Как броите на колко месеца е бебето ви?

• 13 154
  • 163
  •   1
Отговори
# 75
  • Велико Търново
Аз просто бих казала, че бебето е на 5 месеца и половина Simple Smile

# 76
Menina, когато ти си била бременна на 5месеца и 13дни (примерно), какво си казвала, че си в петия или в шестия месец? Защото ако си казвала петия, няма как да си го докарала до девет месеца бременност. Последно си била в осмия  Joy

# 77
  • На морето!
Ми не помня какво съм казвала- най вероятно 5м и 13 дни. Родих 2 дни преди термин и не казвах, че съм в 10тия вече.

# 78
Ами замисли се тогава...по твоята логика излиза, че си родила в 8-я мес. защото само него си навършила. Термина ти е последния ден от 9-я мес и след като си родила преди термин, значи нямаш навършени 9мес.

# 79
според мен е навършило 5 месеца и кара 6,остават му още 17/18 дена за има пълни 6 месеца Peace

# 80
  • На морето!
Ами замисли се тогава...по твоята логика излиза, че си родила в 8-я мес. защото само него си навършила. Термина ти е последния ден от 9-я мес и след като си родила преди термин, значи нямаш навършени 9мес.
А ако родиш на термин раждаш в 10тия месец, ако преносваш и те питат в кой месец си- казваш в 10тия  Tired

# 81
Аз винаги го казвам така:в средата на 5-тия месец е,кара 6-тия.Не мога да си откъсна от езика да кажа:в средата на 6-тия е-не броя нещата по този начин,просто не ги и мисля по този начин. Rolling Eyes

# 82
Пети навършен месец! Peace

# 83
  • София
Въпросът беше следният- една мацка каза, че детето й е в проходилка от средата на 8мия месец, а то е на 7м и 13 дни.
Та от том тръгна всичко, иначе е ясно,че е на 7м и половина, но според мен е в средата на 7мия, не на 8мия месец.В анкетата дадох друг пример, за де не обидя майката, с която спорихме, но тя е тук и очевидно не е засегната, така че разясних.

Виж сега, предлагам ти следното:
Оцвети за всеки цял месец една цяла кибритена клечка, а за 13-те дни оцвети половин и преброй дали си в средата на седмата клечка или на осмата. Това е нагледен начин( око да види, ръка да пипне Wink . Не знам дали постът ми е нужен вече на 5-та страница и дали са успели да те убедят в предните страници, но имах търпение само първите две да изчета.

# 84
в 6 месец Peace 5 месец е навършил,почнал е шестия Peace

# 85
Въпросът беше следният- една мацка каза, че детето й е в проходилка от средата на 8мия месец, а то е на 7м и 13 дни.
Та от том тръгна всичко, иначе е ясно,че е на 7м и половина, но според мен е в средата на 7мия, не на 8мия месец.В анкетата дадох друг пример, за де не обидя майката, с която спорихме, но тя е тук и очевидно не е засегната, така че разясних.

Виж сега, предлагам ти следното:
Оцвети за всеки цял месец една цяла кибритена клечка, а за 13-те дни оцвети половин и преброй дали си в средата на седмата клечка или на осмата. Това е нагледен начин( око да види, ръка да пипне Wink . Не знам дали постът ми е нужен вече на 5-та страница и дали са успели да те убедят в предните страници, но имах търпение само първите две да изчета.
tchara, много точно казано Peace
Menina , поздарвявам те за темата. Mr. Green
За протокола: в 6 месец, среда, край все си е 6 за мен Peace

Последна редакция: нд, 05 окт 2008, 16:12 от Сенди

# 86
  • ВАРНА
Ами постът ми е на пета страница, но няма пет цели страници. Та кое как се брои ... newsm78  Laughing Mr. Green
Аз също казвам, че детето ми е на N месеца и N дни. Или на N навършени месеца.
Но по темата - детето на 5 месеца и 13 дни е в шести месец.
Разбрах от какво е провокирано пускането на темата ти, но все пак за такива маловажни неща да се отделя толкова време и нерви /от някои/ ми се струва напълно излишно.

Последна редакция: нд, 05 окт 2008, 16:45 от de3demonka

# 87
за мен определено това си е средата на 5тия месец и още няма навършен 6ти мес.Направо ме разбиват тези хора.

# 88
Бебето е на навършени 5 месеца и половина. Затова казвам, че е на 5 м. и половина.

Това е и моето мнение.
така е и за мен,все пак преди 6 месеца все още не е било родено... Mr. Green

# 89
  • BG
Най-лесно би ми било да отговоря - пет и половина. Чувала съм на чужди езици да се брои така (напр. на хърватски пола пет е четири и половина), но на български не говорим така  Thinking
Според мен отговорът е средата на шестия.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт