85 та сезонна смяна на гардероба: на БотуШа ве4е сме с ботуШи

• 21 389
  • 300
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте моми4ета Hug
4ета ви 4есто,но нямам много време да пиша,4е терориста ми стопява лагерите Laughing и не ми остава много време за форум.
Само да кажа,4е и аз съм на мнението на Дирокова Peace.не мога да живея дале4е без детенце,даже не мога и да си го помисля.Каквото и да е положението  не бих се разделила никога с моето дете Heart Eyes
Да ви кажа само,4е във www.yoox.it правят разпродажба в момента до 26 октомври и има маркови обувки за по 20 еври.В4ера имаше голям избор ама до като се накани сестра ми да си избере и ги разграбиха пове4ето хубави модели Tired

# 256
Тъкмо щях да питам за мнението ви за "федерализмо фискале" и изцепките на Умберто Боси-"Рим крадла","Италия сме само ние","Колко струва един патрон,лесно е да се набави",и вие вече сте преминали на друга тема която също ме вълнува.Къде по д-те намирате такава евтиния и кой е този Бернарди,благотворителност ли прави.Ники не ме закачай на тема обувки защото там консумизмът ми е на корен квадратен.Понеже тънките токчета не отговарят на характера ми съм "принудена" Embarassedда купувам отделно спортни,отделно елегантни обуща.Китайска стока,т.е. напълно китайска ,не купувам.Излиза много по скъпо.Въпреки,че ако погледнеш голяма част от дрехите се шият в Китай и други подобни,но поне с тукашни материали.Ах,да ,да си купиш дрешка от Наполи ти излиза и по евтина от китайската понякога.Веднъж съм го правила,но ме хвана социалното чувство за вина и...край.Ко ш готвите довечера? Simple Smile

# 257
Аз пък ( да върна малко плочата) днес говорих с една жена, която е медиаторе културале ( ли се казва) и помага и на дечица,  които са в училище и не знаят италиански. Та, беше много интересно ( и доста притеснения мои от предишните дни отпаднаха) да говоря с човек, който реално ги живее тези теми. Та, тя ми обърна внимание ( това млако към касиер) на това, колко е важно родителите в тези начални моменти да се интересуват к'во става с детето в клас и да комуникират с госпожите и да помагат. Стана ми ясно, че това, ако го няма, се получава една доволно голяма дупка в общуването м/у всички 'играчи'  и това всъщност може да навреди реално на детето. Също така ми хареса и друго, което каза - че според нея часове по рисуване, музика в 1,2 кл. могат спокойно да бъдат използвани и по време на тях дечицата да се 'отделят' да учат италиански.

Ов4ева, аз тази тема за 'федерализмо фискале" изобщо не я разбирам. Ако може  вкратце да ми обясните каква е драмата. Това, което знам е, че с новия закон повече пари, правени в общините ще остават в общините, което ми се струва разумном.  Но май доста стрелички прелитат Север-Юг, обяснете молим.

# 258
  • Italia
Ленке ми федерализмо фискале с най-прости думи може да прозву4и като " Квот'произведеШ тва и Ше ядеШ"  Wink

Сега по-сериозно. В Италия федерализмо фискале съЩествува някъде от 70те години май ( не претендирам за то4ност ) в областите Алто Адидже и Сицилия.
ФФ предполага данъ4на и законова автономия за съответната област и предвижда местно усвояване на 90% от данъ4ните и приходи. Сире4 за държавата и респективно други нуждаеЩи се в момента области остава само 10%.
Туй то. Wink

# 259
  • Italia
Ов4и,тая ве4ер сме на пица ама не домаШно производство ( фурната ми изгоря някъде през Юни и оЩе не съм си купила нова, надявам се цялата кухня да сменя ама с тая криза кога ли Ще стане  Mr. Green ) а сделана в наШата пицерия ди фиду4а. Wink

# 260

ФФ предполага данъ4на и законова автономия за съответната област и предвижда местно усвояване на 90% от данъ4ните и приходи. Сире4 за държавата и респективно други нуждаеЩи се в момента области остава само 10%.
Туй то. Wink

За общинските данъци ли говориш?
На мен това ми звучи добре, но няма ли риск да потече народ към Ломбардия и да ви дъмпва там пазара на труда?

