Отговори
# 225
Момичета капките Colief продават ли ги в Б-я?
Моят си н от два три дена много смешно ми се оригва както си е захапал гърдата и суче  Joy  Joy, много е смешно. Вашите правят ли така?
Виждам че много мами будуват около ревящи бебета. Не знам при вас дали ще сработи, но да споделя моя опит. От известно време моето момченце нощно време само яде и после си заспива без ревове, понякога само поскимица малко и толкова. Та не мога вече да се оплача, че през нощите будувам. Това го постигнах като вечер след къпане го храня и приспивам на приглушена светлина (телевизор, нощна лампа). После изгасям всичко. През дена никакво спане в кошарката, да може да прави разлика, че като го сложа там си е нощ. А и нощно време докато го кърмя, никакв приказки и закачане, само ядене и толкова, закачки игрички и всякакави такива само през деня! Още гледам през деня да си пободува достатъчно, като се отдавам известно време да се правя на клоун, песнички и т.н.

# 226
Добро утро и от нас с момичетата Hug

Да си пхваля детенцето, много ми е кротко вече Heart Eyes Кърмата ми се урегулира, даже също започнах да тека, ама много се радвам, нищо че сменям дрехи като за световно. Ще ида да си взема протектори и ще оправя нещата Grinning Днес ни падна и пъпчето, но много голямо остана пънчето на корема, дали само ще се прибере newsm78

Момичета, Шейли много добре ви го е казала за наддаването. Не всички са еднакви и наддават различно. Каката първият месец ми беше наддала само 600 гр., въпреки че имах много кърма от самото начало. Но детето беше спокойно, на см. беше дръпнало, а и педииатърката ни окуражи и следващите месеци се справихме по-добре. Началото винаги е трудно, докато намерите правилния ритъм за вас с детето Hug

Честита месечинка на Симона Hug На момчетата на Стон и Лу също Hug

Мире, радвам се, че си се преборила с мъжа ти. Дано сега цеденто тръгне по-леко Simple Smile

Пиаф, да, продават се Simple Smile

Веч, много готина шапка имате Grinning

# 227
  • София
Григчо, и пъпът на Галина е много дебело вързан и отдолу се крепи на доста дебело пънче, както ти го наричаш. Лошо ги връзват (или защипват) в родилното.  ooooh! Ще се прибере с времето, но формата няма да може много да се промени- в смисъл, ще си остане малко допълнителна кожичка там. Радвам се, че кърмата ти се е урегулирала и детето е по-спокойно!  Hug

Веч, все така да се "оплакваш".   Wink Моите също никак не ревнуват. Бебето им е постоянен източник на забавление. Каката го целува по сто пъти за лека нощ и не излиза на градина, без да му е казала поне няколко пъти "довиждане".  Laughing И двамата скачат при първото мрънкване, а няколко пъти се случи да ми го носят рано сутринта, защото бях заспала много дълбоко и не бях чула, че плаче... Blush

Мирке, ти уби всяка надежда в мен, че съседите ти все пак са човекоподобни същества!  ooooh! Не знам какъв трябва да си, за да тропаш на семейство с малко бебе.... #Cussing out Не им се връзвай!

Мариям, една прегръдка за теб- възхищавам се какви усилия и старание полагаш, за да кърмиш Йосиф колкото се може повече! Hug Той наистина е едно щастливо бебе!

# 228
Здравейте и от нас с Яси Simple Smile.
Изчетох последната тема - герой съм направо при това темпо, с което пишете  Heart Eyes

Аз се бях притеснила с кърменето, понеже нон стоп искаше да ми виси на гърдите и мислех, че ми спира млякото и е гладен, а то се оказа че е от коликите. Ние колики си имаме от родилното още, а вчера педи потвърди, че са много зле, а от 3 дена сме на Инфакол.
Та дребо като го боли коремчето иска да суче, понеже го успокоява. Обаче педи каза, че ако го прехранвам (както често става понеже е лаком и много яде и после повръща) с коликите ще става по-зле. Трябвало да има поне 2.5 часа пауза между храненията, за да са му по-леки болките. Дали  newsm78?
Вчера излизахме за няколко часа, та се изцедих да има храна докато ни няма. За 15мин. с ел. помпа на Медела изцедих 150мл. от едната гърда. И то на умерено темпо, без да се презорвам и без да е свършило млякото. Напоследък ги усещам много твърди и пълни като се храни през 3-3.5 часа (когато спи) и днес се наложи да се поизцедя, за да се облекча малко. Иначе не може да захапе добре и започвам да църкам на фонтан и да му мия очите с мляко, а то горкото се чуди какво става  Joy.
Аз стерилизирам единственото си шише, помпата (ако я ползвам) и бибите веднъж дневно. То с кърма верно и миенето с гореща вода и сапун стига май. Жужа в тая връзка мила не се престаравай толкова с дизенфекцирането. Не можеш да го държиш  детенце в стерилна среда. После ще е много по-уязвима и поддатлива на инфекции и вируси.
На мен доки ми каза, дори да съм болна пак аз да си го гледам, само че с маска и да не го целувам. Иначе други болни хора в стаята да не влизат въобще  Naughty.
Пробва се да ми пробута това с вода + захар, само че не за жълтеницата , а за енергия  Joy. То моя сладур и без това е супер активен и много силен, а ако взема допълнително енергия да му осигурявам, скоро ще почне да тича в кръг около мен  Crazy.
Педи каза, че за месец трябва да наддадем около 800гр. (ние в родилното за 7 дни наддадохме с 400...та май и сега ще ги надхвърлим). Иначе на хранене трябвало да изяжда по 100-120 мл. макс през първия месец. Сега до 20-тия ден по около 80-90мл.
За къпането - при мен схемата е 2 дни се поливаме с чиста вода над легена, само дупето мия със сапун, а на третия ден се къпем във ваната със измиващ гел на Себамед целите.
Между другото олиото на Себамед не е за мазане на цялото тяло, още по-малко лицето. То се слага малко на тампонче или кърпичка и се минават гънките, против протриване и подсичане. Ние се мажем с нежен крем на Себамед и е супер.

Понеже идва зима и си говорите за чувалчета - мамите от Добрич да кажат пак за онези чувалчета от кожичките моля  Praynig
Ето това чудо: http://www.nelinacheva.snimka.bg/album.php?album_id=275834&pid=7053233
Коя фирма ги прави, колко пари?
Айде, че стана дълго.

# 229
Ето ме и мен! Спахме с Елица от 8 до 12 тази сутрин и съм свежарка! Grinning

Дими, благодаря ти много! Успях с линийките!   bouquet

Шейле след раждането докторката ми обсъждаше с анестезиолога, че има диастаза /или поне така звучеше/ та като ми казаха за разделения мускул, се сетих че ти говореше за това. Благодаря за инфото.   bouquet

Мирка имам точно такива контейнерчета за течащата кърма, но проблема е че кърмя легнала, пък и в упътването им пише, че не бива да стоят повече от 40 мин. на гърдата, пък нощно време й давам да яде и заспивам блажено Heart Eyes

Трудно се пише с една ръка, де  Joy Наяла се е и дреме в ръката ми. Целувки от нас!

# 230
  • София
Честити месечинки на Симонка, Оги на Стон и Ангел на Лу! Много бързо минват дните, а. Ревливи или спокойни, бебчовците си растат.
Мирка, честити нови придобивки, хубаво е че си доволна от помпата, че пове4е кърма има.
Григчо, браво за успешното урегулиране на кърмата.
ние пък си взехме възглавница за кърмене от Щъркел. Не е от най скъпите, но е много удобна засега. На мен от нещо ми забра раната от неудобни пози за кърмене, та ходихме на доктор и после до магазина и за акта за раждане най-накрая.
Хайде хубав ден и щастливи бебоци.
Ето така се спи http://www.dannii9.snimka.bg/album.php?album_id=287982&pid=8160486

# 231
Здравейте и от нас   bouquet

Ние вчера с таткото точно ще сядаме да вечеряме и малкия като ревна миличкия пак тия колики..едва успаяхме да се наядем първо единия после другия...а детето милото нахранено спи му с, унася се и след 3 мин. спазъм писък и мънкане така няколко часа...даваме му чайче но неиска да пие...засега е  нормално положението..само дето докато спинка издава звуци все едно се напъва и постоянно се върти...ще видим дали днес ще е по-добре.

Dianchence и ние сме така като ни заболи коремчето само дето аз си го усещам моя само си виси на гърдата е някой път си хапва по малко, но по скоро стои с нея в уста или само ляга върху нея и се успокоява...редовно и ние докато се кърмим му мия я очите я цялото лице баща му само се смее, а то милото наистина се чуди какво става...за помапата аз съм с ел. на Donbaby и след всеко негово хранене цедя гърдата и няколко пъти се е случвало почти да напълня шишето  Shocked ...а когато нямам възможност направо ще се пръсна..случва се и подплънките за кърмачки да не ме спасят и цялата се разтичам... а една нощ /не се бях цедила/  дигнах температура от задържане на кърма.

# 232
За бебетата с колики препоръчвам, като усетите, че не са гладни, а от коликите искат да сучат, им давайте биберон, иначе ще ви направят зърната на рани, освен прехранването. Добре е паузите между кърменията да са на час и половина-два, за да почиват гърдите от дългото сукане. Освен това препоръчвам масажче на коремчето и нещо топло, ако нямате от торбичките с костилки.
Аз на моя хубавец досега не му давала никакви капки, само с масажче и биберон се оправяме.

Суити, голем кеф е с три, нали? Аз не съм си представяла, че така ще ми е приятно, а как ме тресат хормоните и си поревавам от щастие... Embarassed

Григчо, шапката е на каката. Най-любимата и от всичките и вчера за малко да ми провали сесията, че не я даваше Joy

Мире, направо ме е яд да те чета. Иде ми да дойда и да ви набия и двамата с мъжа ти! Бебето има нужда от телесен контакт. На тази възраст не може да има разглезване! Щом е тиха и кротка на ръце - носете я и я гушкайте. Съсипвате си нервите за глупости и лишавате детето от нещо много ценно за него - допира до вас, до вашите миризми, да чува сърцето ви и тем под дреболии, изключително важни за едно бебе и странни в нашите очи. Ако трябва си направи слинг и я носи с него из къщи - ще се родиш, защото така ще се успокои детето. Не хаби нерви за глупости, ами се наслаждавай на тези моменти. После ще ги търсиш и ще ревеш за грешките, които си допуснала.
За твое добро го пиша всичко това! Вземи се в ръце и не се предавай на бабини деветини. Няма да разглезиш детето ако го гушкаш, колкото то има нужда. А за мен бебетата, родени секцио имат дори по-голяма нужда от гушкане от нормално родените, защото при тях липсва процеса на подготовка за живота навън по време на раждането. (това си е мое мнение)

# 233
  • софия
здравейте и от мен Simple Smile

аз все не успявам да ви проччета .... ние сме със зверски колики и пращахме тати да ни купува (гръцкото) infacolic...

обаче ефекта е никакъв при нас и се спрях на sab simplex. Мисълта ми е... ако някоя мама има желание мога да и дам инфаколик-а, защото го хвалят , но ние нямахме късмет. дала съм 2 капкомера. пълно е шишенцето Simple Smile

# 234
Честита месечинка на малките съкровища на Мирката, Стон, Лу и Трeйси да са ви живи и здрави.
Мамета, прокопсала съм Ками някак си - с хрема е. Освен Стеримар и аспиратор за сополките мога ли още нещо да правя?

# 235
Айде да ви се похваля - качих малко снимки на Ясен в албумчето най-накрая.
Освен това сега оака половината стая. Тръгнах да му сменям памперса и като напъна и хвърли една струя .... позлати всичко наоколо, включително и мен  Joy Joy Joy. За капак се изпишка 2 пъти, докато се организирам да му измия дупето.
Вик то това твойто като хиперлактация ми звучи мила. Защо не звъннеш на Асето за съвет, че много гадно така.
Дидишонче, тия капки по принцип са с натрупване. Дава се по 1 пипетка преди всяко храненне и ефекта се проявява след няколко дни. Ние сме 3-ти ден на Инфакол и вече май е по-добре.
Веч и аз съм за масажче, ама още не ни е паднало пъпчето и с тая щипка  #Cussing out.

# 236
Ние за коликите ползваме Саб Симплекс и за сега съм доволна.Обаче и с тях е така-не действат с едно даване,трябва да ги даваш преди всяко хранене.Аз така направих и след един ден имаше ефект.Реших,че след като половината шишенце свърши сме се оправили,спрях да давам и на следващата  вечер беше голям зор!!!!За това ги започнах пак и положението се поуспокои  Whistling

ВАЕ,и ние май прихванахме от каката една хрема-така му хърка нослето на милото  Cry Сополи не се виждат,само като кихне излиза по малко,но много се мъчи бебчо  Sad Обаждах се на педиатърката,каза да му купя Тобрадекс и да капя по 2капки 3пъти дневно. Rolling Eyes Преди това ползвох един спрей Низита/физиологичен разтвор/ за прочистване на ноздричките,но педи каза да започвам капките докато не се е влошило положението  Rolling Eyes Не ми се искаше да слагам капки,но щом доки казва.....Изпълнявам.От снощи ги слагаме,ако има ефект ще пиша! Peace
П.П.А Стеримар какво е  newsm78

# 237
Здравейте, момичета Simple Smile
Чак сега смогнах да ви изчета и да пиша. Досега бяхме навън с малката. Само за 1 час, но й се отрази добре и сега още спинка в количката, та ще имам време и да обядвам Simple Smile
Григчо, както и Суит ти е писала, просто в родилния дом са си оставили ръцете  #Cussing out При нас положението е същото. Дано се прибере с времето, но педиатърката като го видя и лошо й стана...
Дидишонче, капките наистина са с натрупване, но ако няма да ги ползвате аз съм голям желаещ и кандидат да ги получа, тъй като малката се измъчи. Досега бяхме на еспумизан и от днес минаваме на Бебинос. Дано помоганат, че съм се отчаяла. А толкова чай от коноп изпих и нищо... Мъчи се малката бебинка и плаче много от болки.
Тони 74, ето това съм си запазила за кърмата, пуснато от Суит:
Прясно изцедена кърма може да бъде държана на стайна температура до над 10 часа (коластрата, или млякото което се образува до 6 дни от раждането, може да се съхранява 12 часа на стайна температура).
•   Прясно изцедена кърма може да бъде съхранявана на температура малко под стайната температура (например в хладилна чанта или друг охладител) за над 24 часа. Ако млякото е било държано на стайна температура преди да бъде поставено в охладителя, времето за безопасно съхранение в охладителя може да бъде намалено.
•    Прясна кърма може да бъде държана в хладилник за над 8 дни. Съхранявайте млякото на гърба на хладилника, а не на вратата. Ако млякото е държано на стайна температура или в охладител преди да бъде поставено в хладилника, времето за безопасно съхранение може да бъде намалено.
•   Прясна кърма може да се остави в камера в хладилника за над 2 седмици. Ако преди това то е държано на стайна температура, в охладител или в хладилник, времето за съхранение може да варира.
•   Прясно изцедена кърма може да бъде държана в камера със самостоятелно отделение в хладилника за над 3-6 месеца, в зависимост от това колко често се отваря вратата. Съхранявайте млякото в дъното на камерата. Ако млякото е било съхранявано на стайна температура, в охладител или в хладилник преди да бъде поставено в камерата, времето за безопасно замразяване може да бъде намалено.
•   Прясна кърма може да се остави в отделение за дълбоко замразяване (фризер тип „сандък”) за 6-12 месеца. Ако преди замразяването му е било съхранявано на стайна температура или в охладител или хладилник, времето на съхранение може да варира. "

# 238
Пенелопи, Стеримар е спрей от  пречистена морска вода и физиологичен разтвор ( копувала съм го от България ). Само за почистване, дефакто не е лекарство. При Ками изкарвам сополки с аспиратора и тя хъркори и диша тежко, абе кофти му е на човечето. У нас каката е със запушен нос, а на мен преди 2-3 дни се опитваше да ми тече носа, но сега съм на ред, белким се размине бързо и само с това.

# 239
първо ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ, КОИТО НЕ СЪМ ПОЗДРАВИЛА ЗА БЕБОЦИТЕ

bouquet  bouquet  bouquet

а ето и още нещо полезно за мамите на Лъвчета http://www.bg-mamma.com/site/content/view/371/58/

ето и за детето дева http://www.bg-mamma.com/site/content/view/372/58/

мойта вече проявява характер, та дупе да ми е яко  ooooh! ooooh! ooooh!

ето и нещо интересно, според което мойо дзвер трябва да е или певица или журналистка http://www.bg-mamma.com/site/content/view/389/58/

дали дотогава ще съществува пайнер-о все още  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт