Хиперактивност с дефицит на внимание - тема 6

• 61 048
  • 482
  •   1
Отговори
# 255
Искам да ви питам нещо. Вашите деца знаят ли имената на всички деца от групата в градината?

Всички имена  на  децата   в неговата  група   ги помни  , всеки ден ми разказва како са яли   ,питам най - подробно като се започне  от закуската ,обед  ,и след закуска  ,какво  са ги учили и  какво е трябвало да напише  Laughing Най подробно ми се   обяснява  Flutter За което много се радвам  Peace
Откъде разбрах че знае всички имена   скоро имахме  празник в  дет .градина 25 год юбилей
направиха на  всички деца  костюми  ръчно ушити  много много  красиви ,благодарение  на хореографи имаше   за всяко дете танц на сцената ,имаха обща снимка на децата и на учителката  още в колата с пръстче ми показа  кое дете как се казва Laughing

# 256
Да, и Мими знае имената на всички деца в групичката. Мисля, че ги научи още в първа група, когато още не можеше да прави изречения, но имената не бяха проблем. Rolling Eyes Блувелвет, и аз като теб все разпитвам какво са яли и какво са правили. И понеже рядко отговаря веднага след зададения въпрос, аз настоявам и повтарям. Нямам представа дали това я изнервя, но определено се дразни, когато трябва да ми изброи какво е яла през деня в ДГ. Все пак споменава няколко неща. Помня, че в началото, когато започна да споделя за храната, на следващия ден проверявах менюто (стои залепено на стената в ДГ), за да видя, дали ми казва истината.  hahaha Толкова невероятно ми се струваше... И така се радвах!
За заниманията в групата обаче не получавама достоверна информация от нея. Там отговора е неизменен - играли са и са писали чертички.  Confused Та в този ред на мисли, браво на Дани! Grinning

# 257
Никога нямам проблеми с отговорът на въпроса "какво яде днес в градината". Той е само един "хляб" и е верен.  Laughing

# 258
и аз като теб все разпитвам какво са яли и какво са правили.
Мдам..и аз питам. И от трите си деца отговора, който получавам за това какса прекали деня е един - какво правихте "НИЩО", какво ядохмте "ХРАНА", каква храна: "ЗА ЯДЕНЕ" Shocked, не играхте ли? "ИГРАХМЕ", на какво? "НА ИГРА", не писахте ли? "ПИСАХМЕ", ами приказка не ви ли четоха"ЧЕТОХА НИ" за какво беше приказката"НЕ ЗНАМ" ...та това май е естествено за повечето деца.
в тая връзка да ви напиша нещо смешно....
Моя големия син в  първи клас ми каза - нашата учителка никога не яде, не ходи до тоалетна и не се къпе  Shocked  Shocked Shocked
-Защо така мислиш?
-Ами тя каза, като се прибере от работа и заспива, сутрин докато си отвори очите и бяга на работа....
 Joy
И после айде да очакваме децата да споделят.... Mr. Green

# 259
  • София
Ами ще споделят каквото им е направило впечатление.Не ги интересува какво са яли, или какво са учили, ама е редно да ги интересува какво са играли.Например дъщеря ми надълго и нашироко ми обясняваше в предучилищната за гадните си съученички Петя и Лора.Как те са казали това и онова, и не са прави.Как са я обвинили, че е нарочно се облича с поли за да я харесват само нея момчетата.И как тя не е виновна, а ти мамо  smile3518 ми даваш дрехите сутрин.Естествено пропускаше да разкаже, че се целуваше с момчетата  Mr. Green
Мишо отдавна ми разказва какво е ял в детската, знае имената на децата и фамилийте им даже/типично за диагнозата му де - тези неща лесно ги помнят/, но никога не ми сподели какво е играл, и с кого.А мен основно това ме интересува.Когато го попитам как му е минал деня и казва - не ме притеснявай.Имам два чалъма с които успявам да разбера какво е правил, ама гледам да не го натискам - нали трябва да се чувства уверен.Надявам се спонтанно да сподели някой ден.
А, и още нещо - дъщеря ми миналата година не помнеше на някои деца имената.Просто с тези деца не общува, и не си е дала зор да ги запомни.Същото беше и в детската.

# 260
Катинка, и Мими е запомнила фамилиите, но само на децата с еднакви имена. Mr. Green Например в групата са 4 броя Мимита, 2 броя Рада и т.н. И за техните имена задължително вървят с фамилията. Тя отговаря на въпроса с кой си е играла, но не и на какво. Confused Аз най-много обичам да я питам "Кой те гушка днес?" и неизменно получавам отговора: "Никълъс!"  Mr. Green Май е харесвана мадама моята Мария, щото преди няколко месеца я гушкаше Наско. Mr. Green
Развесели ме с разказчето за твоята щерка красива. Heart Eyes Да си призная, и аз не помня имената на всички съученици от гимназията, даже и на състудентите от групата. Embarassed Причините са същите като на твоето момиченце.
В петък ще имат тържество в ДГ и вече е научила стиховете на половината дечица от групата. И разиграва програмата. ooooh!

