Отново ще е златна есен, а заливът БУРГАСки - чудесен - 64

• 14 803
  • 282
  •   1
Отговори
# 165
  • у нас
DeeDee76 аз бях там. Само питам дали е имало и други, щото тук сега има много бременелки. Предния път като бяхме на Руски романс таксата беше 3 лв, и за нея даваха безалкохолно и палачинка с шоколад. Я, подкажи ти на кой ред седя?

Кате,
и на мен ми се ще да запиша детето на такива извън класни мероприятия, но ми казаха, че най-рано като станат втора група  Crossing Arms

# 166
Много ми е интересно какво мислите, защото се почувствах много тъпо, все едно съм супер,хипер амбицирана да създам вундеркинд, издевателствайки над детето Tired
   Катка имам наблюдения по моя племеница. Записаха я на балет на 3 години и определено на детето му доставяше удоволствие, а сега вече е на 9 и още  продължава да ходи и да се забавлява... никои не очаква от първата тренировка и да стане безгрешна и неотразима  Crossing Arms   ако детето му се занимава - записвай... недей слуша разни му там лелки...

# 167
До майките с деца, които ходят на градина:

До кога реват сутрин като съдрани?

Ми Деница навремето плака две седмици, от третия ден я оставих да спи. Но не се отчайвай, ако при вас не се получава. Всяко детенце си е индивидуално. Защо не пробваш да го пратиш на яслата с любимата играчка, за да не му е тъжно и мнооооооого обяснения, как задължително ще си го вземеш, защото не можеш да живееш без него, че отиваш на работа, за да му купиш любимите вкусотии и все неща в този дух. Напълно ти съчувствам, че помня какво беше при мен. Те децата плачат по 5мин , аз като я оставих после плачех по цял ден.

Катка, аз бих записала детето си на танци от по-рано, стига тя да има желание.

# 168
Катка, и аз се почувствах като супер амбициозна майка по същата причина. Никоя друга майка не се интересуваше от тези допълнителни школи, учителката с половин уста ми отговаряше. Вчера видях, че има изнесени списъци с желаещи, е какво да ти кажа - по 2-3 деца за занимание, но това само от нашата първа група. Надявам се да се посъберат желаещи, защото иначе ми се струва, че няма нищо да стане.
Уиш, ами моята щерка рева две седмици, вкарвах я насила в занималнята, но сега вече е спокойна. При вас как е положението - много ли реве детето?

# 169
Какво много?
То не е тръшкане, писъци, търкаляне по земята, маха с ръце, с крака ...
Пълна истерия!

В групата не плаче! Като го вземам пак е спокоен. Храни се там, спи, заиграва се ...
Ама сутрин е такъв кошмар, че ако ни гледат от "закрила на детето" ще ми го отнемат на минутата!

# 170
Опитай максимално да скъсиш времето за раздяла. Говори с учителките, като видят, че започне да се тръшка и да те гушка, да го вземат и да го прибират вътре. Може да ти звучи жестоко, но едната учителка на щерката правеше така и наистина подейства. Стояла съм до вратата и съм слушала. В момента, в който влезе вътре се успокоява. Знам, че всеки сам си решава как да постъпва с детето си имного майки не одобряват това, но при нас подейства.
Успех! Знам колко е ужасно и как са ни мили, но...

# 171
  • Бургас
Моя калпазанин рева близо месец, после продължи да мрънка "Не искам на ганинааа", но сега вече ходи с желание. Даже тази сутрин беше много въудушевен, защото е с нови джинси  Joy Първите две седмици беше голям кошмар, но само докато влезе вътре, след това се успокояваше и се заигравал. Даже следобед като го взимах се правеше на сърдит докато не му купя нещо. И само не мен разиграваше такива театри, няколко пъти не можех аз да го водя и баба му го водеше, нямало по-примерен от него.

