не си ли го направила ти?

# 321
tiheri ,използвах снимките на един олимпийски стадион в Германия,за да покажа какво е мембранна конструкция.Аз трябва да направя подобни повърхнини,но не знам как.

# 322
Да, току що разгледах сайта от който е снимката, много е интересно! Имам приятел, който произвежда точно такива конструкции и ги чертае в една програма, която е напълно съвместима с autocad i max, ако искаш ще питам коя е и явно стават лесно там. Скоро ми прати такъв файл за да го направя с текстури в макс и нямаше проблрем с меша единствено стои малко на фасети и това не можах да го оправя дори с меш смоот. Ето го: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=318263&pid=9373774
Но според мен на която и друга програма да се прави все ще дава грешки за това най - добре си направи меша директно в макса.

Последна редакция: сб, 13 дек 2008, 17:47 от tiheri

# 323
Здравейте всички  Hug
не съм влизала от доста време ,местихме офиса на ново място и нямам нет още,надявам се скоро да мога по-редовно да се включвам  Simple Smile Прегледах набързо,момичета правите страхотни проекти браво   bouquet

# 324
 tiheri разликата с настройките които ми каза е огромна. Много ти благодаря!  Hug

# 325
  • София
Къде намирате това Addaptive DMC? Аз имам само Addaptive QMC.  newsm78 И на light cache, аз слагам 2000 и пак не става  изчистен ренда. Нали колкото е по-висока цифрата, толкова е по-добре? Принт скрийн нещо не ми става, няма как да ви покажа моите настройки. Редоно таванът ми е на петна, освен ако няма огледални повърхности из стаята много, тогава само е добре.

# 326
tiheri разликата с настройките които ми каза е огромна. Много ти благодаря!  Hug

Ей браво, добре си ги направила Simple Smile много се радвам  Hug

# 327
Къде намирате това Addaptive DMC? Аз имам само Addaptive QMC.  newsm78 И на light cache, аз слагам 2000 и пак не става  изчистен ренда. Нали колкото е по-висока цифрата, толкова е по-добре? Принт скрийн нещо не ми става, няма как да ви покажа моите настройки. Редоно таванът ми е на петна, освен ако няма огледални повърхности из стаята много, тогава само е добре.

По-старите версии на врай са с addaptive QMC, новото е  DMC, май няма голяма разлика ... а за да  не става изчистен явно нещо не е наред с настройките, не винаги високите цифри дават по - добър резултат.

# 328
  • София
По-нов какво? Макс или вирей? И двете са уж най-новите, егати.  Rolling Eyes
А стойностите на light cache са ми по някакъв туториал, уж за високо качество. Всъщност на addaptive QMC няма къде да му сложиш стойност, каквато опция пишеш, че има за DMC.

# 329
С Макс 2009 ли си?

Общи условия

Активация на акаунт