Юлчетата вече крачат и все за нещо плачат

• 10 409
  • 299
  •   1
Отговори
# 180
  • София,
Бяхте коментирали кухните (и по-конкретно имаше въпрос за Мама Люси), та да споделя, че и аз взимах известно време, но не ми хареса много, защото беше много пасирано и рядко яденето.

За рядкото - рядко си е, но за пасираното може да се поръчва едро - аз така правя.

А пък на мен ми е добре, че е по рядко, аз даже повечето пюрета ги разреждам, и е добре пасирано, а аз пак го пасирам, че моята с нейното тясно гърло! Засега съм доволна ще видим по натам! Hug

# 181
  • София
Даа бе, аз на този змей ако му давам само пасирано, спирка няма да има, може и 1 казан да погълне... Като е едро по принуда го мотае мъъничко из устата (макар че пак гълта на цели парчета, само как не му излизат като на крокодил сълзи от усилието не знам, много смешна картинка е), та да стане маалко по- бавно и да разбере, че се е наял в някой момент... Иначе ще го превърна не в слон, ами направо в кит...

# 182
  • София,
Е Кати браво на човека, то и мен така ми се иска, ама моята се дави страшно и повръща на фонтан и малкото количество, което е изяла. Вчера и давах едно пюре пуешко със зееленчуци и кашкавал за над 8 м. и уж го пасирах, но имаше някакви парченца от граха, които и се залепяха на гърлото и накрая замалко всичко да изповръща. И аз вече почвам да се притеснявам, че все още пасирам всичко, но какво да направя, предпочитам да я нахраня отколкото да откаже да яде или да повърне. И без това нищо не качва, тази седмица даже беше свалила Sad, а уж си яде! Hug

# 183
  • София
Да, ама тя не се тъпче като невидяла като е пасирано... Не мисля, че има от какво да се притесняваш. Но по- добре вземай от пюретата за по- малки, от колкото допълнително да ги пасираш, това е Сизифовско усилие - много трудно се пасира хубаво малко количество. Като й дойде музата, ще прояде твърдо... впрочем, можеш да пробваш да й даваш да "смуче" банан.

# 184
Честито на Таня и добре завърнала се на Мими
Мойте деца  се заиграват отвреме на време ето ви малко доказателства за това
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=273346&pid=8091057
А Никсана е страхотен. Heart Eyes

# 185
  • София
ааа писна ми
и моят пост се трие 2 пъти
накратко
х. кирова много са готини двамата с колата
бути и дундурела много съжалявам за неприятните инциденти, дано по-бързичко да се оправят мъниците Hug
аз отивам да легна че както се заканих да спим, коки не е спал от 12.30 наобед и легна в 21 и нещо часа Rolling Eyes

# 186
Напоследък и Дели се събужда от сутрешния сън в 12.30 и вечер заспива към 9.
А това за боклуците по градинките направо не го проумявам. Аз лично непрестанно ставам свидетел как майките хвърлят чашки, сламки, опаковки от вафли, фасове. Само секунди след това пускат дечицата си да играят там. Просто нямам думи.
Хриси, Никсъна е страхотен сладур.
Кирова, Сашко много е пораснал. Много сладко си играят двамата Hug
Тази вечер на гости ни беше едно петгодишно момченце. С Дели се забавляваха доста успешно. Разликата ми се струва добра от тази гледна точка, че вече на пет детето е доста осъзнато, но не ми се чака чак толкова Wink

# 187
  • София
Добър вечер  Laughing и честит първи сняг!  cold

Днес след табелата на София имаше доста навалял сняг. Дърветата бяха побелели, същинска зима. На село имаме огромен орех, чиито клони от мокрия сняг и понеже още не са им окапили листата, така се бяха огънали, че единият не издържа и се прекърши, а е стршно дебел. До сега не бях виждала така огънати дървета, все едно някой великан е стъпил върху тях.

