Отговори
# 75
  • София
Мире, аз пратих милото в общината. Няма ли кой да отиде вместо теб, да не се натоварваш и с това?

# 76
приветки...
стон, аз не мога да определя дали има прилика в навиците на бебетата ми... Първото дете го гледах като...първо - учех се, стараех се повече, бръщах внимание на всичко, не оставах да поплаква и като че ли коликите бяха по-силни тогава. Сега съм по-обиграна и спокойна. не се панирам от нищо и по-лежерно го давам. Като че ли момиченцето ми е по-самостоятелно още от корема ми - по-неусетно ми мина бременността, по-бързо и без никакви проблеми я родих, сега май е по-спокойна... Дай Боже така да продължи.
Туша, да чукна на дърво - спокойно си я гледам дъщерята и въобще не се тревожа за всичко.
тони, много се радвам за прекрасното раждане, което си имала!

Сега ще пия кафе и започвам да пооправям къщата, а после ще пазаруваме "по женски"  Wink

# 77
Няма кой да пратя Иринка!Свекърва ми ме погледна Shocked"аз ще посготвя и ще гледам бебочка ти докато си свършиш работата" #CrazyМи кво да се прави!!Така ще да е!!Ухх малко нервата ме поотпусна!Трябва да измисля начин да релаксирам някак си,че да не лудна съвсем!!Мкар че то с това диване какво да измисля!
Аз пак да питам за цикъла???Нормално ли е или да ходя на лека Rolling Eyes Embarassed Sad

# 78
Честито на стефина!
Момичета аз ставам все по зле!От вчера съм с темп а днес вече и гърлото много ме боли и почнах да кашлям!Заразих и таткото, а той е безотговорен до безобразие!Пример днес отиде и се изсекна след това отиде и си избърса ръцете и НОСЪТ в кърпата, в която си бършем ръцете преди да отидем при бебето!Свекърва ми тука и тя подсмърча и прикашля сигурно 30 пътии казах да си слага маска като ходи при бебето а тя нищо ми няма добре съм!Ох как ще го опазим това дете!Не ми се мисли ако го лепне това което е лепнало мен!А как искам да си гушна и целуна и погукаме!Момичета вече не издържам на ръба съм на нервна криза!Умирам от страх малкото съкровище да не се разболее!Моля се да оздравяваме по бързо и да успеем да опазим малката!Аз изобщо не влизам в стаята!Влизала съм 2-3 пъти с маска и от 2 метра обяснявах как да се храни и сменя памперс!

# 79
Жуже, така като чета за мъжа ти и свекърва ти си мисля, че независимо от състоянието ти е по-добре ти да си се грижиш за малката. С добре измити ръце и маска вероятността да я заразиш е по-малка отколкото ако те я пипат. Стискам палци да я опазите  Praynig
мирка, не знам какво д ати кажа. Допускам, че може да са лохии. При мен имаше също пауза и после пак започнаха и то с червен цвят.  Имам приятелка на която цикълът й дойде 30 дни след раждането, но тя не кърми изобщо.

# 80
Ха добъре ден на всички Grinning
Мире и мен миналата седмица ме тресеше следродилната депресия, само ми се плачеше, изпадах в паника, всичко ми се струваше черно, но сега съм си супер Wink така че споко, нормално е да се чувстваме така, все пак сме и за първи път майки.
Честито момченце на Стефина, да ти е жив и здрав и само радост да носи на семейството, а на теб бързо възстановяване  bouquet
Момичета моето момченце днес ми се усмихна и то съвсем съзнателно, както му казвах "агуууу" и той ми се усмихна, направо щях да се разтопя Heart Eyes
Ами това е за сега от мен айде лек ден на всички Hug Hug Hug

# 81
Добро утро, майчета Simple Smile
Аз чак сега смогвам да пиша, че у дома бебинка ни спретна сутрешен концерт Simple Smile Сега трябва вече да се храним, така че ще пиша бързо Simple Smile Иначе съм й пуснала фолклорния канал и от сутринта тропкаме хорца, ама май много не й действа.
Стефина, честита рожбичка, мила! Много да те радва големият юнак и много да слушка!!!
Мирка, не съм специалист, но мисля, че е нормално да ти дойде по това време цикълът.
Тони, прекрасно раждане си имала и ще ти остане хубав спомен за цял живот! Като ми остане повечко време и аз ще пиша за моето раждане, че днес стават вече 2 седмици и започвам да позабравям детайлите!
Момичета, относно килограмите аз в петък се измерих и бях минус 12кг!  Grinning Така, де свалила съм каченото през бременността и даже още 2 кг повече. Но сега ми остават още 8 кг за сваляне, които си бях качила миналата зима. И понеже се следя какво и колко ям и знам, че при кърмене трябва да приемам дневно по 500 килокалории повече от обикновено, а аз общо взето не го правя - ям по много , но здравословно, та се надявам така да свалям, докато кърмя. Но днес се измерих и кантарът не мръдна в сравнение с петък и малко се поотчаях Sad Искам да изглеждам и да се чувствам добре! А като сме си само у дома и не се движа почти явно няма да стане така лесно.
Та въпросът ми е мога ли вече да започна с коремните преси и леките упражнения? Шейле, и другите опитни мами, моля помогнете! Минали са 2 седмици от раждането - нормално, но с епизиотомия. Мога ли вече да правя коремни преси и по колко? Мерси предварително  Hug

# 82
  • при моите любими
Juja и аз съм много хремава и гърлото ме боли много, но нямам начин да се отделя от бебка - кърмя. Само гледам да не я целувам, което ми е много трудно. За сега при нея има само малко течащ нос и се надявам да не се разболее повече, но казват,  че в кърмата се отделят анти тела срещу болеста ми и тя е защитена - дано да е така  Praynig  и аз много се бях шашнала, но вече се поуспокоих. Така нашите деца ще са поели малко от вируса и ще си създадат защита  Peace Мирка, за цикъла, не знам -  надявам се да не ми дойде скоро  Laughing  

Честито на Стефина    bouquet

# 83
Флу, епизиотомията няма отношение към правенето на коремни преси. Но все още е рано. Изчакай поне 6 седмици да минат /това е периода, в който матката се прибира напълно до първоначалните си размери/, нека да те види доктор и тогава действай. Иначе за свалените килограми те поздравявам. Нормално е като кърмиш да има застой и след 6тия месец отново започва да се свалят по малко. Аз родих бебе 2 кг и половина и оставих в болницата още толкова  Rolling Eyes Имам да сваля още 10...  Confused А как ще стане - не знам. /докато кърмя по принцип почти не свалям, а икакъв апетит ме друса   Tired ooooh!/

# 84
  • при моите любими
Та въпросът ми е мога ли вече да започна с коремните преси и леките упражнения? Шейле, и другите опитни мами, моля помогнете! Минали са 2 седмици от раждането - нормално, но с епизиотомия. Мога ли вече да правя коремни преси и по колко? Мерси предварително  Hug

Флу, на 20тия ден след раждането пробвах да правя коремни преси, но конците си ме придърпваха и изчаках още 10 дни, но според мен е индивидуално, така че пробвай и ако не ти е дискомфортно няма от какво да се притесняваш  Peace  Това при  мен важи и за секса  Crazy

# 85
ЧЕСТИТО НА СТЕФ! Е вече сме пълен комплект в Родени  Grinning

Аз също изпитвам носталгия по бременността си. Чувствах се толкова специална и беше прекрасно да усещам живота в себе си  Blush Сега съм невероятно щастлива, но все пак ми липсват малко тези девет месеца...

Мирка и аз съм така - липсват ми донякаде предишния начин на живот основно заради социалните контакти и комуникацията. Сега повече гукам и успокоявам, пея песнички и говоря "Да, мамо, да ... знам, че боли от коликите, ще мине ..." ...но така ще да е... Относно външния вид просто не искам да говоря  Cry - нямам корем, имам празна торба, която виси. Притеснявам се да питам дали и вие сте така, защото се страхувам от отговорите ви.  Confused Имам 10 кг отгоре и ходя с бременните ми дрехи, защото нищо друго не ми става ... изглеждам кошмарно! но Naughty и това ще преборим, когато спра да кърмя ...

Моята свекърва си замина вчера за Финландия. Жената в нищо не се е месила, а и как да се намеси като говори само фински а аз не зная въобще. Таткото превеждаше, но тя само се радваше на Вики и не е давала съвети или тем подобни. Сигурно и се стори, че много го навличам, защото веднъж му придръпна надолу одеалцето ... ама детето е само наполовина финландче и му е рано за каляване в снега  Grinning

Иначе аз вчера направих глупоста да се изцедя 1,5 часа преди кърмене - викам "Ще гръмна - те пак ще се напълнят" и резултата е едно нещастно дете в продължение на 2 часа, докато глупавата му майка схване, че няма колики а просто не си е дояло  ooooh! Embarassed След като му дадох да суче спа 4 часа и половина.

Момичета нормално ли е бебето да спи всеки път повече от 3 часа и половина между храненията? При вас така ли е?

Пак стана дълго ....  Hug

Между другото понеже ви чета нон стоп и ви чувствам толкова близки, но все неуспявам да се включа адекватно в отбора   bouquet

А на разходка не се ли притеснявате да извеждате в този вятър?

Ако някой иска, ето и снимки: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=293198

# 86
Вики ма много сте сладки.  Hug

И при нас вятъра е ужасен, та ще мързелуваме и днес. Имах час за фризйор, маникюр, ама  Sick

Ох, Ния се изприщи по личицето. Цялата е в малки червени пъпчици.Особено по горните клепачи. Какво е това чудо  newsm78 Моля ви кажете  Praynig възможно ли е, да е от олиото на сЕБА МЕД, с което я намазах, че много се белеше. Или пък ядох пастет вчера  newsm78 Но ако е алергия - трябва да има и по тялото, нали! А тя няма.

Асе кажи ми моля те, защо вечер като почнем да се кърмим, това продължава от 18 до 22 поне. Пуска зърното, почва да си върти неистово главичката на другата страна и да реве. какво му е на това дете. Sad

Последна редакция: пн, 06 окт 2008, 12:45 от stelllla

# 87
Привет и от нас.
Честита рожба на Стефина! Да разсте здрава, обичана и много спокойна!
Да си кажа честно не изпитвам носталгия към бремеността, но има лека тъга, че това чувство няма да се повтори вече, че няма да усещам почуквания и ритници вече.../аз си изпълних плана за 2 деца /....Иначе така ми е по-леко и се възприемам доста по-добре.
Аз нямам с какво още да се похваля, надявам се това да стене утре след меренето и да отчетем някакъв прираст, че ми е много притеснено. Praynig
Иначе полагам големи усилия да увелича млеконадоя, във вечерните часове дохранвам малко с АМ, за да не гладува детето и силно се надявам тази добавка постепенно да я махнем.
Мирка, разкажи повече за колана след раждане от Пигис Хаус, моля. Какъв е , на коя фирма, колко струва. Моят корем значително се прибра, но наистина над цикатрикса стои малко като торба Rolling Eyes. Е, има значение,че имам 2 секции и едва ли ще си върна някогашната форма напълно, но е додре поне да се опита.
Аз си влизам в доста от старите дрехи. Е, не всички панталони успявам да закопчая, но и това е нещо. Дразня се, че малко преливам над колана, че общо съм позакръглена, но ще се борим и с това. От бремеността ми останаха да сваля 3-3,5кг. и като добавя още 3 от преди....надявам се, че ще се справя, макар, че докато кърмя и аз нищо не свалям....Даже след първото раждане качих 2кг. по време на кърменето.. Rolling Eyes
Май имаше още нещо за споделяне, ама .... newsm78...забравих.... Embarassed
Лек и спокоен ден от мен! Hug

# 88
  • София
Съни, привет  Hug И аз не свалям грам, докато кърмя. Но това са бели кахъри. После, като почна, минус 1кг. на всеки 10 дни и да около година ще съм чисто нова  Wink
Мире, и двата пъти досега цикълът си ми идваше около месец след раждането, независимо от кърменето.
Нашата радходка беше пълен провал  Crossing Arms Едвам издържах 40-50 минути. То щеше да ни отнесе  #Cussing out
Като си помисля, че тепърва започва лошото време. То хубаво, ама поне да не духа толкова  Whistling

# 89
Честит син на Стефина! Много радост да носи в семейството!  bouquet

Стеле, и ние вечер сме така с храненето. Само на циците висим. Аз го отдавам на това, че вечер има по-малко кърма и не се притеснявам. Нали колкото повече суче, толкова повече има Grinning

Мен от както ме тресна депресията в къщи покрай проблемите ми и започнах да ям като луда Embarassed Иначе след като родих ми остана 3 кг. от бременността и 2 от преди това. И аз с първото качих по време на кърменето в началото доста, надявам се сега да го избегна този момент.

Джанис, голям сладур Hug

Общи условия

Активация на акаунт