Скъпи марки дрехи-заслужава ли си?

• 61 264
  • 256
  •   1
Отговори
# 45
Наистина най-добрия начин за марково е намалението Simple Smile Примерно в магазина на Тенденц (само давам пример) обувките в сезона са 70 и повече лв., а сега при намалението станаха изведнъж 15лв. Чудно ми е колко ли трябва да са на "загуба" за да ги пуснат толкова евтини.

# 46
тенденц са кошмарни обувки и въобще не са маркови Sick

# 47
  • София
Да, точно пък Тенденц ако са пример са маркови обувки...
И не разбрах, по какво рокля на Макс Мара, закупена от представителния бутик в София, или на Версаче, се различава от същата, закупена от друг град в друга държава? Лоша е, само защото е закупена от София ли?

# 48

И не разбрах, по какво рокля на Макс Мара, закупена от представителния бутик в София, или на Версаче, се различава от същата, закупена от друг град в друга държава? Лоша е, само защото е закупена от София ли?

Не, разбира се. Нищо и няма. Аз не си пазарувам дрехи от Париж и Милано, но винаги когато си купя маркова дреха  поне за секунда ще ми мине следната мисъл през главата. Производство - Турция. Второ качество, ама минато за първо. В някое близко село са и пришили етикет на съответната марка.

# 49
  • София
О, да, разбира се, и теорията за световната конспирация.

# 50
  • София
Фирмените магазини на марковите дрехи у нас по нищо не се различават от онези навън.
Разликата можете да откриете само в някои бутици, които обединяват различни парцалки от известни марки, например Cat Walk, Vagabont и т.н... Тук искам да отбележа, че последните два бутика са само пример за магазин, а не, че дрехите там са некачествени.

А какво рабирате вие под качество?
Моите дрехи не се късат, не се износват и не избеляват.
Защо?
Ами защото не нося едни и същи дрехи повече от два пъти, след което грижливо се изпират и прибират.
Естествено, че ако носите един пуловер тази седмица всеки ден, в неделя резултата ще е плачевен.

Когато човек си е осигурил достатъчно гардероб за ежедневно, вечерно, парти облекло и т.н., с годините тези дрехи се запазват и увеличават бройката си. Проблема идва само когато излезем извън нормите на теглото си.

Единствено обувките правят изключение - качествената обувка си е качествена. За съжаление качество и красота според вкуса се обединяват малко трудно.
Но пък за ирония на съдбата, най-скъпите обувки в моя гардероб се оказаха най-проблемни и най-лоши, тъй като кожата им е толкова фино обработен и макар да са зимни боти, пропускат вода.

Така че мили дами, грижете се повече за себе си и купувайте дрехи когато и колкото можете Simple Smile

О, и по темата - Да живеят скъпите марки! Simple Smile Дай Боже всеки му талант да прави красиви дрехи Simple Smile

# 51
О, да, разбира се, и теорията за световната конспирация.

Joy Joy Joy Така е. Simple Smile
Знам, че нещата се променят вече в България, ама аз съм си такава, което не пречи да си купувам дрехи. Simple Smile

Написаното от мен естествено, че не важи за всички марки и магазини, но определено не е изсмукано от пръстите ми. Съществува си, като вариант.

# 52
Не вярвам представителните магазини на световни марки да си позволяват да продават ментета.

# 53
  • София
Не вярвам представителните магазини на световни марки да си позволяват да продават ментета.

Аз също. За тези, измислените магазини, дето продават на една място един куп марки, бих имала съмнения.

# 54
  • Belgium
По-ужасен боклук от Тенденц трудно може да се намери  Sick

По темата: разбира се че всеки би предпочел да има 1 качествен костюм (или рокля, или пола и т.н.) вместо да купи 3 парцала, но авторката говори съвсем ясно за ограничен бюджет.
В такъв случай е малко по-сложно положението. Ако взимам 500 лева заплата, не знам дали бих дала 200 лева за костюм  Thinking

gitadam според мен работодателят ти би трябвало да отделя пари за дрехи на персонала. Иначе може би е хубаво да изчакаш намаленията в Дика, Етере и Дафни. Имат добри оферти понякога.

Относно идеята, че всичко купено в БГ е задължително менте - е много се дразня наистина.
За съжаление тъй като в нашата мила родина цената не винаги е гаранция за високо качество, хората са свикнали да са подозрителни.
Все пак ми се струва, че разлика между нещата на Esprit примерно от бутик тук и в чужбина няма да има  Thinking

# 55
Относно идеята, че всичко купено в БГ е задължително менте - е много се дразня наистина.

Лу, мила, изобщо не ми беше такава идеята.
Дори и в Бургас се продават дрехи, които не са ментета, въпреки, че са на марки от по - нисък ценови диапазон.

# 56
  • Варна
...Все пак ми се струва, че разлика между нещата на Esprit примерно от бутик тук и в чужбина няма да има  Thinking

Във Виена бях миналата година зимата...нещата в Манго бяха абсолютно същите като тези тук...на абсолютно същите цени...сравнявала съм  Crazy

# 57
  • София
Ааа за Виена ще поспорим - миналата година бях и аз и нещата бяха с поне 15% по-скъпи Simple Smile За Манго Simple Smile

# 58
  • Belgium

Лу, мила, изобщо не ми беше такава идеята.
Дори и в Бургас се продават дрехи, които не са ментета, въпреки, че са на марки от по - нисък ценови диапазон.

Монахински злато не визирах твоя пост конкретно  Hug
Идеята, че всичко в БГ е менте включително козметика от нисък ценови клас (тип Нивея) си е много разпространена. Пак казвам понякога има защо, но не винаги.

Относно бутиците, продаващи няколко марки (т.нар. мултибранд) защо сте толкова негативно настроени към тях?  Thinking
Познавам собственика на един от тези бутици (не е от гореспоменатите  Mr. Green) и от него знам, че внася всички марки накуп, защото франчайза им идва заедно от чужбина  Peace

# 59
  • София
Да, някои марки тук държат малко по-ниски цени, отколкото навън, което е доста добре.

Общи условия

Активация на акаунт