Баклава и базбуса всички арабки заслужават да вкусят - празнична 88

• 29 806
  • 291
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Шехи,
Може и да сме почти набори, ама ти изглеждаш като момиченце, а аз като "пухкава лелка" bowuuУспокоява ме фактът, че все пак някога и аз бях слабичка, ожених се с тегло по-малко от 60 кг при ръст 174.Ех, минало свършено..! SadДнес килограмите са с десетки повече.Колкото до дечурлигата, всяко нещо с времето си- при едни по-рано, при други по-късно, това е Божа работа!Първите две години след брака, въпреки неговото желание за деца, удържах фронта, докато се поизучим... Mr. GreenНа третата обаче, когато и двамата единодушно решихме, че е време да увеличим семейството, съдбата имаше други планове.Месеци наред пробвахме, но късметът така и не ни се усмихваше.Докато след изследване стана ясно, че той трябва да се подложи на операция.Няма да навлизам в подробности за това, какъв беше проблемът, но докторите гарантираха забременяване поне половин година след интервенцията.И точно това се случи, 7 месеца след операцията вече можех да се похваля с първата си бременност.Но сметките така излязоха малко кривички, тъй като с 9-месечно бебе на ръце  година и нещо по-късно трябваше да се явявам на два държавни изпита.Ама нали мама беше до мен, та всичко мина по вода!Разказвам всичко с идеята ,че бебокът при теб, Катето,Рени, Нафасима, Другарче и другите желаещи ще дойде с времето си!Вие само работете по въпроса усилено... Mr. Green

Последна редакция: ср, 08 окт 2008, 17:43 от sarated

# 241
Oldiспанака го готвят много вкусно в Пакистан национално ястие но по късно ще ти напиша рецептата само моят мъж да се прибере че да ми я каже точно в оригинал за самото къри незнам какво имаш в предвид например в Пакистан казват къри на манджа правена от брашно на жълта леща.

# 242
  • по пътеката
да се запиша и аз днес, 4е му пуши главата!
моми4ета мога ли да полу4а малко инфо, нали все още бг разрешава двойното гражданство?
и още малко въпроси към мамите , омъжени за араби, но живеещи в бг, взехте ли гранданството на съпруга си след брака  и какви + и - виждате от това?  ако решите можем да добавим какво добавя придобиването на гражданството от съответната страна като + и - ,ако живеете в страната на съпруга си?
май не сме го разисквали това в темата-материята е специфи4на за да се правят обобщения с други гражданства, та ако ви се пише, дискутира, споделя, както искате явно или на ли4ни ! мене  силно ме вълнува дали-дали? newsm78 newsm78 newsm78

Последна редакция: ср, 08 окт 2008, 18:52 от marsy

# 243
Марси, съвсем скоро се очаква да се премахне възможността за двойното гражданство  Laughing   Което си е напълно в реда на нещата хем бг от Западните покрайнини ще трябва да решат какви да са българи или да се пишат македонци  Laughing    хем ще спрат екскурзиите за гласуване .

сещам се за някои хорица, напр. вуйчото, дето е мн горд с бг си гражданство, всичките му постоянно увеличаващи се на брой деца автоматично получават, започнал е процедура за предоставяне  бг гражданство и на жена му, мрази България, живее си в Сирия и се хвали пред народа там как може да пътува в ЕВРОПАТА свободно
   Twisted Evil

Аз не бих искала сирийско гражданство , нито пък каквото и да е друго (  е ако ме помолят да стана емиратка или сауди  Wink   . Църния арабин и той не иска др. гражданство по ред причини, въпреки че Сирия нито е цъфнала,  нито вързала...

Ама кофтито е, че тия приказки дето ги леят за глобалното село, за свят без граници и др. утопии, тц -няма да ги бъдат. Богатите страни не искат пришълци и се прави всичко възможно потока от новопристигащи да се ограничи, доколкото е възможно, а намиращите се вече на територията на свободна Европа (ха)  да се разкарат по най-любезния начин  #2gunfire  Идва "време разделно"  Confused  все по-затвореен и негостоприемен ще става Стария континент

Друго, което се сетих, в повечето арабски държави, ако жената се ожени за чужд гражданин, децата се записват като граждани на страната на бащата, нямат право да "наследят" това на майката...

Последна редакция: ср, 08 окт 2008, 19:06 от Шилан & Шиар

# 244
Сега декември месец ми се очертава ходене до там защото братът на моя мъж ще се жени а ти знаеш сигурно там какви уникални сватби правят във кой квартал ти си живяла в Лахор на моят мъж семейството живее в Гуджар Пура.Поздрави на всички от мен. Hug Hug Hug

Благодаря за отговорите. Знам за сватбите, много са зрелищни, но не съм присъствала на нито една. Мъжът ми изобщо не ги обича тези техни сватби, нашата беше изключително семпла, поканихме само десетина човека.

