Хиперактивност с дефицит на внимание - тема 6

• 61 923
  • 482
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Здравейте, някой давал ли някакви медикаменти и хран. добавки на детето си? Всякакава информация и опит ще ми е от полза  Hug
Честичко обсъждаме този въпрос.Общо взето всички сме съгласни, че вълшебно хапче няма.Аз лично давам добавки, които знам, че не вредят, а ако помогнат е добре дошло.Тези от които съм доволна, и имат доказан ефект за детето ми са нао син шу.Няма моментален ефект, но след едномесечен прием - детето е видимо по добре.Моето дете с това нещо проговори  Wink.Пие го вече две години, по лекарска препоръка и наблюдение.
Давам и ЕМК - есенциални мастни киселини.Например Ленено масло, или Ескимо Кидс.ЕМК организма не ги набавя с ежедневното меню, а тялото има нужда от тях.Така, че със сигурност не вредят.От тях също виждам подобрение.Ако детето понася пиене на чай - давай му, а е много, ама много полезно за майката да пие успокоителни чайове вместо вода.Намаляват напрежението, а всички имаме нужда от това.

# 151

Честичко обсъждаме този въпрос.Общо взето всички сме съгласни, че вълшебно хапче няма.
..................... много полезно за майката да пие успокоителни чайове вместо вода.Намаляват напрежението, а всички имаме нужда от това.

Попитах понеже пробвахме какви ли не добавки и илачи и влияят много възбуждащо и общо взето не ни понасят!Та за това моля да ми споделите опита си / успешен и неуспешен/ с конкретните  медикаменти/добавки/! Почнах да си мисля че само на моя син нищо не му понася!

Последното не е лоша идея, но съм кърмачка та за сега не е приложима  Wink

# 152
  • Пловдив
ZLAMOMA и аз на патерица да ти пожелая да ти е жив и здрав юнака, да ви радва много, да е щастливо дете.

# 153
  • София
Мама Иги да си затвори едното око за малко  Wink
Не мога да не честитя и аз на патерица.Да е ти е жив и здрав малчо скъпа.Нека има щастлив живот и мноого късмет  Hug

Последното не е лоша идея, но съм кърмачка та за сега не е приложима  Wink

Не четеш скъпа, не си се поинтересувала  Wink
Има чай подходящ за бебета, значи и за кърмачки.В тази тема препоръчват и чай Мате за бебе, аз лично ти го препоръчвам за тебе.Пием ги и двата в къщи неподсладени охладени вместо вода.Поинтересувай се какво се очаква от тях, ако се пият редовно.Освен това изглаждат бръчките, защото прочистват организма Mr. Green - за мен става въпрос  Blush

# 154
 Hug Hug Hug!
ZLAMOMA с голямо закъснение ти честитя рожденника-жив и здрав да е smile3510!
Аз също съм давала нао син шу  цяла година.Малкият значително се уснокои от него,но нямаше напредък в развитието.Засега сме на друга терапия,но може би пак ще се върнем към китайската.

Днес се ядосах на госпожата в градината.Вчера си направих труда да сваля от нета основните характеристики и проявления на деца с хиперактивност и дефицит на вниманието,за да и ги дам тази сутрин.След обед,като го вземам,тя /през прозореца на 2-рия етаж/ ми заявява,че с колежката и са категорично против това,детето ми да е хиперактивно.Според тях,той се вписва в критериите за аутизъм като изтъкват това,че не се включва в игрите с децата и по принцип трудно общува с тях "те го търсят,а той ги отбягва".Не иска да разговаря и с госпожите.
Аз отново и отново чета за хиперактивността,и си мисля,че отговаряме по 90% от точките.Докторката -невролог,също го води като хиперактивен с аутистични прояви.Незнам как така с лека ръка,нашите госпожи смятат,че могат да не приемат диагнозата и да ми кажат че всички деца я проявяват.Незнам дали са прочели задълбочено това,което им дадох/следобед ми го върнаха/. bash

Ще има да се обясняваме доста още с тях  ooooh!.

Как да различаваме проявите,които са характерни и за хиперактивност и за аутизъм,като стериотипите;раздразнителност;струва ни се,че не слуша това,което му се говори;

Имам толкова неща да пиша,а все не ми остава време Embarassed.

bouquet  bouquet  bouquet

# 155
Благодаря ви за милите пожелания! Hug

# 156
мила kely,
какво да ти кажа?моята хиперактивна второкласничка вчера била изпратена по време на последния час при психоложката на училището ,за да я поукроти.била невъзможна по време на часа.като я прибирах на обяд разговарях с психоложката и тя ми каза ,че дъщеря ми е много забавна и не вижда при нея някакъв проблем?????? newsm78Госпожата също не е наясно що е то хиперактивност.да не говорим когато беше в детската градина-пълно неразбиране от страна на госпожите-едва ли не моето дете беше черната овца на групата.че не може да рисува-вярно е,но правилно ли е да й хвърли рисунката в коша,защото не била хубава???? Sick Sick
така,че напълно те разбирам и си мисля,че просто някои хора не са достойни за професията учител. newsm78
вече се отчайвам-отвсякъде неразбиране! Sad Sad.но няма да се дам!ще се боря за моето слънчице!!! Hug
желая ти успех! newsm10

# 157
че не може да рисува-вярно е,но правилно ли е да й хвърли рисунката в коша,защото не била хубава???? Sick Sick

#Crazy #Crazy #Crazy
Това, ако ми се случи на мен, направо не е истина какъв скандал ще спретна, направо на балон ще ги вдигна!!!

Моя също не може да рисува, но бях много радостна вчера като рисунката му беше на таблото заедно с тези на другите деца. Те рисували къщи, а нашия нарисувал 10 стълби.  Joy Изобщо не знам каква е била зададената тема, но факта, че е нарисувал някакъв предмет , направо си беше гордост за мен.
Защото в къщи е голяма борба за това рисуване, ляга на масата, не иска, казва, че го боли главата като го карам да рисува. И оня ден направо онемях, Влизам в стаята и той веднага "тати го направи". Питам "кое" и поглеждам на земята моливите, всички до един , отгризнал им върховете, от страната за писане. Не знам как е успял без да си счупи зъбите.  Shocked И обяснението му "никога повече няма да рисувам".  Confused
Но явно в градината сред децата не му се струва толкова гадно занимание това.

# 158
Мисля ,че на тези деца трябва да им се дава повече кураж и увереност в собствените възможности.Така предполагам ще влагат повече старание и поне ще се опитват.Разбира се трябва много внимание и такт от родителите и най-вече от учителите.Горките деца не са виновни ,че са такива.А ние трябва да им помагаме с много любов,защото ако престанат да усещат нашата подкрепа просто няма да се развиват към по-добро.
Успех!!! thumbsup Two Hearts bye

# 159
Искам още да споделя с вас,че колкото повече пораства моето хиперактивно дете,толкова проблемите стават много по-сложни.Това,което беше в детската градина е нищо в сравнение с това ,което става сега.Вече във 2 клас тя е по-изградена като характер и е много по-чувствителна дори към най-малкия упрек или обида.Реагира истерично,реве и дори се дере с нокти по лицето.Когато я накарам нещо да направи първо тропа с крак,сърди се и чак след това го прави.А като малка беше по-изпълнителна.Какво да ви кажа?! ThinkingПо някога не знам и аз какво да правя... newsm78
Желая ви много кураж! Heart

# 160
Искам първо да честитя със закъснение, но от сърце, рожденният ден на палавникът на Зламома. Да ти е жив и здрав, миличка! Heart Eyes
Аз още не съм се отърсила от днешния стрес. Викнаха ме на пожар в детската градина, че Мими лошо си е боднала окото с химикал. Получило се е нещо като кръвоизлив и изглежда страшно. Учителката ми обясни, че се е случило по време на урок. Писали някакви букви, тя и държала ръчичката и Мими направила рязко движение с химикала към лицето си. Добре, че в крайна сметка острата му част е била насочена надолу. Заведох я на очен лекар, и наистина се оказа, че Мими просто е имала късмет. Днес ще си се гледаме.
А вчера бях изключително горда от нея. Учителката я похвали, че пише страхотно буквата В и дори и беше сложила печатче като отлична оценка. Grinning bowuu
siy, искам да те питам какво е развитието в говорно отношение на твоята кукла? Справя ли се добре? И още да споделя, че аз вече спрях да търся разбиране от околните, от родителите и учителите. Жалко, но факт - не ни разбират или не искат да го направят. Просто станах един вид "адвокат" на собственото си дете. Не ме интересува кой какво мисли. Това е моето дете и моят живот!
Рисунките и апликациите на Мими винаги са стояли редом до тези на другите деца. Но тази учебна година нещата вече стоят по друг начин... Рисуват по зададена тематика, а Мими трудно можеш да я вкараш в рамка, освен ако не стоиш до нея и да направляваш процеса (на рисуване например). Та вече и нашите рисунки не висят по стените, но какво от това? Аз зная какво умее тя. Другото не ме вълнува.
veni_b, за лекарствата. Мими е пила единствено Тиоридазин, който би трябвало да има успокояващо действие, но на нея и действаше обратно - превъзбуждаше я. Shocked С риск всички тук да ми се скарат, но аз съм взела вече решение, ще опитам лечение (разбира се, думата не е съвсем уместна) с някакъв стимулант за концентрацията. Още не ни е предписан от лекар, но веднага щом стане факт, ще пиша тук и ще разказвам как или дали въобще детето се повлиява от него.
До сега се лекувахме с класическа хомеопатия и като цяло не съм доволна или поне нещата се случват адски бавно и не мога да кажа категорично, че напредъкът се дължи на нея. Другото към, което съм се насочила е китайската медицина, за сега отзиви не мога да дам, но непременно ще ви държа в течение. Опитвала съм да давам на Мими успокоителни билкови чайове, отказва ги категорично. Не обича! В момента давам рибено масло, витамин В1 и В6.
Имаше момент, в който и правихме масаж със сусамово олио, препоръчано ни от един човек практикуващ йога, като успокоително средство. Общо взето опитвам много неща. Правя масаж на врата, това действа на Мими страхотно и се излива водопад от емоции. Grinning Купила съм успокояващият спрей с лавандула "Лека нощ" на Орифлейм и пръскам с него дрехите, леглото и, в стаята, а понякога и зад ушичките.
Стига толкова, че то роман стана. Mr. Green
Искам специално да благодаря на Парапланерчето за инфото за музикотерапията по Томатис. Ще запиша Мимка непременно на посочените дати.

Последна редакция: ср, 05 ное 2008, 13:54 от Мари_Анка

# 161
Аз още не съм се отърсила от днешния стрес.
PraynigБраво, че не е нещо по-сериозно  Praynig. И аз се страхувам от такива моменти. Миналата седмица се прибирахме от логопед и Мирито през цялото време не ми даваше да го хвана за ръчичката и все към едното си пръстче гледаше. Майка ми, която го беше взела от градината каза, че откакто го е взела от там и докато го е водила към логопеда все пръста си гледал. Като реших да го видя какво толкова има /като си мислех, че сигурно е някоя кожичка около нокътя/, гледам едно трънче се забило. Извадих го, не беше нещо сложно, но само като си помислих колко време му е стояло в пръстчето и никой не му е помогнал /майка ми не го е видяла, не е добре със зрението/. И то милото като не може да си каже, насочвало е с поглед и действия ама кой да разбере  Rolling Eyes
С риск всички тук да ми се скарат, но аз съм взела вече решение, ще опитам лечение (разбира се, думата не е съвсем уместна) с някакъв стимулант за концентрацията.
Не напротив, изобщо не мисля нито да ти се карам, нито да те упреквам. Ти си знаеш най-добре детето. Каквото и да направиш, не го правиш с цел да влошиш положението. Не се знае точно при твоето дете какво ще му повлияе. Било то и медикамент - стига да сте доволни вие, това е най-важното. Нашето мнение тука не е от значение  Peace

# 162
Мари_ Анка,в говорно отношение моето момиче не е много добре.Нямамаше 4 г.,когато започна да заеква.Оттогава сме по логопеди.На моменти сме много добре ,но на моменти не може да си каже и името.Имаме проблеми при оформянето на изреченията.Работим по въпроса. Peace

Последна редакция: ср, 05 ное 2008, 16:45 от siy

# 163
Здравейте и от мен:)
Зламома,освен моите благопожелания за рожденния ден на патерица на детенце, аз искам ти, винаги да звучиш така обнадеждено и с конфидент.Карин дом е благословено от Бога място.Дано да има повече такива сентрове Hug  bouquet
Siy-разкажи повече за твоето момиченце-кое повече ви притеснява поведението или говора?Присъединявам се към Марианка-бъди адвокат на твоята хубавица,но не изпускай интеграцията с...учителите.Дръж на диалога с тях.Винаги поддържай  позицията :"А вие като педагози какво ще предложите?"Чета и следя с интерес и съпричастност Hug
Марианко-ти до къде стигна с търсенето на асистент на Мими.При нашето момиченце (2002 г) точно този "кака" замества учителката в обясненията на детайлите и "показването на играта".Радвам се много на вашето"В" и ви пожелавам да бъдете по-внимателни при писането.Те всички деца понякога в прилив на силна емоция недооценяват координацията на ръцете.Нека слагат Мими по-близо до учителката, т.е да и е в периферното зрение.Те с химикалки ли пишат при вас или с моливи?Да знаеш ,че много помагат тези гумички(надяващи се в/у химикала или молива",които "запомнят" положението на притискането на пръстите.Ръката става по-тромава при резки потрепвания.
Кели-на вашите лелки или учителки им намери по-добре разпечатки не на диагнози, а на стратегии при работа с поведенчески дефицити.Давай им кураж да използват  въображението си,да ПРАВЯТ играта-щото ми повярвай,че и останалите деца ще бъдат приятно удивени и ангажирани... LaughingТи имаш ли възможност да отидеш да им помагаш за няколко часа-всмисъл лелките да видят ,ти,как общуваш и комукираш с детенце? newsm78 Hug

Последна редакция: ср, 05 ное 2008, 18:45 от veselcheto

# 164

Аз още не съм се отърсила от днешния стрес.
Мари_Анка, надявам се, че всичко е наред с оченцето и бързо да се оправяте.
По отношение на твоето решение за лечението, смятам, че си взела информирано и отговорно решение за доброто на детето. Чела съм излседвания и е факт , че много деца се повлияват добре от подобни медикаменти. В крайна сметка, ако няма ефект или той не е положителен винаги можете да ги спрете.

Колкото до лекарствата и добавките и аз съм опитвала с какво ли не. Давала съм и продуктите на Аквасорс и Ескимокидс и разни витамини. И друг път съм споменавала , че от няколко месеца давам пикногенол. Смятам, че влияе добре на детето. Отзивите от логопеда и от градината са положителни.

Общи условия

Активация на акаунт