Момиченце или момченце, ФЕВРУАРЧЕ ще е най-красивото детенце!!!

• 13 458
  • 309
  •   1
Отговори
# 180
 Здравейте отново
kremucka , не се ядосвай, явно навсякъде е така.При нас също увеличават заплатите, само моята и на една колежка , която все още няма деца си остана същата.Аз понеже съм бременна , а тя потенциално опасна да забременее  Laughing И отношение се промени и въобще... ooooh!, ама засега още работя, пък ще видим докога.
Благодаря на мамите , включили се с инфо за Шейново.Аз се бях насочила за там, ама сега незнам... newsm78 но в Перник, където живея въобще не искам да е пак.Първото ми раждане беше бързо, обаче отношението и мърсотията...не искам и да си спомням, добре че всичко с мен и дъщеря ми беше ок.
Но има още и време, ще помислим.
Това е засега от мен...

# 181
  • Sofia
kremucka, ееееее това вече е върха! #Cussing out #2gunfire Ама как може такова нещо!?!??! Знам, че е лесно отстрани да се говори, ама аз такава гюролтия щях да вдигна...... #Cussing out И нямаше да си помислям да се връщам след майчинство там. Егати отношението! И тази твоята колежка направо не знам как се чувства Sad При теб поне причината е прекрасна и хубавото предстои  Simple Smile И отново адски се ядосвам, че за съжаление в нашата държава в такива случаи може човек да се оплаче на арменския поп  Crossing Arms Ти гледай да не се ядосваш повече и си излизай в болничен и хич да не ти пука! Ще си уплътниш деня, повярвай ми   bouquet
Днес вече писах и дано не ви досаждам, ама не се стърпях по този въпрос. Много ме възмущават такива неща!

# 182
Kremucka това не звучи правилно.  Може ли по закон това да се направи.  Ако бях аз, веднага завеждам дело.  Има си закони които трябва да се спазват от работодатели. 

Малее ако бях аз  #Cussing out , но това тук не може да се случи.  Отивам направо в работната организация и съдя.  Ще ми изплати 10 пълни заплати и майчинство и да си намери друга.

Но не се ядосвай, че бебчо е важен.  Hug

# 183
Албена, при вас това може и да стане. Обаче тук в България, вярвай няма как. Общо взето си прецакан, в повечето случаи, от работодателя, ако не по този, то по друг начин.

# 184
Янита,не знам за болница в София,в която присъствието на бащата по време на секцио да е разрешено.В Токуда със сигурност не е.Мога все пак да питам отново,но се съмнявам,защото въпросът е принципен.А що се отнася до способноста за поемане на грижите по бебето след секцио,то аз нямах никакви проблеми.Даже помолих изрично майка ми да не си взима отпуска заради моето раждане,защото само щяхме да се мотаем и двете из къщи,а на мен ми е по-спокойно аз да си разпределям ангажиментите.Вечер къпехме бебето с мъжа ми и общо взето по цял ден си почивах и се разхождах в парка.Мисля,че някаква помощ е нужна чак при второ дете.Иначе 3 месеца след раждането помолих майка ми да идва 3 пъти седмично за по 3 часа и ходех на фитнес,т.е. трябваше ми помощ за да ми остава и лично време,а не конкретно за бебето или за домакинска работа.

# 185
  • sofia
Момичета аз съм от тези раждали в Шейново 2006г. и съм изключително доволна(като изключим едната тоалетна и баня)и не съм дала и лев.Отношението на докторите на които попаднах беше страхотно също така на акушерките и санитарките .Това ,че детето не беше при мен през цялото време,за мен лично беше плюс.Успях да се съвзема доста бързо от раждането и за времето там успях да си почина и наспя(което след това не ми се е отдавало, тъй като си го гледам самичка.),а това че е хранен три дни с адаптирано мляко не му попречи след това да засуче като змей(така или иначе кърмата ми дойде чак на петя ден след непрекъснато слагане на гърдите и в болницата и в къщи)и така до година и три месеца.Така че не вярвам че ако някоя от вас има този \"проблем\" ще предпочете бебо да седи гладен ,но не и нахранен с адаптирано мляко.Сигурно ви звуча като лоша майка,но така расъждавам аз.

# 186
Cutesmallcat, сега влязох в страницата на Щерев и видях, че цените са в сила от скоро... това, за съжаление, означава, че моята информация е стара  Close Когато прди около месец ходих на деня на отворените врати и ме разхождаха насам-натам из клиниката специално питах за цената на разждането. Ноооо,..... трябва сериозно да се замисля май, а толкова бях спокойна, че поне това съм го решила. Както всеки месец и този с теб сме на една дата на преглед, аз съм от 17 часа, ще трябва пак да поразпитам. Странно ми е защо, например, в Св. София (на Мазнейкова) цената е по-ниска?

Живот и здраве, и това ще го измислим. Аз днес мисля за ФМ, дано всичко е наред и утре ще пиша.

bouquet

# 187
Албена, при вас това може и да стане. Обаче тук в България, вярвай няма как. Общо взето си прецакан, в повечето случаи, от работодателя, ако не по този, то по друг начин.

Нямам думи!  #Cussing out

# 188
vesves, кличе си нямаме, защотото бебека не можеше да се види. Пусна ни 3Д-то за малко, но освен някакво размазано петно друго не видяхме, за това не сме я и гледали и няма запис. При него на прегледа сте само вие (ти и мъжа ти примерно) и той. В дугата стая има една лелка дето само отваря вратата, вдига телефона и записва часове. Не я знам сестра ли е, но в кабинета определено не влиза.  

cutesmallcat, за часа при Марков задължително от сега се обаждай. Вчера я слушах жената как обесняваше, че за началото на ноември трудна работа да се намери час. Надявам се за края още да има свободни. Аз малко се чудя пък дали да не се пробвам при Димитрова.  Thinking

kremucka, направо нямам думи. Чак се чудя какви са тези хора. Излизай си болничен и хич не се ядосвай, то си е за тяхна сметка. Сигурна съм, че ще намериш с какво да си запълваш времето.  Hug

# 189
  • Sofia
Mecholana, да, по-ниска е цената при Мазнейкова - там сега след актуализацията е 1800 лв. Вярно е, че при Щерев напливът е голям, ама малко се оляха май... Абе ще питаме на 15-ти, ама няма голяма надежда да е помалко от 2350 лв. Ама здраве да е! Не е единственото място за раждане, я!  Mr. Green
Пак ще се разминем на прегледите, аз съм от 11.30h.
Успех утре! Всичко ще е наред!  smile3525

Vesves, txs за информацията! Още днес ще се обадя! Ти направи същото за Димитрова, че и там е олеле-мале с часовете!  Grinning

# 190
  • София
Янита,не знам за болница в София,в която присъствието на бащата по време на секцио да е разрешено.

В Св. Лазар беше разрешено преди 6 години, не виждам причина сега да не е. Принципно не би трябвало да има проблем на операцията да присъстват външни лица, независимо дали са бащи или други.

Последна редакция: вт, 07 окт 2008, 14:59 от Янита

# 191
  • София
мами, много се разписахте за това раждане.. имайте предвид, че има още доста време, т.е. може още някоя цена да се актуализира Rolling Eyes/

Иначе аз да попитам за Софийската срещата... остава си 25-ти от 13 часа, нали?
Искате ли да я драснем на първа страничка, а пък в другата тема ще се броим коя ще идва и коя ще пропусне?

# 192
Момичета, учудвате ме наистина!
До скоро обсъждахте майчинството. Останах с впечтлението че на повечето тук няма да са им излишни повече парички. Сега като чета за тези раждания за по 2350 лв. и нещо не ми се връзват нещата. Като родите в частна клиника, няма да сте по-щастливи, а по-бедни... не искам да тълкувате думите ми погрешно, но имам чувството че някои ви подвежда! Детето ви няма да е по-здраво ако се роди срещу заплащане. А нещата които чувате за раждания в държавните болници се slucvат навсякъде, просто тези болници са по-масови и е нормално да излиза повече инфо. Незнам, дано не ми се разсърдите. Но ако имате чак толкова излишни пари - купете нещо хубаво за себе си или детето. Ние разполагаме с достатъчно средства да си позволя всякак да родя, но никога не бих хвърлила пари на вятъра - ако има усложнения, то те ще настъпят където и да сам...щастлива ме прави това че съм станала майка, а не в коя болница и при кой лекар сам родила! Не забравяйте че в повечето случаи нещата се развиват напълно нормално - и ако някоя жена е родила страхотно лесно и чудесно в частна клиника, то тя щеше да роди точно така и в държавната болница!
Това е в което аз вярвам!!!

# 193
еее, изчетох ви  newsm44
от сутринта се опитвам да смогна, ама не мога  Mr. Green

Толо, браво за добрия резулт  Praynig Живи и здрави, дано всички върви гладко до края, че аман от тревоги  Praynig

Добре дошли и на новите мами   bouquet
Аз чак сега разбирам, че някой ни е изтрил албумчето  #Crazy Много се надявам да е било случайно  Rolling Eyes ПУснете ми и на мен парола  Blush

Само аз ли съм раждала в Тина Киркова? Лежала съм там и предишната бременност, лежах и сега там. Раждах там без уговорки и плащане, но се падна моята лекарка. След операцията благодарих на нея лично и на екипа й, но по мое лично искане и усмотрение. Отношението на всички лекари беше мило. Никакви консултации за кърмене  #2gunfire обаче. По принцип си взимаш бебето през 3 часа за кърмене, но никой нищо не ти казва ако си го държиш при теб целия ден, стига да можеш. Във ВИП-а детето си е при теб непрекъснато, има ТВ и роднините могат да влизат вътре (това последното е малко неприемливо за мен)

Иначе за секциото - аз до последно исках ноемално, но се наложи да ме режат, че бебокът голям. Ставаш още на следващия ден и няма 6-5. Боли доста първите дни, но движението е препоръчително. Определено нормално родилите припкаха, за разлика от нас колкото и да са закърпени отдолу. Сега тайно се надявам да мога нормално, но е рано да се каже. Моята лекарка (виден хирург) винаги е съветвала пациентите за нормално, ако нещо специално не налага опеарция. Сега докато лежах една акушерка пък ми каза, че упойката при нормалното действала и на бебоците и не е добре, после ги реанимирали  Shocked Чудя се тогава, защо повечето лекари препоръчват епидурална упойка при нормално  newsm78 Това определено ме обърка окончателно  Crazy

Само з акреватчето да си кажа и свършвам  Blush Simple Smile Blush
Аз силно преповъчвам дървено от по-големите с чекмеджета отдолу. Понеже мрася мебелите и гледам всичко да бутам под креватите  Mr. Green Иначе е много удобно да е на нива - особено ако ще раждате секцио. Малкия като е болен спи при нас, за да го завивам и да го следя по-лесно, но по принцип, си спи на неговото креватче още. Вече съм му махнала решетката и той пада непрекъснато, но започва да свиква  Mr. Green аз го приспивам, на земята до него, държим си ръцете и четем една и съща книга всяка вечер - как не му омръзва  #Crazy

Момичета, много, ама наистина много се радвам, когато чета за хубави резултати от прегледите  Blush Hug моят преглед е далеч - чак на 16 окт. Едва успях да си запазя час за фетална ехокардиография в 3-та градска за 22 окт. и странното е, че този д-р Велковски, при когото исках да отида, нещо е зачезнал. Някой има ли негови координати  newsm78  

Целувки на всички  Heart Eyes

# 194
Момичета, добро утро!
Влизам набързо да ви почерпя за рождения ден на моята дъщеричка, днес ставаме на ТРИ Heart Eyes  party023  cook newsm38  bigdance2 beer2 Wine Glass Popcorn cook Няма да слагам други картинки, че току виж mother-of-pearls хукнала да търси нящое сладко Mr. Green Приятен ден, довечера ще ви попрочета, целувки на всички  bouquet

Да ти е жива и здрава рожденичката и само радост и гордост да ти носи  Hug

Благодаря, че си запомнила за повтенливостта ми Mr. Green

Някой беше писал за нормалното раждане без упойка - Да и моята майка ни е "изпикала" както вика тя , аз съм се родила 2,8кг, а сестра ми 3,1кг.  Когато родих дъщеря си нормално , без упойка , със скачането по корема ми от лекарката и когато малката излезна 4кг. и аз и стон не издадох - всички ми викаха в залата - БРАВО.
Сега не им ща бравото - искам и аз и детето ми да не се мъчим и спомените ми от раждането да са приятни  Crossing Arms

За присъствието на таткото - нашият татко при всички случаи ще присъства - При секцио не се допуска САМО ако е с пълна упойка. ако съм с епидорална, ще е до главата ми, на стол, ще ме държи за ръката и ще си говорим и ще виждаме и двамата само чаршафа пред мен.

В частната клиника в Пловдив, в която ходя и на ЖК секциото е 960лв. , а нормалното с едпидорална 200лв. по-малко, като сме по 2 в стая. За самостоятелна стая още по 100лв.

.................. Като родите в частна клиника, няма да сте по-щастливи, а по-бедни... не искам да тълкувате думите ми погрешно, но имам чувството че някои ви подвежда! Детето ви няма да е по-здраво ако се роди срещу заплащане.......................Не забравяйте че в повечето случаи нещата се развиват напълно нормално - и ако някоя жена е родила страхотно лесно и чудесно в частна клиника, то тя щеше да роди точно така и в държавната болница!
Това е в което аз вярвам!!!

Да - ще бъда и по -щастлива и по-спокойна, и НЕ няма да съм по-бедна, защото в болниците в Пазарджик, където мога да родя, имат практиката да не изписват бебето дори и след седмица, докато не се сетиш да "бутнеш" на израждалият те лекар, ако не си го направил предварително. Като сметнеш - памперсите които искат ежедневно за бебо, храната която ще ти я носят от вкъщи, тоалетните принадлежности и допълнителни обезболяващи....и всичко с/у доплащане. не дай си боже, трябват допълнителни медикаменти - отиваш и купуваш, за да стане по-бързно...и като теглиш чертата....ми излиза точно колкото ми струва "щастието, спокойствието и здравето  на мен и бебо" в частна клиника.

п.с. най-НЕобичам обобщаващи заключения

Общи условия

Активация на акаунт