Живяла съм в Таухид абад (близо до минаре Пакистан) фамилната къща на мъжо, после в наша собствена къща в Ислям Пура.(Гулшан рана)

Първото ми пътуване до там беше съвсем инцидентно. Разбрахме че съм бременна, после не знам как се стигна до идеята да се запозная с останалата част от фамилията, която е в Пакистан (част от тях са в Лондон). И речено сторено, взех виза, купихме билет и заминах сама за голям ужас на някои мои познати и на майка ми. Прекарах десет дни като в Хиляда и една нощ, без да преувеличавам. И до сега се чудя защо някои познати ме питат с такъв тон 'Как си могла да отидеш ТОЧНО ТАМ?'

Между другото тогава съвсем не знаех, че не е добре бременни преди третия месец да пътуват на дълъг път.

Да добавя нещо за почитта към гостите -там се смята за нелюбезно да седнеш и да ядеш с гостите си. Домакините първо хранят гостите си, уверяват се, че са добре настанени, сервират им, суетят се около тях докато стане ясно, че са заситени и доволни. Чак после се хранят те набързо, често дори не разбираш кога и къде се хранят, но мисълта ми беше, че цялото внимание е върху гостите.

После обикновено вадят отнякъде един куп подаръци, там се подарява не сувенир или нещо мъничко както в Европа, а нещо което може да ти служи, което е обикновено доста обемисто, или нещо скъпо, златно бижу например. Получих много злато от роднините, интересното беше, че и жена извън семейството ми подари златен пръстен. ..Накрая неминуемо се сдобиваш с толкова подаръци, че ти трябва допълнителен куфар да ги пренасяш. За съжаление за двете ми посещения не бе възможно да побера подаръците си само в ЕДИН допълнителен куфар, така че оставих там много неща, които ми се искаше да взема.

Чакам разказа ти, Рени. Simple Smile

Последна редакция: ср, 08 окт 2008, 19:08 от Monsoon_rain

# 245
  • по пътеката
шиланке, дай малко инфо, 4адо, по свежо от мин . годишното, 4е в нета нищо свежарско няма само ,4е сидеров  искал ,ако имам две, да не гласувам! аз и без това в оня ми затънтен край не бих се хумнала , пък и за кого да гласувам, ама нейсе!?
моми4ета, не гледайте ш?говития тон, аз съм си баш сеиозно притеснена, 4е да не се вкарвам в филми ,дето други им замислят крах като онзи за една предизвестена смърт!  Thinking Crossing Arms

# 246
марси, това е свежото инфо, мани го ти Сидеров  Naughty

# 247
  • сред маслини и портокалов цвят
Здравейте, дами!

Рейн, добре дошла! Много се радвам, че има още една пакистанска мама, освен Рени. Много ми е интересна тази страна и сигурно ще има за какво да разпитвам. Да ти е жив и здрав рожденника!

Добре дошла и на Снежана Хадж. И ти на интересно място живееш. Видях снимките, страхотни са. Особено Бахайските градини.

Олди, успех с бебеправенето. Но  и сега си повече от добре дошла.  bouquet И аз дълго време бях без бебе сред толкова майки, и на мен ми минаваха такива мисли. Но сега си мисля, че е било глупост от моя страна. Пък и тук в темата се носят разни бременни вируси, щом аз прихванах след 15 години чакане, всички чакащи ще успеят. Laughing

Марси, тая тема с гражданството ме кара да скачам като бик на червено. Laughing Хич не ща да си развалям настроението, само ще ти пиша, че в момента да вземе бг гражданство човек от арабски произход е почти мисията невъзможна, ако е решил да мине по законния ред. Да не говорим, че за да получи гражданство, трябва да се откаже от другото си такова.
Моя мъж е в страната от 83г. Има 2 отказа досега, още отпреди да влезе в сила този закон за отказването от другото гражданство. Оттогава не сме опитвали, защото не си представям как мъж ми ще се откаже от сирийското гражданство. А в отказите преди години даже не бяха писали защо отказват, уведомиха ни с едно писмо, че не дават и толкоз.
За сега постоянното ни стига.

Кате, ми то и сега го има това изискване за отказ от другото гражданство.
На вуйчото не му се налага да го прави, щото е заварено положение.

Амалче, деня го избирайте вие, часа ме устройва. Само вторник не мога.
И се надявам Манел да дойде, дано са здрави.

Еленке,  Hug

Снежна, Деси, скоро ще се чуем в сирийско! Около 20-ти пътуваме.

Креми, къде изчезна? Целувки на Сами!

Веси и теб те няма.

Светле, как си? Малко остана!  bouquet

Поздрави на всички! Не мога да пиша повече, че Каруми иска да му обръщам внимание. Heart Eyes

# 248
Ясминке, заварено положение да, още 88 е взел гражданството, ама хубаво ще ги наредят скоро такива като него хитерци, нема заварено, нема незаварено, тромав и бавен е механизма, ама ще проработи някой ден  Wink

# 249
  • София
Колкото и да ти се иска Кате,  Mr. Greenмеханизмът точно в тази посока няма как да заработи...Веднъж придобито гражданството, не може току така да бъде отнето само заради това, че гражданинът живее постоянно извън страната.Другояче вече седи въпросът при натурализирани лица,застрашили по някакъв начин сигурността и устоите на страната.Чувала съм за подобен случай, при който гражданството е било отнето.
Марси,Иначе Ясмин съвсем точно ти е дала информация за процедурата по придобивана на БГ гражданство към настоящия момент.По законов път, шансовете за араби граничат с нулевите.Друг е въпросът, че съществуват инакви пътища за получаването му, чрез плащане на правилния човек .И нашият татко, както май преди време бях казала и тук, също е с неколкократни откази и то от времето преди настоящият закон да влезе в сила.Държа изпит и по български, подавахме жалби след всеки пореден отказ, но нищо не се промени..А постоянното си е проблем, тъй като  естеството му е като на Зелената карта в САЩ и предполага задължително пребиваване в страната минимум 6 месеца в годината..Та така..
Ясмин, приятно пътуване към Сирия!Да си изкарате страхотно!

# 250
теди, така е, гражданство трудно се отнема, трябва доказателства, че си извършил национално предателство и бла бла бла.  Абе ставаш си бг гражданин отвсякъде и никой не може да ти каже думичка  Sunglasses 
Аз говоря за момента, когато ще трябва да избереш отсега нататък с кое гражданство да продължиш   Laughing няма да има по две дини под една мишница   Wink   

то една виза на моя на брат му не искат да се прежалят да дадат, да поседи момчето месец, а какво остава за гражданство  Mr. Green  3 пъти му отказваха, вика, вече и да ме молят, в Бг нямам желание да идвам ..... А полска виза му дават без проблеми,,,  ама ние бг сме голема работа

# 251
  • Варна
Рени, Рейн можете ли да покажете снимки от сватба в Пакистан? или поне да разкажете  Hug наистина им обръщат прекалено много внимание на гостите там, иначе и в Сирия подаряват много злато  Flutter

# 252
Мудира , много категорично звучиш за момента с двете дини при заварено положение .Имаш някво достоверно инфо или слухове  Rolling Eyes Аз щото не споделям радостта ,та затова питам  Mr. Green
Не мога да се сетя що трябва да избира едно от двете , живее в България плаща данъци като луд, осигуровки на него на мен и на майка ми , дори личен лекар няма , но плаща здравните ....Плаща и в Сирия ...Ако стане така , че да избира , то не , че ще има избор ,и аз ще плюя повече от вуйчото , вервай ми .

# 253
Гледам тръгнала е раздумката, макар и по не особено приятна тема.
Рени, писах ти на лични.Мерси предварително!  Hug
Теди, ти си с 10см по-висока от мен,така че имаш аванс за килограмите. Мерси за успокоителните думи!!  bouquet На всеки каквото и когато му е писано,това е положението.
Ясмин,благодаря и на теб!Аз затова кисна тук постоянно и чакам да се изкашляте,че да прихвана вируса  Mr. Green Спорна подготовка за пътешествието!  bouquet
Раф, присъединявам се се към апела ти за снимки от пакистанските сватби!
Марси, да ти кажа,че получаването на бг гражданство е супер трудно не само за арабите,но и за всички други - имам приятелка, родена в Русия,но израстнала тук,тук ходила на училище и т.н. Мина през ужасни перипетии докато получи гражданство.Чака няколко години,мотаха я с документите,изобщо - кошмар.Ако наистина искате да живеете тук вариант е постоянното пребиваване с този недостатък,който изтъкна Теди - мин.6 месеца мъжът ти трябва да е тук. Иначе каквото не става с пари,става с много пари - ако инвестираш 500 хиляди долара у нас,могат да ти дадат гражданство без да отговоряш на другите условия  Crazy Грабвай дисагите със златото и си идвайте  Peace

# 254
Манел, то не вярвам някой от форума да споделя радостта ми  Laughing

Иначе нали си ме знаеш, подучувам оттук оттам разни нешица, но нищо официално  Wink  ще ти драсна едно ЛС по някое време  Twisted Evil

А я кажи ти, червената леща като я правиш на супа, ориуз слагаш ли й. Турците я правеят мн хубава с ориз, ама ме е страх че няма да я нагодя.....   а в лещата ми има пръчици канела,става отвратително  #Cussing out

Олди, 500 хил са нищо а нашата фирма  Money   Laughing 

ето един симпатяга от мен     вместо лека нощ, че отивам д аготвя и чистя,,,,

Последна редакция: ср, 08 окт 2008, 20:42 от Шилан & Шиар

Общи условия

Активация на акаунт