93 DЕ. Ахтунг х 3! Неразположените вън, битте!

• 14 381
  • 286
  •   1
Отговори
# 90
  • Немция
Сърфи, има за какво да яхаш метлата! Чудно ми е с какво сърце си оставят някои повръщащото дете на градина цял ден??? ooooh! Дано не изпозарази цялата група. Praynig

Явно зъболекарските тарифи вариират. Сетих се за моя позната, на която й предлагаха пак 90 евро за това зъбно почистване.
Забравих да ви разкажа и друго вчера. Ходих всъщност заради паднала коронка при зъболекаря. Като ми я залепи, ми заяви, че трябвало да доплатя 14 евро за поставянето й. Сметката съм щяла да я получа по пощата. Такова доплащане за залепяне на коронка не ми се бе случвало- преди време ми бе падала друга, не съм имала допълнителни сметки за оправяне.
Май-май ще сменям зъболекаря- натам отиват работите.

Мамунке, прихвана и ти май от нашите зъбарски неволи.  Wink

# 91
surfline, леко ме успокояваш, защото педиатърът ни ми даде подобно обяснение- носът му не бил симетричен и затова ми се струвало, че е кривоглед. но поради други случки малко позагубих доверие в него и сигурно затова взех да се съмнявам във всичко, което ми казва. за съжаление да си намеря нов педиатър и то в Берлин-Мите ще е мнооого трудно.

# 92
myran, цък и цък. Тези снимки открих от приблизително същата възраст като твоя бебок, където си личи горе-долу, но като цяло доста и бягаха и двете очи. Явно още и е било малко мозъчето, за да може да ги координира качествено. На година и половина и се оправиха Rolling Eyes

# 93
 Simple Smile   привет момичета!

ние почивните дни почивахме при родителите на Съкровището. То си е истинска почивка за мене, че Лили има с кого да играе обаче в неделята, преди да си тръгнем, ходихме на един Ritterfest и уж бяхме за малко, та откарахме 3 часа обикаляне с рицарите и всички просяци, придворни дами и други. Много се уморих. Още се въсатановявам    Laughing

Снощи ми започна и курса по немски в VHS. Така съм се впечатлила, че дори сънувах по темата и през ноща    Flutter

Днес инстерсното е, че една от болниците, която съм си набелязала за раждане, има ден за посещение и ще ходим със Съкровището да видим какво и как. В този ред на мисли се чудех дали ще ми препоръчате какво да гледам или питам    newsm78

За колата - 10х за успокоенията. Може би се шашкам от размера, че в София джитках с едно Поло, а това е два пъти по-голямо. Ах...и съм си наумила да я поизлъскам отвътре. Мисля си, че предишните стопани на колата са били пушачи и сега има един малко тежък мирис вътре в колата, та се чуда какъв препарат да си взема, за да поосвежа интериора    Wink

Ух...отивам да си доспивам, че и гърлото нещо..хм...абе.....как така, Сърфи, тая майка си оставя дедето, като то само от разказа ти става ясно, че е болно    Thinking   ...какви хора...

Хайде да ви е хубав деня!

пс - да питам ли аз дали и ние ще получим подаръци от болницата при изписването    Flutter   шегувам се. Ще го оставя за по-нанатък
    Simple Smile

# 94
Ван4ето наистина иz4еzна....дано скоро се прояви с добри новини  Praynig

Сърфи, мерси. Не е имала диария, просто ак*то беШе много меко, като каШа.  Embarassed То се слу4ва понякога, но не толкова 4есто все пак. Ще я наблюдавам оЩе, не zнам педи дали ба4ка, нали сме във ваканция тук в Хесен  Tired
А zа детето....ноу комент  Sick Ба*и майките.

Миран, а апостил не трябва ли?  newsm78
За о4ен не мога да ти препоръ4ам Др Шмидт фон Кеглер. Не съм доволна от него, той е в Шьонеберг. Не 4е ти помогнах сега, но поне да zнаеШ къде да НЕ ходиШ  Wink

Пералнята ни сноЩи иzдаде багажа, та сега трябва да купя нова  Tired

# 95
Quelle имаха скоро промоция на пералните машини на Миле.

# 96
Мерси, Сърф, аz сега се поинформирах малко, тъкмо имаШе тест на ЩиВа и там спе4ели не Мийле, а една на БоШ. Тя струва около 500, а една Мийле 1000. Тъй като не о4акваме пералнята да живее над 15 години, се спряхме на БоШа, който освен това консумира и по малко вода от миналогодиШния Тестzийгер на Мийле  Wink  Дано само я имат в МедиаМаркт.
Ина4е в момента и в КарЩат имат промоция на Мийле.

# 97
За акта за раждане най-важното уточнение е, да не е Abstammungsurkunde, a Geburtsurkunde. При все, че първото има по-голяма тежест, българските служби си карат по тяхна си система и настояват за второто.

Пътят е: Оригинал (всеки следващ оригинал струва 3,50?) + Apostil + превод (може и от оторизиран преводач в Германия-те имат и статута на нотариус). Упълномощен или вие самите (детето е пътувало с пасаван) вадите ЕГН от Есграон-службата по местоживеене на майката. После се вади паспорт.
Карам по спомени. За Ева още нищо не сме задействали. Ще им звъня тези дни в общината в родния ми град, за да ми кажат, върши ли им работа преведен международния акт за раждане или искат обикновения.

Миран,  мога да ти препоръчам Dr. Steinbrück. Поне от нея аз съм доволна. Кой ти е педиатър? Щвицковски или не?

Татяна, че не ви ли беше нова пералнята? Може и да се лъжа, де.

Бибе, преди време беше пуснала линк за родословно дърво. Имаш ли го още? Не го намирам в моя безпорядък на ПЦ-то. Помощ!

Последна редакция: вт, 07 окт 2008, 13:56 от Мамунката

# 98
Здравейте и от мен. От доста време не съм ви чела,че правихме планове zа бъдеЩето, та не остана време zа форума. Влиzам да ви кажа, че и в МÜнхен се отваря БГ училиЩе,което много ме zарадва. Най_после се вижда началото на кирилицата в Мартиновите тетрадки  Mr. Green
@->-- wild flower,коя болница Ще посеЩава6?

# 99
Мамуни, дай линк за това инфо за 16 евро. Аз не съм чула  Embarassed
Направо ще ми трябва бронирана автомобил  Joy

Миран, на колко месеца ти е бебока? При нашето изписване имаше инфоблат точно за очните проблеми и в него пише, че до 6 месечна възраст е нормално да криви очетата, но след това трябва да се потърси специалист.

У нас е топло и слънчево и щъкаме по разходки. Младежът пуска усмивки на всички красиви дами, които среща. Има вкус отсега.

Стискам палци на Ванчето скоро да се включи с хубави новини. Сърфи, ти не си ли и щъркел?

Мисти, голям гуш, много ме зарадва! Hug

# 100
Kinderfreibetrag steigt

Die Koalition will vor allem Familien mit Kindern entlasten. Für die ersten beiden Kinder soll es zehn Euro mehr Kindergeld geben. Für das dritte und jedes weitere Kind soll die Erhöhung 16 Euro betragen.
Der Kinderfreibetrag bei der Einkommensteuer soll von jährlich rund 5800 Euro auf 6000 Euro steigen. Der Heizkostenzuschlag für Bedürftige soll drei Monate früher - also rückwirkend von diesem Oktober an - gezahlt werden. Für Kinder, deren Eltern Sozialhilfe oder Arbeitslosengeld II beziehen, ist ein Schulstartpaket von 100 Euro pro Schüler vorgesehen.

Веч, пълната информация.

# 101
Татянка, прати моля инфо за пералнята на Бош. Трябва да засиля моя мъж да купува пералня, да я има налична като пристигнем с децата. На ръка няма да пера и ден! Той от перални нищо не разбира, аз пък от немски Simple Smile Направо да го пратя да купува - модел, магазин и цена. Много съм нахална, нали?

Мистикова, и нашите стачкуват, ама са направили някакво дъжурство, та Бобо си е на градина. Досега градината не е затваряла при никоя стачка, поне за това съм доволна.

Списъка със задачки намалява малко по малко, но остават още доста. Днес отметнах пощата (да ми препращат кореспонденцията 6 месеца в немско), уведомяване и документи от яслата на Ники и прекратяване на договора за тел., нет и ТВ. За днес ми стига, ако опаковам и 1-2 кашона ще е програма мах. Тия контракции край нямат.

# 102
Мише, те и при нас казаха, че ще има две възпитателки, ама трябва да идем преди 7 и 30 сутринта на стража и да чакаме и директорката щяла да селекционира кои деца могат да бъдат взети и кои не. Като ми каза, че с приоритет са децата на работещите, то аз дори не я заведох. Карай, гледаме се днес  Mr. Green

# 103
Миран, а апостил не трябва ли?  newsm78
уф, да, забравих тази стъпка. но виждам, че има доста подробна инфо от Маймунката  Grinning.
чаавето е почти на 8 месеца. Вечерница,  и аз четох, че трябва да се оправи до 6, затова питах на последното ни У(5). инфото в интернет казва, че ако има проблем, трябва най-късно през 8-мия месец да се отиде на лекар- "по-добре веднъж повече, отколкото веднъж по-малко".
а не ми се иска да си избирам лекар от интернет. така си намерих гинеколожката и вече си търся нов/а (предишната слава Богу не успя да умори Янес още в корема ми).

# 104
moin moin,

Татяна, аз бих я завела за една микробиология и урина - след като вече 3 пъти(ако правилно съм схванала) ту се оправя, ту пак почва не е зле дори за собствена сигурност да и пуснеш едно изследване. Момиченце е все пак. Hug

че то останаха ли такива лекари. Като им кажеш, че искаш  да пуснат дадени иzследвания те се обиждат на професионалиzъм и обикновенно откаzват  newsm78.

Ние получихме писмо от нашата (иzгоряла) ДГ. Пожара бил дело на вандали. Все още нямат ясна представа какво ще правят със 170 деца. Нотгрупите са само zа работещите, останалите да се оправяме както можем.  След 20 октомври с божията помощ се надяват да имат по_ясна стратегия  Tired

Общи условия

Активация на акаунт