# 261
  • Italia
Да,става въпрос за местните данъци.

# 262
Ов4и,тая ве4ер сме на пица ама не домаШно производство ............................а сделана в наШата пицерия ди фиду4а. Wink

Joy Майтап голям, ние съЩо всеки петък, по традиция сме на пица, тоже от пицарията до нас bowuu
А колицата е супер сладка, карам си я с удоволствие Simple Smile

# 263
  • Italia
Девойки,я да ви запитам като по-опитни кулинарки какви манджи4ки могат да се приготвят в микровълнова фурна,понеже както ве4е разбрахте аз от няколко месеца съм без обикновенна такава. Twisted Evil

# 264
Аз не съм правила домашна пица ала Деси сигурно от няколко месеца. Разглезих се и поръчваме понякога вечер в една пицария от тези, които правят за вкъщи. Идват хората 1,50 доставка, пиците са по-евтини от пицария.
Иначе нашата вечер за излизане е събота  Flutter

Хора, май ще ходим в Тайланд. Др. седмица ще ходим за билети, дано всичко е наред.

# 265
Девойки,я да ви запитам като по-опитни кулинарки какви манджи4ки могат да се приготвят в микровълнова фурна,понеже както ве4е разбрахте аз от няколко месеца съм без обикновенна такава. Twisted Evil

Не съм много от полза, мятам в мв само полуфабрикати (котолете, бастон4ини, т.н) и сандви4и. Ползвам я предимно за подгряване. В моето упътване оба4е имаШе някакви рецепти. Може да потърсиШ из нета. Peace

Лениии, супер, пак при слона? Wink

# 266
мнението ви за "федерализмо фискале"
Аз не съм против. Мисля, 4е Ще се отрази добре на Италия. На едни веднага, на други след време. Simple Smile

Дирок, поправи ме, ако греШа, но това на Сицилия и Алто Адидже не е баШ ФФ, понеже, да, не плаЩат данъци централно, но си полу4ават вси4ки бенефити централно, както останалите региони... ?

Лени, това за СН, дето не го вярваШ, 4е е вярно, е вярно. Когато се засе4ем в КЮ, Ще ти обясня подробно, каквото знам.

# 267
  • ЯМБОЛ
                По обективни причини малката ми дъщеря от 1-3 кл от понеделник да петък беше при майка ми,в същия град.Толкова се сърдеше и и беще неприятно,още го споменава.Не ми се мисли,ако трябваше да е в друг град.Децата искат да живеят с по-млади хора,те дори не винаги ги разбират,да ни говорим за баба и дядо.
               Съветът ми към Касиер-вземете си детето,то да е щастливо с мама и тати,да научи език,пък и плановете на хората често се променят-малкото понякога става дълго или за постояно.
              Тъй като е нова-аз съм майката на Италина-само за мене и сестра си тъгува и при първа възможност може да си ме вземе там..Нищо,че е голяма.и Ссестра и може да се намесе в наддаването LaughingТова няма голяма връзка с училището,но има връзка с емоциите на хората.

# 268
  • Italia

Дирок, поправи ме, ако греШа, но това на Сицилия и Алто Адидже не е баШ ФФ, понеже, да, не плаЩат данъци централно, но си полу4ават вси4ки бенефити централно, както останалите региони... ?

НеЩо не успявам да вдяна какво исаШ да кажеШ  newsm78
Това на Алто Адидже си е баШ федерализмо фискале,може и данъ4на и законова автономност да го наре4ем, заЩото те задържат и усвояват за собствени нужди 9/10 от вси4ки данъ4ни постъпления,реализирани на територията на областта.
За Сицилия федерализмо фискале за съжаление  го има само на хартия. Peace

# 269
Ааа, ник'ви слонове този път. Само лежане по плажа, масажи, екзотични манджи и дискотеки.

Общи условия

Активация на акаунт