Ахелой 2014

• 12 157
  • 24
  •   1
Отговори
Тази година направихме резервация в този хотел http://www.visit.bg/oferti-pochivki/paketni-ceni-kompleks-midiia … zort-aheloy-19972 в Ахелой.
До сега не сме ходили в Ахелой .
Ще се радвам да споделите ако сте ходили там какво е вашето впечатление.
На хотел ли бяхте на квартира ли?
Как е плажът харесахте ли плажната ивица?
Дано да си изкараме добре   grinning039

# 1
  • В.Търново
Не изглежда зле комплекса.Мисля, че е сравнително нов.Забелязах, че няма междинни хранения, само една следобедна закуска, ако ви устройва така.Ще чакам отзиви.Мисля, че е на хубаво място.
Нямам никаква информация как са се справяли с храната, не знам на какво ниво е.Хубаво е, че има два басейна, а апартаментите дали имат кухненски кът?

# 2
Хотела от години е с предимно лоши отзиви. За мен основния недостатък е че там почти няма плажна ивица.

# 3
  • В.Търново
Така ли, може би за това не ми е известен.Щом е с лоша слава....отпада.

# 4
Избрахме този хотел защото е на спокойно място и заради цената.
Ние с мъжа ми не сме много претенциозни така че няма проблем.
Ще си вземем отпуска 2 седмици .
Първата седмица сме на екскурзия в Истанбул а втората ще се отбием и в Ахелой.
Когато се върна ще ви разкажа как е било.
Мисля че цена от 62 лв на човек в силен сезон е повече от добра и то на  1 линия Peace

# 5
Аз живея в Ахелой и ще ви кажа....плажната ивица не става.Вечер от свинарника се носи "приятна миризма"(въпреки,че в момента правят пречиствателна станция,но ще е готова до 3-4години).В конкретният хотел не съм нощувала,но съм имала възможността да вслезна вътре.В самият комплекс е добре,приятно,европейско....иначе си едно маааалко селце.Има 3-4 заведения общо за хранене,ако решите да разнообразите.Отсядала съм преди години в Марина Кейп-Ахелой(Много хубаво място),но много лошо обслужване(като започна от това,че в стаята ни имаше пластмасови прибори и с тях съм "правила" сандвичи....тъй като не получихме картончета за ресторанта  Stop) особено пък за парите,които платихме. ooooh! ooooh! ooooh!

Последна редакция: нд, 01 юни 2014, 11:56 от Viva Nova

# 6
Всяка година ходим в северното черноморие сега решихме да опитаме и южното.
Дано не останем разочаровани Tired

# 7
И още:   
Re: Мидия Гранд Резорт
« #4 пн, 15 юли 2013, 01:36 »
Цитирай
Копирам това което написах на друг сайт в интернет и доло ще допълня още
За период 8-13 юли за 2 възрастни и 2 големи деца на 10 и 14 години офертатата беше с 400 лв по-малко от всички останали хотели на първа линия в бг. На другите места каката ми е брояха като 3-ти възрастен. Нашия апартамент беше голям, с 2 големи стаи и 2 санитарни възела. Комплекса е голям. Плаж пред него почти няма, но в страни има огромна незастроена плажна ивица. Децата бяха разочаровани че няма пържени картофи и сладолед безплатно, но аз им казах, че за 400 лв разлика ще им напълня хладилника в стаята със сладолед. Храната не свършваше но беше много малък асортимента. Предимно готвено /таз кебап, зеле с ориз, месо с грах, месо със зеленцуци/. Десерти само плодове, еклери и като свършат еклерите от най-евтинита сладки. Ако имате възможност за по-скъпа почивка не го препоръчвам. Но ако парите са Ви ограничени, а искате да сте на първа линия, на Ол инклузив, през натоварения период препоръчвам хотела. Няма анимация, но и няма за кой, защото 90 процента са лагерници от Русия. За тях има много хубава анимация и малката ми дъщеря се забавляваше, но голямата скучаеше. Има 2 огромни басейна, единия шумен с деца, другия отделен, спокоен, шезлонгите не са заети. Така, че има и шумна и тиха зона. Лагерниците се хранят в отделен ресторант, така че в нашия беше тихо, спокойно. Руските семейства се храниха и излизаха. Имаше 3 румънски семейства, които бяха шумни. Ако искате да ви е тихо, без музика и тонколони резервирайте стая който да гледа към тихия басейн. И двата басейна са доста големи. Всички стаи гледат към морето, защото така е построен комплекса. За цената която платихме 152 лв на ден за всички за първа линия за натоварен период получихме повече отколкото очаквахме. Само анимацията ни липсваше. Да имаше поне гимнастика, аеробика, водна топка. За русначетата имаше в 8 часа гимнастика, но беше само 15 минути и много рано. Иначе всеки можеше на участва в руската анимация. От 16 часа  имаше и танц на аниматорите, но пак само 15 минути. На втория ден моето дете започна постоянно да повтаря "Привет мама", а на петия \"Сколка часъй, Как тъй, Где Лена\" ....
Хотела има плаж, слиза се 10 стълби и си стъпил в морската вода. Но е много тесен, в страни има огромна плажна ивица, незастроена и  не е нужно да се ходи с кола.
Заради лошите отзиви в интернет в хотела няма много хора и е много приятно. Лагерниците шумят само в тяхната част на техния басейн и то предимно сутрин до десет и вечер от 20 до 23 часа. През деня са на плаж или на екскурзии и разходки до Несебър, Бургас и не знам още къде.
Ако сте в тихата част може изобщо да не са около вас. Между другото се държат добре децата. Няма простотии. По-малките са винаги под строй - за обед, за басейн, за плаж. Ние сме с големи деца и ходихме на шумния басейн. Приятно ми беше да лежа на шезлонга и да гледам как се бутат русначетата в басейна и каква е игра. А тинейджърите все закачаха по-големите момичета.
Понякога се премествахме на тихия басейн, там семейства руски с много малки дечица до 2-3 годинки, тишина, всичко е бавно, почти никой няма в басейна.
Мидия е комплекс с две противоположни места.
Хотела не е толкова лош, колкото са отзивите в интернет. Храната е с малък асортимент но стаите са огромни защото са правени за продаване, а не за хотел.
Иначе имам чувството, че никой от персонала в рестората няма образование Туризъм. Има една баба, с голямо самочувствие, някаква шефка, която се кара на барманите и сервитьорите с висок глас и е много грозно и неприятно. А някои от тях гледаха толкова уплашено. Може би това им беше първата работа в живота. Тези младежи трябва да работят още дълги години. Необходимо ли е да им се мачка психиката още толкова рано.
Например следната ситуация: бабата се кара на обед когато ресторанта е пълен с хора, и дори е застанала на пътеката и става задръстване и говори "Няма да давате да се носи храна в стаите, веднага да се напише бележка на 3 езика: на руски, български и английски". По-този начин персонала според мен се настройва към всички гости, все едно всеки носи храна, а те са единици. А и като си сипеш в чинията и си на външните маси ще те види сервитьра, че изнасяш.
Аз от хотел Мура от Албена бях възхитена от управителката в рестората, която винаги тихо правеше забележки на своите подчинени. Ако свърши храна не кращи силно "Я донесете една тава"
Тая баба в Мидия им се караше, а в същото време си сипваше от Ол инклузива и сядаше да яде. За мен това е недопустимо. Грозна гледка. Караш се на тези младежи, на някои от които може би им е първата работа, а показно ядеш от храната на клиентите.
Сътветно нейния подчинен един изтормозен мъж по същия начин крещеше на сервитьорите. Той я копира. Във всяко учреждение по-нисшите шефове, копират по-висшите.
Имаше и едно пълно момче, което се явяваше някакъв шеф на сервитьорите и вика на едната "Онзи те описа теб че е поръчав пица и не си я донесла" а тя "Не ми е поръчвал", а той "НЕ! Той точно теб описва, ти си!" Питам се, възможна ли е такава дребнавост и изнервеност. Тези взаимоотношения гостите на хотела не трябва да ги слушат. Много е важно да се четат учебниците по туризъм и книгите и как да се общува с клиентите и т.н. По едно време толкова ми дотегна докато се храня в ресторанта да слушам поблемите на персонала, че мислех като се върна в къщи да им ксерокопирам част от учебниците и да ги изпратя по пощата.
Пишете какво друго ви интересува за Мидия. Аз доста наблюдавах всичко поради лошите отзиви в интернет и ниската цена която ни предложиха. Отидох с такова любопитсво и се чудих какво ли ме очаква в този хотел, а всичко премина доста спокойно.

# 8
Благодаря ви за информацията
Вече платих живот и здраве юли сме там Peace

# 9
Е, дано поне са се променили малко нещата. Понякога всичко е на късмет.
Ще споделиш като се върнеш.

# 10
  • София
Да питам ,цялото село ли няма хубава плажна ивица или само пред Мидия е така ?

# 11
Няма. И от известно време е град  Simple Smile

# 12
  • София
Аз живея в Ахелой и ще ви кажа....европейско.... маааалко селце.

# 13
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%85%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%B … 80%D0%B0%D0%B4%29
Имала е предвид, че е малко градчето и няма кой знае какви магазини, заведения и общо взето много за правене. Ама пък е наблизо до Несебър, Поморие, Бургас. Та не е толкова трудно да запалиш колата или да хванеш автобуса и да се разнообразиш, та дори и на плаж да идеш някой ден в някой от съседните градове.

# 14
Аз живея в Ахелой и ще ви кажа....плажната ивица не става.Вечер от свинарника се носи "приятна миризма"(въпреки,че в момента правят пречиствателна станция,но ще е готова до 3-4години).В конкретният хотел не съм нощувала,но съм имала възможността да вслезна вътре.В самият комплекс е добре,приятно,европейско....иначе си едно маааалко селце.Има 3-4 заведения общо за хранене,ако решите да разнообразите.Отсядала съм преди години в Марина Кейп-Ахелой(Много хубаво място),но много лошо обслужване(като започна от това,че в стаята ни имаше пластмасови прибори и с тях съм "правила" сандвичи....тъй като не получихме картончета за ресторанта  Stop) особено пък за парите,които платихме. ooooh! ooooh! ooooh!
Преди две години бяхме в Марина Кейп и бях потресена. При цена от над 100 лв на вечер за студио (вече не в активния сезон, мисля) се опитаха да ни набутат в една смешна стаичка три на три метра, в която кухненските шкафове бяха на сантиметри от леглото (затова е студио), а нямаше свободно място дори за куфарите. След като се оплаках ни преместиха в една по-голяма стая (вече можеше да се нарече студио) с мебелировка, която изглеждаше сякаш някой е изхвърлил от вилата си - различни евтини чамови и талашитени мебели. Коридорите са дълги, тъмни и мръсни, а всяко студио е на отделен човек, който го преотдава под наем чрез хотела. Поне от това, което видях явно в повечето студия хората или са си оставили старите излишни мебели, или са купили възможно най-евтиния и основен комплект. Техниката (хладилничето и телевизорчето) беше миниатюрна, стара и от китайски марки. Въобще - отвън изглежда добре, има хубав басейн, отвътре е пълна мизерия. Заведението (май пицария) беше на нивото на училищен стол, но на цената на над средно ниво ресторант. Трябваше да има и някакъв боулинг, но естествено се оказа затворил час и половина преди края на работното си време. Не останахме втора нощ.

Общи условия

Активация на акаунт