Отговори
# 240
Как сте мамчета? Ние се гледаме с малката. Искам да ви питам снощи докато беше омърлушена и папкала я метнах на кантарчето (нашия електронен кантар) и я претеглих. Станала е 3900 гр., а от болницата ни изписаха 2 890, или за 16 дни е качила 1 кг., само на кърма. Педи ни каза, че минимумът на месец е 600 гр. Според вас на прав път ли сме? Лакома е, но и много повръща... Laughing
хайде, че отново нададе глас, отиваме да папкаме пак.. Laughing

# 241
Оф и ние сме на Саб Симплекс. Почнах да ги редувам с Лефакс. Не съм сигурна, че е правилно. Обаче при смяна от едното на другото има временно затишие. Но и двете не са 100% панацея. А сме само на 11 дни...... ooooh!
Но както казва Singing_girl: така е с бебчовците....

# 242
Добър ден от мен  Mr. Green
Честити месечета на дечицата.
Мирка браво, най вече, че кърма има в същност. Видя ли, няма да купуваш АМ.. Много ви се радвам на всички, дето така хубаво се справяте с кърменето И аz тека доста, по точно течах, нещо тия дни вече не, а zащо не му стига тогава на туй дете? Честно, голяма мистерия ми е това кърмене...  ooooh!
Аz също имам въzглавница zа кърмене, обаче на мен пък не ми е хич удобна. Полzвам я да я слагам около дребната, да и е тесничко. Прави ми впечатление, че като е на тесничко не подскача стряскайки се.
И аz мислех да пиша zа престараването в паzенето. На мнение съм, че колкото повече паzиш, толкова повече се иzнежват децата, а това е най кофти. Аz като си дойдохме от клиниката така се раzхремавих, че едва дишах. Гледах си я, гушках я, пък даже и маска не слагах. Е не се zараzи. И Крис никога не съм го паzила, нито навличала, а пък е zдраво дете, да чукам на дърво. Сега примерно у нас е към 20°С , а аz даже и zа къпане не включвам нищо. Ма май малко прекалявам, а newsm78 ?
Веч, пак сладка снимка, да го иzядеш просто. И аz много се радвам на моите, между другото.
Мойта май няма колики. Просто дори да плаче, мисля че не е от колики. Капките така ми стоят.
И да ви кажа, сушоара не съм пробвала още, но щом пусна прахосмукачката, дори да реве в момента, млъква все едно с копче я иzключваш, или направо zаспива. Супер е.
А, ето и едно zаглавие, сутринта ми светна:
СЕПТЕМВРИйските бонбони са бебоци zа милиони!

# 243
Вече ще полудея от 2 дена започна да се задавя като яде. Дави се докато суче или докато се орига  ooooh! направо изтръпвам спира да диша за секунди после веднага заспива и се събужда след минути сякаш нищо не е било, а аз треперя от ужас. Всяко хранене започва да се превръща в стрес за мен. Ето сега като знам, че трябва да яде в 18.00 и само гледам часовника със свито сърце Sad страхова неввроза явно получавам.  незнам н еми се вижда нормално за се задавя с мляко  Thinking а явно като орига връща малко мляко и снего се задавя.ох и аз незнам какво точно тава ама е мн кофти.

# 244
Беба, всичките ми деца се давиха в началото на кърма. На мене ми е много силно пускането на млякото и идва като река и докато не се научат да се справят с наплива си се задавят. Май толкова съм свикнала, не ми прави много много впечатление.

Мирка, радвам се че помпата ти е допаднала и че се чувстваш по добре днес. Все така да ти върви отсега.

Акушерката дойде днес на посещение и дребчо засега е качил 1050гр. Лакомото ми диване, където не ще да спи повече от 3 часа Wink Та всичко ни е наред и тя му се радваше какъв послушко е, даже го гушна като заспа.

# 245
Здравейте момичета!
Суит, мерак има мляко нема Hug.
Първоначалната ми идея за живота с бебето включваше то да спи при по големите деца както разбирам е у вас, но уви оказа се невъзможно дори през деня защото Мари (4г) се качва на стълбата за да се докопа до бебето понеже не можела да го слуша да хленчи защото и ставало много тъжно... Joy.
Креватчето ни е високо, но явно не достатъчно, а колкото е по високо толкова тя е по изобретателна, та не смея да ги оставя в една стая на саме защото тя  се чувства много квалифицирана във всичко.
Миналия ден нейната госпожа в детската ме вика на "таен разговор" да ми се оплаче, че дъщеря ми водела вече курс по ограмотяване на децата относно бременността и раждането и дори си носела куклата в детската за да показва нагледно как се бременее и как се ражда, па дори показвала естествено и секцио... hahaha.

Деси, като гледам сина ти на снимката и ми става смешно, че до сега все съм си го представяла с буркан в, който носи червеи или гъсеници hahaha, а той голям симпатяга Heart Eyes.

Стончестита месечинка на теб и на другите мами  bouquet!
Аз с другите деца съм преливала, но сега нищо не капва.
От другата барикада съм застанала и ми се струва чудесно толкова да изобилваш с кърма, че чак да преливаш Peace.

Дани, много сте сладички и вие сте за гушкане готови Heart Eyes.
Прекрасно бебе си имаш, да ти е здраво как хубаво го е напекло слънчицето...

Бае, ние сме на финала на сополите Peace.
Първо почнахме със Стеримар 3 пъти на ден и пием по ампула витамин С, но за 4 дни нямаше промяна.
После една позната в аптека ми направи капки за новородено мисля, че са с ампула адреналин, но се приготвят по поръчка не се предлагат готови.
Капахме по капка 3 пъти на ден от, което Йосиф киха интензивно няколко пъти и изкарва всички сополи навън. Веднага усетих промяната.
Другото са сребърните капки (едни гадни черни от които всички дрешки стават йодени при кихане), но слава на Бога ни се разминаха.
Дано бързо да се отървете от гадния сопол Peace.
хвърли една струя .... позлати всичко наоколо,

Данче, това много ми хареса... hahaha представих си го Joy.

lanvinka, според мен сте си супер Peace!

pezota, на нас Симплекса нещо не ни подейства, струва ми се, че с Еспумизан е по добре, но май всяко бебе си има вкус.
Скоро ще мине момичета и ще се гушаме и ще ни гукат само Heart Eyes.

Последна редакция: ср, 08 окт 2008, 17:17 от Мариям

# 246
На нас ни изписаха Еспумизан за коликите. Не са изчезнали, но доста намаляха. Донито спи по-спокойно, но доста пръцка. През деня след всяко ядене ака, а вечер се въздържа. Само си попръцква.
Мамчета, кога излязохте за първи път на разходка навън и колко беше дълга тя?

# 247
Момичета, сега бяхме на лекар. Вчера, докато кърмих и малката повърна, но вътре в млякото имаше и кръв. Бяха два тъмно червени съсирека. Лекарките ми обясниха, че кръвта е от моята гърда. Гледаха я две педиатърки и казаха, че малките пъпчици с белите връхчета, които вече се разпростряха върху цялото лице, не са от прегряване, а са ни поредния чуден подарък от Майчин Дом: стафиликокова инфекция. Засега Слава Богу е само на личицето, но казаха да следя да не тръгне надолу към гърдичките или в носленцето и да я мажа с бактробан. Току що дадохме за тубичка от 15гр сумата от 16лв! Направо не ми се мисли.... Толкова много пари и всичко е толкова скъпо!

# 248
Флучия, много съжалявам за диагнозата за пъпчиците.  Дано скоро се оправи бебка!

Момичета, чета че и вие имате много сериозни колики.  Ако ефектът на капките се натрупва, а коликите минават до третия месец, три месеца без прекъсване ли се дават капките??  Много ми се струва на мен.  Хем си казвам да не давам прекалено често, за да може да и се нагоди стомахчето към храната, хем като заплаче и се присвива ми се къса сърцето.  Днес плака почти 4 часа неутешимо и само като и духах със сешоара към коремчето спираше, но не може пък толкова време да духам, ще изгърми сешоара. 

# 249
Здрасти и от нас отново! Hug
Подадох всички документи за тая еднократна помощ!!Пуу голямо разкарване беше и накрая ми казаха че не е нужно удостовере ние от банката а само да си напиша IBAN-a!!ЕЕе ама аз го дадох да не стане грешка някаква!!
На Монката послучай месечинката купих бебешки дневник! Heart EyesТой по-скоро за мен ама какво да се прави!!
Веч ама ние сме нон стоп на ръце миличка!!И като питам мъжа ми защо така и той "Еми така и харесва"Аз също мисля,че е добре да си я гушим и така нататък ама в мига в който я оствим в леглото и тя надава вой!!И иска само на ръце!Гушнем ли я пак млъква все едно никога не е плакала! ooooh!
Флу ееее много ми стана криво за бебче!!Как може така!!Милото дано скоро му минат пъпчиците!!!И ние сме с такива ама педи утре ще каже какво е! PraynigПрава си че всичко е страшно скъпо!!И аз направо като гледам и...абе не е оправдана тая скъпотия някак си!!Иначе дете ти е няма как да не купиш примиряваш се и вадиш парите!Ама така се експлоатират родителите! #2gunfireНямам думи просто!!А и аз днес примерно обикалях да си търся ботуши това онова-еми аз ли не съм обикаляла магазините от години не знам ама 3но по-скъпи са от последния път като купувах/миналата година ooooh! #Crazy/Тая инфлация ще ни изяде Joy
Завиждам на всички дето текат!!И аз имах такива щастливи дни!Сега за съжаление или кърмата ми се регулира или пък намаля и се моля да не е второто!Но с тази помпа определено се усеща че и количеството е повече и много по-лесно и бързо действам!Някой питаше колко се цеди с помпа Авент-аз за 30минути!Но аз източвам до откат!!Докато не почне навътре да влиза кърма не да излиза hahaha
Нашата баба ни е купила торта по заръка на тати за месечинката!!Яде му се на човека сладко и само си търси поводи!! Mr. Green LaughingМале момичета толкова бързо минава това време,че направо не ми се мисли!КАкто каза Иринни/дано не бъркам/няма да се усетим кога ще празнуваме първите им рождени дни на бебоците Heart EyesДа са живи и здрави!!нека плачат нека неспят и ние покрай тях,нека ни правят на луди CrazyСамо живи и здрави да са защото това нищо не е-коси ще скубем като станат на по 17 годени hahahaИринка Радева да каже,да ни подготвя от сега Joy

# 250
Мариямка  hahaha , раzкаzвала съм нещо zа червеи ли? Забравила съм, ама сега е така или иначе на друга вълна. Ето в момента например ме иzврънка да му я zанеса при него в стаята, само че не смея да му я давам просто така, та е в кошчето zа кола. Успа я с люшкане, до като аz чистя и сега седнах да си пиша. Направо си ми помага, душицата  Heart Eyes . А между другото и аz хич не искам да я слагам много много в това кошче, обаче на нея явно си и е удобно там, добре поспива понякога.
Нашата първа раzходка беше сигурно 4 или 5 часа, не zнам.
И да ви питам, слагате ли ги вече да стоят по корем? Аz много не се сещам, но и на нея не и е удобно, не си държи хубаво вдигната главата и само пъшка. Не трябваше ли на 40дни вече да може? Кажете, мами с по малки деца, аz явно и това не помня  Crazy ...

# 251
Аз пък този път не съм много текла, почти изобщо. Даже като ще ми се пръсне гърдата от напрежение, пак стиска. А си спомням, особено с първата, как трябваше да спя с две кърпи за баня (едната под една гърда, другата под друга), и за нула време се мокриха.
Бях се заредила с подплънки да попиват, но си стоят така неизползвани. Не се оплаквам изобщо.

Флу, с кремчето би трябвало да се оправите за нула време, спокойно.  Hug

Деси, чат пат го слагам на корем, най-вече като го масажирам след баня. До 3 месеца повечето си държат главата, така че има време.

Лека нощ!

# 252
Флуч благодаря за инфото за кърмата! Много съжалявам за пъпките, но само да питам как установиха, че са стафилококи - изследване или на външен вид???
В тази връзка Пенелопи вие как така веднага на антибиотични капки за нос?? Казваш че дори няма сополи, а тобрадекса е за "зелени" бактериални сополи.

# 253
  • София
Суит, мерак има мляко нема Hug.
Първоначалната ми идея за живота с бебето включваше то да спи при по големите деца както разбирам е у вас, 

Ох, мерак и аз имам, обаче голям зор с увеличаването на тази лактация.... ooooh!
У нас бебето спи само в отделна стая- просто тази нощ големите деца го бяха чули преди мен и бяха отишли да го вземат. Simple Smile Друг е въпросът, че понякога прекарва нощта при нас на дивана в хола.  Grinning

Веч, ти на това ли викаш депресия, да плачеш от щастие? Wink На мен също ми нахлуват страхотни емоции, като гледам Галето- нали в началото не ми се искаше много да съм бременна....и си казвам "гледай какво съм щяла да изпусна!".

# 254
Немога да жи изчета!!!Седна ръка е бая трудно!!!
Ние пак се мръщим и ревем.... Забава!!!
Нямам време за нищо а и на училище трябва да ходя!има ли други мами студентки редовно?
И ако има как се оправят.
И ние имаме пъпки взеха да се пооправят обаче.
Нащата първа разходка беше 4 часа а вчера е била на вън от 9 до 6 !!!
То с това време няма как зимата вкащи!!!
Аз също тека много без потпланки не мога да стоя,че ставам като воден пистолет!!!
Да питам освен с кремчето на аvent с какво друго да мажа зърната че много боли като засуква и като суче повече направо е ужасно!!!
Аиде лика и неплачлива вечер на всички!!!

Общи условия

Активация на акаунт