НОЕМВРИЙЧЕТА 2005 - 20 тема

• 15 148
  • 282
  •   1
Отговори
# 225
За детските страхове -  в дилема съм как да реагирам.
Това лято Мина на 2 пъти я бутаха с колело - все малки момчета, науверени шофьори и не нарочно, разбира се. Просто лош късмет. В първия случай дори тя сама се навря. Сега като види колело се вкопчва в мен и вика "Внимававай да не удариш децата!" И сега най-странното. Вечер, след като Галка заспи (леглата на всички са долепени) Мина идва с думите: "Твоето бебе заспа ли? Искаш ли да си говорим?" и почва да ми разказва за тези 2 случая. Описва ми ги и после дава и решението: "Ще ги блъснем и ние! Ще взема моето колело и ще ги блъсна!". Понеже видя из квартала разни луди мотористи сега има нова идея:"Ще викна един батко с мотор да ги блъсне". И още: "Ще ги убием!" Сега, за "убием" не знам дали е наясно какво значи. Баба и използва думата в изрази като "да не си убиеш крачето". В последствие Мина дълго време казваше :"Ти ме Убиди!", когато някой я бутне случайно. Просто не знам откъде е тази агресия! От една страна, агресията е по-добра от автоагресията при "смилане" на една травма, но при такова малко дете - плаша се. Иначе Мина не е агресивна, не напада, само си брани играчките. Аз и казвам, че батковците са се извинили, че не е хубаво да се удряме и че вече ще се оглеждаме наляво и надясно преди да тръгнем нанякъде и като ходим гледаме напред, а не настрани. Но май не ме чува. Целият този диалог се превръща в ритуал преди заспиване. След като разкаже за тези случаи ме моли аз пък да и разкажа приказката за "Пепеляшка" и после заспива. Не знам доколко всичко е на игра.

# 226
майче, не беше случайно, исках да ти кажа чао.
Сменихме местожителството.

# 227
  • Димитровград
Брей,страхотно,тити!!!Много успехи и щастие на новото място! Hug

# 228
ах ти, потайнице! аз веднага върнах обаждането, но нямаше връзка - притесних се, че може нещо лошо да се е случило.
и как е там? топло ли е? а колко време ще летувате? различно ли е? а ти по голи кълки вееш ли се? казвай де, казвай клюките Laughing

# 229
  • Gabrowo->Sofia
тити, вярно ли Abu Dhabi?

# 230
ееее, не мога да повярвам, не е истина направо  Shocked
тити, от теб знаех, че може да очакваме неочакваното, но с новото местожителство направо надмина моето въображение  Grinning За колко време сте там, и сори - ама на английски ли се говори  Rolling Eyes На Ясен и Дидко как им понася смяната на климата?
сиси, не мога да намеря снимката от моята детска градина  Confused Сигурно е в Монтана в някой от детските ми албуми със снимки, щото в тоя дето е при мен я няма. Вярвам, че и без нея ще измислиш страхотен костюм на малката  Grinning
канеста, доколкото знам братовчедка ми е салонен управител в някакъв ресторант. Като заминала там отначало работила като сервитьорка.

Иначе нищо ново. Ади е по-добре, да не кажа здрава, че пак ще ни се лепне някой вирус. Тая седмица си я оставих у дома, не ми се иска да се разболява пак точно преди рождения си ден. Та така, скоро включване със снимки  Grinning

# 231
кукла,мисля ,че няма повод за безпокойство.Това е нейния начин да реагира.Нормално е да иска да отвърне - още не е наясно  какво точно означава някой да те блъсне "без да иска ",а за думите ,които използва -просто детето знае повече думи и изразява мислите си по-ярко. Александра така веднъж ми обясняваше за едно момченце ,което я блъснало в градината, и после ми каза- "ще го убием ,ще го изгорим на кладата". Тогава  се бях стъписала ,защото никой от нас не се изразява така .После се сетих ,че й бях чела "Дивите лебеди" преди няколко дни ,а там тълпата  крещи нещо подобно ,докато водят Елиза към кладата. 

Последна редакция: вт, 21 окт 2008, 17:13 от Desi_slava

# 232
ами още нямам доказателствени снимки оттук, снощи кацнахме. Имам две снимки от Мюнхен и две от втория самолет, ама не си личи че е в самолет  Mr. Green Сутринта само ходимхме да видя къде ще живеем по-нататък, и да напазаруваме неотложни неща за децата.
Деян е леко стъписан, действа бавно, повече се оглежда и е по-мълчалив, но засега няма други признаци да му действа зле промяната. Рано е. Впечатлен е от мащабите май. В големия самолет, пък и в луфтханза, го глезиха много, снимаха се екипажът с него, разхождаха го, даваха му шоколади и сладолед, подаръци играчки......а Ясен си е ясен Simple Smile

жега е, 36 градуса. В обществените сгради е климатизирано до 18 и ми е супер студено. Жени има страшно елегантни, макар и покрити, само лицето им се вижда, с хубава кожа и добре гримирани. Иначе чужденци има много, азиатки, западни, те си се обличат както сме свикнали.

говори се английски и арабски, да.

# 233
желая весело настроение на новото място. колко ще се задържите, имаш ли представа?
стана ми ясно, че няма смисъл да те каня на РД  Mr. Green

# 234
тити пожелавам ви бързо адаптиране на новото място. Както си говорихме -  какъв по-добър повод да научиш английски  Wink

# 235
Eееее, Тити ме раzби! Честито и да сте много щастливи там Hug
Еххо, това е моят фаворит сред пудрите Simple Smile

# 236
Тити, и аз ти пожелавам леко адаптиране и много щастие на новото място Simple Smile

# 237
Тити, лека адаптация. Щастие и радост да цари при вас.

# 238
тити, много ви се радвам!  Hug Разкажи повече когато можеш! Знае ли се за какъв период ще останете?

# 239
Сердика благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт