Отговори
# 210
Привет за един-два бързи въпроса.

За мамите, които не се цедят, пък може би за всички важи  Thinking кажете моля как се оправяте с изтичащата от другата гърда кърма - аз не мога да смогвам да пера вече  #Crazy Ползвах едни силиконови "тапи" на Авент, но понеже кърмя легнала предимно и се оливам страхотно, особено през нощта. Изнамерих и едни тип "памперс" - те като че ли по-добре предпазват, ама не мога цяла нощ да стоя с тях, защото имам усещане, че на сутринта съм се омирисала на вкиснало мляко  hahaha

И още нещо - другиден сме на консултация и ще видя как качва на тегло, но ми се ще да имам малко кърма в резерва. Суит мисля беше пускала линкове за съхраняване на кърма, но не я намирам по назад, та ако може да го пратиш наново  Hug. И още нещо - цяла гърда ли изцеждам или каквото беба не може да изсуче? И кога замразявам? Май станаха повече въпроси.

И Шейле аз пак да питам, че въпросът ми увисна в "очакващи" - беше говорила за разделянето на коремните мускули и кога и как може да се започнат коремни преси в този случай, та ако може пак да кажеш  Hug.

Викат ме май. Много е смешна преди да се събуди започва да скърца като автомобилни гуми  Joy И въобще на звуците е неповторима - едновременно мърка като котка и ръмжи като мечка...

Целувки за лека нощ!

ПП. И последно - моля мамите с опит в линийките да ми кажа как да сложа две линийки - на бебе и батко и къде в профила ми тук да ги paste?

# 211
Нашия маратон тече с пълна сила-рееееев до посиране hahaha
С помпата на Авент друго си казва!Няма я тая болка,то зърната ми цъфнаха от оная попма и никакво мазане не ги спасява или облекчава #Crazy
Тая нощ съм дежурна по всички параграфи!!Какво дране беше до преди малко малееееее целия блок ни е чул!!Сега се напъва и току кресне и и натикам бибата да мълчи!!Ужас!Положението е натопорчено/дето вика една приятелка/ Joy
Тони аз да ти кажа какво правя-цедя се/понеже аз така я храня за сега/и каквото е отгоре замръзявам! PeaceИли можеш като усещаш напрежение да се цедиш и да го замразяваш пак е пт полза вместо да хвърляш!Като те чета имаш бая кърма щом се оливаш-и аз бях така преди!Та това те съветвам цеди при напрежение и замръзявай!Вземи си контейнерчета за стерилна урина/ем по евтино хем са различни милилитри хем е мног удобно/и съхранявай в тях!!!За течовете от гърдата докато кърмиш-нали се пробдаваха някакви прогтектори които я събират и после може да я замразиш и нея вместо да я пилееш!Да кажат по-опитните мами но съм чувала че има такова нещо!!
Оххх не я издържам вече!!!Ще се метна от 4 етаж!

# 212
Мами,да ви питам нещо-искам да оставя малкия при баба му за няколко часа,но за тази цел ще трябва да и оставя изцедена кърма за едното хранене.Аз обаче го кърмя и от двете гърди на всяко хранене и не знам кога да се изцедя  newsm78 и изобщо ще има ли нещо за цедене  newsm78 Rolling Eyes
И друго-като не знам по колко мл. изяжда,как да знам колко ще му е необходимо да изцедя,за да се нахрани  newsm78
Изобщо съм в една чуденка.... ooooh! Помагайте!!!! Hug

# 213
Пенелопи изцеди колкото можеш от едната гърда и когато спре да пуска изцеди от другата!За всеки случай гледай да напълниш около 150 така няма да се притесняваш че ще му  е малко!Предполагам,че това ще му стигне и може и да остане,но поне и ти и бабата ще сте спокойни!!!Изцеди се преди да и го дадеш!!ЩОм ще цедиш и от двете няма как да нямаш нищо за цедене!!Аз така правя когато излизам за малко!Изцеждам когато наближи времето за хранене и тогава излизам-хем аз имам какво да дам,хем гърдите ми са свободни за няколко часа!Успех Peace Hug
Аз си лягам!Тази нощ няма да спя при мъжа ми и детето!Не ми издържат нервите повече!А с мъжа ми не мога д аизляза на глава!Той непрестанно я носи и стигнахме до там че тя само на ръце не плаче!Оставим ли я в леглото се дере!Свикна на ръце и това си е!
А най-големия куриозСъседите започнаха да ни тропат по тавана и тръбите когато плаче Симона!!! Cry Cry Cry
лека и поспалива нощ ви желая!!Аз мисля да се наспя та ако ще да се разчуе

# 214
  • София
Мире, забравих да те поздравя за успеха с мъжа ти! Виж, че като си мотивирана, не е толкова трудно да го убедиш! Simple Smile
Ти сигурна ли си, че съседите тропат заради плача на Симона, а не правят ремонт, например?  newsm78 Чак пък толкова силно да го чуват....освен ако нямате някаква специална акустика в блока, де.... Laughing

# 215
Ехо привет и от нас Hug.
Суит не сме само на кърма за съжаление.
Бебо живее на гърдата ми денем и нощем и като започне много да ми се кара и да ми прави кунг-фу движенията знам, че е време за добавка.
До скоро беше само 3 пъти дневно по 60 мл., но все по често огладнява зверски и се сърди много, а като му дам от шише яде бързо, гълта жадно и ми става мъчно, че е гладно детето.
Почти не се случва да напълним повече от 3 пампи, акаме най много веднъж дневно, а някога и пропускаме.
Имам чувството, че в наща фабрика почти няма отпадък, много сме скромни на харчене на пампи.
Асе, това детенце ме обнадеждава, различно е умора няма.
Може да суче 2 часа с леки почивки, но без да изпуска зърното. Накрая се уморява и се сърди, получава шише с млекце изпива го жадно дори ако съм му направила повече от нужното отказва шишето, но и ако е преял пак не отказва гърдата.
Почти няма вариант освен когато е дълбоко заспал когато да откаже да суче.
Спим заедно, много ми е приятно.
През нощта като усетя, че търси да суче само му тиквам зърното в устата и продължавам да спя, а той суче с часове.
Само не мога да разбера как е възможно след толкова много сукане да не се получава това с лактацията при мен.
И ми се струва, че моя син суче повече за удоволствие от колкото за да се храни, дано да продължи по дълго.
Асе благодаря за коментара относно ваксините.
Признавам, че не съм много информирана, но си спомням, че в детската градина ни искаха документ от педито, че сме ваксинирани, вие как се справихте с това?
Ане, оправих си зъбите преди началото на бременността и си мислех, че съм ок, но миналата седмица ми се схрускаха 3 зъба както дъвчех... Crazy
Много ме доядя, но после си реших, че ще си ги оправя когато мога и ако това е цената, която трябва да се плати, ще плащам какво ще правя, поне резултата е сладурски и си струва.
Стон, като те чета така, много ти е кротко детето, да ти е живо и здраво Heart Eyes.
Моя син само веднъж ме почерпи със сън от 9 до 8 сутринта, но аз като не ставам не ми пречи да се храни детето. Peace
моарейн, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!
Да се радваш на живота ти желая и да си щастлива  bouquet !
Относно глада при бебетата си мисля, че им личи поне моите много ясно си показват, че имат нужда от още...
Жужа, дано бързо да ти мине и да си гушкаш пак бебе скоро.
И мойта щерка голямата е с хрема, дано да не го зарази Praynig.
Веч, много са ти хубави децата, да са ти здрави Peace!
Деси, привет мила Hug радвам се, че сте добре с бебо и баткото те е изненадал приятно с добро държание Heart Eyes!

# 216
Мариямка  Hug И ние сме почти така, ако я оставя ще си виси на мен, имам чувството беz край. И накрая пак гладна  Confused Та zатова бутам и аz шишето. Ама вие поне сте наддали доволно, пък тя само 600 и нещо грама, повечето откакто дохранвам и то. Милата, личи как последната седмица наду буzите. Май ставам единствено zа zалъгалка  Rolling Eyes И аz се чудя zащо така, но сигурно няма и да раzбера, дано поне съм и дала нещо полеzно...
Пак е нашето време, дреме на пресекулки, после се буди, цинкя, цока дреме, абе...... ooooh! Сега раzбирм колко ми е било добре със сина ми. Винаги е zаспивал след къпане в 22ч (тогава имахме режим, а сега няма и помен..) . После се будеше, помня, към 3ч, ядеше и после към 7ч. Май не е имало случай да ни дъджи до 1 или 2ч. Или пък съм zабравила  newsm78
Мойте zъби са добре, май. Ходих докато бях бременна. След първото раждане не съм имала проблеми, дано и сега е така.
На ВАС лека  Wink

# 217
моля мамите с опит в линийките да ми кажа как да сложа две линийки - на бебе и батко и къде в профила ми тук да ги paste?
Избираш си сайт за линийки- например този, генерираш кода. Трябва ти кода, които е за добaвяне във форуми (BB код). Копираш го. отиваш в профила ти и го пействаш в Подпис
Тва е!  Peace

# 218
Тони, извинявай, пропуснала съм ти въпроса преди.
Ти как реши че имаш разделяне? Ако си сигурна, започваш с леки коремни преси - само главата нагоре или глава и рамене. Като ги правиш внимаваш да не ти изпъква корема посредата, ако изпъква, даваш по-леко. Също може и да придържаш коремните мускули към средата (с ръце, като че прибираш мускулите заедно) и леко надолу. Друго което можеш да правиш е да си придържаш корема стегнат като ходиш, все едно се правиш на по тънка Wink. Това като се сетиш. По принцип го даваш леко, докато се приберат. Би трябвало да стане сравнително бързо, особено ако почнеш така от рано.

За наддаването - не може всички бебета да са в 95%  Peace
Нормалните грамажи за кърмени бебоци до 4 месеца са около 140-240гр на седмица. Някои ще са в долната граница и това не е ненормално или причина за притеснение. Всички малки човеци са си индивиди и не може да са еднакви.

Мирка, как върви с Авент помпата? Дано ти пасва по-добре.

# 219
Тони, и при мен докато кърмя, бликва мляко и другата гърда. Аз този проблем съм го решила лесно. Още в началото на кърменето слагам под свободната гърда салфетка и тя попива всичко. Е вярно е, че се губи материал, ама това е положението. Поне аз не се оливам. То не, че малкият не повръща върху мен, понякога докато суче  hahaha . Имам чувството, че понякога забравя, че трябва и да гълта. Аз обаче кърмя в полулегнало положение по гръб и при мен този номер със салфетките е безотказен. Иначе и на мен ми се случва да текне мляко докато се размотавам вкъщи. Тогава мятам тениската за пране и вземам следващата. И без това има една карама рекламни тениски вкъщи, които никой не иска да носи. Интересно, докато съм на улицата или докато спя не теква и капка.  newsm78

Да ви почерпя - днес ставаме на един месец! newsm38

# 220
Стон Честита месечинка. Hug

# 221
Добро утро мили мои  Hug
Ние днес ставаме на един месец!Та по тоз повод хапнете си за наше здраве каквото ви е сладко!Аз не мога да слагам картинки но вие се почерпете cook
Симона след снощните ревове е заспала в 1 и в 5 е станала newsm44А да не говоря че не е яла от 11 до 5 smile3521Май това е чакало детето-мама да се изнесе в другата стая! smile3508
Суит на нас тропаха!Ремонт в 12 часа вечерта даже тея ненормалници не правят!Стана ми много мъчно защото аз им търпя по цели нощи виковете,скандалите и побоищата!Всеки ден ремонтите и от 2до4 прахосмукачката ама те за това че бебето плаче ми се правят на интересни!!Как може да има такива хора!Мама му стара/без извинение тоя път/все едно аз им създавам шум или карам детенце нарочно да плаче! smile3518
Шейле мисля,че се родих отново с тая помпа!!Направо супер!!Не е вече тая болка по време на цедене,излиза си както си трябва кърмата и е доста повече като количесто!! newsm68 smile3521
Еми това е от мен!Аз съм си доспала и много усмихната днес!Усмивки и на вас мили момичета!И честити месечинки на бебок Оги и на сладура на мама Лу Hug

# 222
А с помпата на авент за колко време е нормално да се изцеди гърдата? Аз действам по 15 мин на гърда дали е достатъчно newsm78  А рези 15 мин. не са наведнъж а през 5 сменям гърдите че спира да пуска и тамън докато цедя другата цица предната пак е насъбрала, така ли да си продължавам? Малко ми се вижда количеството само сутрин успявам да изцедя 120 мл от двете гърди после по 80мл,  а вечер даже  само по 60мл. Как да си увелича кърмата при положение че не кърмя а цедя и изобщо възможно ли е това?
И ние се опъпчихме, Гнойни пубертетски пъпки с бяло връхче. Ужасно смешно стоят на бебешко лице. Ужас дано минават бързо.

# 223
Суити, да ти се "оплача" от моите помощници. Изключително досадни са - навират ми се непрекъснато из краката да го галят и целуват, да му пускат муз. играчка (аз имам 10 с различни мелодии и смятай каква какофония настава), да го завиват и да ми докладват какво прави. Умирам от смях. Толкова са горди, ще се пръснат от кеф!
Няма ревност, по-скоро е надпревара кой по-бързо ще ме уведоми Joy
- малкия пъпчаливец Laughing

# 224
Мирка, Стон честити ви месечинки Simple Smile  Hug
Аз да се похваля вчера ни падна пъпчето и сме много щастливи с таткото, вече ще може да се чипаме във ваничката.
И да попитам, някой мами който ползват от тези шишета за коликите, доволни ли сте от тях?

Общи условия

Активация на акаунт