Отговори
# 285
Флучия, не се притеснявай толкова за тези пъпки - ще минат. И не е сигурно, че подаръкът ти е от болницата. Виктор се опъпчи така някъде на 12-я ден, а Оги още в болницата. Лекарката там каза, че така ще е, докато се адаптират напълно. Просто веднага ги нападат разни гадинки. Аз мажех с Фусидин. Антибактериален е и служи за борба с разни такива стафилококови инфекции. Мисля, че не беше толкова скъп. Виктор поне се размина с пъпки само по лицето, а Оги имаше и по цялото тяло. Този път изобщо не се шашках. Наистина неприятна гледка е, но минават. А иначе за аптеките - ако знаеш от тук нататък какво ни чака  ooooh! За 2 години що пари сме оставили по тези аптеки... И това при условие, че Виктор не е боледувал - някоя и друга лека настинка. А какво е това отношение към родилките в болницата? Аз вече две раждания имам в нашата болница и единственото от което мога да се оплача е мизерята. За персонала не мога и една лоша дума да кажа - и двата пъти са се отнасяли много добре към мен. Нищо чудно, че в нашето родилно идват да раждат и от съседните градове.
Деси, може на твойта щерка да не и харесва по корем. Оги го слагах няколко пъти, но не беше много очарован. Може да размисли по нататък. Виктор обожаваше да стои по корем.
Днес сме на консултация. Довечера ще се отчета с резултатите. Тази нощ така хубаво се наспахме от 11ч до 6ч - голям кеф. Така като гледам, май само ние сме без колики  Sunglasses

Последна редакция: чт, 09 окт 2008, 09:54 от ston

# 286
Ох, момичета не мога да си поема въздух  Tired Илина е с Т от понеделник и от снощи е на АБ-Аугументин. Толкова ми е мъчно, че от толкова малка проблеми. С каката пак от рано почнахме с проблемите и на 1м бяхме в болница  Sad. И сега като стана така, и повърна на няколко пъти на фонтан, ми се преобърна всичко и ми оживяха кошмарите. Дано всичко се оправи, че педиатърката която си избрахме пък е в чужбина и не ни е записала още, каза в петък като се върне. Въобще лудница, ходихме при една друга и тя ни каза, че сме за болница с бебе на 13 дни и такава Т, между другото и гърлото и е червено и има сополки. Аз като чух, се побърках от притеснение, а тя жената явно я е страх да поеме отговорност за толкова малко бебе, пък то и лекарства почти никакви не могат да се дават. После изнамерихме една неантоложка от отделението където раждах, надявам се да овладеем положението в домашни условия. Стискайте ни палци  Praynig след малко отиваме пак на преглед.

# 287
  • София
Зравейте момичета. Ето че и ние днес ставаме на месец.

Айде да почерпя, да ни е здраво и сладко момчето. А Мирето вече може и да покаже с пръстче, че е на един месец. По-скоро казва "не ме закачайте" newsm62

Sunshine3, ето те и теб, радвам се, че Ради наддава добре, а на снимката на първа страничка е голям бонбон, наистина.
Adicted, аз памперса го смених набързо някакси, както си беше дребо в количката, но гледах да не е изнервен от глад, защото не обича да го разсъбличат, щеше да реве и да събира погледи. А беше и слънчево.
Естествено зимата май няма да може по цял ден да сме навън. В белите държави в парковете имат специални стаи за кърмене и повиване, в магазините също, имат и на работата си, ама тук къде да отправиш предложение да се направи такова чудо, а и кой ще се захване. Ще се справяме както можем.
Вчера пък ни свърши газта за готвене точно, когато щях да си варя жито да хапна. Оставих така житото да се кисне и ето че без да искам съм изпълнила рецептата на Ане. Сега ще си пийвам водицата.
Хайде хубав ден и доволни и наддали бебчета на всички.

# 288
Ехоо здрастии Hug
Ние се прибрахме от консултация и ето го резултата-тежим вече 3820 и сме дълги 52 санта newsm44!Расте човечето за 1 месец сме качили 1290гр и 5 сантиметра!Никак не е малко за бебе което не суче от гърдата newsm53!Много съм горда с моето момиче и със себе си!! Flutter
Биха ни втората противохепатитна ваксина,поплакахме съвсем мъничко!Педи веднага ми я даде да я гушна аз да я успокоя Heart Eyes!Взеха секрет от носа защото доки се съмнява за стафилококи! #Cussing outАко имаме ще се лекуваме няма как PraynigДано нямаме!Ще ходим при доктор Алексиев в Горна Баня!Там ни праща педи-каза че с него работели и всички били доволни а за Драганов от ВМИ се чакало много и нямало свободни часове!!Сега ще го дебна тоя лекар,че само в петък следобяд май приемал нещо такова каза!!Педи е много доволна от нас!Растем дебелеем,много ни се радва на косичката newsm03!Пу пу
Времето е чудесно и мисля до към час най-късно да сме излязли на една хууубава разходка!Малкото ми мишле не иска да спинка и навън ще се успиваме!!Иринка Hug

# 289
Добро утро, момичета  Hug
Малката, преди малко заспа и успях да ви изчета Simple Smile
Относно инфекцията, бебинка не са я изследвали, не й взеха секрет от носа, въпреки че заради това ни извикаха на преглед. Само като я видяха и казаха, че е стафилококи. Снощи с татко й я намазахме и през нощта кожичката й ми се струваше поуспокоена и добре, но на сутринта като я видях и лошо ми стана Sad Много е зле. Толкова е червена навсякъде Sad Пъпчиците са се увеличили. Пак я намазах, дано я облекчи.
Относно раждането ми Адиктед, аз си носех ножче, но никой не ми го поиска и докато се усетя...... Sad а космите Деси, ги видях чак като се изправих от магарето и беше късно. А за помощта на лекарката съм много благодарна, Пезота! Наистина беше ужасно болезнено, но си давам сметка, че ако не беше тя да изглажда шийката с ръка не знам какво щеше да стане...
Даннии, честита месечинка! Да сте здравички и много послушни!   bouquet
Сега ще си полегна малко, че едва гледам Sad

# 290
Даниии Честита месечинка. Да сте здрави най-вече.  Hug Hug Hug

Вижте моята дъщеря какво ми показва от сега  hahaha Joy Joy Joy

Последна редакция: чт, 09 окт 2008, 13:30 от stelllla

# 291
  • София
Здравейте! Изкарахме спокойно нощта- след като сложих Галина в полунощ, тя се събуди в 3ч. и после в 6.30. Имам чувството, че кърмата  ми се е увеличила, защото на последните хранения яде много хубаво и веднага заспа. Сварих си жито и започнах да си хапвам по няколко пъти на ден. Пих веднъж и от водата на суровото жито, ама ми се стори доста гадничка.... Sick

Мирке, радвам се, че Симонка така добре е наддала- надявам се, че това ще ти даде мотивация да продължаваш в същия дух! Peace

danii, честито месече! Снимката е много сладурска.  Laughing

Пате, голямо притеснение имаш- бедничката шушулка, толкова е мъничка и вече е болничка!  Sad Стискам палци бързо да се оправи!

Понеже заговорихме за Майчин дом, да си кажа и аз мнението. Не мога да се оплача от никого от персонала, с изключение на сърдитата акушерка, която ме прие (не знам дали е същата, за която говорите, или е друг екземпляр  Laughing). Освен че изглежда е с отвратителен характер, тя е и доста некадърна. На прегледа с ултразвук, който ми направи при приемането, направо ми вдигна кръвното с реплики от рода "много дребно това бебе, защо така." (Галина се роди 3500 гр  Laughing), "нещо да са ви казвали за плацентата", и пр.

Професионализмът на екипите наистина е на ниво, което в крайна сметка е най-важното, но има доста неща, които в наше време са нелепи за болница от такъв ранг- чакането при приема (Флуч, аз чаках поне половин час, докато сърдитата акушерка благоволи да се събуди и да се понесе надолу #2gunfire), липсата на елементарна хигиена при предварителните процедури, придържането към традиционните и поостарели  болнични практики за раждане, липсата на активна подкрепа и информация относно кърменето....Наистина не знам кога ще се промени всичко това!  Sad

# 292
Здравейте и от нас в новата тема!!!

Чак сега намирам време да пиша и за моето раждане. Малкия Велин е доста послушен, само папка и спинка  Party, но таткото постоянно е на компютъра и няма как да се отчета в темичката  #Cussing out

Относно раждането: Секцио!!! Въпреки желанието ми да родя нормално секциото не ми се размина. Големината на бебето и разположението му в матката доведоха до така нежеланата от мен операция. Както и да е съгласих се вече и аз не издържах корема много ми тежеше, вече бях настанена в болницата от 15.09 и исках по скоро да се свършва и така след преглед на 16.09 за разкритие се установи, че раждането започва и няма да изкарам до вечерта, а бебето все така си стои високо горе. В 15:00 ч. ме заведоха до операционната и всичко започна. Няма да обяснявам подробно как е минала операцията, нищо по различно от разказите, които вече съм прочела тук. Много съм доволна от епидуралната упойка, незнам какви ли болки щяха да са без нея. "Малкия" Велин  Laughing нададе вой в 15:50 ч. даже преди да са го извадили от корема, докторите и сестрите веднага се впечетлиха от размерите му, акушерката ми го показа и го отнесоха в родилното, не след дълго телефона в операционната звънна и ни съобщиха, че тежи 4700 и е 54 см. Та това за идването на бял свят на сина ми.

Лошото дойде на 4-тия ден след операцията, който беше и втория ден от както бебето си беше вече при мен. Жълтеница!!! - с особено високи стойности на билирубина Sad И нещата се задълбочавахас всеки изминал ден, боцкаха го за кръвни изследвания всеки ден миличкия и така до деня, в който ме изписаха. Само мен - аз си отидох вкъщи, а бебето взеха с бърза помощ и закараха в Монтана за лечение на жълтеницата. Беше ужасно. Особено момента, в който го видях да лежи с абокат в ръчичката. Много плаках. Казаха ми, че ги държат от 5 до 7 дни. Щях да откача направо. За щастие на него му мина на третия ден и когато отидохме да видим как е, те ни посрещнаха с думите, че можем да си го вземем. Така нашето изписване стана чак на 10-тич ден.

Но от тогава насам всичко ни е тип-топ, жълтеница няма. Само на кърма сме, имам много постоянно тека като река Crazy Даже тази нощ за пръв път спа от 12 до 7 сутринта, незнам дали е добре за него да не яде толкова много часове, но аз със сигурност се чуствам по-добре  Rolling Eyes

Видях, че сме оглавили класацията за размери Laughing Много се смях на това с Крали Марко.

Искам да пожелая на всички нови мами да се радват много на мъничетата!!!

Флуч, оправяйте се по-бързо.

Това е засега от мен.... Надявам се да имам повече време знапред за писане, а не само да ви чета. А и таткото е на работа от тази седмица и компа си е само за мен Party

# 293
Здравейте Simple Smile.

Ние май коликите вече ги страдаме денем. Следобед като се успи и няма събуждане - вчера спа от 18ч. до 22.30ч., чак се притесних понеже последно яде в 16.30ч., но после си хапна нормално. Нощем си се буди на 3-3.5ч. и пак заспива.

За МД - от персонала съм доста доволна, с изключение на две лица - една акушерка от женските на 12ет. - червенокоса, с очила и много силен грим и д-р Нашар, която ме прие. Всички много я хвалят тази лекарка, обаче като слезе да ме вземе се държа ужасно грубо. Аз естествено хич не си замълчах и я сядох набързо, та после се държа доста по-добре. Акушерката, която ме прие беше ниска руса, на около 50г. и се казва Руми май, но се държа прилично особено след като скастрих лекарката в началото и после само се подхилваше. То верно предродилно беше препълнено и ме настаниха в стая за недоносени, ама какво сме им виновни ние родилките, че им е много работата. А и с д-р Кръстева се поскарахме малко, ама аз понеже хич не мога да си трая и директно им казвам каквото ми е на сърце, та после дойде да ми се извини. Другите от перснала бяха доста мили - постоянно ме питаха как съм, после как е бебето, как е кърменето и т.н. Направи ми впечатление, че много се радват, когато мамите избират изключително кърмене и помагат, когато ги помолиш. Истината е че ако искаш нещо, трябва да си кажеш, ако имаш въпроси - питаш, иначе сам никой няма да дойде да ти каже каквото и да е.
И мен ми правиха тази процедура с изглаждането на шийката на ръка  Sick. От 1 см. разкритие постигнахме 1.5см. Просто не искаше да излиза Ясен и това е.

