Юлчетата вече крачат и все за нещо плачат

• 10 411
  • 299
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Добро утро и следва дъъъъълъг пост за събуждане!

КАми, много добре те разбирам, понеже и ние сме в такъв момент с коки. След 1вото ми пререкание с една леля, нещата се поуталожиха, но наистина ако те добре гледат децата, личното им отношение грам не ме вълнува, а дано и теб спре да те вълнува. Да, децата са малки за ясла и аз така мисля и не го давам с кеф, но понякога обстоятелствата го налагат и дори и да те съдят, когато не знаят причините не е справедливо (тегли й наум една майна и толкоз).
В нашата група има 1-2 деца болнички, като едното повръща много. Коки слава Богу има разстройство само, но не знам от какво е. Водих го 2 пъти на лекар заради неспиращата кашлица, но и 2та пъти ми казват че гърдите му са чисти. от Стодал сменихме на Флавамед, а и капки за нос, че сополки тръгнаха в неделята преди да тръгне на яслата. Така че не знам дали това разстройство му е от яслата или от зъбки, както редположи педиатърката. Каквото и да е, и вие и ние да се оправяме бързо Praynig Коки също не обича да му сменят дупет, кой знае как го мачкат или къде им ги сменят, ако е сутдено....и на мен ми се дърпаше, ама нали и той 3 дни е вкъщи та спря.
последната новина е че бил "нападнал" друго детенце- а аз си мисля че е отишъл да го погали и целуне, това му е "новата мода" сега и то с е дръпнало и лелите са решили че се бият. не знам де, ще им кажа че обича да целува сега, да го имат предвид като го гледат, да не би наистина без да иска да катурне ниакое детенце в изблик на чувства Laughing

ренка, това с чистенето го разбирам напълно и те поздравявам- на мен тука в слатина ми казват "Тази от чистотата"- в градинката събирам с ръка един по един фасовете, боклуците и какво ли не, защото там си играят нашите деца, а има тъпи майки които си мятат без грам свян боклуците- опаковките, мокрите кърпи чашите от кафе и фасовете. супер простотия! въпреки че квартала доста се промени, все още и ние ринем боклуци, но е добре че има акива като нас да почистват за да не стане хептен кочина Peace

мими, добре дошла и пиши как сте с кати! Peace

янче, как само те разбирам, макар и наполовина, понеже си имаш 2 дечица. случва ни се понякога да се скараме не само с ицо а и с нашите и то за такива дреболии, а обяснението е хипер просто- нещата са се променили и продъжлават да се променят, коки расте, белите му стават по-големи а присъствието му още по-осезаемо. недоспиването засега още го има и всичко това много изостря сетивата. при нас не е точно както при вас, но все пак се надявам този период да отмине по-скоро. а ако намериш гуру, още съм в отпуска свиркай да дойда и да се възползвам от напътствията му  Laughing

# 166
  • София
Добро утро ли е, ден ли?!

А моите не си играят, нищо че са еднополови. Когато съм с двамата е война, когато съм с единият от тях, независимо малкият или големия - са пришити към краката ми. Оттам, почивка, спокойствие или поне тишина - няма. Чудя се ако някога е сполети това щастие да имам един свободен ден без деца или мъж - как ще успея да го оползотворя мях добре за себе си. Егоистично.., но. Искам го.

Големите мъже вчера отидоха до баба на село, а аз останах с Виктор, понеже вдига температура нощем. Е цяла нощ става и ги търси. Става от леглото, отива на леглото на  батко си и се гушва на неговата възглавница. Сега заспа. Ще си навакса....

П.П. Довечера се очертава да къпя новородено бебче. Май съм позабравила тази процедура, а и е мома newsm78.Ще си припомня позабравени вълнения. Simple Smile

Последна редакция: нд, 05 окт 2008, 10:42 от uva_uva

# 167
  • sf
Аз пък съм абсолютно против да чистя боклуците на някой си. Моите деца съм ги научила къде се хвърлят боклуци. Даже Виктор много обича да събира боклуци в парка и да ги хвърля в кошчетата, но го спирам и на висок глас му казвам " Няма да чистиш кочината на глупаците, само твоите боклуци ще си хвърляш". па белким се усети някой,че никой не му е длъжен.

# 168
Вики, то и на мен не ми се чисти на друг боклука, но нали се сещаш, че ако аз не на правя оборка, ще я направи сина ми. А тази площадка поне е тиха и малкия си играе добре на нея. Та се решихме поне нея да си пооправим и да играят децата на чисто.

# 169
Аз също редовно събирам боклуците в парка, винаги съм въоръжена с няколко еднократни найлонови торбички и мокри кърпи. Иначе просто трябва аз и детето ми да седим всред мизерията. Повече ще ме е срам да седя в кочината, отколкото да я разчистя. За щастие пред нашия блок има детска площадка, която е чиста- естествено не защото майките са много съвестни, а защото бабата от нашия блок, която чисти и се грижи за градинката, е много работлива. Сади цветя, полива ги, премита, слага кошчета за боклук.
Свърши се май с циганското лято за съжаление Cry Добре че вчера използвахме слънчевия ден и до обяд бяхме на Баба Яга с децата и 2 приятелки. Ето снимки и едно клипче ( след уборката) Mr. Green

# 170
Привет! Simple Smile
 Благодаря за честитките, аз си знам че вие сте си ме приели, и Мама му, Вики ти е отговорила, но си и личи от името че съм все още рускиня, ще бъда нещо като с двойно гражданство.
 Понеже сте много мили  Flutter ще ви почерпя и за новия 40'' телевизор, който си купихме вчера.

Докато пазарувахме, Ади се гледа с баба си, за 2 часа само, но добре ми подейства. После се замислих, че дори не съм мислила за Ади през това време, чак се засрамих, но после се успокоявах, че съм я оставина в сигурни ръце и че тя много си я обича тази баба и също е била спокойна и не ме е търсила.
 Дано по-бързо да свикват Коки и Гери в яслата и да се поуспокоят и майките им  Hug
 Времето е ужасно и Ади се е изнервила, само ми виси по краката и пищи, това е новото което е научила от едно момиченце на 2 годинки  Crazy , а в момента и мама ми е на гости, не искам да мисля какво ще правим зимата  Confused
 ПП. Хриси много готин Ники, и той ли събира боклуци или храни гълъбите?
В Елин Пелин е по-чисто в парка и в градинките от колкото в София, но най-редовно и аз събирам фасове и изпуснати солети и бисквити и то точно там където са седели майките  Crazy

Последна редакция: нд, 05 окт 2008, 12:33 от Татьяна

# 171
Той първо си изсипа солетите на земята, след това си ги събра обратно в пликчето, след това подгони гълъбите  и накрая като тръгна към спящото бездомно куче сложих край на програмата Laughing

Това с разсипването на храна и после обратното събиране му е любимо, у дома редовно си изсипва купичката с бисквити на земята, след това си ги събира и си ги изяжда:)

# 172
Здравейте  Hug Пак пропуснах цяла тема, докато се наканя да пиша...
Ayka, да ти отговоря на въпроса от миналата темичка - биберонът-термометър вече ни е само биберон, защото Сашко друг не признава, мъкне го навсякъде и е летял няколко пъти към мрамора в коридора  Mr. Green Иначе за мерене на температурка купихме такъв термометър за ухо и челце - много е удобен  Peace

Благодаря за хубавите думи за снимките  Hug Свекър ми пък ни разкритикува, че "нито една снимка не е като хората" - на едната сме били накриво, на другата - на някой краката са отрязани и т.н.  Mr. Green

КамиHug Няма начин, трябва да се мине през етапа със свикването, но ще се справи малката сладуранка  Heart Eyes Той и Сашко плаче сутрин като излизам за работа, въпреки че се разбира отлично с бавачката и много отрано започна да свиква, че не съм с него по цял ден  Sad

Бяхте коментирали кухните (и по-конкретно имаше въпрос за Мама Люси), та да споделя, че и аз взимах известно време, но не ми хареса много, защото беше много пасирано и рядко яденето. Сега даже спряхме кухните - готвя му аз на Сашето.