Бути, много ми стана мъчно за Нели.  Sad Представям си и ти как се чувстваш. Аз следкато Ири набара Аулина много се обвинявах, защото със Софи бях изключително предпазлива, а с нея все нещо се издънвам. А иначе и аз всеки път се чудя къде да дяна ютията. Да цункаш малкото геройче.
Ками /Герунди/ дано свикне Герито с адаптацията. Тези дни гледам децата от първа група в градината на Софи как плачат милите и все за нашите ясленчета се сещам. Но Яна е права, вие ще сте минали пред този период, когато на нас ще ни предстои и ще ни успокоявате с усмивка.  Hug
Аз мисля да пускам Ирина направо на градина от 3 г., т.е. да не я давам на ясла. Има ли и други такива?
Танче, честит ви телевизор. Обаче ти ме заинтригува с твоето гражданство. Съвсем ли нямаш нищо българско? Аз си мислех, че единият от родителите ти е българин.
Никсъна - голям сладур.  Heart Eyes Колко е съсредоточен в работата си. Както и Сашко и батко му. Явно повредата в кола е доста сериозна.  Laughing
Дундурелке, не се притеснявай. Ще прояде и по-едро.
Не знам, но категорично и понятие си няма, че там трябва нещо да се изхожда. Та... как се обяснява това?  Thinking
Кати, с личен пример.  Mr. Green Сериозно. Просто го взимаш с теб в тоалетната, докато вършиш някоя работа и така човекът разбира какво точно се прави покачен на тоалетната чиния.  Laughing Ако още не е започнал за влиза с теб в тоалетната ще започне и рано или късно ще му стане ясно.  Wink
Бубе,  Hug Да, разликата от 4-5 години е много добра, но си мисля, че ако майката е готова за второ и по-малката разлика няма да бъде проблем.  Laughing

# 188
Ани, не си шпионирай само, а пиши как е сладката Вая Simple Smile
Зоре, аз така като правих едни портрети на племенничките и толкова се кефех на бокето зад децата, разпечатах снимките, всички ахкат по тях, само на сестра ми свекър й като рече - що отзад е без фокус  Shocked Трябва да се вижда къде са децата! А зад децата познай какво има - домати и колци! Е, благодаря! Та радвай си се на снимките Simple Smile Много са си хубави  Hug
Танче, много виртуално мина с тези 40 инча. Така определено не ми е вкусно  Naughty
Рени, наистина само ви преглеждам напоследък!
Не ми остава много време покрай нашата щуранка! Да ни е жива и здрава, ама много тичане след нея! Не се спира и за секунда!
Иначе сме добре! Все още сме си с 6 зъба и от време навреме има среднощни фиести!
Вайана беше и малко болничка! С налепче на едната сливица, но вече всичко мина и днес ни беше последния ден на антибиотик!

# 189

Добро утро!
Много гушки за душичката Нелия  Hug Направо настръхнах...дано няма повече инциденти!
Хриси, голяма дейност извършва Никсъна.Да се чувства и той полезен  Laughing
А Пешко и Сашко са мила картинка  Heart Eyes
Герка, много художествено описание на картинката. Представих си я съвсем точно  Simple Smile
А аз напоследък срещам голямо неразбирателство относно дългото кърмене. Ето снощи мъжа ми "Кога ще отбиваш".Мисли, че ще почне да яде повече като отбия. А според мен си е до дете, има по-ящни, има и по-капризни. И приятелки /без деца/ ми викат "трябва да отбиваш". Просто си замълчах. Ще им дойде и на тях времето  Laughing

