93 DЕ. Ахтунг х 3! Неразположените вън, битте!

• 14 356
  • 286
  •   1
Отговори
# 60
Биба, коя ви е банката?

# 61
Като сме на вълна банки и финанси.
 Да въпросна аз нещо за данъците - има ли някой такъв "окъснял" като нас с предаването на Steuererklärung 2007? Любимият ми съпруг леко го примързя(пардон, ангажиран е бил Rolling Eyes) и сега се чудя изобщо има ли смисъл да се обръщам към бератер - занимават ли се с "късни" подавания или да го заклещя с едно WISO у дома да натрака нещата набързо newsm78.

Добър ден.

# 62
Бързо се отчитам и излизам че чакам гости  Laughing
mystic точно щях да ти пиша колко е хубаво в тукашните сауни. Аз съм оперирана от срам и единствения ми проблем беше че всички се развяват по как майка ги е родила, но след първите 5 минути просто спираш да го забелязваш  Grinning Много добре си направила че си отишла!  Peace
Айде да не се обринете заради мен  Crazy

# 63
Сърфи, не сте сами. Моя дундьо най-накрая се накани да приготви папката с документацията и тази седмица ще звъни на щойербератера си да му направи декларацията.
Номера е Финанцамта да знаят, че сте се забавили. Ние се обадихме преди време и ги помолихме за отсрочка до еди-кога си и сега спокойно се оправяме със закъснението. А щойербератерите им е все тая кога ще си направиш декларацията - важното е да имат работа и да вземат пари.

Искам да питам новородилите какви подаръци получиха от клиниките. Преди 5 г. се прибрах едва ли не с празни ръце, а тази година ми трябваше направо сак да си донеса подаръците  Joy

# 64
Вечи сподели какви са били и ние да се порадваме  Grinning Ако може и името на болницата направо да знам къде да ходя да раждам като се реша  hahaha

# 65
  • Germany
Сърфи, ние също. Данъчният се обади да предупреди, че ще се забави с подаването и нямаше проблеми. А на всичкото отгоре аз нали съм зелбщендих и ми правиха ревизия на фирмата  ooooh! ooooh! Явно много ми личи, че съм ходила на целодневна детска градина  hahaha

# 66
има ли смисъл да се обръщам към бератер - занимават ли се с "късни" подавания
Занимават се с ранни, с късни и с всякакви други, стига пари да падат ooooh!
Моята препоръка обаче е Визо Peace Ние до сега пари на щойербератери не сме давали, купуваме си актуалното Визо от Ибей, правим ерклерунга, продаваме визото пак там Twisted Evil и каквото върнат от финанцамта си ни е чиста печалба Wink (станахме по-шваби и от швабите hahaha)
Майтапът на страна, но според моя мъж било много лесно с тази програма, защото за всяко нещо има подробно обяснение- написано или под формата на филмче (чичкото от предаването обяснява). Само първата година му отне няколко вечери, докато вкара всички подробности (лични данни, застраховки и други глупости), следващите години се справяше за най-много 3-4 часа, защото програмата помни всичко, той вкарва само промените и гледа ако има някоя промяна в някой закон междувременно.
Иначе за закъснението и аз знам, че трябва да предупредиш, че ще закъснеете, но и иначе няма да ви върнат, де, най-много някое наказание да има.

Сбъдаща, имаме сметки в DKB i Comdirekt (да ти пратя покана? Wink)

Веч, преди почти 5 години ми дадоха един щофбойтел пълен с разни рекламни неща (чинийки, лъжички, кремчета, пудри, лигавче, гутшайни.... не си спомням всичко честно казано newsm78)

# 67
  • Немция
Мда, и моят мъж се бави с предаването на неговата данъчна декларация. Направо ми писна да му повтарям, че е време да я попълва и предава. ooooh!
Но на нас никой не се е обаждал да напомни на половинката, че вече закъснява. Май ще е по-добре да го постреснат, за да я свърши тази работа най-накрая. Sunglasses

Вчера ходих на футболен мач за сефте в моя живот. Гледахме Шалке 04 с/у Волфсбург. Стадионът е много на ниво, като не забравя да добавя,че той е закрит и нито капка дъжд не усетихме вътре. Мислехме, че няма да е пълно- все пак отбора на Волфсбург не е от най-големите немски титуляри, обаче подценихме тукашните фенове на Шалке. Стадионът , който е за 60 000 души, бе фраш! Crazy

Вечернице, преди 5 години  в същата болница ли си раждала  или този път бе избрала друга?

# 68
А пък аz в4ера иzпратих обжалване на ЩоербеШайда  Laughing

Аz Ще ви препоръ4вам друго, Lohnsteuerhilfeverein. Вzимат по малко от Щоербератер, трябва да станеШ 4лен и zа около 100? (да не иzлъжа само  Embarassed ) годиШно не само ти правят декларацията, но и ти проверяват после беШайда и ако трябва, го обжалват в срока.
Виzо е добре, оба4е ако 4овек няма поне малка представа от данъците (което не е лесно предвид многото zакони и наредби), може и да поzабрави неЩо или да не го попълни идеално.

Ли4но мнение като ъъъъъъ....бивШ професионалист  Laughing

# 69
Ииии какъв е кеф да знаеш, че не си омъжена за най-мързеливия немец Laughing.

По принцип и ние сме като Бибини - визо от ибей за 35 евро и после го препродаваме за 34,99 Crazy. Единствено, когато се оженихме бяхме при Щоербератер - ясно поради какви причини. Тази година решихме пак да се обърнем към него, заради моята работа, а и защото ни включиха допълнителни кинти по поддръжка на градината около къщата и няколко други битовизма, коитоса малко мътна и кървава история. Идеята на Татянка за Lohnsteuerhilfeverein, обаче хич не е лоша Thinking.

Вечке, 2006та и аз се прибрах с две дисаги от болницата. Имаше разни албуми, дневници, киршкеркисен, пробички, отделно от здравната каса ми метнаха една викелташе с армагани. Гот, ге? Mr. Green

Последна редакция: пн, 06 окт 2008, 16:33 от surfline

# 70
Ми нашия взема само 50 евро. А прави две декларации - едната семейната и едната към фирмата, дето мъжа ми е съдружник (само на хартия  Confused) Затова не съм и търсила досега Визо или други помощници.
Аз съм много тъжна, защото дребния не е качил и грам седмицата след изписването. А си хапва добре.  Thinking
Акушерката ме успокоява, ама на мен ми тъка отвътре защо...
За подаръчетата - Бибит, все  в същата клиника ги родих и тримата. За каката имах торбичка Щорхенпост, пълна с дреболийки от Пенатен и Алете и една фанелка от клиниката с името и датата на раждане.
За баткото - само Щорхенпост, ама с по-малко неща.
А този път - то не бяха тестери на Пенатен, Памперс, Хипп, Бюбхен, биби на Нук и още една фирма дето сефте я чувах, лъжички от поне 3 фирми, гутшайни за памперси, кърпички и мляко, голям фотоалбум, дневник за бебето и капака беше ританки с пожелание от провинциалния министър-президент в синьо с надпис "Schön das du da bist"
Сигурно няма да си купя козметика поне половина година Joy

# 71
  • Германия
Вече, а сантиметрите как са? Пелените пълни ли ги?

# 72
Вече, а сантиметрите как са? Пелените пълни ли ги?
Сантиметрите не сме ги мерили, обаче пелените са пълни порядъчно. Почти след всяко хранене го сменям и винаги пишка и навън  Joy (щото ме омокря порядъчно). Урината му е бистра, акитата нормални на цвят и мирис.

# 73
Е zа 50? и аz не бих купила Виzо, то е ясно. Но нали zнаете, 4е Щоербератерите вzимат според дохода, т.е. не можем тука да сравняваме кой вzима скъпо и кой не  Wink

Хм, Кат, и аz не бих се притеснила. Щом хапва добре и е добре и ина4е.... Thinking

Аz от болницата полу4их само един културбойтел на Пенатен  Crossing Arms

# 74
Вечке, това първо мерене ли му е било след изписването?

Общи условия

Активация на акаунт