сьомга ?

  • 19 564
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 340
Котлети от сьомга приготвям супер елементарно и е вкусно:осолявам котлета и го подправям с малко зехтин,оцет балсамико и сух чесън,запичам в грил тигана до готовност и е готово!По същия начин приготвям и скаридите...и с подходяща лека зеленчукова гарнинтура е чудесно меню и за гости Simple Smile  Доста бързо става.
Обичам сьомга и в ризото с малко зеленчуци и кашкавал Peace

# 16
  • Мнения: 5 183
Ние най-много я обичаме с мед и соев сос. Става божествено.
Днес вечеряхме сьомга, приготвена по този начин, с гарнитура от задушени броколи и карфиол.   chef

# 17
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Във Варна в Годзилата ядох крем супа от сьомга и скариди. Божествена ми се видя, а по принцип не съм нито по супите, нито по рибата твърде. Някой има ли идея за рецептата? Беше плътна бяла супа и сякаш с мляко в бульона.

# 18
  • Мнения: 2 381
В къщи я приготвяме по този начин или на грил-тигана.Мммм, много вкусно Simple Smile

# 19
  • Мнения: 3 268
Ако е с главите направи супа от тях. Ще стане екстра.

По принцип сьомгата е много мазна риба , но тази по нашите магазини е съвсем различна от оригинала , а и замразяването си казва думата  Peace
В България никъде не съм виждала сьомга с главите да се продава.Винаги е филе или котлет.Струва адски много и да я направиш на супа е направо извращение.В ресторант МОТТО съм яла сьомга с маслен со.Уникално е,но не знам как се прави.Ако някой знае,ще съм много благодарна да науча.

# 20
  • Мнения: 5 001
В България никъде не съм виждала сьомга с главите да се продава.Винаги е филе или котлет.
Продават в Пикадили цели риби (в МОЛ-а)...Продават и само глави.Аз често купувам от главите-правя точно супа( по рецептата на Червено Винце).... Crazy Crazy Crazy

# 21
  • Мнения: 3 268
Не съм виждала,извинете ме.

# 22
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Мдааа, а на Била има глава и гръбнак с доста месце, водят го набор за супа. Иначе не съм си и помисляла да правя котлети на супа...

Добавям, че намерих рецептата на Червено винце и май това ще да е. Ето тук.

Последна редакция: чт, 02 окт 2008, 16:24 от anomalia

# 23
  • Мнения: 3 268
Прочетох рецептите на Червено винце и ми се замая главата.Уникални!Супата от сьомга е от филе,но се използват само 200 гр.,което е супер.Явно тъй като е риба със силен аромат,това е достатъчно.Непременно ще я направя.Ето затова влизам от време на време тук,винаги можеш да научеш нещо ново.

# 24
  • Мнения: 592
Само веднъж сме приготвяли сьомга и то беше на барбекю. Хареса ми, но нямам база за сравнение  Hug Но си мисля, че не си струва да хабиш рибата за супа  Wink
и аз така - веднъж и то на скара. Преди това стоя в марината от лимон и някакви подправки. Сервирах я на гости и си облизаха пръстите.

# 25
  • Мнения: 5 001
Прочетох рецептите на Червено винце и ми се замая главата.Уникални!Супата от сьомга е от филе,но се използват само 200 гр.,което е супер.Явно тъй като е риба със силен аромат,това е достатъчно.Непременно ще я направя.Ето затова влизам от време на време тук,винаги можеш да научеш нещо ново.
Даааа.вече разбра за каква супа говоря нали?Да ти е сладко като я направиш!  Hug Hug Hug Hug Hug

# 26
  • Мнения: 423
Да попитам тези, които са я правили с глави от сьомга. Колко глави слагате и после вадите главите от супата? Моля обяснете  Praynig!

# 27
  • Мнения: 748
Направих сьомга със сметана  Simple Smile
Страхотна  Simple SmileБлонди Благодаря  Hug

# 28
Според мен, братушките не случайно наричат сьомгата-"Цар Риба", достатъчно е да се осоли леко и да се хвърли на скарата:)
аз лично, котлетите(2 бр.)  преди това ги държа около час в марината от: зехтин-50-100гр, бира-100-150 гр, малко лимонов сок/фреш/, малко соев сос, малко чили, 2 скилидки чесън(накълцани), малко риган, малко копър.
А после - с бяло вино или дори с малка водка, вечерта  добива друг нюанс:)

# 29

Общи условия

Активация на акаунт