# 261
  • Пловдив
хахаха, много смешни констатации са направили малките и много точни де....когато баткото ни беше в първи клас ми споделя - Мамо, пък тази ми каза, че ме харесва, да я набия ли???? Joy Joy Joy

# 262
Moмичета, здравейте! Grinning
Аз още съм под въздействието на емоциите от тържеството в ДГ тази вечер и влизам да ги споделя. Мина перфектно! Не съм вярвала, че това мога да го кажа аз! Само като си помисля, че това беше абсолютен мираж преди две години.
За първи път гледах тържеството заедно с другите родители, а не седяща при децата. Макар че точно такава роля ми бяха отредили учителите (обичайната де). И за първи път не се наложи.  Grinning Откриването започна с танц в три части и моята Мими беше включена в последната шестица от момиченца. Само там се наложи да стоя при нея, за да я задържа, защото на репетициите е искала да танцува постоянно. Но изобщо не се наложи, тя си изчака реда търпеливо. Беше най-красивата златна рибка, която съм виждала (нали си е моята Mr. Green). Каза си и стихчето, сам сама, няколко крачки пред децата (изискване на госпожата). А на мен очите ми се насълзиха от щастие. Взе участие дейно и в пеенето. Това, което забелязах, беше интересно за мен. В моментите, когато и доскучаваше започваше да гледа разсеяно някъде на страни, въртeше си герданчето (има си едно сребърно синджирче на вратлето) или го поставяше в устата. И помен нямаше от стериотипните движения, които неизменно се появяват в такива моменти, когато вниманието и не е ангажирано или просто губи интерес. Много се опасявах, че може изведнъж да се разтича и разскача, но не мръдна от мястото си.  Shocked Непременно ще ви покажа снимки. Костюмчето и беше страхотно - златисто късо потниче и панталонче, разскроено от коленете на долу. Беше златна рибка! Heart Eyes

Последна редакция: сб, 06 дек 2008, 09:07 от Мари_Анка

# 263
  • София
Мари_Анка, страхотен пост! Много се радвам на успехите на Мими, тъкмо мислех да те питам как е на танците.  Хайде чакаме снимките! Hug

# 264
Таня, благодаря ти от сърце! Hug Пожелавам от сърце да се връща на всички! И да запазим вярата в децата си, за да вървят те напред.
Сетих се вчера за една комична случка. Шест момиченца от групичката бяха златни рибки, съответно с еднакви костюмчета. Наредени бяха в редичка и си чакаха реда да излязат на импровизираната сцена. Сред тях беше и Мими. Аз стоях до нея в този момент, да не би да изкочи на сцената, докато танцуват другите деца. Едното от момиченцата беше по-пълничко и голото коремче беше щръкнало. Мими забеляза, посочи коремчето на детето и каза: "Михаела има бебе в коремчето."  Laughing Децата се разсмяха, но Михаелка се сконфузи и започна да си дърпа потничето. Та се налагаше да и обяснявам, че Мими се шегува.
И друго да споделя. За първи път успях да се абстрахирам от това непрекъснато да сравнявам моето момиче с другите деца. Вместо това, си спомних от къде тръгнахме, до къде бяхме стигнали миналата година и къде сме сега. И се зарадвах. Насладих се на момента. А едната учителка, след тържеството, вече в съблекалнята поздрави Мими, че се е държала достойно и се е представила чудесно. bowuu
И за да ви развеселя отново, ще споделя още една весела случка от тържеството. Имахме си почетни гости - председателя на Общинския съвет на гр. Стамболийски, както и представители на Общината, които подариха торти и нов килим за стаята на децата. И председателя дръпна една реч, в която вместо да каже, че децата са се изградили, той се изръси, че са се изродили. hahaha

# 265
Мари_Анка, поздравления за златната рибка Мими   bouquet
... Вместо това, си спомних от къде тръгнахме, до къде бяхме стигнали миналата година и къде сме сега. И се зарадвах. Насладих се на момента.
Това ми хареса много  Hug Дай Боже всекиму такава радост! Чакаме снимките от тържеството.
Понякога вглъбени в това какво трябва да правят, сравнявайки ги с другите деца и ежедневните занимания с тях забравяме наистина откъде са тръгнали и какво са постигнали до момента. Наистина ни трябва някой отстрани да ни го каже или ние да погледнем с по-малко критични очи  Wink.
А на мен ми е мъчно, че в нашата група тази година няма да има дядо Коледа, заради карантината. А и ние в момента сме с варицела. Но здраве да е! Надявам се до празненството с дядо Коледа на Карин дом да сме оздравели  Simple Smile

# 266
martin4e.оздравявайте, че ще ви чакаме на тържеството и ние ще сме там  bouquet

# 267
  • Пловдив
Майчета, къде се губите вече трети ден newsm78 Май започнахме приготовленията за дядо коледа и форума замря.....

# 268
Тук сме. Аз току що изпратих социалната работничка. кандидатсвам по новата програма за личен асистент, който искам да ползвам като помощен педагог един вид. Мими се нуждае от такъв в предучлищната група. Идея си нямате на какви въпроси се налагаше да отговарям. Sick

# 269
Виждам, че все по малко пишем напоследък, надявам се това да е , защото проблемите с нашите дечица намаляват.
Днес имам радостен повод и аз да похваля моя малчуган. Както знаете болната ми тема рисуването - днес оцвети една картинка без да излиза изобщо от очертанията. Чак не можех да повярвам, при все, че рисуваше без желание, само и само да се съглася да му пусна един филм след това. Видимо отегчен и разсеян, но резултата беше страхотен.
Сега поне знам, че много повече се лигави, отколкото не може. Ще затягам дисциплината.  Mr. Green
В сряда от ресурсния център бяха организирали детски купон за всички деца от центъра , веселбата беше голяма.  Party
 И не наричаше ресурсната мама, а вече и казва госпожо.  Grinning Да не говорим, че я е карал да му чете приказки, нещо към което до сега не е проявявал интерес, в смисъл още на второто изречение се отегчава и разлиства на бързо, казва край и готово. А сега сам е пожелал и е изслушал две приказки една след друга.
До сега съм забелазала , че някак на скоци се движи в развитието си, на определени моменти изведнъж като че ли пораства и сега сме точно в такъв период, за което съм много щастлива.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт