Как броите на колко месеца е бебето ви?

• 13 166
  • 163
  •   1
Отговори
# 90
Бебето е на 5 месеца и 1/2 , но е в средата на 6тия..
Като се роди е в първия си месец, но го навършва след 30 дни..

# 91
Пет месеца и половина или средата на шестия. Определено вече не е само на пет месеца, а не му достига половин месец, за да се каже, че е на 6.
До 5-6 г. всеки месец е важен при растежа на детето, затова не може да се закръгли ако е на 4.5 да казваме, че е на 5, а уточняваме и месеците.
 Както при възрастните хора. Никога не би казала за себе си, например, че си на 24 г. и 5 месеца. Просто си на 24.

# 92
5м. и 13 дни си е = на 5м. и 13 дни! А и отговора е във въпроса - казваме 5 месеца и 13 дни,а не 6 м. без 18 дни........

# 93
Включвам се отново! Mr. Green

Днеска беба стана на 6 месеца  Heart Eyes и получих мейл от www.babycenter.com, където съм абонирана, че моето бебе е вече на 6 месеца и 1 седмица!  Peace Peace

Плюс това, ако например едно бебе е на 11 месеца и 2 седмици, никой не твърди, че е на 12 месеца и 2 седмици, нали?!? newsm78 newsm78 #Crazy #Crazy

# 94
Включвам се отново! Mr. Green

Днеска беба стана на 6 месеца  Heart Eyes и получих мейл от www.babycenter.com, където съм абонирана, че моето бебе е вече на 6 месеца и 1 седмица!  Peace Peace

Плюс това, ако например едно бебе е на 11 месеца и 2 седмици, никой не твърди, че е на 12 месеца и 2 седмици, нали?!? newsm78 newsm78 #Crazy #Crazy

и аз съм абонирана, и да - мейлът потвърждава това, което казах преди - след като е навършило 6 месеца, още на следващия ден бебето ти вече е в първата седмица от 7-мия си месец.

що се отнася до втората част на въпроса ти, тя не е коректна. бебето е на 11 месеца и две седмици, но е в 12-тия месец от живота си. както и преди, пак питам: ако бебето от темата беше на 13 дни (махаме 5-те месеца за по-лесно), щяхте ли да кажете че е на месец и половина? или то е просто в първия си месец (съответно 6-тия)? много е просто.

# 95
А бебе на 15 дни кой месец кара?  Laughing Сега ако кажете, че нулевия, ще кажа: привет, колежки програмистки  Sunglasses  Hands Clap atwork но все пак в реалния свят хората обикновено почват да броят от едно  Mr. Green

# 96
  • Бургас
Средата на шестия месец 

# 97
  • Бургас
На 5 месеца и половина.

# 98
Гледат се навършените месеци. Ето моята дъщеря е на 3 мес и 10 дни, казвам, че е на 3 месеца, защото още не е навършила 4. Същото е и при нас възрастните- навсякъде те питат навършени години. Аз също се бях объркала с гестационните седмици, мислех, че се смята гестационната седмица, която е започната, докато гинеколожката ми не ми разкри заблудата ми- навършената седмица се смята.

# 99
Ако бебето е на 5 месеца и 13 дни го броя за пет месеца.
В момента моето бебе го броя за три месеца и баткото за 5 години и половина.

# 100
  • Пловдив
Бебето е на 5 месеца и 1/2 , но е в средата на 6тия..
Като се роди е в първия си месец, но го навършва след 30 дни..

Абсолютно вярно! Peace

# 101
Много се обърка темата. Да правим все пак разлика между "В ШЕСТИЯ МЕСЕЦ"  и "НА ШЕСТ МЕСЕЦА". Съвсем различни понятия са.

# 102
Според мен в средата на 6-тия месец. Пет месеца има навършени и още половинка от шестия си е направило newsm78

Така и аз го смятам.

# 103
Когато се изисква възрастта в определени документи - коя възраст посочвате - тази, която сте навършили или тази, която не сте навършили?

5м. и половина - си е пет навършени месеци, и шест - ненавършени.

Смятам,че никой не пита за ненавършената възраст.........Всеки се интересува от това, на колко си в момента........И това е реалността........

Може и да го сметнете за черен хумор или черен пример.......но все пак.....дядо ми бе роден октомври месец. Щеше да навърши 67г. тогава. Но почина септември месец. И на некролога записаха 66г. Може и да ги е започвал тези 67г., може и да ги е доближил съвсем.....но реално той не ги навърши........

# 104
То е на навършени 5месеца и половина, но кара 6-я.

Общи условия

Активация на акаунт