На разходка още не сме излизали и ми е много криво, понеже не ме свърта в къщи изобщо, ама така и не постигнахме консенсус за количката с мъжа ми и още си нямаме Sad. Само кусури им намираме на тия колички и коренно различни си харесваме. Освен сега в събота да отидем и да купим някаква, каква да е и да приключваме с това.

# 294
Привет и от нас с Яна!!
Флу,много гадна акушерка бе-направи добро на всички бъдещи родилки и се оплачи където трябва!!
ПатеPraynig Hug,дано се размине!!
Мире,браво на вас с Мони!!! Hug
Суит ,а дано е тръгнала кърмата!!!
Аз тъкмо си мислих ,че моите перипетии са отминали защото девойката сутринта изяде от гърда 120 мл,после в 9:30 изяде 100 пак само от гърдата и елате ни вижте сега на обед...педиатъра каза да я храня на 2 часа,ама как като тя не иска да яде!!!Полудях-давах гърда-изяде 35-40 мл,после пробвах с лъжичка-от 15 мл дадени така почти всичко беше изплюто..накрая дадох шише само и само нещо да изяде!! и сега от 40 минути поне се мъчим с някакви си 60 мл CryНаправо ми се плаче-какво и стана на малката ми бебка не знам!!
Адашче(Даннии)айде честит ви месец!! Hug

# 295
Здравейте и от нас!!!   bouquet

Честито на всички месечинки!!!

Флу това е ужасно и обрива дано скоро да мине...

Ние сме добре цяла нощ спахме... само нещо днес към 11 като се хранихме му беше трудно заспиването и трябваше на ръце да се носим докато заспи хубаво сега го чакам малкия да стане, да се нахраним и да излизаме на разходка...

Емичка аз съм съгласна в събота /за да може таткото с колата да ни докара  Wink/ ако е хубаво времето да си направим една среща всички които могат в морската за една хубава разходка...

Въпрос  днес ми казаха че не е хубаво малко дете да се изкарва навън след 17.00 часа...някоя от вас чувала ли е за това??? newsm78

....защото можело да получи астма  Shocked

...а ние няколко пъти излизаме точно тогава да посрещаме татко и с него да се поразходим и напазаруваме

Последна редакция: чт, 09 окт 2008, 13:32 от jojo&vik

# 296
Вик мила, не съм чувала за такава забрана. И ние вчера малката я водихме на лекар след 17ч  newsm78 Относно количките искам да те попитам - нали и ти си взе Виктория на Кенгуру? Аз с моята ще се побъркам - може би не я сглобяваме правилно с мъжа ми, но на зимния кош отвсякъде има дупки и влиза вятър на главичката на малката. Вчера закарах само количката в магазина и жената не можа да ми помогне - правилно сме си я сглобили уж! Не мога да повярвам, ако е така. Има дупки отгоре и отстрани, кошчето изобщо не е уплътнено и вятърът влиза и излиза откъдето си поиска. Много плаках тези 2 дни и много се ядосвах, че не си купихме по-скъпа и хубава количка, но нали е подарък от свекърите и не исках да ги натоварвам хората - как да им кажа, че искам Пег Перего за 600лв! Следобед ще отида до друг магазин, където момичето е по-оправно и каза, че ще ми помогне да я сглобим правилно, ако някъде бъркаме. Мисълта ми е, Дианченце, много внимавай каква количка взимаш, защото после няма връщане и е много гадно  Cry

# 297
zdraveite i ot men na da se pohvalq na 30 .09
v 17 45 stanah mama
bebo se kazva Qnislav rodise 4400kg 55sm

# 298
Честито glivo4!

Честито и на месечинките! Да растат все така послушни бебоците!

Дианченце за висенето на гърда и коликите - и моя Виктор е така. Заболява го коремчето (а то детето нон стоп се превива напоследък - без значение час, ден, нощ) и започва да търси да яде. Отначало мислех, че е гладен и му давах. Стигнахме дотам, че неможех нищо да си допра до зърната защото бяха като нахапани. А той не яде - успокоява се и от болката в коремчето хапе силно. Сега му давам биберон и ако заплаче го успокоявам с малко чайче с копър и пак биберона. Ходих на лекар във връзка с обрив, който той получи около дупето. Споделих с професора и проблема с коликите и кърменето. Той беше категоричен, че кърмене на по-малко от 2,5 часа увеличава коликите. Незнам дали е прав, но се опитвам да го спазвам - ако не помогне няма да навреди.
Мире браво! и на теб и на Симонката! Справяте се прекрасно - като знам каква мъка е цеденето, направо си герой! Hug
Дани дано Яна се оправи бързо. Тази загуба на апетит ме втрещи.  Praynig да се размине, защото мога да си представя какво е да се опитваш насила да си храниш детето...
Аз за моето раждане не съм разказвала, защото беше секцио - планирано. Главичката на Вики беше по-голяма от разстоянието между срамната ми кост и опашката. Беше се вклинила главичката в таза и на ехографа се виждаше как се е видоизменила във формата на пъпешче за да може да мине ... евентуално. Т.е. главата на детето си е нормална, майка му е прекалено тясна. Трима доктори потвърдиха и назначиха час за секцио следобед на 17 септември. Да, но малкия сладур реши самостоятелно да излиза в ранните нощни часове на 17-ти. Започнаха контракции в 2.00 часа и по спешност ме приеха в болницата. Свикаха екипа и в 6,50 сутринта ме вкараха за операция - без да ме бръснат или правят клизма! Само ме попитаха как съм с тоалета и какво съм яла. Незнам колко сантиметра ми е било разкритието, но сериозно си ме болеше на много често. Не съм гледала часовник, но казах на анистезиолога "Ако ще ме упоявате сега е моментааа!!!" След това се събудих щастлива, че вече имам малко съкровище. Спомените ми са обаче се едно съм била в транс - от момента в който получих първата контракция до момента в който се събудих от упойката. Някоя мама беше споменала, че си е скубала веждите преди да тръгне за родилното - е значи сме били две  Joy аз и ноктите си изрязах до дъно за да не се притеснявам да пипам бебето ... Изключително съм благодарна на целия екип на Торакс, не съжалявам, че в крайна сметка избрах частна клиника, защото нямаше да издържа на отношението, за което вие разказвате. Аз съм като Дианченце, щях да ги насмета и можеше и да си изпатя след това!

Стана дълго ...

Само да попитам вашите сладури сами ли заспиват след ядене? , защото на нас ни се налага от два дни да се приспиваме ... и будува по няколко часа. Преди това само спеше и ядеше. Кротко ми е детето, гласеца не му бях чувала, докато не го хванаха коликите ... сега си промрънква постоянно  Cry 

Вик ние се разхождаме и по тъмно, стига да е топло и той да спи. Чистия въздух е важен, според мен. Вчера се прибрахме в 19,30 часа.

# 299
Момичета, след 5 минутки започва "Биберон" по СКАТ Simple Smile Много съм щастлива, че най-накрая ще успея да гледам Асенцето. С малката трябваше да излизаме, но ще го направим след предаването. Много от вас, които вече са го гледали, споделиха, че им е помогнало и са си открили грешки в позите при кърмене! Нямам търпение да видя ние как се справяме Simple Smile
Гливоч, честито синче Янислав! Много хубаво име сте му избрали! Да е здравичък и послушен и много да ви радва!!!   bouquet
Относно отношението на персонала в МД аз съм доволна от лекарите, които ме изродиха, но отношението на 7 етаж, където ме настаниха беше повече от безумно. Но ме е страх, че вече прекомерно писах за това и станах отегчителна.
Сега се настанявам пред ТВ Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт