Есен идва вече,мама ми ПЛЕТЕ елече

• 71 125
  • 395
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
Момичета , започнах го , вече имам надежда ,че ще се получи.Само ,че трябва да го разплета ,защото се оказа ,че съм оформила 4 листенца , а трябва да са осем.
 Сега ,обаче много ми се спи ,утре пак .Ще ви информирам за резултата.

Днес ви побърках , но тази плетка ми е влязла като муха в главата и не ме оставя на мира.
  Чао до утре вечер!

# 301
  • Навсякъде и никъде! - така де основно в Русе
Ето и завършените шапка и шал:

шапка - моделът е моята дъщеря, малко й е голяма

комплекта

детайл от шапката

детайл от шала

# 302
По ей тази схема:
http://keep4u.ru/full/081006/e2afdbd14737152494/jpg
се получава точно това цвете, което според мен е като на блузката:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=298468&pid=8421171
В самия й край схемята е неточна, поне според мен Rolling Eyes. Предполагам са я обсъждали в руския форум, но съм безкрайно зле с руския.
maika mu na titi, страхотни са ти нещата, а новата ти мания е напът да ми се превърне и на мен в мания.
poison_avi, чудно комплектче си спретнала!!!

# 303
  • Стара Загора
Здравейте! Страхотни неща се сътворили! Поздравления! Аз рядко плета, защото не ми остава много време. Сега си оплетох едни терлици от домашна вълнена прежда от този модел, който се плете на 2 куки, започва се отгоре и надолу се наддава на 2 места по 2 бримки, а за стъпалото се спира наддаването. Накрая се зашиват. Но ако ги зашия ще се получи ръб точно отдолу по средата на цялата дължина на стъпалото и няма да е удобно. Може ли да ми дадете идеи как да съединя терлиците в долната и задната част, за да не се получава ръб?

# 304
Браво момичета!
И мен ме гризе мерак за тази блуза, но така съм прищипана от спешни ангажименти, че отива към архивите за като остане време...
Но! Вие сте страхотни!

# 305
  • в баира
Заинтригувахте ме с тези 5 игли.
Аз намерих болеро на Vogue в осинката, което е плетено на 5 игли - няколко мотиви, свързани. Ето:
http://club.osinka.ru/files/1_191.gif
и схемата на свързване:
http://keep4u.ru/full/070103/9995fa8b8a42235866/jpg

# 306
това май беше обсъждано във форума на Плетящата.
Разликата е че се започва отвън- навътре(със свивки)
Изглежда че ще е по- лесно Wink
Сложих ги в библиотеката Wink

Последна редакция: пн, 20 окт 2008, 11:27 от Мимиту с кирилизация

# 307
Браво, момичета! С нетърпение ще чакам да видя и резултатите от труда ви по тая блуза. Мен не ме впечатли чак толкова, но ще я запазя в архива, защото е предизвикателство от гл. точка на техниката.

Това е схемата на жълтеникавото ми болеро по молба, пристигнала на лични, от една потребителка тук.  Wink
http://media.snimka.bg/1085/008425152-big.jpg

# 308
  • София
Здравейте! За пръв път пиша във вашата тема. Може би ви е омръзнало от такива като мен, ама съм голям мераклия да оплета нещо на малката. Търся сайтове за начинаещи, ако може да ми кажете някакви.  Praynig

# 309
Валя, аз плета терлици, които зашивам отзад и отдолу, защото е много по-лесно! Зашивам ги с конец от преждата и игла губерка, че е с голямо ухо, като пришивам всеки ред със срещуположния, без да стягам - прилича почти на изплетено и няма твърд ръб, който да пречи. Peace

# 310
  • Стара Загора
venividivince, и аз мисля така да направя, но мислех, че може да стане с нещо на една кука, например. Но ще ги съединя и аз с иглата.

# 311
Здравейте!
И аз се запалих по блузата на 5 куки.Снощи четох разискванията в руския сайт.
Не съм плела подобни неща,но реших да опитам.
Драги ми господине моля за помощ!Нанизах бримките,изплетох първите три
реда и се затрудних когато трябваше да извадя 6 бримки от двойната наметка.
Гледах снимките,които си дала - първата я изкарвам лицева,втората опакова,третата лицева и т.н....
шестата опакова и не мога да премина към следващата.
Извинявам се ако ви занимавам с нещо много просто,но....

poison_avi много са сладки шапката и шала!Със здраве да си ги носите!

maika mu na titi поздравления за всички творения!

Поздравления и на котето за полата , и на katuncho за жилетката , и на Steisi за пончото и "онази бяла блуза"!

Hug

# 312
Не съм чела всичко Whistling, но яко някой намери схема на някое от:

много хора и извънземни, включително аз, бихме ви благодарили!

# 313
vanyia, правилно си ги направила последната извадена от шестте трябва да ти е опакова след това изхлузваш наметката от лявата игла( от  която досега си вадила шестте бримки) и продължаваш със следващата лицева. Аз правих по една наметка на четвърти ред, от която да вадя шестте бримки, защото иначе дупката се получава много малка, а на снимката дъгичките са доста големи.

# 314
Момичета и АЗ ВИ СЕ МОЛЯ. Praynig Praynig Praynig
Изпратете ми схема на този модел шапка.

D:\My Documents\My Pictures\9_sarah_jessica_parker[1].jpg

Общи условия

Активация на акаунт