# 190
Мерси за кафето,Мимозка!  Hug
Добро утро!
Мимозка на мене никой нищо не ми казва,мъжо и родата отдавна са пас по въпроса с гледането.С Надина всички ми се месеха,но се уплашиха като дойде Никола и сега само се чудят как се оправям.Щото има и кротки деца,мойте са доста енергични и своенравни(ама аз ги исках такива де).Само,че на мене ми се иска да отбия.Тва непрестанно будене нощем,непрестанно дъвчене ме побърква и не ми се вижда редно.Но признавам мързелива работа е-изкривее ли,приспивам ли го-само да съм в къщи и давам да сучи.И аз се надявам да почне да се храни повече.Може ли да кара тва дете на грозде,ябълки,краставици,снежанка,плодови кисели млекца,айрян,корнфлекс,солети и кърма.Ей тва му е менюто.Вече месец хвърлям и кухня и готвено и купешки пюрета.Тва мойто дете йога и вегитарянец ли ще става?  Joy Joy Joy На Надина едан от първите й думи беше кокал и яу яу за пастет.Купувах някакъв детски на Хаме.Имам още да пиша,ама после че излезе нещо...

# 191
  • София,
Добро утро! ВЕроника кара втори сън Mr. Green и аз да се отбия да видя какво правите, как сте! След първия сняг сега ще ни отвее и вятъра!
mimoza_lolko благодарим за прекрасното кафенце! И аз тъкмо си направих в къщи едно подобно с много мляко и мед  Mr. Green, че много кашлям, обаче чай не обичам и сложих меда в кафето! Mr. Green А на твоите приятелки им тегли по една и да си гледат работата. Ще дойде деня и при тях, ама дано да имат та да кърмят, а не да се чудят с какво. Ей и аз всичко бих дала да мога ама като пресъхнаха кранчетата отдавана Mr. Green, сега мъчи се с лъжица - особено вечер, то и се спи тя бута - всичко става във мляко. Sick
Сега умувам ако не спре тъпия вятър как ще се замъкна до кухнята на обяд за манджата! Хайде Ве рониката, ще я облека добре и ще завия количката отпред с дъждобрана и няма да и духа вътре, ама дали няма да ни отвее тоя вятър и двете заедно с количката? newsm78.
Янче добро утро и на тебе! Hug

# 192
  • sf
ДУ и от мен!
днес трябва да се надпреварвам с времето. Да взема наобяд кухнята и да тичам за Роки. А миналата седмица баща й се забавил 1 мин и тя като видяла,че го няма във фоайето и почнала да реве. А телефона,че й виси на врата не се е сетила  ooooh!
от два дни постоянно гледам на компа ТРий Хил и ми гръмна главата , ама за цял ден успявам да изгледам 2-3 серии на пресекулки.
ей оня ден времето беше върховно, жалко ,че никой не дойде в Заимов.

# 193
  • Варна
Добро утро и от мен!
На калпазанката и излезе голям мехур на ръката и сега ходи пипа с другата, а тази я държи във въздуха, но не показва, че я боли или нещо от сорта.Снощи и направих превръзка и я сложих да спи.Уж хубаво я стегнах и като реших да си лягам гледам тя развила всичко и се увила в бинта. ooooh! Ще се удуши тва дете. А пък беше добричко като че ли преди. Rolling Eyes
Аз като отбих и нещата при нас тръгнаха в положителна посока относно храненето.Прояде повече. Но все пак си мисля, че е до дете.
И тук е много студено  Sick А пък и тоя сняг по никое време просто ....

# 194
Добър ден!
Аз също смятам да пусна Дели направо на 3г. на градина.
Мимозка, мен вече отдавна не ме интересува какво си мислят за мен и кърменето.  Мъжът ми ме подкрепя на 100% и непрестанно ми повтаря колко е доволен, че нещата се развиват така. Най- важното е моето лично убеждение, че това е най-  добре за детето и това, че той е зад мен. Въпреки всичко си мислех , че дори и той да е против пак бих продължила. Така, че не го мисли толкова, а послушай вътрешното си майчино чувство, а и за мен година и два месеца не е чак толкова дълго кърмене.

Общи условия

Активация на акаунт