В петък бяхме на консултация, Сашко е вече 86 см, 12 300 г. Биха му най-сетне и ваксината, отлагахме я 2 месеца заради морета, вируси и т.н. Освен това му пробиват 2 предкътника и 1 кучешки едновременно и спането почти не присъства в нашата къща  Wink

# 173
Ани, не си шпионирай само, а пиши как е сладката Вая Simple Smile
Зоре, аз така като правих едни портрети на племенничките и толкова се кефех на бокето зад децата, разпечатах снимките, всички ахкат по тях, само на сестра ми свекър й като рече - що отзад е без фокус  Shocked Трябва да се вижда къде са децата! А зад децата познай какво има - домати и колци! Е, благодаря! Та радвай си се на снимките Simple Smile Много са си хубави  Hug
Танче, много виртуално мина с тези 40 инча. Така определено не ми е вкусно  Naughty

# 174
  • София
Иначе за мерене на температурка купихме такъв термометър за ухо и челце - много е удобен  Peace
зоре, интересува ме този термометър какъв е, откъде го взехте и каква му е цената, понеже коки не дава с нищо да му мерим Т- нито под мишничката нито в дупето никъде и го карам на "око", а така не става  Rolling Eyes и браво на сашко че свиква с бавачката Peace

в този дъжделив ден го ударихме на сън, а после и на чистене и след малко май пак ще го ударим на сън  Laughing Laughing

все забравям- хриси много си готина на аватара  Wink

танче, честита придобивка със здраве да си гледате! Peace

# 175
  • Варна
Момичета нали знаете, че като се оплача тук ми олеква!
Наистина съжалявам, че използвам форума като психотерапия, ама... Sad
Днес като използвах ютията  я оставих "уж" на место където децата не могат да я стигнат, но само съм си мислила така..Резултата е Нелия се намъкнала под холовата масичка грабнала я, 2-3 мин. след употреба и си залепила ръката  Cry
Така изрева, че ако искате ми вярвайте, ама сърцето ми спря за две-три секунди  smile3518
Грабнах я веднага и първото нещо за което се сетих е да взема пакетчето с краве масло от хладилника и директно и го залепих на ръката.Плака неутешимо около половин час и за пръв път я чух как иска да ми обясни нещо от сорта на- Мамоу- гъла, бъла, джигили бигили.На китайски  беше, ама аз я разбрах колко много я боли. SadСлед половин час заспа и спа близо два часа и половина и сега като стана изглежда весела, но има една голяма бяла резка точно на сгъвката на ръката.Слава богу няма мехури.Заредих се с дефламол и един друг крем против изгаряния и вечерта ще и направя превръзка.Геройски се държи момичето ми  Heart Eyes
Внимавайте и бъдете много предпазливи  Praynig Направо ми иде да  smile3511

# 176
Бооти,кофти!Не се обвинявай,случват се и такива неща.Добре,че сте се разминали и с това.
Аз снощи като пълних ваната да ги къпя и Никола като луд драпа да влиза,а аз го държа за да наглася водата.В тва време влиза Надина,подхлъзва се и падна зверски на плочките.Инстинктивно оставям Никола във ваната за да вдигна кака му,той пък изпищя че му гори дупето,извадих го и докато стигна до нея тя станала сама.
Сега гледах едно предаване за Бавачките как една мама с тризнаци дели две от децата си и не го осъзнава.Наистина ли не се осъзнава когато предпочиташ едното пред другото,според мен си личи.Никога неискам да съм в такава позиция,обичам и двамата еднакво,но подхода към тях ми е различен най-малко заради възрастта.
Хриси,супер си на аватара!  Peace И Никсъна е пич.
Аз също уча децата да хвърлят нещата в боклука,да се трият и почистват,но не мога да ги науча да подреждат.
ЕЛИ,КАМИ,стискам палци за малчовците-не ви е лесно!Ама после ще са стари пушки пък ние ще пишем по темата.

# 177
  • София
Бяхте коментирали кухните (и по-конкретно имаше въпрос за Мама Люси), та да споделя, че и аз взимах известно време, но не ми хареса много, защото беше много пасирано и рядко яденето.

За рядкото - рядко си е, но за пасираното може да се поръчва едро - аз така правя.

Последна редакция: нд, 05 окт 2008, 16:41 от katiABV

# 178
  • София,
Ей бясна съм, писах писах и тъкмо написах поста и взех да го проверявам и познайте кво стана - изгасна тока и всичко изчезна. #Cussing out СЕга наново трябва да пиша, ама помня ли вече какво писах одеве  newsm78
BOOTY съжалявам за Нелия, милата, мажи я с дефламол и дано и мине бързо, а като четох поста ти и чак и мен ме заболя. Да споделя, че и ние снощи имахме голямо премежде. Бяхме в едно заведение на рожден ден и баща и уж я държеше малката, но я изпусна и падна от един стол, удари се в масата и тупна на земята. И на мен ми спря сърцето, а тя милата посиня, духнах и в личицето даже я обърнах надолу, та да си поеме въздух  Hug. Едва я успокоих, вдигна заведението във въздуха, а накрая като седнах на стола и я гушнах и двете треперехме ужасно, но яз май повече де. Тъкмо се надявах скоро да тръгне сама, ама май няма да е - държи ми пръста и не го пуска, все едно го носи нанякъде! Blush
Яна, и на теб не ти е леко, аз въпреки, че съм с две деца, незнам как да го обясня, но е различно. Може би защото разликата е по голяма. Големият е доста самостоятелен - къпе се сам, дори и водата си наглася, облича се, оправя си леглото, аз май вече само му режа ноктите и отвереме на време му суша косата. Дори и закуска си прави сам, та понякога и на мен - когато се занимавам с Вероника, че сутрин като станем и тя е приоритет, оправям първо нея и тогава се заемам с всичко останало. А той много ми помага, наглежда я, когато аз трябва нещо да свърша, но не си играят заедно. Тя малката имам чувството, че не го понася много, много - радва му се само, когато не го е виждала дълго време - иначе постоянно цика и мрънка, бута го, недава да и пипа играчките, като ме види че го гушкам и него и явно се чувства застрашена. А и той като че ли ревнува отвреме навреме, все ми вика, че съм се занимавала само с нея - да я къпя, да я храня, вечер да я приспивам. Обяснявам му че и него съм го гледала така и съм го гушкала. Даже като, че ли с него повече се занимавах, пеех му песнички, играех си с него. Hug Е с нея немам нерви, все имам нещо да върша и я оставям в проходилката или и сипвам играчките и да се оправя. Thinking
Вики и при вас ли е така? Вероника играе ли си с Кико, а дразнят ли се? Thinking
Май писах и за градинките. Еми тук при нас са отврат, и да ги чистим и да не ги чистим - все тая пълни са с безпризорни кучета, които разнасят бълхи, наскоро прибрах баткото целия нахапан от една площадка. Циганчетата си мислят че им е бащиния и всичко чупят! А да не говорим за студентите - детските ни площадки се превръщат през нощтта в бирарии и места за купони, на другия ден е пълно с кутии от бира и счупени шишета от водка! Hug

Добре дошла на ТОмасе и честито на Татьяна!
Ками,/b] а ти ако искаш обади се някой ден да се видим сигурно вече се преместихте в Ст. град. Тук имаме едно детско клубче Франклин, та през зимата може да си уреждаме срещички там с децата!  Hug Радвамсе за малките ни ясленчета, по бързичко да свикват и да не плачкат, та да сме по спокойни всички и най вече майките Hug
Друго какво писах не помня ама сега ще публикувам, че току виж пак стане нещо! Hug
Я и Кати ме предварила и тя Hug

Последна редакция: нд, 05 окт 2008, 16:40 от Dundurela

# 179
  • София
Хм, я да попитам - взехме на дечко седалка за 00 със стълбичка за крачета. Чудесно, седи си на нея (за малко, като му писне си слиза), ама по никой начин не може да разбере защо го слагам там. Мисли, че този ритуал е просто част от някаква нова игра... Щото по същото време почнах да го слагам сам да си мие ръцете и лицето. С миенето вс. е наред, както и с бърсането, всичко знае - като последователност - и го изпълнява (е, малко недодялано, ама аз помагам накрая, за да се постигне и хигиена с това мероприятие...  Heart Eyes), даже обяснява кога какво трябва да се прави, както и че накрая не се пипа "тамм", сочейки към канала на мивката... Но по въпроса с това за какво е това седене на седалката преди това - никакъв успех, ама 0.0. Май си мисли, че така се влиза в банята за миене ли...  newsm78 или че е за да се позабавлява да се катери и слиза... Не знам, но категорично и понятие си няма, че там трябва нещо да се изхожда. Та... как се обяснява това?  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт