В Дюканския отряд никога не чувствам глад - 127

• 39 993
  • 958
  •   1
Отговори
# 750
  • Варна
Олелеееееееее, отидоха пропорциите на всички кексчета и палачинки  Twisted Evil
И всички досега сме се оливали с триците.

Благодарско, Орелия, това е се вика новина.

# 751
ми то така много тъпооо искам си 3те лъжици трициииииии
имам молба ако евентуално някой намери книгата сканирана или качена да се обажда
че чак след нова година ще има кой да ми я донесе
обичам ви
а и една мацка пита за трушии и домати в шише - може ако нямат вътре захар и олио. Аз си направих такива!

# 752
Здравейте момичета и момче,

имам един (може би тъп) въпрос за овесените трици, дето ме терзае:
Дали действието им (подпомагат перисталтиката на червата и "попиват" калории, холестерол и т.н) не зависи от "вида" им - обикновено са като люспички (поне тези, които аз съм виждала), но за сладкиши трябва да се смелят на финно брашно? Дали така не им се намалява действието?
Ако този въпрос вече е обсъждан, извинявам се предварително, но аз не открих нищо.

Току-що видях информацията, която пусна Орелия относно позволеното количество за 1 и 2 етап и ... май моя въпрос не е от най-наболялите... ooooh! Но може би пък в книгата има отговор на него... newsm78

# 753
  • София
Ори, уби всичко деЦко в мен  Sad Sad Sad отиде ми палачинката  Sad

# 754
  • Пловдив
Ами според мен отново имаме тема за размисъл. В първата книга е написано:

"Вземете една супена лъжица житни трици, две супени лъжици овесени трици , един жълтък или едно цяло яйце, според ....." - стр. 76 - палачинката, която редовно си я правят повечето дюканки.

От една страна може би човекът е имал наистина предвид само 2 лъжици овесени трици и 1 пшенични. А откакто има Дюкан във форума се е заместило с 3 лъжици овесени. От друга страна в цитата, който Ори дава е казано 1 лъжица с връх през ударната фаза и 2 лъжици през втората. Ако приемем, че те също са с връх отново стават 3.  Thinking Не знам вече какво да мисля, всеки явно трябва да си прецени.  newsm78 И още подобни мисли ми се мотат из главата, да видим накрая какво ще измъдря.   Crazy

Редактирам, защото пак погледнах цитата на Ори - имате право на една и половина супени лъжици овесени трици. С връх! Преводът май пак е ....  Sick Аз лично не мога да преценя как се мери една и половина лъжица с връх. Една с връх - да , ама половината към върха ли е или отделно още половин  newsm78

Последна редакция: вт, 07 окт 2008, 17:57 от ЗлаВещица

# 755
ОРИИИИИИИИИИИИ къде се загуби бе душо .... изкъшавах се тези дни да ти звънна ...ама нали съм блейка и смазана от бачкане ....
абе да ти кажа заподозрях аз трите лъжици трици ,,,,...че и аз ги товаря с връх ... ама ей на ...сега сменям постановката ..намалявам дозата на фуража с 1 лъжица и без това правя някакво подобие на питка ...с 2-3 яйца около 100гр извара 2с.л к.мляко и триците ... всичко това на хартия за печене ..и ако не го забравя го омитам след 20 мин ...ако не ...гризвам малко въгленче от трици ,...или просто го изсипвам в кофата за боклук и зареждам нова доза

blumchen_fee ...по въпроса съм пълна невежа ... виждам че едни са по дребни други по едри ...ама къде да търся машна да ги меля ..че и сложни сладкиши да правя ... каквито трици имам такива ги бухам в тавата

# 756
Още не съм си взела новата книга , но дали са две лъжици с връх или три нормални равни лъжици е все едно  / Вещи  Heart Eyes Hug /
А това го копирам от етикета на опаковка трици :
Овесени трици – 200 гр пакет
1.50lv
Овесени трици – 200 гр

Произход - Германия
Овесени трици – 200 гр
Овесените трици имат малко калории, но много фибри и протеини. И докато в пшеницата има предимно неразтворими фибри, то в овесените трици е най-високо съдържанието на разтворими влакнини. Овесените рици са богат източник на ненаситени мастни киселини омега-3, регулиращи нивото на холестерола и помагащи за пълното усвояване на витамин С в тялото. Три супени лъжици овесени трици на ден понижават нивото на холестерола в кръвта с около 3%, при това ефектът е на лице и тогава когато се яде храна богата на мазнини.

# 757

имам молба ако евентуално някой намери книгата сканирана или качена да се обажда

Аз ще я сканирам, но вероятно уикенда чак, че имам други грижи сега.

krikri Hug На твое място нямаше да се шашкам, а щях да си ям палачинката с 3 лъжици трици Twisted Evil Ти можеш да си го позволиш.
Цоци, то аз ти обещах да се обадя ooooh! Hug

След малко ще препиша и още някои неща, които са любопитни.

"Една супена лъжица трици тежи малко повече от 12 грама. Ако когато поемат течност, триците увеличат обема си примерно 25 пъти, теглото на една супена лъжица ще достигне 300 грама. При 3 лъжици на ден това прави 900 грама, тоест близо килограм, запълващ значителна част от стомаха."

Е не знам преводът ли що ли, но е пълно с  недосмислици и противоречия!
" През ударната фаза - кратка, но резултатна и мотивираща - е добре да се взема по една супена лъжица трици дневно.
През следващата, смесената фаза, която води до желаното тегло, препоръчвам 1-2 супени лъжици на ден в зависимост от броя на килограмите, от които искате да се отървете."

Последна редакция: вт, 07 окт 2008, 18:16 от Орелия

# 758
  • София
Здравейте мили мои дюканчета,

искам да споделя с вас моите разсъждения за книгите на Дюкан.

Първата му книга е неговия връх - там според мен е неговото откритие за режима Протал.
След това става известен, всичко му се публикува в милионни тиражи (например втората книга е пълна безмислица на места, отричаща дори собствения му режим newsm78, но аз като  примерен книгоман си я купих, както ще купя и третата...)

След това му се услажда и започва да пише (или да му пишат) трудове..... Е това ни е познато, вече сме га видели, както викат у Петричко...

Та, по същество, карайте си по първата книга и да не ви пука.

Всички сме отслабнали с по 3 лъжици трици и не сме умрели, а напротив!!!!!!!!
Който иска, да си купи и третата книга, но на мен дори втората ми се струва не дотам свестна.

А може и да съм му обидена малко, щот не ни отговори гадината му френска - а тогава все пак му писах, че тук групово бяхме свалили повече от 3000 кила... Поне можеше да се похвали с нас ...

Айде, да сте живи и здрави и много готини! Hug Hug Hug

# 759
Нелсън , ще чакам да видя при теб какъв е резултата, нещо ме е страх да се престраша

# 760
  • София
Орелия, искам да те питам нещо несвързано с Дюкан а с котки, ама ти е пълна кутията - можеш ли да я прочистиш или да ми дадеш мейл???

# 761
Здравейте Дюканки и Дюканец,
 Днес съм безкрайно щастлива, защото свалих още 1 килограм за една седмица в трета/ спазвам я по устав!/ newsm44 newsm44 newsm44
Момичета и Момче, Щастлива съм, че ви има, че ви срещнах и че се присъединих към Вас!  smile3525 smile3525 smile3525
 Hug за всички

# 762
  • Варна
Люси, душица, не му се сърди на човека... Може, пише...  Laughing
А ние сме адаптирали режима му по български, с нашите си продукти, лъжици и вкусове. И като погледна - всички свалят. Така, че две с връх или три равни - май не е от такова голямо значение.
А Дева питаше, дали може трици на дечица - Дюкан сам казва, че  еприготвил първите палачинки на дъщеря си в тинейджърска възраст.

# 763
Давам отчета , минавам през банята и отивам в кревата:
Закуска - 1/2 култура с 3 с.л трици
10.30 - 1/2 култура
Обяд - Пилешко филе на скара
Вечеря - около 1/3 печено пиле

Вода - 2 л.
Кафета - 2 дълги.

Лека нощ и сладки сънища!

# 764
  • София
Ivi4ka, ами мечка страх - мене не. И без това вече съм на 1,5 от целта си, така че ще рискувам 2 или 3 етапа от 2П/7П, пък ако тръгна нагоре и не се получи, ще изпраскам едно 5/5 и ще влизам в трета.......... пък каквото стане - да става. Ще трябва да се примиря, че ще трябва да си подбирам кройките на панталоните ......... добре, че след изтощително и неудовлетворително обикаляне по магазините открих, че се завръщат панталоните с висока талия, широк колан и по - свободни крачоли ....... като нямам красив бедър за тесни панталони, то поне имам много изразена талия, точно за тази кройка.  newsm78 smile3503  

Общи условия

Активация на акаунт