3D Studio MAX 3

• 25 855
  • 494
  •   1
Отговори
# 360
А вариант корпуса да е дървесното с фладера, а вратите - патешко жълто  Rolling Eyes? Вчера се рових в едни картинки и ми хвана окото една такава кухня.

Аз нали пак съм на тема ЖЪЛТО  ooooh!. Още не съм измислила детската стая на детето. Голям зор с тези жълти стени и тоз паркет в стаята.
Някой от вас правил ли е мебели изцяло от бяло, но не гланц  Rolling Eyes и с цветни дръжки (едни такива рибки, костенурки ...). Мислех и този вариант за детската, но не съм убедена, че ще се получи добре  Rolling Eyes.

# 361
Какъв ти е паркета?Не съм много убедена,че на жълтото ще отиват бели мебели.Може да го подсилят излишно и да стане голяма лудница.Дай снимка.

# 362
Klemy, много е яка кухнята, а и къщата си я бива Simple Smile , ако и наистина е такава гледката ...!

# 363
  • Бургас
За много години и от мен! Да сте живи и здрави !
Klemy кухнята е страхотна, но определено с дървесния фладер е  по-добре според мен. Peace

# 364
Искам да ви попитам как се слагат тези гледки от прозорците? Страхотно става така!  Grinning

# 365
  • Бургас
ами няколко начина. аз лично си запаметявам файла в Png и после слагам околната среда в фотошоп,може направо в макса в environment да си поставиш картинката. аз знам тези начини може да има и повече.

# 366
А аз да попитам нещо друго - могат ли настройките на v-ray да се съхраняват във файл? Имам колега, който работи с Rhino и на неговата програма има такава опция и си има три-четири такива файла, за рендериране на интериор, екстериор ...

# 367
Аз околната среда във фотошоп най-често.

За настройките на вирей не знам да могат да се запаметяват, но и не разбирам защо ти е, като те са си запаметени във файла в който работиш, а за друга сцена си се настройват отделно.
Ако искаш да ти се запазят, отваряш новата сцена от менюто на макса, а не стартираш програмата наново - помни вирейските настройки.  Peace

# 368
  • София
И аз си харесвам повече тази със зебраното и зелените акценти. Laughing
Иначе околната среда в environment, или ако е HDRI в слота за картите, настройвам я като местоположение и сила на светлината и после пак в environment.
А знаете ли дали има опция за автоматично запомняне на рендера? Тс. като се рендне да се запише сама картинката под някакво име някъде си, след това ако стане токов удар да не отиде рендера? Че доста често оставям да рендва в офиса вечер, но се случва сутринта комп. да са рестартнали.  Rolling Eyes
И още нещо, имате ли идея как се записва обект заедно с текстурите в него? Защото в готовите модели, особено с vray материали, не са отделно, а някакси са записани в самата сцена, без отделно да има карти. Не знам дали ме разбрахте.  ooooh!

# 369
А знаете ли дали има опция за автоматично запомняне на рендера?
Има, но не съм я разучила  Rolling Eyes

# 370
Честита Нова Година и от мен!  Hug
Желая на всички ви много здраве и късмет!Друго не е нужно  Peace

Отдавна не съм се разписвала,ама много проблеми напоследък и не ми беше много,много до писане.Иначе си ви чета редовно  Grinning

Относно запаметяването на картинки-аз само така рендя.Настройвам си камери и всичко и пускам един скрипт,който ми записва всяка една картинка в .tga формат.После -Фотошопа и като приключа си ги сейфам в .jpg

Който иска скрипта-да ми пише на скайпа и ще ви го пусна  Peace

# 371
И аз си харесвам повече тази със зебраното и зелените акценти. Laughing
Иначе околната среда в environment, или ако е HDRI в слота за картите, настройвам я като местоположение и сила на светлината и после пак в environment.
А знаете ли дали има опция за автоматично запомняне на рендера? Тс. като се рендне да се запише сама картинката под някакво име някъде си, след това ако стане токов удар да не отиде рендера? Че доста често оставям да рендва в офиса вечер, но се случва сутринта комп. да са рестартнали.  Rolling Eyes
И още нещо, имате ли идея как се записва обект заедно с текстурите в него? Защото в готовите модели, особено с vray материали, не са отделно, а някакси са записани в самата сцена, без отделно да има карти. Не знам дали ме разбрахте.  ooooh!

Записването с картите знам само с archive от file menu.
А за да не се прецаква рендера най добре сложи ups за да продължава да си работи като спира тока, иначе незнам дали може да се самозапазва  периодично.

# 372
За настройките на вирей не знам да могат да се запаметяват, но и не разбирам защо ти е ...

Ами, защото преди всеки път правех хаотични настройки, от тук видяла нещо, от там друго ... Но май вече захапах начина Simple Smile Heart Eyes

# 373
  • София
Всъщност има резон в това, да се направи една основа, като начални настройки на vray-я, има неща, които всеки път се налага да ги направиш едни и същи.  Laughing И после всеки път като започваш сцена отваряш този файл, ще пести едни 5 минути.
Записването с архив го знам, не говоря за него, то записва картите отделно. Може би е пак с някакъв скрипт. newsm78 А UPS, би свършило работа за определено време, а не за да речем 5-8 часа след спиране на тока. Ще пиша на Вайлет за скрипта . Laughing Hug

# 374
Момичета , знаете ли дали някой не си продава книгата 3 ds max 9 ? Много спешно ми трябва , може и 7 ! Никъде из нета не намирам Sad.....може и да я ксерокопирам от някоя от вас ако се съгласите! Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт