Отговори
# 270
Относно стерилизирането смятам, че е редно за едно новородено да се спазва по голяма хигиена от това на бебе на месец, два, три...постепенно ще почвам по малко да ги търкам и по малко да ги стерилизирам!До преди броени дни това бебе е било в напълно стерилна среда и трябва постеменно да се сбъсква със мърсотията навън, то му стига въздуха който диша само!

# 271
  • София
Жужа, дозата за по-големи е по-малка по простата причина, че колкото повее расте детето, толкова по-рядко има колики и съответно нужда от капки.
На мен ми свършиха двете шишета с Инфаколик от Гърция. Колежка на мъжа ми ни даде Инфакол и от днес сме на него. Оказа се обаче, ме явно не са съвсем еднакви и съответно няма натрупване от новите. Резултатът е, че Ради се съдра да реве от одеве. Свива се така, както в началото преди да дам изобщо капки  Cry Много гадно. Поне се убедих, че капките наистина действат. Но следващите ще дойдат чак след седмица и дано да почнат и тия да действат по-бързо, че се измъчи милото. Лелеее, как се дере, а не мога да му помогна  Sad

# 272
Ние още не спим!Направо откачам!!
Иринка аз имам 4 кутии Инфаколик и 2 Инфакол!Няма нужда предполагам да ти казвам че си предпагам услугите HugАко искаш на драго сърце ще ти дам за да помогнем на твоя сладур и да не чакаш цяла седмица!!!
Ние не сме заспали още и верно ще е чуден маратон!А не са колики това ми е пределно ясно вече!Ама какво и става и то точно вечер не знам Tired #Crazy ooooh!

# 273
Penelopi, всички капки съдържат Simethicon - и Инфакол, и Лефакс, и Колиеф и Саб...но някак си действат по различен начин, не знам защо. Просто гледам по ефекта върху малката.

Принцеска, при нас за успокоение след 6ч рев действа абсорбатора - успокоява я, а да и люлеенето на ръце, ама като в люлка, и гушкане.....Абе за Инфакола, знам че вършат работа с натрупване и то поне седмица...ама за Лефакс, не съм сигурна.

Аз питах един неонатолог, и докторката обясни, че капки могат да се приемат на всяко хранене без проблеми (то така е и описано в листовките към капките), идеята е по-бързо просто да се намери какво носи облекчение. Първите дни и аз се въздържах от даване на капките на всяко хранене, но след вчера и днес, просто давам - остави моите нерви, ама малката вече се изнервя максимално, започна насън да се стряска жестоко, стана адски неспокойна дори когато вече няма колики ooooh! Следобедите вече са ад..., къпането направо досада - а малката толкова обича водата, но толкова се изнервя, че едва издържа... Tired

Флуч, наистина съжалявам за ужасното преживяване в Майчин Дом. Аз раждах в друга болница, но само да ти кажа, че ако мен не ме доразкриваха, нямаше да родя не след 7 ч, ами и след 27ч, а контракциите доста си боляха, а не правеха нужното разкритие, всъщност никакво. Всъщност даже съм благодарна на акушерката, че си свърши работата и не ме остави да се мъча, защото бебка отвсякъде ме саботираше и не искаше да се ражда.....

# 274
  • София
Мире, ами благодарско предварително. Ако можеш, вземи една опаковка Инфаколик с теб на разходката, пък дано се засечем утре  Hug Няма да ти откажа  Hug

# 275
Иринче мила вече е в количката и си чака новия собственик JoyТака да се каже!!Ако мога да облекча поне едно бебче/явно моето няма да успея hahaha/Дано се засечем наистина!!!
Аз тамън мислях да лягам и като видях колко е часа..ми тя сле час ще огладнее/не спи/пък и трябва да се цедя!!Супер живот водя а съседката до нас какви ги вършиии Mr. Green LaughingМърсува мръсницата та се пушек вдига JoyМа така е който е с дете неемаааа Crazy

# 276
  • Варна
Жужа, за калиевия перманганат. Първо разтваряш няколко кристала в шише. След това във ваничката където ще къпеш бебчето сипваш от разтвора докато порозовее, но не много защото това изсушава кожата и съответно пъпчиците.

Преди малко направихме обичайната процедура- къпане, масаж, кърмене и дюндюркане. Ох как сладко само заспа на гърдите ми. Като някое ангелче. Неможах да се откъсна от него - мислех си че мога да седя така и да го съзерцавам цяла вечност  Heart Eyes
Дано сега поспи 2-3 часа че да мога и аз да отлепя.
Спокойна вечер на всички  Hug

# 277
И при нас поредна неспокойна вечер. И аz не мисля, че има колики, както каzах. Ама не zнам какво е това наистина вечер. Днес реших да пробвам да я оставя в креватчето, иzгасих, та да е както преz нощта, иначе все я вzимах с мен в хола, но викам си, гледа светлина, компютър телевиzор, шум..Все едно не е време zа сън. Ама до сега сигурно 10 пъти ходя, zадрямва и след малко ревва, така преz 10мин. Не zнам и аz вече как да постъпвам. Ето пак...
ДА си допиша. Веч, гадна история. Не реве ли от глад? Дано може да се оправи  Hug
Дани п, и вашето е кофти. Ама и как така иzведнъж проблеми? Нали си беше ок? Поне имаш кърма..
Флу, дано бърzо мине инфекцията. А раждането  Sad .... Това пък с ножчетата zа бръснене  Sick Ти как и поzволи иzобщо?
Миреhahaha Обаче да се смееш ли, да плачеш ли му се вика на това.
Оооох, лека

Последна редакция: чт, 09 окт 2008, 01:02 от ~:Деси:~

# 278
  • жителство на место
здравейте и от нас в ''родени''  bouquet
наваксах с четенето, но не остава време да пиша
uanda  дано да си се оправила и се надявам, че си приела с усмивка поста ми за майките по чехли, беше на шега Laughing
асенце гледах биберон и намерих грешки при нас с Ива. Дано да се подобрят нещата, че съвсем взе да намаля тази кърма Cry. Всъщност докога мога да се надявам, че би могло да се подобри положението? Идва ли момент след който е ясно, че щм досега не се произвеждат завидни количества, значи няма да може? Най ми допаднаха финалните ти думи с този толерантен тон за майките, които по някаква причина са посегнали към АМ, тон, който не винаги цари във форума.  bouquet
sunshine благодаря ти за инфото за отчитането на t* със залагалка. От три дни меря 37.2 и супер се бях притеснила, въпреки че зная за ваденето на 5 пункта, но педиатърката като идва на визитация не го спомена, а реши, че  на този термометър не може да се има вяра Shocked /струва 75лв/
другата ми трвеога е, че Ива рязко намали количеството на храната си. Тя е на смесено хранене и аз всеки път  я тегля преди и след кърмене, за да зная колко добавка да й дам. Бяхме стигнали общо до 100гр, а от два дни яде не повече от 60гр Tired Какво е това сега? Всички увеличават, моето намалява дажбата!
Иначе и нея я мъчат колики. Давам халмомила, не зная дали й помага. Успокоява се като я гушна и си цокне baby_neutral

# 279
  • София
Веч,  danip  Hug съжалявам за препятствията - с вас сме! дано нещата потръгнат скоро  Praynig
Флу, ще ме амбицираш и аз да разкажа за моето раждане в МД  Tired НО при всички случаи ще спестя много от отношението на персонала  Twisted Evil толкова ми се караха - добре, че не им се връзвах, плашеха ме, че малкия не е добре от самото начало  Thinking аз обаче не им се шашках - вярвах, че всичко ще е наред  Praynig така си бях настроена ... благодаря на Бог, че всичко си е наред с мен и Любо  Heart Eyes а ти ножче не си ли носеше? аз си носех, ама казаха, че съм добре и ми се размина  Peace
първа разходка - на 10 ден /първия малко по-топъл/ - около 3 часа  Heart Eyes момичета, аз ще го накърмя лесно навън докато е по-топличко, ама памперси как сменяте навън  Thinking ами като стане студено, как ще кърмим? как някои мами стоят по толкова време зимъска навън?
аз ще повторя въпроса на една мама - ако действат капките против колики, до кога се дават? на Инфакола пише няколко седмици. те лекуват ли или само успокояват? защото ако е второто, значи ще откараме с тях няколко месеца  Thinking
едната ми гърда има повече мляко /ако това е важно в случая/ и от вчера забелязвам, че малкият като хапва от нея от време на време си дръпва главата назад, разтегля зърното, нещо май си го намества и продължава. НЕ ми причинява болка. и ръчичките някак си ги държи на гърдата близко до устата и мърда пръсчета. аз... нещо да няма проблем с гърдата /кърмата/  Rolling Eyes иначе не ме притеснява това.
момичета, вашета бебе мъркат ли като сучат, т.е. докато правят почивките - е от това по-голЕм кеф нЕма  Heart Eyes
утре сме на първа консултация и аз взех да се притеснявам от тези мерки и теглилки, ама си казвам - спинка си, пълни си пампите - какво го мисля детето Peace
Деси, Baby tan е супер  Hug
утре ще бързам да гледам Асето в 15:00, дано е същия брой Praynig
а! за пъпчетата - никой май не спомена /имам да чета още една стара тема/ лепенки за пъпче  newsm78 ние слагаме - не е ли добре. изтеглят секрета и са дишащи и стават за мокрене. иначе спирт и топоцин пак си слагаме
гушкам ви и спокойна нощ  Hug

Последна редакция: чт, 09 окт 2008, 01:37 от adicted

# 280
Флучия, ужасно ти съчувствам за това, което си преживяла в Майчин дом.
И там има свестни лекари и акушерки, но има и такива като тази акушерка. Уф.
Малкият ми син беше заразен със стафилококова инфекция. Тогава педиатърката ни, ми каза, че във всеки човешки организъм има стафилококи. Стига да са в нормални граници може да живее с тях. Каза ми, че е нещо нормално и че акнето е вид инфекция.
Беше ни дала няколко неща за мазане. Един спрей - много ми харесваше, заместваше бебешкото олио след къпане; крем на Авене и по едно време една лилава и ужасно цапаща течност.
Дано при вас да изчезнат пъпките по-скоро. При нас мина време докато решат да ги лекуват. В началото само почиствах с лайка и мазах с бебешки кремчета.
После ги лекувахме 2 месеца. Ужасно се бях притеснила. Но сега нищо му няма. Кожата му е нежна и без пъпки.

Утре и в петък сме в Лозенец. Ако е хубаво времето искате ли да се срещнем в Южния парк?

# 281
Флу  Hug Дано по-бързо се оправи малкия сладур! За раждането нямам думи - толкова сте се измъчили част от майчетата и не стигат болката и страха от неизвестното ами и някой да се държи така  Close то това е въпрос на човещина ... С теб съм да подадеш оплакване- крайно време е да си търсим и правото на нормално отношение!
За разходката - на 7-мия ден спа 1,5 часа на терасата а от 8-мия сме по разходки до 3 часа заради яденето. Ние се храним по 1 час и няма как да кърмя навън.

оххх - колики ... пак ще пиша
  bouquet

# 282
Един бърз запис и от нас Hug
Пак почнах да давам колииф ще полудеем вече и тия колики, вече като стане много реване и Рени едва диша се качваме на колата и обикаляме. Като се одруска вътре и заспива. Може да ви е смешно ама действа. Лошото е  че нашия татко заминава другия месец на кораба и ще трябва да се престраша да карам или да измислям нещо като друскане от кола. Май съм полудяла hahaha Joy
Варнеската чета няма ли да ударим една разходка в морската, ние сме почти всеки ден там да диша беба йодни изпражнения  smile3534 smile3532

# 283
  • София
Адиктче, коликите са болки, не заболяване. Съответно не могат да бъдат лекувани. Капките ги облекчават, докато децата престанат да ги получават, което става от самосебе си, обикновено към края на третия месец.

Стрипер, аз съм за разходка в Южен Парк. Ако не е много влажно или студено, обикновено сме там всеки ден от около 10 до 14 и после от 17 да 19 часа.

# 284
момичета, искам да пиша много, но нямам време за четене и за писане.

Веч, кураж  Hug

Към теб, Съншайн, Мариам и всички, които искат да засилят количеството кърма. Силно помага вкл. и на мен, отделно е изкл ценно на витамини и т.н.- сурово жито около 250 гр, накисвам в половин литър до 750 гр. вода. Стои в хладилник. Кисне поне 10-12 часа и водата изпивам на порции, да речем по 100-150 гр, като пак съхранявам в хладилник. Житото премивам отново и пак наливам вода, след окло 10-12 часа отделям водата пак изпивам във времето на порции, а житото консумирам необработено термически. Обикновено го ям с мед и ябълки. вареното жито също е полезно варено, но необработено е още по-витаминозно. най-вече е лактогонна водата от непревареното жито. На мен помага много, макар че аз най-вече я пия заради витамините.

Общи условия

Активация на акаунт