93 DЕ. Ахтунг х 3! Неразположените вън, битте!

• 14 381
  • 286
  •   1
Отговори
# 75
Вечке, това първо мерене ли му е било след изписването?
Да. Почвате да ме успокоявате, ама сравнявам с големия, който си качваше усърдно. А тоз гушльо... ще му сваля гащите и ще го хапя по кълките.  hahaha

# 76
Ами тогава е съвсем нормално. Различните кантари мерят различно. Да не говорим, че при бебетата едно изпикаване и иазакване сваля от раз 200-300 грама Rolling Eyes . А и дребчо е преносен и така или иначе ще качва по-трудно.

# 77
  • Немция
Сърф, и аз бях почнала да си мисля, че  моят съпруг е рядък мързел по отношение на попълване на каквито и да е докЮменти, ама като гледам тук каква е статистиката, май ще да е типично мъжка черта.

Веч,щом акушерката не смята некачването на този етап за притеснително, значи всичко е наред. Hug А и наистина има значение дали бебето е мерено преди акане, кърмене или след него.
Явно болниците имат различно силни периоди на подаряване.Веч, големите подаръци да не са награда за това, че е имаш трето дете- така де, един вид поощряване на многодетните майки Laughing Не твърдя, че имам право, но все пак си получила най-много чак при третото дете. Как беше при другите майчета с по-малко деца, ако въобще имаш наблюдения над това?

Хора, я кажете колко плащате за Zahnreinigung? Значи работата е такава, че Кранкенкасата(щях да напиша КранкенкаЦата Joy) поема почистване на зъбен камък един път в годината. Докато професионалния Zahnreinigung трябва сам да си го платиш.
Преди да се преместя , ходех в кабинет, където за последното ми вземаха само 30 евро, плащах по някаква странна тарифа според продължителността на почистване. Да, ама сега новия ми зъбар ми иска от 90 евро нагоре.... Confused Споделете опит, моля-как е при вашите зъболекари? Thinking

# 78
35 евро е при нас като в това влиза и полирането и намазване с флуорит-желе.

# 79
  • Немция
35 евро е при нас като в това влиза и полирането и намазване с флуорит-желе.
Хм, доста евтинко е и при вас! Откъде идват тези разлики в цените, няма ли си общ регламент за всички зъбари?

# 80
Ха, на мен една трътка преди 2 години ми предложи професионеле цанрайнигунг (мин. един час каза че е, с включен бератунг и незнам си какво) за скромната сума от 160 евро Shocked ... и аз й казах, че "не мерси, обичам да си ходя с мръсни зъби, прави ми кеф просто" Mr. Green Много й здраве, те тия пари за нищо ги нямат ooooh! от тогава не съм се интересувала, защото си мислех, че е такава цената винаги, но щом казвате, че някъде има и за 30-40 ще взема да се поослушам, може и покрай нас да има някоя такава евтинийка Simple Smile

# 81
  • Немция
Биба, когато моят нов зъбар днес ми рече, че при него струвало около 90 евро, аз най-красноречиво млъкнах и той добави: ''Имайте предвид, че някои искат 150 евро за тази услуга." Та явно ти си попаднала на този тип кръвопийци   ... Не му казах, че пък други негови колеги предлагат същото и за 30 евро.

# 82
Бибитке, аz пък то4но това Щях да му кажа  Crossing Arms

Ако реШите в това лоШо време да правите неЩо с децата, на сайта на Уху има сладки идеи и форлаген  Peace Аz смятам да се пробваме да направим бухал4ета  Grinning http://www.uhu.de/juniorclub/indexx_basteln_junior.html?main=/ju … itungen/index.htm

# 83
Въх Сърфи, това почистване на ЗК при готиния zъболекар ли струва толкова, ако е така да zаписваме термин. Аz платих 60лв. в България zа таzи услуга, така че 35? тук ми се струват шнепхен.
Ако ще преброяваме мърzеливите или раzсеяни съпруzи, бройте и моя. Все не намира време да отскочи до щоербератера  Mr. Green

Вече ма, Хамлетчо може да се чуди да качва или да не качва, аz бих му дала време, ако се zадържи или чук, чук (на дърво) тръгне да сваля тогава ще тичам при доки.
Бибитке, подаръците zависят от клиниката, всяка си решава каква сума да отдели, така привличат клиентки. Някои подаряват спални чувалчета, други бадетух, трети нищо (като нашата Mr. Green) дават само мострите и рекламните материали на големите фирми Хип, Пенатен и т.н., които никак не са малко и от година на година стават повече.

# 84
Вечката определено е за завиждане. Трябвал ú е камион да се изнесе от болницата, после ще ú трябва брониран автомобил да си пренася детските - ще получава от 01.01.09 допълнително по 16? на калпак. Ние пак няма да можем да си оправим дереджето - само с по 10 кинта ще ни ги вдигнат. Laughing

В болницата ми обясниха, че подаръците ги получават като милостиня от фирмите. Виж чувалчето го подаряват от тях като знак в борбата с внезапната детска смърт.
Първата полароидна снимка и една допълнителна от фотографа им са подмазваческият бонус явно. Laughing

Заради вашата зъбарска тема ми падна една прясно подновена пломба. Току що. Пфуу, още 10? трябва да се бръкна. Поне тримесечието тепърва настъпи. Mr. Green

# 85
За какви подаръци от болницата става дума. На нас с Яна ни подариха само Цейтунгсроле  ooooh! и памперса на дупето и.

Иначе чистенето на зъбите и мен ми го касираха в зависимост от продължителността. Май около 50 евро на час беше тарифата. Но този зъбар беше от скъпите. Новия в Мюнхен още не съм го прослушала.

Ние сме в Steuerverein. Ама за последната година хич, не си заслужаваше. Почти нищо не върнаха. Crossing Arms

Да оспамя малко темата и да ви питам нещо за Акта за раждане. Трябва ли да си искам специално копие на акта за раждане, с който да извадя БГ акт? Има ли нещо такова като международен акт за раждане?

# 86
Ние сме в Steuerverein. Ама за последната година хич, не си заслужаваше. Почти нищо не върнаха. Crossing Arms

hahaha  To да не би да zависи от тях. Правят услуга, плаЩаШ йм. Ако не ти се плаЩа, правиШ сам  bowuu
Ей, имах един поzнат, правих му декларациите на времето. Той беШе беzработен и съответно неп плаЩаШе данъци, но пък беШе длъжен да направи декларация. И после беШе раzо4арован като видя, 4е няма да полу4и ниЩо обратно. Голям бамбук, как да полу4и неЩо обратно беz да е платил неЩо?  ooooh!  ooooh!  ooooh! 4е и се дърпаШе да ми плати. Като 4е ли имам по малко работа като не полу4ава ниЩо обратно  ooooh!

Международен акт zа раждане има, аz такъв вадих на Милена, но поне тогава беШе само на няколко еzика, беz бълг.  Mr. Green А когато zаписваШ детето в Щандесамта можеШ да посо4иШ колко актове искаШ. ПлаЩаШ си и готово.  Peace

Хайде като сме отворили тема zа храненето на децата, нека попитам и тук. Като се върнахме от Турция, стомаха на Милена беШе малко раzдраzнен, нямаШе баШ диария, но беШе мноооого меко, като каШа, светло, но само 1, 2 пъти на ден. Не воднисто. И така няколко дена, оправи се 4реz диета, беШе ок няколко дена, после пак така, пак диета и Перентерол дори. БеШе добре, сега пак е така. В от4етната каzват, 4е не било притеснително, в смисъл, 4е и техните деца акали така  Thinking Ина4е детето се 4увства супер, има огромен апетит. Да се притеснявам ли, да я водя ли на лекар?  newsm78 Дали е вирус, или непоносимост към някоя храна (то няма към какво да е  Thinkingnewsm78

# 87
Трябва ли да си искам специално копие на акта за раждане, с който да извадя БГ акт? Има ли нещо такова като международен акт за раждане?
ей, най-накрая и аз да мога да се изкажа компетентно по някоя тема тук  Laughing.
за международния са ти казали, но ако искаш да вадиш български, ще ти трябва отделно копие. отиваш в Щандесамта, плащаш малко и го вадят веднага. даваш го в България да ти го преведат и легализират и след това го носиш в съвета, за да ти издадат български акт за раждане. процедурата става и с пълномощно (в нашия случай майка ми свърши цялата работа на бг почва)- в него обаче трябва да пише, че е за получаване и подаване на... ох, точната формулировка я забравих. но си извади отделно пълномощно, защото и то остава в съвета заедно с преведения немски акт за раждане.
много съм обяснителна, знам  Blush. ако съм се омотала прекалено много в обясненията, пиши ми на лични за евентуални допълнителни обяснения.

сетих се да питам нещо. можете ли да ми препоръчате добър очен лекар в Берлин? Янес все още е леко кривоглед и вече не му вярвам на нашия педиатър, че е нормално и ще се оправи. искам да се консултирам с добър специалист.

# 88
moin moin,

Нещо vanche_mamche изчезна тия дни Thinking...

Татяна, аз бих я завела за една микробиология и урина - след като вече 3 пъти(ако правилно съм схванала) ту се оправя, ту пак почва не е зле дори за собствена сигурност да и пуснеш едно изследване. Момиченце е все пак. Hug

Яхнала съм метлата. Вчера като прибирах дребната ми направи впечатление, че едно от децата беше много умърлушено и с ярко-червени бузи. Питах възпитателката какво му е - имал разстройство, сополи, кашлица, но майката казала, че няма температура била я мерила и го оставила. Днес влизаме в коридора - същото хлапе повръща в коридора и видимо е зле. Майката набързо избърсва пода и детето с едно и също парче тоал. хартия и тръгва да го натиква в стаята ooooh! ooooh! ooooh!. Като я подбарах...баси добичето...туркиня уж не говори и не разбира добре, ама като отвори една уста - "Аз плащам, ще го оставям, няма температура". Няма таратанци - то детето с едни изцъклени стъклени очи. Ей 45 минх. се разправяме. Диоректорката(тя е и възпитателка в групата на дребната) и вика "Не мога да го приема без бележка от лекар", а оная "А, ама на немските деца не им искате и ги взимате със сополи", ми да, ама твоето не е само със сополи...Дай другата седмица и другите 11 деца да се тръшнат болни. Ей, голям трол! Най-накрая я отавих да се доразбират с директорката...Кви са тия тъпоъгълници не знам!

myran, за очен лекар в Берлин не мога да помогна, но и на моята дъщеря на тази възраст очите и ми изглеждаха кривогледи. После като поотрасна и и се разшири лицето се наместиха. Ще ти потърся и снимка за доказателство Wink.

# 89
Нашата детска градина стачкува днес, детето не разбира защо седи с мен вкъщи, викам и " стачка има", тя ме гледа тъпо.
Съответно ще трябва да я мъкна на всичките ми срещи по банки етц. днес. Тъкмо да се позабавляваме по женски  Mr. Green

Сърфе, с право си казала. Трол му е думата, да.

Общи условия

Активация на акаунт