Хиперактивност с дефицит на внимание - тема 6

• 61 064
  • 482
  •   1
Отговори
# 165
Едвиин, Hugна какъв принцип работи пикногенол-а? newsm78

# 166
Мари_Анка лекар ли ви го изписа тиоридазина и по колко? Моя син определено се успокояваше от него.
По принцип при хиперактивните деца е нормално лекарства с успокояващо действие да засилват възбудата . Мозъка реагира така за да се противопостави на п-сите. Може и да звучи странно но хиперактивността не се " лекува" с успоксоителни а с възбуждащи процесите в мозъка медикаменти.  Малее как се изразих, нещо тая вечер не ми върви приказката, дано ме разбрахте  Embarassed
Някой пил ли е Ризатарун/Клережил/ или Ноотропил и как се повлия?

veselcheto  пикногенол-а е като антиоксидант и предпазва мозъка. Доста отдавна го пробвахме, не помня за него конкретно впечатленията си!

Егвийн ал-Вийр от Аквасорс какво ползвате? Аз съм ползвала течна АФА и съм била доволна. А от зелена енергия ставаше торпедо, яко се превъзбуди!

# 167
veni-b, да, Тиоридазина ни беше изписан от психиатър, таблетките от 5мг. Приема се в зависимост от теглото на детето. По 1мг. на килограм. Т.е. Мими тежи 20 кг. и приемаше 4 таблетки на ден от 5мг. (или иначе казано 20мг. на 20кг.).
Много от дечицата тук са пили Ноотропил, но няма доволни от него.  Confused Резитарун приемаше за определен срок едно детенце, което посещава психоложката, която работи с моята Мими. Нейните родители са много доволни, но разбира се, приема на медикамента беше съчетан с усилена работа с детето (логопед и психолог).
ЕгвийнHug много ми липсваш да знаеш, включвай се по-честичко. Благодаря ти за моралната подкрепа, не ми беше никак лесно да взема такова решение. Sad
Веселче, с намирането на асистент за Мими стигнах до... кривата круша. Confused Оказа се, че социален асистент може да бъде само родителя на детето. Автоматично отпадна като вариант, разбира се. В момента разчитам единствено на добрата воля на учителките да и отделят малко време и май успяват. И на нашата работа у дома. Май ще кандидатствам за ресурсен учител, макар че хич не ми се ще. Защото това посещение от един път в седмицата за мен е крайно недостатъчно. Но като няма друг вариант... А за първи клас, живот и здраве, ще се опитам да кандидатствам за помощен педагог. Жалко, че не се включва oddy, за да разкаже дали успя в това начинание или и те минаха на индивидуална форма на обучение.
pepi_r, благодаря ти! Hug Хубаво, че на време си забелязала трънчето в пръстчето.

# 168
veselcheto Grinning
Не искам да подценявам говора,но в нашия случай той зависи от емоционалното й състояние.И мога да кажа,че в момента сме долу-горе добре.Това,което ме притеснява повече и то много ме притеснява е поведението й. #CrazyНе знам откъде да започна,защото в момента положението е ужасно.Явно сме в хомеопатична криза.Каквото и да я накарам и каквото и да кажа тя само се тръшка,реве,тропа с крак и нервничи.Направо е невъзможна. tantrum newsm45 smile3512Дори се опитва да се самонаранява.Направо съм смаяна! WearyНадявам се всичко това да е временно.А за училище какво да кажа-нямам думи- Thinkingговори в час,става,не пише,бие децата,проявява агресия.......Ужас!Това по принцип не е обичайното й състояние-чак толкова.И затова съм много объркана и потисната.При вас има ли такива изблици?На моменти дори имам чувството,че не е на 8/февруари ще направи 9г./,а на 4 години-така се държи.Понякога не влага никаква мисъл в това,което прави-толкова импулсивно действа.Не знам........... newsm78
Пожелавам много търпение на всички!!! Flowers Rose

# 169
Мари_Анка .аз също те подкрепям за това твое решение, и с интерес ще следя споделеното от теб. Не съм давала нищо на малчо откакто започнахме работа със специалисти, а и не съм го водила на лекар. Не знам при какъв да го заведа, за да ми изпише нещо за концентрацията. Нямам особенни оплаквания ама работа+ нещо за концентрацията може и да доведе до по- голям успех newsm78.
Дано случката с химикала, не остави лош спомен у Мими. Hug

veni-b , моето момченце пиеше Ноотропил, но не съм никак доволна. Вярно тогава не работихме със спец. ама ако и сега трябва да го пие май никой няма да може да работи с него.Откакто спряхме сиропа детето стана видимо по- спокойно.

# 170
До всички мами Grinning
Бях намерила преди време в Интернет имената на едни лекарства за хиперактивност и си ги записах.Вижте ги Shocked
*Concerta (methylphenidate с удължено освобождаване )
*Dexamfetamine
*Pemoline
Пишеше,че имали добър ефект.(само,че не знам тук или в чужбина??
Чувал ли е някой за тях?Лекувал ли е някой с тях? Thinking newsm78
Пишете!!! smile3523

# 171
Концертата дава добър ефект при деца с чиста хиперактивност, без никакъв аутистичен синдром, защото успокоява и забавя всичко, включително и мозъчната дейност. А ние се борим за концентрация и задържане на вниманието...та специално за нас концертата, не я препоръчват. Иначе съм давала на Марти всичко, каквото някой някога ни е изписвал, като се започне от тиоридазин, което малко го успокояваше...ноутропила го правеше направо зверче и го спряхме веднага, клережила се бях убила да го търся и ни дадоха заместител...от ципралекса бях много доволна, но след двуседмична употреба и повишена концентрация, успокоен, беше започнал да задържа урина, та го спряхме. Тогава една детска невроложка от Токуда ни изписа прозак, бил дал добър ефект при дете с подобни симптоми, намалил стереотипите, защото при нас те са най- големия проблем - ако те изчезнат, проблема ще ни намалее с пъти..та прозак ни носиха от различни краища на света, сега имам вкъщи за цяло психиатрично отделение...обаче не видях ефект, а като странични ефекти са посочени самоубийства и други страшни неща...и го спрях, естествено.
Единственото помощно средство, подпомагащо терапията, от което съм наистина доволна и което мога да препоръчам за деца като Марти, е брейн бустера. Правя през половин година по един курс и при всеки такъв курс с брейн бустер, израства с разсъжденията си видимо.
Вчера водих Марти при нова психоложка, тъй като го записах на курс по общуване. Та тя каза, че интелектуално и физически е в норма, психичното му развитие не е изостанало, както си мисля, защото исках да го записвам с деца, по- малки от него, а АЗЪТ МУ Е ИЗМЕСТЕН НАСТРАНА ОТ НЕГО. Можел да лаже "моето коляно", но не го осмислял и върху узграждането на "АЗА" трябвало да се работи и после лесно щял да намери пътя към общуването.
Чета разни неща за "АЗА", но и на мене все още не ми е много ясно как се намира това "Аз".

# 172
ЕгвийнHug много ми липсваш да знаеш, включвай се по-честичко. Благодаря ти за моралната подкрепа, не ми беше никак лесно да взема такова решение. Sad
Мари_Анка и аз те прегръщам. Аз по принцип всичко чета, просто по-рядко пиша поради някои мои вътрешни съображения.

veni-b, от продуктите на Аквасорс съм ползвала ЗЕ, коластрата и течната АФА. Аз лично не виях кой знае какъв ефект и тъй като ме притеснява пирамидалната им структура и леко сектантсткото им звучене /моля привържениците,не ме убивайте, лично мое мнение е/, ги спрях.

veselcheto, в някоя от предишните теми бях писала подробно за пикногенола. По принцип го дават като мощен антиоксидант. В нета бях намерила 2 статии за изследване на влиянието на пикногенола при хиперактивни деца. При много голям процент се повлияваха добре. Ще ги потърся ако някой прояви интерес. Реших , че няма да навреди ако пробвам. Иначе го водят хранителна
добавка и може да се пие неограничено време като за видим ефект се иска по-продължителен период от време.

Последна редакция: чт, 06 ное 2008, 00:37 от Егвийн ал-Вийр

# 173
  • Варна
Здравейте, момичета! Hug
Признавам, че попрочетох отгоре-отгоре, но сега не мога повече... Пиша ви, защото съм много притеснена. Дъщеря ни е едва на 11 месеца. Сега се връщаме от консултация и лекарката й каза, че забелязва някои ранни признаци на хиперактивност! Това доста ме стресира, признавам. По професия съм учителка и съм имала няколко хиперактивни деца. Знам от опит, че с тях се работи по-трудно, често изостават, макар обикновено да са по-интелигентни от съучениците си. Молбата ми е, ако можете да си спомните дали и при вашите дечица е имало някакви симптоми около 1 г. възраст да споделите какви са били... много ми се иска лекарката да се е изказала прибързано Praynig
Благодаря ви предварително! Hug

# 174
Dive, според мен лекарката е избързала, но ти все пак си наблюдавай детето.
Сега като се върна назад, определено при моята Мими имаше много ранни признаци и аз веднага ще ги изброя.
- Мими никога не е гукала като бебе
- рядко се усмихваше
- имаше повишен мускулен тонус - едно непрестанно шаване с ръце и крака
- големи проблеми със съня, включително и обедния
- не следеше предмет с поглед, нито пък посягаше към играчките, които висяха над главата и, закачени на количката
Проходи нормално, на 12м., но то беше по-скоро тичане. Непрекъснато беше в движение. По-късно, вече около 2г. се забеляза и изоставането в говорното развитие спрямо нейните връстници. Както и липсата на очен контакт.

# 175
  • Варна
МариАнка, много ти благодаря! Hug
За сега Марта си е доста "приказлива", мнооооого усмихната, закача се, гукаше си от около 1-месечна, следи предмети с очи пак от тогава горе-долу и сега си имаме контакт очи в очи, определено. Що се отнася до съня... и при нас е мъка. Денем по около 1 час поспива, нощем се буди по 4-5 пъти (да суче). За движението - много е подвижна, започна да пълзи на 6,5 месеца, а сега се подпира на всичко (не обича да я водя за ръце) и така си ходи, но не се е пускала още. До колкото разбрах, според лекарката, проблем е, че не подражава, не играе с играчки, а с всевъзожни други предмети - мобилни телефони, рулетка, чехли, бутилки, кутии и т.н. С говоренето сякаш също е назад - казва мама, тата, баба (това почти на всичко!), айде, дай, но в повечето случаи неосъзнато. Не иска да се учи на "номерца" от рода на: дай целувка, покажи ланпичката, как прави котето и т.н. Баба й успя да я научи на боц, а аз а чао, но и това го прави когато реши...

# 176
Dive,Здравей:)
Сигурна съм ,че си била стресната ,но се опитай да ни обясниш  точно какво  искаше докторката да охарактеризира в поведението на детенце като използва "хиперактивно":
-че е с добър мускулен тонус или  бързо пълзи, или подскача  или вече е проходило и не се спира...
-или то не прави някои неща ,които тя счита че са характерни за АДХД  или по-точно за аутистичното поведение-макар че много странно ми звучи да го определяш на 11 месеца...това е някакво безумие. Shocked
-ти сама ли се гледаш юначето или някоя баба ти помага? newsm78

# 177
  • Варна
veselcheto, сами сме, никой не помага. Таткото е на работа по цял ден и само през уикендите е с нас. Бабите са на по 200-300 км.
А лекарката каза: "Да не избързваме, но това, което виждам ми изглежда като ранни признаци на хиперактивност." За аутизъм нищо не е споменавала.

# 178
Видях ,че си публикувала мнение едновременно с моето:)
Всичко може да бъде играчка в детските ръце-важното е как се използва.По това ,което пишеш твоето детенце и ми изглежда над средната статистика за възрастта.
  bouquetИ тя говори всъщност казвайки "мама" и "баба".... newsm78
Лек ден и се успокой-когато имаш време прегледай всички стари теми и ще се радвам да имаме и пишеща учителка.Наистина е важно:) Hug Laughing

# 179
  • София

Виж този чек лист.Според мен лекарката ти се престарава.Не е лошо.Ама, ако греши може само да те наплаши.
Моето дете се държеше горе долу като детето на Марианка, но спеше.Първите 6 месеца от живота си само спеше, като се будеше само за хранене.Удряше си главата в креватчето за да заспи.Ритмично монотонно блъскане по таблата.Сам заспиваше от бебе.Никакво гукане, никаква реакция на моето излизане от вкъщи.Не осъзнаваше, че съм му майка, а ме приемаше като обслужващ персонал.Тази дето дава шишето и зрънчото ConfusedЗа първия РД се опитвахме да го научим да показва с пръстче, че става на 1 год. - не прояви интерес, и не разбра, че има празник.Това ми направи силно впечатление.
Дано лекарката ти греши.И дано сме ти от полза.

Общи условия

Активация на акаунт