# 172
Wish ние ревахме един месец, то не бяха истерии, по пътя още като усетеше на къде отиваме и се почваше не искам децата, няма ходи градината, ама сега си ходи с желание. Даже тази сутрин за сефте я закарах без количката и ме изуми че вървя през целия път. Друг път като направи две крачки и ме хваща за крака или дига ръце "Мамо деми Мартиту". Ще се успокои Пламен скоро време споко.

# 173
  • На морето!
Уиш, Симеон вече не реве (или поне не ревеше преди 2 седмици, когато ходи последно).
Ние днес заминаваме на планина, за да подиша малко чист въздух и да му се поуспокоят гърдичките, че в понеделник пак мята раничката на гърба.
Ако имате среща ви желая мн готино да си изкарате, да правите снимки и да се съберете повечко мадами!
Като се върна в понеделник ще чета от работа, за да наваксам.

# 174
  • Бургас
wish ицяло съм съгласна с dida_p. Аз я водих направо облечена за градина, само сменях обувките с пантофи по най-бързия начин я давах на госпожата. То иначе аз щях да се разплача пред детето... Друго основно за мен правило: Никога не се заговаряй с госпожата когато оставяш детето, остави това за следобяд и никога не се връщай по какъвто и да е повод, когато вече си я оставила, освен ако не е на живот и смърт.
Моето предложение е ако можете да се редувате с някой, баща, баба или дядо, като водите детето на градина, за да не се изтощтаваш ти емоционално. Децата наистина реват само 5 мин., а ние родителите се тормозим цял ден. Затова е хубаво, ако не ти се налага да преживяваш това всяка сутрин. Щом детето е спокойно през деня, храни се и спи, означава, че няма за какво да се тревожиш. Simple Smile

# 175
  • Бургас
Ох, Натали, това реване е кошмарно. Но си мисля че родителите повече го изживяваме, децата след 10 минути вече са забравили. Моята Гери, като беше малка направо тръгна на градина на 2 години и 10 месеца, първите няколко дни нямахме проблеми, абсолютно никакви. Като мина малко време, да кажем седмица и като започна едно тръшкане, едно реване, всяка сутрин и всяка вечер като я вземем, започваше уговорки утре да не ходи на градина, била градината в почивка и тн. Капака беше една сутрина я водим с майка ми и вече до чадъра в морската, малко преди градината започна да крещи: "Понащ, понащ", което в превод значи помощ, при което аз ревнах, едни хора се разминават с нас и ни гледат подозрително, едва ли не сме отвлякли детето. Абе някакъв ужас, това беше около месец докато свикне. От тогава с такова удоволствие си е ходила на градина, направо с кеф!

# 176
Уиш, това което се сетих от Ади, е че е даже желателно някой друг да води детето на градината, да не си ти, ако е свикнало повече с теб. Не само на теб, а и на него раздялата ще се отрази по-добре, а може и въобще да не плачи.

# 177
  • Бургас
И аз бях на лекцията в Младежкия дом, ама не ми хареса особено. Нищо ново не научих. Предната беше по полезна някак. Ето го въпросния сайт:http://www.mama-burgas.com/news.php
Той си е на училището. Има форум към него.
За сведение седях на втория ред най-навътре. При бременните Grinning
Често наказано по ми хареса кафенцето след лекцията и обиколката на магазините с другите бременлийки след това.
Чудих се като забременях с кой ще обикалям като родя пък то сумати народ вече познавам newsm44
На 15.10 има лекция за дишането по време на раждане на "9 месеца"
Лек ден на всички Hug

# 178
bubabo сигурно по бебешките магазини сте обикаляли, като се замисля newsm78. Ох и аз искам вече майчинство, ама нали съм си работна /да ми се чуди някой на акъла/, та ще поработя още месец и половина. Хе, днес влизам  в седмия месец.

# 179
Аз пък сега ходих до една шивачка и видях,че на "Велека" по-скоро в новата голяма кооперация зад спирката, са отворили детски магазин с мноооого играчки. Не можах да видя обаче дали вътре има колички,столчета и т.н.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт